Bam! Kabinet verklaart drugscriminelen de oorlog!

87a9652c1daadb136218c039831ad02ef58326d7fc3fa8fd20b971d7f8d456d1
Foto: Premier Rutte in de Tweede Kamer. Bron: Kenneth Steffers / DDS.

Heel Nederland is geschokt met de moord op een advocaat, eerder deze week. Bij de debatten rondom drugscriminaliteit is de toon verhard. Het lijkt alsof we richting een kantelpunt gaan voor het ‘drugsprobleem’. Niet meer pappen en nathouden, maar keihard optreden. De overheid gaat hard ingrijpen!

De toon van Mark Rutte was scherp, en meer dan terecht. Nederland is verbijsterd, eerst de doofpot affaires rondom de vervolging van Geert Wilders – wat een al een ondermijning van de rechtsstaat is – en nu de de moord op een advocaat. De rechtsstaat moet en zal verdedigd worden!

“Wij, het parlement en de regering zijn het gezag”, zo opende premier Mark Rutte de tweede dag van de Algemene Politieke Beschouwingen. “De strijd tegen de vijand, de georganiseerde criminaliteit, is uiterst complex. Maar die zullen wij winnen.”

Partijgenoot Klaas Dijkhoff gaf hier ook interessante interruptie over. Met als duidelijke boodschap: we zijn steeds geschokt, maar nu is het tijd voor een harde aanpak!

Sommige zijn niet blij met de toon van het kabinet. Jetten vreest een war on drugs zoals in de VS. Dit heeft alleen maar geleid tot alleen maar meer drugs en meer geweld. Een terechte kritiek, maar toch moet er op de één of andere manier hard worden ingegrepen. Legaliseren zoals sommige progressieve partijen willen ziet een deel van het kabinet helemaal niks in. Grapperhaus wees dit idee direct af:

Dat is géén optie. Het is slecht voor de gezondheid, ontwrichtend voor de samenleving, en internationaal komen we alleen te staan. Dan hebben we hier binnen een paar jaar grote filialen van internationale drugskartels.”

We zullen zien waar het debat naartoe leidt. Er zal iets ten tafel moeten komen, er moet verandering komen!

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

34 reacties

 1.   

  “eerst de doofpot affaires rondom de vervolging van Geert Wilders ”

  Bart weet nergens van. Wat er ook mogelijk mis is gegaan rond het proces tegen Wilders, van doofpotten is nergens sprake. Dat blijkt althans nergens uit.

  1.   

   Hoe verzin je het? En je gelooft het zelf ook nog waarschijnlijk. Man, man, man… Krijg jij betaalt om te trollen? Of is dit gewoon je dagelijkse hobby bij gebrek aan sociale contacten in real life?

   1.   

    Ziggy, het is niet zijn hobby, het is zijn leven…

   2.   

    tarrels hebben niets te doen

   3.   

    Zwakke opmerking ZiggyStardust. De persoonlijke aanval is altijd een makkelijke manier om te reageren op inhoudelijke berichten zonder het over het onderwerp te hebben.

    1.   

     willempie doet niets anders dan persoonlijke aanvallen met zijn subjectieve beoordelingen

 2.   

  We hadden een afdeling zeden , we hadden een afdeling wapens en munitie, we hadden een afdeling verdovende middelen , we hadden een afdeling verkeer enz enz. Het partijkartel is sinds paars bezig met de afschaffing daarvan en reorgannisatie op reorganisatie.

  Meermaals is de politiek gewaarschuwd de expertise niet uit de afdelingen te halen. Meermaals iis de politiek gewaarschuwd om de experts op de afdelingen te laten werken. De politiek had overal schijt aan.

  moeten we nu blij zijn dat het partijkartel ontwaakt ?? Wilders , Fortuyn , Janmaat luiden al jaren de noodklok maar het kartel komt dan niet verder dan vervolging van de klokkenluider. Volgens de tarrels der tarrels is dat natuurlijk allemaal niet correct maar wel de praktijk

  1.   

   “Wilders , Fortuyn , Janmaat luiden al jaren de noodklok”

   Meneertje cactus, Wilders is alleen maar bezig met zijn strijd tegen de islam.

   1.   

    dat vind jij monty , dat vind jij , wilders is kennelijk een enorme obsessie voor je maar de kern van dit draadje gaat ergens anders over. Inhoudelijk nog wat te melden ?

  2.   

   Heeft meneer cactus soms zijn naam veranderd? Deze aparte manier van schrijven en onzin typen komt me zeer bekend voor.

   1.   

    heb je inhoudelijk ook een mening willempie of ben je nog steeds de dictator die zijn linkse absolute dictaat als waarheid oplegt willempie ? de tarrel werkt er druk aan andere meningen te laten zwijgen maar slaagt daar niet echt in.

 3.   

  Mezzadra Wat weet jij er nou van als leek.

 4.   

  Laat me niet stikstof lachen, Trutte en actie? Hij heeft een aantal discutabele talenten. Weglachen, geschokt zijn en de onderste steen moet boven. Maar het toptalent van Trutte blijft onderbelicht, en dat is het verhogen van belastingen onder het mom van “oplossen van problemen”. In plaats van belastingverhogingen voor Nederlanders, kan je ook de grenzen sluiten. Scheelt meer dan een slok op een borrel en houdt opgebouwde welvaart binnen de grenzen.

 5.   

  Politietop gaat thee drinken met moslims ,dan heb je al je gezag al vaarwel gezegd .

 6.   

  Rutte oh Rutte wat maak je weer een herrie en wat maak je je zelf weer belachelijk.
  Je grootspraak is een lachertje, er komt niets maar dan ook niets, van je grootspraak terecht.

  Jij moet gewoon vertrekken en een ander jouw troep laten opruimen.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 7.   

  Lul Rutte ontkent dat er een marokkenprobleem is.Verwacht dus maar niets van die zakkenwasser.

  1.   

   Het is ook heel dom deze kwestie te versmallen tot een ‘Marokkanenprobleem’ .

   Alleen domme racisten redeneren zo.

   1.   

    marokkanen zijn geen ras tarrel

 8.   

  Rutte is een lapzwans.
  En lost helemaal niets op. Zoals gewoonlijk ettert het door. Het moment dat de burger zelf in gaat grijpen komt dichter en dichterbij.

  De burger is het zat.

  1.   

   “Het moment dat de burger zelf in gaat grijpen komt dichter en dichterbij.”
   Aldus de populisten door de eeuwen heen. Meestal komt er niets van ze terecht, in het zeldzame geval dat ze wel wat bereiken brengen ze al snel zo veel schade aan dat ze gelukkig ten val komen.

   1.   

    Dat klopt, Willemm. Populisten menen te kunnen spreken namens ‘de burger’ dan wel ‘het Volk’ maar vormen feitelijk een heel kleine minderheid.

    Het heeft wel iets aandoenlijks.

   2.   

    linkse populisten denken altijd te kunnen spreken voor de meerderheid van de burger. Linkse populisten noemen alles wat hun mening niet deelt een handje vol rechts populisme. links populisten zijn de ware populisten die met grenzeloze arrogantie hun absolute waarheid dicteren als een feit. Dat doen ze op elk onderwerp van belastingen tot overlijden en van toeslagen tot migratie. Links denkt de absolute waarheid in pacht te hebben maar vergeet in zijn subjectieve arrogantie de objectieve beoordeling.

 9.   

  Wauw en hoe gaan ze dat doen met een compleet incompetente politie die alleen maar van feestjes houdt, waar ze miljoenen aan uitgeven?

  1.   

   Nou die pakken helemaal niets aan hoor. Die Marokkanen hebben al jaren vrij spel in Nederland.

   1.   

    Robert. Maar ik ben wel blij dat meneer grapperhaus het nu eens goed gaat aanpakken. Ik heb er alle vertrouwen in. Proest. Zeer kundige man die weet waar hij over praat.

    1.   

     Nee Joh. Het enige wat ze aanpakken in dit land zijn de mensen die daar minder van willen

 10.   

  Onze tarrel heeft weer een holmaatje .
  Hij voelt zich weer gesteund en gaat weer helemaal los .
  Gesteund door zijn nieuwe maatje gaat onze aandoenlijke weer overal tegenin wat voor hem rechts is .
  Onze kindervriend heeft duidelijk geen leven en alleen maar het doel hier 24/7nte trollen

 11.   

  mislukt. Je hebt geen reactie geschreven zegt Bart.
  Bart je bent een lummeltje en je begrijpt er helemaal niets van

 12.   

  Bart Reijmerink. Student geschiedenis. Kan geen dag zonder nieuws.
  Goed je best blijven doen Bart, jij komt er wel.

 13.   

  DE VVD wou zo graag een Nationale politie net zo,n sof als de zorg gewoon naar de klote geholpen door vriendjes politek ONBEKWAAM

 14.   

  Tussen iets roepen en doen zit nog een groot verschil.
  Komt nog bij dat het cordon sanitair de islam niet in de wielen gaat rijden.
  Het accepteren dat allerlei moslims de maatschappij ontwrichten is voor hen een gegeven.

 15.   

  Nederland staat volledig voor lul aangezien wij het hoogste fort van justitie tellen van 146 meter, tjokvol hersenloze met criminelen meegaande retards.

  Want de kleine meute is niet zo relevant voor justitie, behalve er wat te halen valt.

  Mocht er een rechter geliquideerd worden, dan gaat Den Haag nog meer wolkenkrabbers uit de grond stampen.

 16.   

  En gaat het kabinet nu zelf achter de criminelen aan, op de politie in Nederland kun je niet rekenen. Herstel als er bekeuringen uit te delen zijn, zijn ze er als de kippen bij. En daarom werden vroeger ook kippen genoemd.

 17.   

  Ja natuurlijk de MINISTER van justitie zat gewoon een voetbal wetstrijd te bekijken op zijn Ipad dat was belangrijker En als je Minder minder roep zijn de ambtenaren Burgemeesters wethouders en zakken vullers druk in de weer om iemand kapot te maken dat is belangrijker dan de misdaad bestrijden (ook Denk) Want dat is de andere kant opkijken

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!