We gaan “vergroenen”, hoor! Bos moet tegen de vlakte om windmolens te plaatsen…

De obsessie met duurzaamheid loopt volledig de spuigaten uit. Dat is goed te zien in Duitsland, waar men in de naam van “groene energie” nu een groot gedeelte van een bos wil omkappen. Enkele bizarre politici hebben namelijk besloten dat daar een windmolenpark moet komen. En om de duurzaamheidsafgod te dienen, mag alles opgeofferd worden. Zelfs een heel sprookjesachtig bos.

Het gaat volledig verkeerd met de zogenaamde duurzaamheidsrevolutie die als een lange mars door alle westerse instituties trekt. Bewuster en met meer oog voor de toekomst leven? Daar is niets mis mee. Maar wat hebben onze nakomelingen nu in vredesnaam aan een toekomst waarin geen bossen meer zijn, maar alleen nog windmolenparken?

Nou, heel veel, vinden ze in Duitsland. Daar heeft de politiek de doodstraf uitgesproken over grote delen van een sprookjesbos. De groene reuzen moeten plaatsmaken voor grijze vogelgehaktmolen op bijzonder korte termijn, en de lokale bevolking is verbijsterd:

“Burgers en burgemeesters rond het befaamde Reinhardswald in Noord-Hessen zijn beslist niet tegen groene energie. Wel zijn ze boos over de plannen om in dit ‘sprookjesbos van de gebroeders Grimm’ twintig windmolens van elk 241 meter hoog te plaatsen.

Ze hebben het spel slim gespeeld, zegt Klaus Becker, die zich namens de actiegroep Aktionsbündnis Märchenland inzet voor behoud van het Reinhardswald, met 20.000 hectare het grootste aaneengesloten bos van Hessen in het hart van Duitsland. Eerst hebben ze overal in Hessen gebieden aangewezen – waaronder het Reinhardswald – waar in de toekomst ‘mogelijk’ windmolenparken kunnen komen. ‘Een officieel besluit was dat nog helemaal niet. Maar wie in de jaren erna kritiek leverde op de geplande molens in het bos, kreeg te horen: “Maar dat hebben we destijds toch besloten?”’

De bestuurders mogen misschien in hun nopjes zijn met hun walgelijke trucjes, maar een aflaat koop je er beslist niet mee. Integendeel: het klimaat redden door het bos te slopen, is het ene kwaad voor het andere inwisselen. Stuiten naïef.

Maar zo rollen ze daar nu eenmaal bij de oosterburen. En sowieso zijn ze in Duitsland wel fan van het kappen van bomen voor energiewinning. Het Hambacherbos is ook al bijna geheel verdwenen, omdat men zo graag de kolen die onder de grond liggen wil opgraven. En evenals het ter aarde bestelde Reinhardswald geldt ook hier: met een beetje kernenergie kan je die domme en desastreuze bomenkap gewoon voorkomen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad ook Duitsland onder Merkel, is een keiverrot land geworden.
  Het is toch veel beter, om het Zwarte Woud om te dopen in bv, Windmolen park Zuid.

 2. Lao Tse

  Dit verhaal is niet zo geloofwaardig. Er is geen enkele noodzaak om honderdduizend bomen te kappen voor het plaatsen van 20 windmolens.

  Dit ruikt weer vervelend naar broodje aap.

  1. Agios

   Nee man. Ik weet van de situatie (toevallig) heel veel af en wat in het artikel geschreven staat, is volledig juist. De Duitsers zijn door de klimaatgekte volledig het spoor bijster. Als linskaffer vind jij het verhaal weer eens niet geloofwaardig. Nou, geloof het maar wel. Deels (een germanisme!) heb je gelijk. Links is volledig het spoor bijster. De sekte Links is de oorzaak van alle problemen. En dat kun je maar eens in die twee linkse oren van je knopen!

   1. Lao Tse

    Kun jij me uitleggen waarom je honderdduizend bomen moet kappen voor 20 windmolens? Kun jij me uitleggen waarom je überhaupt veel bomen moet kappen voor windmolens die er ver bovenuit rijzen?

    1. Lao Tse

     “twee linkse oren”

     Ik heb een oor links en een oor rechts van mijn hoofd.

     Heb jij twee oren aan de rechterkant gemonteerd?

     1. Agios

      Bij het uitdelen van intelligentie heb jij wel heel erg achteraan gestaan.

    2. EU kok

     Omdat de hier aanwezige meute ineens voorstander is van politiek correct reageren.

     1. EU kok

      Sorry , verkeerd topic.

    3. Agios

     Zeker. Als je je enigszins in de materie had verdiept zonder meteen je onzin met ons te moeten willen delen, had je geweten (als veellezer die je bent….) dat er onder het bos en belendedde gebied e.d. een enorme hoeveelheid bruinkool ligt. En dat is de ware reden van de ontbossing. Om het volk, en dan met name de goedmensen mild te stemmen, heeft de Duitse regering beloofd er na het uitgraven van de kolen, windmolens neer te zetten. Dus eerst kolen delven (co2!!!!!) en daarna een goedmakertje met luttele windmolens. Duitsland heeft o.l.v. Mutti in haar eigenwijze eigenzinnigheid besloten met ingang van nu op straks de kernenergie op te heffen. En nu? Het is de waanzinnigste klimaatflauwekul die je maar kunt voorstellen. Tevreden? Godallmighty!

     1. Lao Tse

      Dus je kunt er nadien weer bomen planten.

      Mooi, twee vliegen in één klap!

  2. Peter Oudshoorn

   Het gebeurt permanent in de hele streek rondom de plek waar ik woon, domme, rigide Lao. Voor veel windparken (zo’n 40 tot 50 windmolens) worden lappen bos gekapt. Niet op 1 plek maar op honderden plekken in het land. Ik kan zo 6 verwoeste bosgronden aanwijzen in een straal van 10 kilometer. En deze verwoestingen gebeuren niet alleen in de Eifel maar door geheel Duitsland.

   1. Ts

    Beste Peter,
    Klopt helemaal, echter tav Reinhardswald is de zaak iets genuanceerder als hier voorgesteld. Ten eerste: de foto van het artikel is een foto van Urwald Sababurg, onderdeel van het Reinhardswald echter uitgesloten en beschermt tegen kap. Ten tweede: er is een kaart beschikbaar over de gebieden welke bestemd zijn voor het plaatsen van windmolens. (Staat op de site van corrective).
    Op de site van de HNA kun je een en ander vinden.
    Het is niet zo heel ver bij mij vandaan (ca 100km) en natuurlijk is het een schandaal dat dit gebeurt, zelfs de Grünen hebben hier mee ingestemd. Is ook wel logisch aangezien ook hier men zich heeft laten leiden door geld: de Kommunen zijn alle mede eigenaar van de molens en daarmee ook van de opbrengsten.

   2. van Urk

    En wat dacht je dan voor de bekabeling en toegangswegen naar de windmolens?

  3. logisch denken

   toon dat dan even aan hufter. 400 voetbal velden oerbos gaan er per dag om idioot.

   Dat noem jij een broodje aap verhaal hufter

  4. shidaian

   ach Lao Tse…gebruik toch eens een keertje die paar grijze cellen die u wellicht nog hebt. De noodzaak om te kappen bestaat ook werkelijk niet. Toch doen die idiote groenen het. Net als hier. Totaal de weg kwijt. En u gelooft het niet. Horende doof en ziende blind zeker Of een enorm groen waas voor de ogen. Stakker

 3. logisch denken

  nuttig groen verwijderen voor nutteloze windmolens

  de linkse idoten grossieren in stomiteiten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.