Homostel in Frankrijk opgewacht door '20 mannen met ijzeren staven', politie zet noodgedwongen traangas in

Geen categorieaug 01 2019, 12:20
Afgelopen weekeinde vond in Lyon, Frankrijk, een homofobe aanval plaat met ongekende afloop. Een stelletje was 's avonds in Lyon uit en werd vervolgens achtervolgd door een 'groep van 20 mannen met ijzeren staven'. Nadat het stel richting een politiebureau vluchtte beschadigden de mannen politieauto's met ijzeren staven. De politie moest traangas (!) inzetten om de groep te verjagen.
De twee slachtoffers van de knettergekke groep liepen diverse verwondingen zoals kneuzingen op, maar het had natuurlijk veel erger kunnen aflopen gezien de bewapening van de groep mannen. Het stel liep op straat en kreeg vervolgens beledigingen naar het hoofd geslingerd door de groep.
De situatie werd al vrij snel ongemakkelijk waarna de twee een politiebureau invluchten, zo meldt de Franse krant Le Parisien. Omdat de groep mannen zich niet kon vergrijpen aan het homostelletje werd een andere uitlaatklep voor hun mentale retardatie gevonden. Het duurde niet lang of ze hadden een oplossing: ze molesteerden een politieauto met de staven. Vervolgens rukte de politie uit om de groep weg te jagen, maar dit lukte pas na de inzet van traangas (!). Blijkbaar zijn halve oorlogshandelingen het nieuwe normaal in Frankrijk.
Ook in Nederland lijkt anti-homogeweld toe te nemen. Zo suggereert het COC, de Nederlandse diversiteitslobby, dat LGBTQ+'ers vaker met geweld te maken krijgen, maar dat deze feiten niet terug te zien zijn in de misdaadcijfers. Ook reist het vermoeden dat LGBTQ+'ers in de grote steden anno 2019 vaker uitgescholden, nagejoeld of getreiterd wanneer zij in het openbaar affectie tonen dan in 1999.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten