TRIEST, JAMMER, VRESELIJK: DE ALLERLAATSTE JENSEN PODCAST

Het is werkelijk het einde van een tijdperk.

Gisteravond zette Robert Jensen een nieuwe editie van zijn podcast online. Hartstikke leuk natuurlijk: wij, Nederlanders met gezond verstand, kijken daar steeds weer naar uit. Ik kon dan ook niet wachten om er naar te luisteren.

Maar… helaas was dit helemaal geen leuke uitzending. Jensen kondigde namelijk vanaf seconde één uit dat het afgelopen was. Einde oefening. Dit was zijn laatste podcast.

“Ik geef me gewonnen,” aldus Jensen. “Vandaar dat dit mijn laatste podcast is.” Luister het hier maar.

Of toch niet?

Nou, gelukkig voor ons — en jammer genoeg voor links — was het deels een grap. Ja, de podcast houdt op, maar dat betekent niet dat Jensen de handdoek in de ring gooit. Sterker nog, hij gaat het grootser en mooier dan ooit aanpakken.

Ja, het was de laatste Jensen podcast, maar dat is alleen maar het geval omdat hij vanaf 2 september met een dagelijkse Internet TV show komt. We hoeven hem dus niet alleen niet te missen… hij is meer en vaker te zien dan ooit tevoren.

“We hebben de afgelopen maanden keihard gewerkt aan het nieuwe project we aanstaande maandag gaan lanceren,” aldus Jensen. “En dat is De Jensen Show.” Die show begint dus op 2 september. Dat is dus aanstaande maandag.

Jawel, een paar nachtjes slapen, en dan begint de geupdatet versie van Jensens online show.

“De mooiste vorm van radio is talk radio,” aldus Jensen. In het verleden had hij radioshows gedaan, maar dat vond hij saai en vermoeiend. Hij vond het veel leuker om door te praten een sfeer te creëren. Daarom is hij uiteindelijk maar overgestapt op een tv-show. We hebben gezien bij RTL 5 dat zo’n tv show hartstikke leuk is en een flink aantal kijkers kan trekken. Want, ja, hij bewees dat zijn cijfers systematisch beter waren dan die van zijn RTL 5-collega’s.

Hoe dan ook, toen hij begon met zijn podcast ontdekte hij al snel dat hij het eigenlijk gewoon hartstikke leuk vond. Het was een echte talk radio show, eigenlijk, en zijn materiaal stelde hem in staat om het op een behoorlijk hoog niveau te doen.

Hartstikke leuk, maar nu is het dus tijd voor een nieuwe stap. TV maken en dingen met beeld doen is hartstikke leuk, maar het vereist meer organisatie en mensen. Een podcast kan je met minder mensen doen. Een producer en een presentator en voila, klaar.

Sinds oktober 2018 heeft Jensen de podcast wekelijks gedaan. Maar… hij vindt het wel leuk om er ook beeld bij te doen. Hij heeft op die manier acht afleveringen gemaakt, dat was hartstikke leuk. Dus hoe, vroeg hij zich af, kan je die twee dingen combineren? Maar dan wel zonder het al te groot te maken, want hij is natuurlijk gewoon een onafhankelijke ondernemer.

Jensen kwam al met al tot de conclusie dat hij radio wil maken qua content, maar dat hij het ook leuk vindt om beelden erbij te doen — voor mensen die daarin geïnteresseerd zijn. Alleen met een microfoon… nee, dat is niet wat hij plezant vindt.

“De Jensen Show die maandag dropped wordt een maandag tot en met vrijdag show,” legt Jensen uit, “dus dat noemen wij in de business dagelijks… En het is eigenlijk gewoon, daar komt ‘ie jongens!… Het is radio op TV, maar tegelijkertijd TV op de radio.”

“Ik ga een radioshow doen met beelden erbij.” Ze hebben heel veel getest, heel veel geëxperimenteerd. Ja, dit kan, op een hoog niveau.

Het wordt dus niet een Internetversie van zijn show op RTL 5. Het wordt veel meer een versie van zijn podcast, maar dan met visuals.

Daarnaast is het belangrijk om te beseffen dat het géén YouTube-show is. Natuurlijk, de show wordt daar ook gedeeld, maar Jensen.nl is de thuisbasis van de show. Daarnaast wordt het ook op Facebook gezet en op Twitter… Maar het staat met een eigen speler op Jensen.nl. Hij hoopt dan ook dat mensen zich gaan trainen om het dáár te kijken. Dat is een heel goed punt, want we weten dat de eigenaren van die andere sociale media websites hem er gewoon af kunnen gooien als ze hem wat te rechts vinden. Jensen.nl moet dus de thuisbasis zijn. Ja, ook als de audio zelf ook gedeeld blijft worden op Spotify etc. (dat is hoe ik vaak naar zijn podcast luister, en ja, dat kan ik gewoon blijven doen; op het moment dat de show af is op die dag staat het al meteen op die spelers).

Het idee erachter is dat je als je alleen naar de show luistert je niet het gevoel hebt dat je naar een TV-show luistert… en dat als je naar een TV-show luistert je niet denkt: ik zit hier gewoon naar een radiostudio te kijken! Nee, op beide gebieden moet het goed werken.

Maandag tot en met donderdag is de show dan overal te zien en te luisteren… maar de vrijdagversie is alleen te zien op Jensen.nl. Ja, die is wel te hóren op Spotify en Apple Podcasts, maar de beeldversie van de vrijdag-aflevering is alleen te vinden op Jensen.nl.

Ik vind het geweldig. Een fantastisch initiatief!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. Vit

  Wat mooie muziek er bij en iedereen is verbonden, de universele taal.

 2. Watcher

  Gaat hij dan wel eerst ff naar de sportschool?

  1. Top

   Het verwachte stompzinnige bijdragen van een ”lul de behanger’. Even een riedeltje ‘Fat-shaming’, om de aandacht voor zijn eigen corpulente en vadsige lichaam te compenseren. Bah, wat een enorme klootzak ben je toch.

   1. cuoretx

    En jij gooit dom achterlijk links onzinnig gelueter uit je nek misplaatste flop intellect. Over aandacht trekken gesprokenpff flapdrol

    1. Top

     Leer eerst eens Nederlands schrijven. En ga eens aan het werk klootzak.

 3. Dik

  Prachtig, dat wordt kijken!

 4. Mezzadra

  Ik begrijp heel goed dat DDS in de selectie van het nieuws voorrang geeft aan de media-avonturen van Jensen, in plaats van aandacht te besteden aan marginale gebeurtenissen als de staatsgreep van Johnson en het politiek buitenspel zetten van Salvini.

  Belangrijke zaken eerst.

  1. Vit

   Zeiksnor.

   1. Heinz

    = Derksen

  2. Dik

   De aandoenlijke heeft weer een digitaal scheetje gelaten.

  3. Tguard

   @mezz
   Jij begrijpt het, leg het dan uit i.p.v cynisme te gebruiken. Bovendien lijkt het me dat je deze site niet hoeft te bezoeken hoor of vind je het fijn om jezelf te irriteren!

  4. Deathspank

   Dat klopt Sandro Mezzadra, wij hebben niet zoveel met die globalistische escapades van jou!

 5. Garland S. tucker

  Niet gedacht, maar vd Galiën heeft wel humor…

  Dodelijk stukje over fluim Jensen…

  “Het is werkelijk het einde van een tijdperk” haha, het was idd. een geval van zelfoverschatting.

  “Nou, gelukkig voor ons — en jammer genoeg voor links — was het deels een grap”
  Michael zegt zelf ook al dat rechts zich onnodig heeft laten kwellen door Jensen

  “grootser en mooier dan ooit aanpakken. ” Zeg nou zelf…dat is onmogelijk

  “Ja, dit kan, op een hoog niveau. ” Proest, roflol

  “We hebben gezien bij RTL 5 dat zo’n tv show hartstikke leuk is en een flink aantal kijkers kan trekken.” idd. kán trekken, maar niet bij jensen en leuk was het ook niet.

  “Ik vind het geweldig. Een fantastisch initiatief! ” idd. Michael, dat vind ik ook, aandoenlijk hoe hij zijn karretje steeds weer in de stront rijdt…kan niet wachten!

  Bedankt voor het stukje, ik zal de hele dag een glimlach op mijn gezicht hebben

  1. Vit

   Alweer een mens gelukkig gemaakt, ga zo door DDS.

   1. Bosche draak

    Stumperdje garfield heeft ook weer z’n shotje gekregen, nou kan hij weer vrolijk verder gaan met zwervers pijpen voor eurocentjes…

  2. Deathspank

   Als je zure zelfingenomenheid ver genoeg is ingetrokken, blijft die glimlach zelfs voor meerdere dagen staan.

 6. Isengrijn

  IK GELOOF NIET DAT ER OOK MAAR IEMAND MEE ZIT, DAT DIE JENS…

  (ho! capslock ging aan na het lezen van de kop van dit artikel.)

  Ik geloof niet dat er ook maar iemand mee zit, dat die Jensen er de brui aan geeft.

  1. Dik

   Nog een keer lezen, bijgoochem.

   1. Isengrijn

    ? @Lugar

 7. Beukman

  Jensen, die onlangs nog beloofde dat hij zijn podcasts zou gaan opvoeren tot 1 per dag, profileert zich in deze laatste aflevering als Kampioen van de Slachtoffers; zijn identiteit wordt bepaald door de wijze waarop hij zich afzet tegen “links”. Een teken van zwakte.

  Gezien het hoge babbelgehalte van deze laatste aflevering (“Jensen is de ultieme vrijheid”, aldus Jensen) en het totale gebrek aan bondigheid, kan ik de man alleen maar adviseren om ook zijn plannen voor de nieuwe “Jensen Show” voorlopig maar in de ijskast te zetten, en een vak te leren.

  1. Deathspank

   Ik zal het doorgeven! Bedoel je zo’n linkse indoctrinatie school of zo een waar ze boreale wijsheden verkondigen?

 8. Beukman

  Ik luister met stijgende verbazing naar complotdenker Jensen.

  “De Jensen Media Watch wordt een belangrijk onderdeel van de Jensen Show.”

  De man heeft een meldpunt ingericht voor linkse indoctrinatie.
  “Wij zijn fair.”

  1. Dik

   Prrrt, dat was er weer eentje.

   1. Beukman

    Als een scheet zou ik die podcast nou ook niet willen bestempelen, @Dik, al begrijp ik wat je bedoelt.

    Ik hoor hem trouwens net zeggen, op 32.00 ongeveer, dat je voor €499,99 vier vermeldingen in een Jensen Show kan kopen. Jensen gaat zich verdiepen in jouw product, gaat het aanprijzen en brengt je website in beeld.
    Niks voor jou @Dik? Mooi man, gezien het enorme bereik dat de Show zal hebben en hetgeen jij te bieden hebt.

    1. Deathspank

     Nee jij redeneert als iemand die €499,99 op zak heeft!

     1. Beukman

      Ik heb DDS al en die doet het voor nop 🙂

    2. Dik

     Een berichtje van een “man” genaamd Beuklul, die zelf al naar de aarde stinkt. Geen toekomst meer, aftellen is wat er over blijft, geen toekomst beeld meer op te roepen, een leven geleefd, maar eigenlijk was hij al dood geboren.
     Best wel triest.

  2. Vit

   @Beukman

   De man heeft een meldpunt ingericht voor linkse indoctrinatie.
   “Wij zijn fair.”

   Gelukkig zij alleen jonge kinderen daar nog bevattelijk voor, hoewel ettelijke zijn alreeds verpest.

   1. Beukman

    @Vit
    Maar wie beschermt onze jeugd tegen Jensen-indoctrinatie?
    Oh, wacht even, die luistert toch niet, Jensen is meer voor oude mannen.

    1. Top

     Een berichtje van een “man” genaamd Beuklul, die zelf al naar de aarde stinkt. Geen toekomst meer, aftellen is wat er over blijft, geen toekomst beeld meer op te roepen, een leven geleefd, maar eigenlijk was hij al dood geboren.
     Best wel triest.

  3. Deathspank

   Gelijk maar even de slimste mens nomineren!

   1. Bosche draak

    Dan is Beukman al bij voorbaat af, een opgezette vis heeft nog meer IQ dan die ramenlikker.

 9. Dropje

  “wij, Nederlanders met gezond verstand“
  Dat moet natuurlijk zijn “wij, Nederlanders zonder verstand”

 10. Heinz

  Voor mij maakt het niks uit. Ik luister de hele dag naar WDR – 4 Constant muziek. Af en toe nieuws berichten. Muziek uit de 70 & 80 jaren. Jensen kan daar niet tegen op…Al gaat hij op de Fernsehturm in Berlin staan…

 11. Piet51

  Ik ben benieuwd. Jensen is bepaald niet mijn favoriet, niet qua persoon en ook niet als programmamaker. Maar ik gun altijd iedereen zijn poging om iets nieuws te proberen. Wat ik me bij Jensens idee moet voorstellen, weet ik niet. Zoiets als Zomergasten misschien: een radio-achtig interview a.h.v. filmbeelden en als afsluiting de Zomergasten-film? Met boeiende gasten en een goede interviewer vind ik dat erg interessant. Maar als het zoiets wordt als de TV in de beginjaren, kijk maar eens op YouTube: gefilmde radioprogramma’s, zal het moeilijk zijn om niet weg te suffen.

 12. Korporaal Monty

  Vijf dagen in de week de stem van rechts Nederland daar wordt toch iedereen gelukkig van hierbij DDS.

  En maar klagen dat er geen rechtse media is.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.