Column Michael van der Galien: ‘fok de oude media, Robert Jensen FTW!’

Het is niet vaak dat een column over iets positiefs kan gaan, schrijft DDS-columnist Michael van der Galien. Gelukkig dit keer wél: de nieuwe dagelijkse show van Robert Jensen is werkelijk een aanwinst voor het internet.

Jarenlang roepen rechtse opiniemakers al dat er een dagelijkse rechtse talk- of nieuwsshow moet komen. Links heeft namelijk al een aantal in de zak: De Wereld Draait Door, Pauw, en die gast van RTL4. Maar wij van rechts? Wij hebben helemaal niets.

Vorig jaar leek daar iets van verandering in te komen. Robert Jensen kreeg van RTL5 toestemming om een wekelijks programma te maken. Jensen mocht zich uitgesproken rechts én niet-politiekcorrect uitten. Natuurlijk, het was geen dagelijkse show en dus niet écht te vergelijken met de grote linkse praatprogramma’s, maar het was wel al een hele verbetering ten opzichte van de situatie daarvoor. We hadden in ieder geval iets. Dan maar wekelijks, prima.

Helaas werd dit jaar aangekondigd dat het bij één seizoen Jensen op RTL5 zou blijven. Volgens RTL kwam dat doordat de kijkcijfers niet goed genoeg waren. Helaas voor de linkse rakkers van de commerciële omroep was dat aantoonbare onzin. Jensens kijkcijfers waren prima. Zéker voor RTL5-begrippen. Afijn, dat maakte RTL allemaal niet uit. Men wilde van Jensen af en dus werd hij zonder pardon de laan uitgestuurd.

Jammer maar helaas, wij van rechts stonden alwéér met lege handen. Of toch niet? Jensen liet het er niet bij zitten en ging meteen a) verder met een podcast en b) met het ontwikkelen van een online tv-show die voor dagelijks contact met zijn kijkers moet zorgen. Afgelopen maandag werd de eerste aflevering van de nieuwe online show gelanceerd. Het is een combinatie van tv en radio en is… baanbrekend.

Wat hij doet is  vernieuwend. Als je ernaar luistert dan ben je er snel van overtuigd dat het een échte radioshow is, maar als je het kijkt is het eveneens vermakelijk. Je zit dus niet de hele tijd naar een dikke man (hoewel, Jensen is flink afgevallen) in een lelijke studio te kijken. Het is daadwerkelijk wat aan.

De show van dinsdag (gisteren dus) was in mijn ogen beter dan de eerste. Hij hield het korter en rekende op hardhandige (en vaak humoristische) wijze af met linkse mafketels. Met name de manier waarop Jensen de vloer aanveegde met klimaathoaxer Gerrit Hiemstra was heerlijk om te zien (en te horen):

Daarnaast werden Femke “daar kan toch geen discussie over zijn” Halsema en CNN ook hard aangepakt. En terecht. Halsema maakt er immers een enorme puinhoop van in Amsterdam terwijl CNN zo anti-Trump is dat je er nauwelijks nog naar kunt kijken. Ja, het is prettig om eindelijk eens een show te hebben die wij -mensen met gezond verstand- dagelijks kunnen kijken.

Fok de oude media, fok RTL5, Robert Jensen én het vrije internet: FTW!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. WWW

  Vindt Jensen nou ook niet echt geweldig. Maar het is toch erg dat er bij de oude media geen rechtse journalisten meer te vinden zijn. Waarschijnlijk te bang voor hun baantje en vaak ook te laag opgeleid.
  Vooral HBO-niveau opgeleiden zijn er teveel en universitair opgeleid te weinig.

  1. Mezzadra

   Robert Jensen is in het bezit van een HAVO-diploma, dus die past naadloos in het gewenste profiel.

   1. Agios

    Wat is jouw opleiding? Zolang je die niet openbaart, moet je je kop houden, low profile trol.

    1. EU kok

     Mocht Mezzadra zijn opleiding de uwe overstijgen, biedt u hier en plein public uw excuses aan?

    2. Mezzadra

     Ik heb de Lagere School met den Bijbel met vrucht voltooid.

     🙂

 2. EU kok

  Quote: Maar wij van rechts? Wij hebben helemaal niets.
  Quote: Ja, het is prettig om eindelijk eens een show te hebben die wij -mensen met gezond verstand- dagelijks kunnen kijken.
  .
  Ben blij dat Michael zelf ook inziet waar hij tekortgeschoten is.
  Michael zag het gat en wachtte tot een ander erin dook.
  Een gemiste kans, kan niet anders concluderen.

 3. Mezzadra

  Ik vreet mijn hoed op als Jensen met een dagelijkse praatshow de aandacht van meer dan 5000 luisteraars weet vast te houden. Dat heeft te maken met het feit dat die man werkelijk geen kwaliteit heeft. Het is een tamelijk domme babbelaar die ook nog veel te lang van stof is.
  Het heeft ook te maken met de malaise van populistisch rechts: de PVV is noodlijdend en het FvD staat op instorten.
  Jensen is dus heel erg 2018, kansloos.

  1. Siemien

   “de PVV is noodlijdend en het FvD staat op instorten.”

   Dit liegt mezzandraatje natuurlijk..

  2. Vit

   Het gaat boven jouw pet, dat is wat anders.

   1. Bosche draak

    Vandaar dat die kansloze ramenlikker z’n pet wil opeten….

  3. Seneca

   @mezzadra
   daar houd ik je aan. maar dan wil ik ook een video van het feit dat je de hoed opeet! uiteraard kan dat met een balkje over de ogen opdat je op straat niet herkend wordt want dat is lastig met je huidige werkkring. wij weten allebei wat dat is, maar ik zal je werkgever niet noemen.

   1. Beukman

    Ik neem aan, @Seneca, dat jij Mezza’s hoed opeet mocht hij gelijk krijgen? Dat is wel zo fair.

   2. EU kok

    Quote van Seneca : daar houd ik je aan.
    .
    Op 27-01-2019 schreef Seneca alhier: dit is dus mijn laatste reactie en ik geef DDS nog een jaar en dan is ook dit medium in de vergetelheid geraakt. ik wens u allen veel goeds!
    .
    Seneca is niet de aangewezen persoon om iemand aan zijn woord te houden.

    1. Kleptomaantje

     En weer een digitaal scheetje van de eu cock die het hoogst haalbare voor hem heeft gehaald hamburgerttjes flippen bij de MC Donald’s..
     Ppffffrrt

     1. EU kok

      Afgaande op uw nickname kunt u maar beter zwijgen.

     2. Dik

      Cock heeft zijn digitale scheetje weer gelaten pffrrt..

   3. Mezzadra

    Seneca meent mijn werkgever te kennen en dreigt die te openbaren.

    De sukkel weet nergens van en handelt bovendien in strijd met de forumregels.

 4. Cycle25

  Ach gossie, linksche ünterbuikmenschjes krijsen er op los bij Jensen, ga vooralllll doorrr, dan krijgt Jensen tenminste nog wat hits erbij.

 5. Beukman

  Jensens kijkcijfers waren prima. Zéker voor RTL5-begrippen. Afijn, dat maakte RTL allemaal niet uit. Men wilde van Jensen af en dus werd hij zonder pardon de laan uitgestuurd.

  De kijkcijfers van Twan Huys waren een stuk hoger dan die van Jensen. Toch volgde men hier op DDS die kijkcijfers op de voet, en juichte men toen RTL ze te laag vond om de show te continuëren.

  Een nog groter bezwaar tegen de Jensen Show is wellicht de kwaliteit ervan. Onlangs heb ik geprobeerd zo’n show uit te zitten. Dat is me niet gelukt. Er werd eenvoudig te veel gebabbeld en geouweh*erd. Die drie kwartier gingen voor meer dan 95 procent op aan niet ter zake doend geklets.

  Jensen vindt zichzelf erg belangrijk, getuige onderdelen met de naam “De Jensen Media Watch”.
  Hij probeert wat geld binnen te harken door het aanbod om zgn “vermeldingen” te kopen: wie €499,99 schokt, wordt voor dat bedrag vier keer genoemd in zo’n show. Ik ben benieuwd wat de response hierop zal zijn.

  Jensen is geen Breitbart, Nederland is geen America. Ik zie het somber in voor Jensen. Het is me opgevallen dat hij graag anderen de schuld geeft. Als de nieuwe Jensen Show niks wordt, heeft hij dit toch echt aan zichzelf te danken.

  1. merlot

   “Een nog groter bezwaar tegen de Jensen Show is wellicht de kwaliteit ervan. Onlangs heb ik geprobeerd zo’n show uit te zitten. Dat is me niet gelukt.”

   Dat is mij ook niet gelukt. De man ontbeert elk talent voor dit vak.

   Ik waardeer zijn pogingen om een rechts geluid te brengen, maar hij doet dat op een ronduit onbeholpen manier. Hans Teeuwen zou dat veel beter doen.

   1. Mezzadra

    De man is ronduit dom te noemen, en dat is met een diarree van gebabbel niet aan het oor te onttrekken.

    1. Dik

     De aandoenlijke, hij heeft zijn digitale scheetje weer gelaten.

    2. Top

     Blablabla. Blaaskaak. # Viezerik.

     1. Dik

      Ook dat Topper, zeker ook dat!

 6. Mar

  “Maar wij van rechts? Wij hebben helemaal niets.”

  Ach gossie, zakdoekje nodig?

  Hoe zit het dan met het vrolijke rechtse geluid van WNL?

  O wacht, dat is natuurlijk te vrolijk. Er moet gehakt worden. Bij WNL zijn ze te lief.
  Nep-rechts.

  Sorry, maar als je al je hoop op betere tijden zet op Robert Jensen, ben je wel erg wanhopig.

  Die man (nou ja man) is er alleen voor zichzelf. Hij is zelf zijn grootste fan.

 7. Fortiori

  Het zou nuttig kunnen zijn eens uit te leggen wat rechtse journalistiek is. Ik ben er nog niet achter. Sylvana dagelijks de maat nemen, Ollongren in het vizier brengen. Timmermans afzeiken. Het okselhaar van Madonna en de baard van de Sint analyseren in een topic, is dit wat het is ?..

  1. DidiMadloba

   Echt rechtse journalistiek is gegarandeerd 100% feitenvrij.

 8. DidiMadloba

  Michael van der Galien begint nu echt kaal te worden, getuige de hoed.
  Maak je geen zorgen, vrouwen houden van kale mannen, want die doen hen denken aan babies.

  1. EU kok

   Michael wordt niet kaal maar heeft een hele brede scheiding.

 9. meneer cactus

  Jenssen moet gewoon zijn ding doen. Verfrissend om te horen dat je niet de enige bent met andere gedachten dan op de NPO. Menig maal heeft ie een volle bingo en zijn de zaken die hij noemt objectief te rechtvaardigen. Links heeft daar een hekel aan zodat de linkse maklappers Jenssen dan subjectief beoordelen met hun gevoel en dat presenteren als feit.

  Elk tegengeluid tegen de linkse demagogie van nivelleren via inkomstenbelastingen , de gelukszoekers industrie en de klimaatmaffia is voor mij een welkome afwisseling en verfrissend om andere argumenten te horen.

 10. Jannes82

  Ik ben het ermee eens dat er meer rechts geluid op de televisie en radio moet komen. Of Jensen de geschikte persoon hiervoor is, dat denk ik niet. Hij is te voorspelbaar en kopieert eigenlijk alles wat Amerikaanse rechtse politici zeggen. Weinig nieuwe ideeën en weinige interessants te melden. Zijn intellect is ook niet om over naar huis te schrijven.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.