Meester Hiddema (FVD) had moeten ingrijpen op leerling Baudet, maar werd opzettelijk buitenspel gezet

vlcsnap-2019-08-28-08h08m57s973
Foto: Theo Hiddema. Bron: Screenshot KRO-NCRV.

Gisteren reageerde Tweede Kamerlid Theo Hiddema (FVD) op de bestuurlijke crisis binnen de partij Forum voor Democratie. Volgens het Kamerlid zou de communicatie van Baudet over het royement van Otten ‘onverstandig’ zijn geweest. Het is goed dat Hiddema, zelf een onbevlekte maagd, hierover het woord voert, maar beter was het geweest als Hiddema vooraf had ingegrepen vóórdat de pleuris uitbrak. 

Met een statuur als dat van meester Hiddema had het zeker van enige prudentie blijkgegeven als de man zich eerder had uitgesproken over de kwestie, vóórdat de rel dusdanig escaleerde dat de breuk tussen Baudet en Otten definitief werd. Gezien zijn ervaring en zijn status als ‘oudere man’ zou het de jonge honden als Baudet en Rooken moeten hebben ingeperkt in hun polariserende gedrag.

De strafpleiter verschuilt zich echter achter het feit dat niet hij, maar Baudet en Rob Rooken in het partijbestuur plaatsnemen: “het was hun beslissing, zij zitten in het bestuur” liet Hiddema weten tegenover de pers, maar gelukkig was hij er allerminst mee. Natuurlijk heeft Hiddema gelijk dat niet hij, maar twee anderen de besluiten nemen, maar het lijkt er allerminst op dat ze zijn adviezen hebben gehoord. Sterker nog: waarschijnlijk heeft Baudet tegen alle adviezen in gehandeld.

Nu Hiddema volledig terecht heeft geconstateerd dat het partijbestuur in de casus-Otten keihard heeft gefaald, was het voor FVD-leden verdrietig om te zien dat de tweede man achter Baudet geen voorstellen ter tafel bracht over ‘hoe nu verder’. Hiddema leek enigszins moedeloos en aangeslagen door de plotsklaps implosie van de partij en eveneens teleurgesteld in de gehele gang van zaken.

Op de vraag of hij toch niet lever de senatoren Otten en De Vries bij zijn partij had gehad antwoordde hij bevestigend. Dat, dames en heren, zegt voldoende.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

25 reacties

 1.   

  “Op de vraag of hij toch niet lever de senatoren Otten en De Vries bij zijn partij had gehad antwoordde hij bevestigend. Dat, dames en heren, zegt voldoende.”

  Hiddema zei ook nog dat er “geen kwaad an” die heren zit.

  Daarmee gleed de oude heer behoorlijk uit. Otten heeft dusdanig veel op z’n kerfstok dat deze uitspraak van Hiddema slechts op de lachspieren werkt.

  Hiddema wordt overschat.

  1.   

   Hiermee gleed de oude heer merlot behoorlijk uit. Baudet heeft dusdanig veel op z’n kerfstok dat deze uitspraak van merlot slechts op de lachspieren werkt.
   Merlot wordt overschat door zichzelf.

   1.   

    Cock, met ‘ck’ heeft een digitaal scheetje gelaten. ? /*\

    1.   

     Gelukkig loopt Dick hier rond als toiletmedewerker om alles op te merken en op te ruimen.
     De meneer van de retirade.

    2.   

     En nog een scheetje.

   2.   

    De obsessie van EU Kokkie met mijn persoontje is evident.

    Deze man verdient diep medelijden.

    1.   

     Arm merlootje.
     De droevige ziel vindt zichzelf belangrijk.

     1.   

      EU kokkie, jouw obsessie met merlot is inderdaad evident. Het lijkt er op dat je de man aanbidt en tegelijkertijd haat. Een overduidelijke, masochistische houding bij zonderlingen met een minderwaardigheidscomplex zoals jij.

     2.   

      Cockje druppelt nog na van z’n digitale plasje.

    2.   

     voor hypocriete linkse wegkijkers kan ik geen medelijden opwekken

     het gaat de c o c k immers goed dus maakt het niet hoe het bij anderen gaat. Erg egoïstisch links deugmensch in zijn eigen wereldje

   3.   

    Wat heb je deze mop vlug in elkaar gedraaid, proficiat, we lachen allemaal mee. Zeer goed gevonden deze grappige debiele uitspraken.

 2.   

  Het zou spijtig zijn als twee mensen die elkaar geweldig zouden kunnen steunen door een onbenullig akkefietje van elkaar verwijderd raken.

  Maar een kind kan zien dat de luchtfietser Baudet en de “realo” Otten totaal niet bij elkaar passen.

  Dat wordt ongetwijfeld de ondergang van het Forum voor Demagogie, maar we hebben al veel te veel politieke partijen. Wat discriminerend werkt, want alleen hoogopgeleiden kunnen al die partijtjes nog uit elkaar houden.

  Negentig jaar geleden was het in Duitsland ook een chaos van splinterpartijtjes. Tot er een Leider met een raar kapsel opstond.

  1.   

   Voor de echte demagogie moet u bij volksmenner rutte zijn die leider is van het partijkartel

  2.   

   Didi, ik heb even gespiekt op Joop. U komt ook in aanmerking met uw kapsel.

  3.   

   DAT hebben wij maar al te goed begrepen. Ook nu heeft dit figuur nog altijd grip op op het denken van sommige personages. Ook enkele kaderleden van zijn afzichtelijke club worden met enige regelmaat graag aangehaald om hun argumenten kracht bij te zetten.

 3.   

  Hiddema zit niet in het bestuur opa is niets meer dan stemvee en dat weet hij zelf ook

  1.   

   stemvee kiest en
   Hiddema is gekozen

 4.   

  FVD gaat de LPF definitief achterna. Baudet is een mafkees en Rooken kent niemand. De rest is al overgelopen of kiest voor een gegarandeerd inkomen voor de komende 4 jaar.

  Hiddema had genoeg vertrouwen, maar schrijft Baudet dus ook af.

  Binnenkort Prinsjesdag, zou Baudet al plannen hebben?

  1.   

   Een slecht onderbouwde aanname.

 5.   

  Wie de moeite heeft genomen de volledige uitspraken van Hiddema te lezen op divers sites, weet dat Hiddema in alle rust en eerlijkheid heeft aangegeven dat het een slordige zomer is geweest en dat HIJ vraagtekens stelt bij het royeren van Otten.
  Hij is het met de gang van zaken niet eens, maar vond het niet aan hem er over te oordelen.
  Teunis Dokter kan daar nog zoveel persoonlijke interpretatie aan geven, de belangrijkste conclusie van Hiddema, is dat het het gezamenlijk met Baudet functioneren in de TK, niet in de weg zit.
  Het royement van Otten is slordig gegaan. Na het 20 april interview met het NRC was voor vele FvD’ers duidelijk dat Otten met dat interview toonde niet in FvD te horen. Otten heeft vele financiele slordigheden en vriendjes politiek toegestaan in de financiele administratie van FvD, maar niet zodanig alleen daar op geroyeerd te moeten worden. Hiddema is advocaat en heeft op basis daarvan eerlijk uitgesproken dat hij het vertrek van Otten betreurt. Dat kan.

  1.   

   Mooi geschreven Henk. Zo is het en het is wat het is.

 6.   

  Tja, ik begin toch een beetje te betwijfelen of het morele kompas van de Hiddemeister nog goed staat afgesteld! Een tijdje geleden dat discutabele declaratiegedrag waar hij zich achteraf met veel schijnheiligheid uitdraaide en nu weer een vete beslechten als er niets meer te beslechten is!! Wordt het niet tijd dat Theo naar het bejaardenhuis gaat voordat het genant wordt!!!

 7.   

  Otten en De Vries kozen er zelf voor om weg te lopen en verkozen hun eigen egootje boven hun kiezers. Dit moeten we wel onder ogen blijven zien.

 8.   

  Zelfs als Hiddema voorzichtig had ingegrepen was op den duur een nog groter deel in de zakken van de vriendin van Otten verdwenen. Of anderen hadden gemeend dezelfde rechten op de centen te hebben als de leiding.
  Je moet ten allen tijde met je vingers uit de kas blijven. Dat begint met een gulden en na een paar jaar is het een miljoen.
  Een partij die een verdienmodel wordt loopt altijd fout.

 9.   

  Het is een goede zaak dat figuren die niet uit landsbelang, maar ter meerdere eigen glorie, bij de partij zaten, nu al zijn verdwenen in de mist der tijden. Ze kunnen nu weinig kwaad meer doen, tijdens aanloop naar verkiezingen was het erger geweest.
  Ik heb sympathie voor het FVD, maar stem op een andere partij.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!