Boeren zijn klaar met overal schuld van krijgen, gaan ‘met zeker duizend voertuigen’ demonstreren

Op 1 oktober zijn duizenden boeren van plan om te gaan demonstreren in Den Haag. Initiatiefnemer Bart Kemp: ,,De agrarische sector krijgt allerlei maatschappelijke problemen op haar bordje geschoven.’’ Ze zijn het zat!

Zo’n beetje alle sectoren die te maken hebben met de agrarische sector, zijn vertegenwoordigd. Het grote probleem volgens Bart Kemp is dat zij overal de schuld van krijgen en als een speelbal worden gebruikt wanneer het politici goed uitkomt. Denk aan de CO2-discussie of de recente uitspraak van D66-Kamerlid Tjeerd de Groot die gewoon even pleit voor een halvering van de veestapel.

Er is al contact met de Haagse burgemeester en de politie om de boel in goede banen te leiden. Het plan is namelijk om vanaf Utrecht naar Den Haag te kachelen, met trekkers natuurlijk! Naar eigen zeggen is het idee ontstaan als ‘ludieke oproep’ maar ontpopte zich tot een daadwerkelijk plan om te demonstreren, met duizenden mensen.

Eerlijk gezegd verbaast het mij dat het zo lang heeft geduurd. Partijen als D66, GroenLinks en natuurlijk de PvdD zitten al jaren te fitten op die sector, terwijl die echt niet het probleem zijn als het om klimaat of voedselproductie gaat.

Op 1 oktober gaan we dus zien wat er van terechtkomt en of het een spektakel wordt. Ik hoop het wel, want het zal eens tijd worden!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. FJ

  Zeer terecht, want de politiek heeft gefaald en moeten nu toch een zondebok vinden.
  De schuld ligt in Den Haag en de EU en laat de boeren lekker protesteren, maar dan wel op de Franse manier. (die steken de boel ook wel eens in de fik)

 2. AS210854

  Sluit de grenzen en stuur alle asielzoekers terug. Probleem opgelost en hoeft ons land en bevolking niet kapot gemaakt te worden.

 3. Agios

  Eens kijken hoe deze helden Den Haag gaan dichttimeren. Als het een succes wordt, doen wij dat nog eens dunnetjes over met duizenden auto’s. Als protest tegen deugNederland.

  1. Vliegenvanger

   Helemaal met je eens, Nederland moet plat gegooid worden, alles blokkeren. We laten ons niet meer dwingen door partijen Als Dram66, groen linksaf,VVD en CDA.
   Hoogste tijd dat de bevolking gaat ingrijpen, dat zooitje ongeregeld durft het toch niet. Niet goedschiks dan kwaadschiks.

 4. Confucius

  Iets voor u Jumping?

 5. Pjotter

  Denemarken heeft over de duizend NL boeren die het hier uitstekend doen en we kunnen er meer gebruiken, leefstijl gelijk aan de oud NL leefstijl van voor WO. II. met respect voor elkaar en de ouderen.

 6. Jumping

  Kijk het is vaak een kwestie van vraag en aanbod, van hoor en wederhoor.

  Het gros van de boeren stemt VVD en CDA.
  Toevallig en deel van de club van Rutte 3.

  Voor de goede orde, de Max snelheid van een landbouw voertuig, is nog steeds 25 Km / uur.
  En geen 60 Km/uur.

  Als de boeren zich zelf ook aan de regels houden, kunnen zij zelf ook eisen deponeren bij hun politieke voorkeurs partijen.

 7. Sando

  EINDELIJK!!! 3000totaal?

 8. Heras

  Goed zo. Door al die leipen worden boeren benadeelt

 9. Rosasolis

  Inderdaad laten we eindelijk opkomen voor onze goede, eerlijke, hardwerkende boeren.
  En ook voor het uitstekende beleid van C. Schouten onze minister van landbouw. Die door onze hele land reist om de boerderijen te bezoeken, overleg met de boeren over hoe het gaat met hun beroep, en ook waar nodig is met de boeren praten over verbeteringen.
  Ook moet zij af en toe berispingen en waarschuwingen geven. Vooral aan varkens boeren. Maar voor grotendeels komen de moderne hoog-opgeleide boeren steeds meer op voor kleine agrarische boerderijen. Die kleine, maar uitstekende graan, groente en fruit boerderijen in onze Noord-Kop zijn uitstekend verzorgd; de oogst van deze zomer is al lang binnen, en is dit jaar alweer van prima kwaliteit.
  Dus Noord-Holland, en waarschijnlijk veel verder in ons land krijgen we prima volkoren polder tarwe brood en andere bak producten. Ook doet de melk-vee houders uitstekend in Noord-Holland. De koeien, kalveren en stieren zijn grotendeels van de dag buiten. Vele boeren planten tussen het gras vele kruiden voor de koeien, zoals water-munt, en alfalfa. Onze kleine keurig koeien boerderijen zijn prima verzorgd, en zien er prachtig uit. Wij krijgen fantastische Noordwoudse en Beemster kaas soorten, die altijd in de reclame zijn.
  Nergens is er sprake hier in de Noord-kop van dierenmishandelingen.
  waarschijnlijk in ons noord-kop geen corrupte wrede varkens industrie. Maar nogmaals heeft Min. C. Schouten de varkens industrie in Brabant wel onder controle..
  Conclusie: moeten wij van wegens het beleid van D66 onder leiding komen van hun jonge nieuwe Yuppie leider, R. Jetten. die helemaal NIETS over landbouw weet! Moeten wij opkomen voor Zijn eisen… en het jarenlange werk van onze Universitaire opgeleide Landbouwkundige
  Minister Carola Schouten voorbij lopen, alleen omdat hij nu, kort geleden, de leider van zijn partij D66 is geworden!!! Ga door Carola, je doet het geweldig. Alle eerlijke boeren steunen je beleid.
  Waarom zouden onze kleine boerderijen minder vooruitgaan? Omdat er nu bij
  D66 plotseling een verwisseling bij de voorzitter is? Wat weet juppie R. Jetten over boeren, hun leven, en hun productie voor ons national en internationele samenleving?
  Conclusie: Juppie Jetten die geen ervaring met de landbouw heeft, moet op houden met zijn kritiek tegen onze min. van Landbouw die het uitstekend doet.
  Hopelijk wordt het tractor protest van de boeren een grote succes, Jullie verdienen het!… Gezien op een aantal in onze Noord-kop auto’s deze nieuwe bericht:
  “Geen boeren, geen eten”!. Ze hebben gelijk!

 10. Jv

  Toppie! Boeren, zet ‘m op!
  Spuit al het gier dat jullie maar kunnen verzamelen over dat smerige stinkende linkse tuig dat jullie continu dwars zit en laat D’66 er in verzuipen!
  Jullie werken hard en zorgen ervoor dat wij ons voedsel hebben.
  Dat stinkende linkse tuig weet ook dat jullie zorgen voor het voedsel van die honderden duizenden gelukzoekers die te lui zijn om te werken en maar een woord kennen (Discreminatie) en weten hoe ze beide handen moeten ophouden om onze sociale potten en pensioenen leeg te roven.
  Flikker gelijk ook bagger in de moskeeën, dan weten ze daar ook gelijk dat we dat linkse en dat salafistische zooitje kompleet zat zijn!!!

 11. C.A.Barstow

  Pomp het hele binnenhof vol met stront,
  misschien helpt het.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.