Robert Jensen: ‘Te lage kijkcijfers is een pure leugen, RTL liegt’

Robert Jensen was vandaag te gast in Business Class waar hij zich negatief uitliet over de reden die RTL gaf voor het beëindigen van zijn talkshow. Volgens Jensen ging het helemaal niet om te lage kijkcijfers maar wilde RTL geen ‘niet-links geluid’. Dat meldt De Telegraaf.

Jensen windt er bij Business Class geen doekjes om en zegt tegenover Harry Mens:

“Tegen mij zeiden ze dat het niet het programma was dat ze wilden maken, met die politieke kleur. Naar buiten toe zeiden ze dat het te weinig kijkers had. Maar dat is een pure leugen.”

Toen hij met z’n show begon trok hij zo’n 322.000 kijkers en zakte langzaam weg tot onder de 100.000. Volgens Jensen scoorde dat alsnog gemiddeld beter dan andere shows op RTL 5. Daar kon het volgens hem dus niet aan liggen. En daar lijkt hij inderdaad gelijk in te hebben.

Waar Jensen echter wel mee uit moet kijken is dat hij de totale schuld voor het annuleren van zijn talkshow, bij RTL neerlegt. Hoewel dit wel het beeld van ‘de dominantie van links Hilversum’ versterkt, pleit het hem niet vrij van zijn eigen verantwoordelijkheid. Zo’n kwalitatief hoogwaardige show was het nu ook weer niet. En dat is jammer, want Jensen heeft toch soms nog best interessante en weloverwogen inzichten en standpunten. Zou hij wat meer de serieuze kant op zijn gegaan en wat minder in het jolige format van zijn eerdere shows in de jaren rond de millenniumwisseling.

Dit had weliswaar niet RTL van hun mening kunnen doen veranderen, maar wellicht wel een breder publiek weten te trekken waardoor RTL eerder geneigd zou zijn het programma op z’n minst te tolereren. Maar goed, we hebben tenminste nog de Jensen Podcast!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

33 reacties

 1. Joop Klepzeikert

  RTL wordt geregeerd door Bertelsmann (ja die van BOL) en zijn vriendje $oros. Daarom is die lapzwans van een Peter van der Vorst daar ook programmadirecteur gemaakt. Niet omdat hij iets zou kunnen, maar omdat hij ultra extreem links is.
  Lees dit goed onderbouwde stuk maar eens: opiniez.com/2016/10/27/wat-heeft-rtl-met-bertelsmann-en-soros/rutgervandennoort/

  1. Ragmilla

   Rutger van den Noort. De liegende opinie maker van opiniez, ja de onderbouwing zal vast erg goed geregeld zijn. Net als zijn artikel over voedselbanken zeker?

   Opiniez is zwaar gecensureerd, dat is pas een zorgwekkend blog. Waarschijnlijk vindt jij Kees de Lange ook een held in plaats van de schuldige aan migratie.

   1. toetssteen

    @Satya
    Omdat u een ban kreeg voor uw inhoudsloze geblaat? Groot gelijk Opiniez!

    1. Ragmilla

     Uw reacties zijn allemaal op anderen. Ik neem u niet serieus tot uzelf enig inzicht toont, dat mag uiteraard afwijkend zijn maar u presteert niet.

   2. Joop Klepzeikert

    @trol Ragmilla: Als je nou echt niets fatsoenlijks bij te dragen hebt kun je beter niets typen. Je geraaskal slaat weer als een soepstengel op een vogeltje.

  2. santiago

   RTL is net zo erg als de NPO. Een pot nat.

   1. DidiMadloba

    Een Pol Pot nat.
    Die moest ik even inkoppen.

   2. Pescador

    Ze mogen nu voor 20.00 uur geen recame meer uitzenden, dat betekend dus dat er na 20.00 2x zoveel van die onzin te zien is daar. Ik kijk al een poosje niet meer naar die publieke zenders die via de schotel alleen te zien zijn als je lid bent van canaal digitaal, dus zit je als nederlander in het buitenland kun je lekker niet naar die VRIJE zenders kijken. Stelletje geldwolven zijn het in nederland, rutte zit er ook alleen maar om ons kaal te plukken

 2. nienke

  Wat een grote onzin, Jenzen zegt de waarheid en dat kan de linkse mens niet accepteren en daarom wordt er weer een smoes verzonnen om hem van het beeld af te schoppen.
  Wat een kinderachtig gedrag van dat linkse schorem, ga je schamen.

 3. Beukman

  Jensen is geen journalist maar een prutsers en een non-valeur.
  Zelfs de niet bepaald als links bekend staande Nausicaa Marbe veegde recent de vloer met hem aan in De Telegraaf:

  Het verdwenen Jensen was een orgie van platvloersheid. Als een programma alle negatieve clichés over rechtse televisie uitventte, dan Jensen. Journalistiek zwak, afgestompt, ordinair, onkritisch, een bevestiging van rechts slachtofferschap, een klaagspektakel van eeuwig verongelijkten. Jensen maakte van rechtse telvisie de kwalijkste karikatuur mogelijk. Het gaf de kijkers het gevoel dat rechts publiek klapvee is dat zich gewillig laat manipuleren.

  Overigens keken er veel meer mensen naar die talkshow van Huijs, en die moest ook weg vanwege de kijkcijfers.

  1. Joop Klepzeikert

   Beukman is geen mens maar een totaal gehersenspoelde debiele ultra extreem socialistische trol, waar Hitler en Goebbels trots op geweest zouden zijn.

   1. Beukman

    Socialisten werden door Hitler opgesloten in concentratiekampen, mafketel.
    Komt er overigens nog inhoudelijk commentaar van jouw kant, of was dit het?

    1. van Urk

     Er bestonden verschillende soorten vormen van socialisme. SP is ook niet te vergelijken met de PvdA. Joop den Uyl en ook andere socialisten hadden bewondering in het nieuwe soort socialisme van de nazi,s. De huidige sociale voorzieningen waar links mee pronkt hebben wij deels te danken aan de nationaal socialisten. De Duitse SPD droomde altijd over een socialistische revolutie en dat gebeurde ook via Hitler. Alleen werd dat een nachtmerrie.

     1. Ragmilla

      Het was een nationalistische dictatuur met een vleugje socialisme. De nationalisten zijn bij de eerste internationale weggestuurd omdat hun denkbeelden niet socialistisch was volgens de socialisten.

      Nazi’s waren en zijn gewoon nationalisten wat rechts is.

     2. Beukman

      @Urk
      Wilders probeerde de AOW, die socialistische uitvinding, op 65 te houden. Aangezien Geert ook een nationalist is, zouden we hem een nationaal-socialist kunnen noemen.

      De socialisten die Hitler, die andere nationaal-socialist, in concentratiekampen opsloot en/of liet doodschieten of ophangen, dat waren Internationaal Socialisten. Tijdens hun bijeenkomsten werd niet het Horst Wessel Lied gezongen maar De Internationale.

     3. van Urk

      Dictaturen zijn altijd een hutspot van religie, chauvinisme, nationalisme en socialisme geregeerd door een malloot met eigen ideeen. Net als Mussolini in eerste instantie een socialist was via zijn vader terwijl zijn moeder een katholieke achtergrond had. Net als de achtergrond van Adolf Hitler trouwens. Maar om het door te schuiven als links of rechts slaat nergens op. SP heeft als gedachtegoed het maoisme maar wil daar tegenwoordig niet meer geassocieerd worden vanwege de miljoenen doden dat het maoisme heeft veroorzaakt. Dat je tegen migratie bent wil dus automatisch ook niet zeggen dat je daarom meteen extreem rechts bent. En als Links zegt dat zij trots zijn op hun land, vlag, taal en geschiedenis..Hoe noemt u hen dan?

     4. van Urk

      De PVV heeft kenmerken van conservatieve en sociaal liberalisme (66) Terwijl Wilders bij de klassieke liberalisme (VVD) is begonnen. Hoezo is Wilders een nationaal-socialist? Misschien is ie eigenlijk wel een staats-nationalist of een cultuur-nationalist een etnisch-nationalist of een burgerlijk-nationalist, economisch-nationalist etc. etc.

    2. toetssteen

     Trotzki werd vermoord Beukman, weet je door welke andere smaak communisme?

     1. Beukman

      @Toets
      De antifascist Trotski werd vermoord in opdracht van Stalin, waar hij ook een tegenstander van was.

     2. toetssteen

      Beukman
      Hij was een Bolsjewiek en dat weet jij ook wel. Links dus Beukman!

    3. F.C. Labrouste

     Ik denk dat Klepzeikert wel even is uitgepraat.

    4. Mars020

     Hitler was van de arbeiderspartij… net zoiets als de PvdA…

    5. Joop Klepzeikert

     Nee trol Beukman. Kapitalisten werden door de extreem socialist Hitler opgesloten. Ook Joden en Roma zag hij als ‘kapitalisten’ en zelfs communisten vond hij ‘te rechts’.
     De geschiedenis verdraaien werkt alleen bij laaggeschoolde mensen, niet bij mensen die geschiedenis gestudeerd hebben. Domme trol.

     1. Beukman

      @Joop
      Hitler sloot socialisten op. Hij liet zich op grote schaal financieren door kapitalisten. Onderwijl suggereerde hij bij zijn vele volgelingen dat kapitalisten de vijand waren.
      Googel eens op “Millionen stehen hinter mir”, een ijzersterke fotomontage van John Heartfield uit de jaren 30.

      Het zou je sieren als je eens kapte met dat domme gescheld van je. Het is een teken van onmacht, zelfs van onvolwassenheid.

     2. Korporaal Monty

      Hitler zag “Ook Joden en Roma zag hij als ‘kapitalisten”

      En jij bent hooggeschoold.

      Hitler zag ze als ‘untermenschen’ je kent de omschrijving toch wel.

      Nog minder als dieren ongedierte. Veel ‘mensen’ gebruiken deze omschrijving ook wel voor ongelovigen of moslims

     3. van Urk

      Hitler sloot iedereen op dat tegen hem en zijn ideeen ingaan. Ook nationaal-socialisten. Na de oorlog besefte iedereen dat zij niet het nationaal-socialisme volgden maar naar een verdovingsmiddelenverslaafde gek met parkinson.

  2. Sealgaire

   En jij bent de zakkenwasser van de pisvlek.

 4. DidiMadloba

  Slachtofferrol? Het kan werken. Ik hoop wel dat Jensen intussen een baan zoekt, want als belastingbetaler wil ik niet opdraaien voor ’s mans gekwetste ego.

  1. Vliegenvanger

   Zeikerd.

 5. Kapitein Haddock

  Beukie/noppie en zijn vele nickers zijn de weg kwijt!

  Maar….vertaal dit even: (hij weet toch alles?)
  Knoetsalebali,sjantetters,harreketatie, protterfiep, vlakjetters, etc,.

  1. Lambieck

   Duizend zure bommen en granaatappels, dat klinkt wel heel doorgestudeerd.

 6. Vliegenvanger

  Peter van de Vorst is de man van RTL 5, hij bepaald of er een programma blijft of niet. Het zogenaamd geen kijker is grote klets. Moet je kijken welke programma’s er steeds herhaald worden op RTL 5. Schijt ziek wordt je er van. Je maakt mij niet wijs dat die herhalingen zo veel kijkers hebben.
  Peter van de Vorst moet zijn haren terug halen, omdat Robert hem iets dwars gelegd heeft. Eerst zei Peter daar kan ik wel tegen, maar dat arrogante kereltje denkt wacht maar Robert ik pak je nog wel.
  Nou bij deze dus Robert gewoon van de tv af.
  Hieruit maak ik op dat dat Petertje van de Vorst een grote linkse extremist is. Hij hoort op de NPO thuis. Of is het inmiddels zo dat RTL zich ook verlaagd heeft tot demoniseren van bepaalde partijen. Weg met van de Vorst.

 7. Julian

  Als je bij Mens iets mag zeggen zitten de euro’s al in zijn achterzak en kwaakt hij net zoals de betaler wil. Algemeen bekend.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.