Meester Hiddema (FVD) had moeten ingrijpen op leerling Baudet, maar werd opzettelijk buitenspel gezet

Geen categorieaug 28 2019, 19:00
Gisteren reageerde Tweede Kamerlid Theo Hiddema (FVD) op de bestuurlijke crisis binnen de partij Forum voor Democratie. Volgens het Kamerlid zou de communicatie van Baudet over het royement van Otten 'onverstandig' zijn geweest. Het is goed dat Hiddema, zelf een onbevlekte maagd, hierover het woord voert, maar beter was het geweest als Hiddema vooraf had ingegrepen vóórdat de pleuris uitbrak.
Met een statuur als dat van meester Hiddema had het zeker van enige prudentie blijkgegeven als de man zich eerder had uitgesproken over de kwestie, vóórdat de rel dusdanig escaleerde dat de breuk tussen Baudet en Otten definitief werd. Gezien zijn ervaring en zijn status als 'oudere man' zou het de jonge honden als Baudet en Rooken moeten hebben ingeperkt in hun polariserende gedrag.
De strafpleiter verschuilt zich echter achter het feit dat niet hij, maar Baudet en Rob Rooken in het partijbestuur plaatsnemen: "het was hun beslissing, zij zitten in het bestuur" liet Hiddema weten tegenover de pers, maar gelukkig was hij er allerminst mee. Natuurlijk heeft Hiddema gelijk dat niet hij, maar twee anderen de besluiten nemen, maar het lijkt er allerminst op dat ze zijn adviezen hebben gehoord. Sterker nog: waarschijnlijk heeft Baudet tegen alle adviezen in gehandeld.
Nu Hiddema volledig terecht heeft geconstateerd dat het partijbestuur in de casus-Otten keihard heeft gefaald, was het voor FVD-leden verdrietig om te zien dat de tweede man achter Baudet geen voorstellen ter tafel bracht over 'hoe nu verder'. Hiddema leek enigszins moedeloos en aangeslagen door de plotsklaps implosie van de partij en eveneens teleurgesteld in de gehele gang van zaken.
Op de vraag of hij toch niet lever de senatoren Otten en De Vries bij zijn partij had gehad antwoordde hij bevestigend. Dat, dames en heren, zegt voldoende.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten