Broeders! D66- en PVV-Kamerleden werken samen: vissen gezamenlijk terroristen uit zee

Tweede Kamerleden Sjoerd Sjoerdsma (D66) en Machiel de Graaf (PVV) wisten elkaar vanavond uiteindelijk te vinden m.b.t. de motie wet strafbaarstelling verblijf in een door terroristische  organisatie gecontroleerd gebied. Sjoerdsma verzocht namens D66 dat de regering toestaat dat journalisten -door middel van een bij de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) verkregen perskaart- achteraf toestemming kan worden verleend in conflictgebieden.

Sjoerdsma: “Ik verzoek de Nederlandse regering toe te staan dat journalisten door middel van een bij de NVJ geverifieerde perskaart achteraf toestemming verleend kan worden.” Op veel bijval kon Sjoerdsma echter niet rekenen. Zijn motie werd verworpen.

Het tegenbod van Machiel de Graaf haalde het ook niet in de Tweede Kamer. Volgens De Graaf zouden uitreizigers naar terroristische gebieden nooit meer iets in Nederland te zoeken hebben: “Ik verzoek de regering om een maatregel in te stellen die tot doel heeft om het Nederlanderschap te ontnemen van eenieder die is veroordeeld voor verblijf in terroristisch gebied”, aldus De Graaf.

Uiteindelijk volgde er, na bemoeienis van Stieneke van der Graaf (ChristenUnie), toch een compromis -dank aan Nederland coalitieland- en werd de volgende motie aangenomen:

“Constaterende dat het wetsvoorstel voorziet in een aanvraagprocedure voor het verkrijgen van toestemming om te verblijven in een door een terroristische organisatie gecontroleerd gebied;
Overwegende dat voor hulpverleners en journalisten ter plaatse situaties voorstelbaar zijn waarbij op de kortst mogelijke termijn toestemming nodig is;
Overwegende dat dit ook bij plotselinge crisissituaties voor hulpverleners die vanuit Nederland of andere veilige landen reizen van toepassing kan zijn.”

Er werd dus wel een probleem besproken, maar geen oplossing gevonden. Jammer. Wat zijn we wijzer geworden? Precies. Niks, noppes, nada.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. meneer cactus

  Een journalist moet toch vrij onderzoek kunnen doen zonder gehinderd te worden door wetgeving die niet bedoeld is voor hem ?

  Moet ik het dan toch een keer eens zijn met druiloren666

  1. C.A.Barstow

   @meneer cactus:

   Meesten tijds ben ik het met je eens maar nu voel ik mij genoodzaakt een kleine kanttekening te plaatsen.

   Het overgrote deel van het journaille is links,
   verachtelijk links moet helemaal niets meer vrij kunnen doen, zeker geen leugenachtig nieuws verspreiden waarmee zij de bevolking proberen een rad voor ogen te draaien.
   D666 vertrouw ik al helemaal voor geen millimeter, voor hen geldt hoe meer links journaille in zulke gebieden hoe beter.
   Die linkse bende moet de mond gesnoerd worden.

   1. meneer cactus

    linkse npo is mij ook een doorn in het oog maar ik denk toch dat een journalist vrij moet kunnen reizen en daar draait het om. Dat je ingereisde mafklappers niet terug wil hebben in Nederland lijkt me de eerste peiler maar dat je journalisten niet wil blokkeren in vrije nieuwsgaring lijkt me stap 2

   2. Piet51

    @Barstow
    Duidelijker kun je een fascistische houding niet formuleren.

    1. Joshuak

     Ga toch weg.. Dit roep je ook alleen maar omdat je het politiek uitkomt.. Maar als het niet uitkomt zal je zonder te blikken of te blozen het recht van een ander ontnemen..

     Die hele politiek correcte onzin is daar bewijs van..

     Daarnaast is het bewijs vrij duidelijk dat je ze nauwelijks journalist kan noemen.. gisteren nog verspreiden ze nog vals nieuws door te zeggen dat een Amerikaanse spion door Trump gevaar liep..

     Terwijl de CIA een paar uur later zelf zei dat die plannen om die spion daar weg te halen er al waren voordat hij aan de macht was..

     Waar is die correctie? Nergens te vinden, en zo probeert de media altijd weer kritiek te creëren op Trump voor dingen wat helemaal niet waar is..

     Dat is waarom ik vindt dat doe journalisten daar niks hebben te zoeken, want objectieve berichtgeving hoef je toch niet te verwachten.

     Enige wat je krijgt is journalisten die daar een salafistje een knuffel gaan geven en vertellen hoe progressief ze zijn

 2. ZiggyStardust

  Ik geloof het bijna niet, bijna onwerkelijk, maar bij de NPO zijn ze ook wakker geworden lijkt het. Kijk nieuwsuur op npo2 nu, of kijk het terug op uitzending gemist. Echt een aanrader, voor iedereen!!

  1. Confucius

   Inderdaad David, zijn die linkse ratten misschien het licht aan het zien?

 3. Kretoloog

  Als Kenneth van de motie het belangrijkste weglaat, ja dan resteert slechts een nietszeggend verhaal.

  Maar de motie vraagt de regering om een spoedprocedure in het leven te roepen voor journalisten in conflictsituaties. En dat is toch best wel een concrete oplossing.

 4. ZiggyStardust

  Dikke bosbranden in Australië en Afrika op dit moment. Je hoort er nergens iets over. Alleen branden in een land met een rechtse president is blijkbaar nieuws.

 5. Politiek Profeet

  Zodra D666 vermeld wordt…moeten de alarmbellen afgaan en vuurpelotons gealarmeerd worden, kortom…doe nooit zogenaamde zaken met links getijsem, vulzige rattenvolk.
  PVV moet zuiver blijven van leugenachtig en verderfelijk nsb gajes.
  D66 is het laaaaaagste waarmee je moet omgaan.

 6. Jack Flash

  links D66 dat ineens het licht ziet.Ik heb nog nooit een ei een kip zien leggen.

 7. Politiek Profeet

  Sjoerdsma…een walgelijk stuk links stront die je gewoon moet wegschoppen.
  Als rechtgeaarde PVV ga je nooit in zee met een landverrader van Duivels 66.
  De Graaf.. formeer een vuurpeloton en afschieten dat links gajus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.