Bingo! Coalitiepartners verbolgen over pleidooi Van Engelshoven (D66) over seksistisch speelgoed

En ja hoor. Het is weer eens hommeles tussen verschillende coalitiepartijen. En dit keer is minister Van Engelshoven, Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, de gebeten hond. Ze wil voor eens en altijd af van seksistisch speelgoed. Verschillende coalitiepartners hebben uiteraard ook lucht gekregen van deze ideeën van de D66-minister. D66, het zal weer eens niet! Via het AD.

De minister deed een oproep aan speelgoedfabrikanten om maar eens even heel goed na te denken over ‘rolbevestigend speelgoed’ in hun collectie. De verbolgenheid is ditmaal te vinden bij de rest van de voltallige coalitie. Zowel VVD, CDA en de ChristenUnie hebben blijkbaar met stijgende verbazing de berichtgeving omtrent dit onderwerp vernomen. VVD-Kamerlid Zohair El Yassini zegt hierover het volgende in het Algemeen Dagblad:

“De minister is niet aangenomen om speelgoed te becommentariëren. Het verbaast me dat ze überhaupt tijd heeft voor dit soort hobby’s. Op onderwijsgebied ligt er nog genoeg werk, lijkt me zo. Laat Van Engelshoven eerst maar eens gaan zorgen dat meer meiden kiezen voor techniek.”

Hij is niet de enige, want ook het CDA wil even wat kwijt. Kamerlid Lenny Geluk vindt namelijk dat kinderen en ouders toch echt zelf mogen bepalen welk speelgoed ze leuk vinden.

“Kinderen en ouders zoeken zelf uit met welk speelgoed ze willen spelen. Dat hoeft de overheid niet te regelen. Dit is geen prioriteit voor een minister!”

En last but not least, is daar nog eens de ChristenUnie die ook even een duit in het zakje doet. Carla Dik-Faber doet er zelfs een schepje bovenop door te stellen dat de minister ‘lijkt te lijden aan totale onderschatting van vrouwen’.

“Ze zou er wel wat meer op mogen vertrouwen dat als meisjes met een zwaard willen spelen of jongens met een pop, ze dat gewoon kunnen doen. Dat kinderen hun eigen speelgoed kunnen kiezen en ouders hun eigen keuzes kunnen maken tussen werken en zorgen voor een gezin. Daar is de bemoeienis van de minister echt niet voor nodig.”

Toch fijn om te kunnen vernemen dat er nog wel een handje vol weldenkende mensen rondlopen in politiek Den Haag!

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Jumping

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. B. Pascal

   Gelukkig is er Marktplaats.nl, en vergeet de vrijmarkt niet.
   Voor 25,00 een schip vol playmobil piraten en een poppenhuis met huisraad. Nu moeten de kinderen alleen nog kiezen waarmee men spelen wil. 🙂

 2. Jack Flash

  Het blijft lachen met die kleuterklas daar betaald van belastinggeld door de burger opgehoest…..Eigenlijk is het een schande..

 3. Kretoloog

  Als wethouder van Den Haag was Ingrid van Engelshoven al een drama. D66 heeft een groot risico genomen door haar als minister van Onderwijs naar voren te schuiven. Dat risico is werkelijkheid geworden: deze Minister maakt niets klaar op gebied van onderwijs (toch een speerpunt van D66!) en vermoeit het parlement en de bevolking slechts met haar gendergedram.

  1. Pauline Kummer

   Mij is nooit opgevallen dat zij niet competent zou zijn. Meer meiden voor de techniek?
   Mijn zusje bouwt haar eigen PC!

   1. Siemien

    Maar jou zusje bemoeit zich niet met de layout van het programma op die pc…

   2. Dik

    Het zusje van de aandoenlijke, kan niet veel soeps zijn.

  2. Mezzadra

   “Als wethouder van Den Haag was Ingrid van Engelshoven al een drama.”

   Daar is me niets van bekend. Bron?

   1. werikke

    waarom moet u weer overtuigd worden wat toch niet zal gebeuren dit leidt alleen maar af van de topic hier boven

   2. Siemien

    Daar is geen bron voor nodig, zij is een drama namelijk..

   3. Kretoloog

    Mezzadra, volgens mij bent u Hagenaar (of Hagenees). Dan moet u de naam Aloysius College bekend voorkomen. Deze school is onder het wethouderschap van Van Engelshoven failliet gegaan. Ingrid stond erbij, keek ernaar en… deed niets.

    Tja, met zulk krachtdadig beleid verdien je absoluut een Ministerspost.

    1. Mezzadra

     Ik ben geen Hagenaar, Kretoloog, en ik zou wel een een bron willen zien waaruit blijkt dat van Engelshoven iets te verwijten valt inzake het faillissement van het Aloysius-college.

     Die bron zal er wel niet komen.

    2. Dik

     Hij is de aandoenlijke, goed nummer van Armin van Buuren:

     youtube.com/watch?v=mfJhMfOPWdE

 4. Duckday

  Stem PVV of FvD dan zijn we waarschijnlijk af van al die onzin verhalen van D66 dit is een partij waar een steek aan los zit Wel hun zakken vullen maar onzin verhalen de media in helpen Heeft deze minister niks anders te doen Begrijp nog steeds niet dat ze zo iemand steunen Macht hoogmoed en waanzin
  We zijn een verrot land
  Snel NL exit wat heeft de EU en Euro ons nu gebracht voor voordeel welvaart voor de NORMALE man vrouw Onzin voorstellen worden door onze strot geduwd

  1. werikke

   geen speld tussen te krijgen . Helemaal mee eens en ben overtuigd PVV stemmer.

 5. Kim Verlouw

  De 8-koppige set anuspluggen van u zijn ook seksistisch. Niemand heeft u erin gestuurd het te hebben, laten we het zo houden.

 6. Vrijedenkert

  D666 idioterie! Belachelijk dat een minister zich hier mee bezighoud…

 7. Meriadoc Brandebok

  Dit is inderdaad te gek voor woorden.

  1. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : Het concept van een trol is dat als iets “te gek voor woorden” is je het dan juist moet verdedigen. De door de EU gepromote genderneutraliteit is toch helemaal jouw ding. Kom om op wees een man en verdedig je standpunt.

   Foutje, het is “wees een persoon en verdedig je standpunt”

  2. Blitzkrieg

   typo: Kom op wees een man

 8. merlot

  “Kinderen en ouders zoeken zelf uit met welk speelgoed ze willen spelen. Dat hoeft de overheid niet te regelen. Dit is geen prioriteit voor een minister!”

  Inderdaad. Het is frappant dat het links-liberalisme nauwelijks nog liberaal genoemd kan worden maar wel een hele cluster aan uitermate linkse, zeg maar gerust cultuurmarxistische, waanideeën promoot. Dat gaat van identiteitspolitiek tot islamknuffelarij en van connecties met antifa tot gendergekte en klimaathysterie.

  D66 is allang niet liberaal meer, het is een slap aftreksel van GL geworden.

  1. Dik

   “D66 is allang niet liberaal meer, het is een slap aftreksel van GL geworden.”

   D66 en GL zijn onderling en in gelijke mate uitwisselbaar. Er is geen enkel verschil.

   1. merlot

    Yep, om even hun “ministers” de revue te laten passeren:

    – Van Engelshoven: Een soort kloon van Halsema. Totaal wereldvreemd.

    – Sigrid al Qaq: Een Palestijnen-knuffelaar par excellence. Daar kan zelfs Anja Vullisbelt niet tegenop.

    – Freule Ollogren: Is noch liberaal, noch democratisch, maar uitermate totalitair ingesteld. Ze doet me denken aan een vrouwelijke nazi of communist die met satanisch genoegen een concentratiekamp runt.

    – Wilma Koolmees: een te dikke transgender zonder geestelijke inhoud die nog uit de kast moet komen. Is in het verkeerde geslacht geboren.

    Alle vier zijn niet te onderscheiden van GL-randdebielen.

    1. Dik

     “Freule Ollogren”

     Is van de vrouwenliefde en verblijft graag in de omgeving van Beatrix. Ze was pijlsnel met het afschaffen van D66’s kroonjuweel, het referendum.

 9. debontereus

  En ineens geen reactie van de aandoenlijke.
  Je valt wederom door de mand tarrel .

  1. Dik

   Dat verrast je toch niet Bonte Reus?

 10. spelende vrouw

  Volgens onze linkse roeptoeters had ze een helder overtuigend pleidooi ! Nu zijn onze linkse roeptoeters stil ?

  🙂 🙂 selectieve linkse verontwaardiging is een gedragstoornis die moeilijk te begeleiden is.

 11. merlot

  “Ze zou er wel wat meer op mogen vertrouwen dat als meisjes met een zwaard willen spelen of jongens met een pop, ze dat gewoon kunnen doen.”

  Zo was het zelfs al in mijn jeugd. Meisjes die met “de jongens” mee wilden spelen (voetballen op het schoolplein, hutten bouwen etc) werd geen strobreed in de weg gelegd. De emancipatie is al lang geleden verwezenlijkt. Het voortgaande gedram van de linkse rupsjes-nooit-genoeg grenst daarom aan hysterie en is volkomen over the top.

  Tegelijkertijd hullen deze hypocriete linkse nep-feministes zich in angstvallig stilzwijgen over de olifant in de kamer: de islam. Dáár ligt een taak voor ware feministen maar die zijn tegenwoordig uiterst zeldzaam. Kan het nog laffer?

 12. Jv

  Blijkbaar is da wijf er nu pas achter gekomen dat ze blijkbaar ook een lul tussen de benen heeft bengelen en niet weet wat ze er mee aan moet.
  Blijkbaar is een man of vrouw nu ook al verdoemt bij het linkse gier!
  Op naar de wereld van alleen nog genderneutrale, homo’s en lesbo’s!
  De hetero’s moeten het veld ruimen want dat is onkruid in deze wereld.
  Hopelijk zullen de christelijke partijen, die nu ook al homo, lesbo en gendernutraal worden, flink gestraft worden met de nieuwe verkiezingen.
  Zij spelen voor God door te bepalen wat wel of niet deugt.
  Juist door onzijdig speelgoed op de markt te brengen, weten de kinderen niet meer of ze nu een jonge of meisje zijn.
  De betutteling viert hoogtij omdat blijkbaar de ouders niet weten wat voor speelgoed een kind graag wil hebben!
  D’66, met die babyface homo aan het roer, is het onkruid van de maatschappij en heeft wederom het volk weer geschoffeerd.

  Na 70 jaar verzocht moedwillig uit het leven te stappen.
  Inleveren van organen ( liefst als je nog niet helemaal dood bent)
  Inleveren van referendum.
  Etc. Etc. Wie stopt deze stinkende gierkelder vol stront genaamd D’66?

  1. Mezzadra

   “ Blijkbaar is da wijf er nu pas achter gekomen dat ze blijkbaar ook een lul tussen de benen heeft bengelen”

   Niveautje weer.

   🙁

   1. Dik

    “Wat de aandoenlijke betreft: soms trolt hij weleens, maar de laatste tijd heeft hij bewezen prima te kunnen debatteren zonder getrol. Ook zette hij zijn multinicken Suzanne niet in om te stoken, maar ter inhoudelijke reactie.”

   2. spelende vrouw

    yeppo , ongeveer 10 gradaties hoger dan jouw niveau tarrel. Je moet dus nog even studeren tarrel

 13. Jv

  Laat dit AUB de genadeslag zijn voor D’66!

 14. Response

  Deze faalhaas van een minister laat zien dat DDR66 steeds meer dictatoriale trekjes gaat vertonen. Laat Ingrid zich thuis bezig gaan houden met het huishouden en vervang deze muts zsm door een capabeler type.

 15. GIF

  Dat volk is helemaal van de pot gerukt.

 16. Florissa

  Je moet uitermate geschift zijn om bij D66 hogerop te komen ,normale mensen hebben daar geen kans .

  1. Lampje

   H.A.F.M.O. van Mierlo zou zich omdraaien in zijn graf, D66 maakt zo’n beetje alles kapot waar hij voor stond.

 17. Siemien

  D666 is een ziekte in onze maatschappij

 18. Lampje

  Op zo’bn beetje alle fronten is bewezen en aangetoond dat mannen en vrouwen, dus ook kinderen, niet hetzelfde zijn en anders denken. Dat heeft die muts Van Engelshoven dus niet meegekregen op school. Dus ik raad haar aan om haar schoolgeld maar terug te halen.

  1. Lampje

   Toevoeging, die muts toont nu zelf aan dat mannen en vrouwen verschillend denken en niet hetzelfde zijn met haar gedrag. Ze is helaas te stom om dat door te hebben.

 19. jan1

  In het VK worden kleine kinderen al zeer jong met niet hetero’s op scholen in contact gebracht ?
  Gaan we dat hier ook doen?
  En voorbeelden van Gen neutrale speeltjes voor later tonen bv vibrator in schede met heft?
  Kunnen ze ook nog Ivanhoe spelen.
  in dat wereldje van deze v Engelshoven verdwijnt dan ook de kreet vrouwen en kinderen eerst?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.