DDS-columnist Jan Roos in elkaar geslagen voor eigen huis! 'Lichaam bont en blauw'

Geen categoriesep 09 2019, 9:35
Het is helaas niet nieuw dat journalisten, columnisten en opiniemakers om de haverklap bedreigingen krijgen van een stel malloten. Maar dat het nog een stapje verder kan gaan, hebben we gisteravond kunnen meemaken. Jan Roos, onder meer columnist van De Dagelijkse Standaard, is voor zijn eigen huis in elkaar geslagen.
Dat maakt hij kenbaar via zijn pagina op Twitter, waar hij regelmatig op actief is. Hij zegt dat z'n neus 'waarschijnlijk gebroken' is.

"Zojuist in elkaar geslagen voor mijn eigen huis. Bont en blauw, neus waarschijnlijk gebroken."

Jan Roos heeft inmiddels een reactie gegeven aan De Dagelijkse Standaard en doet een boekje open over wat er gisteravond voor zijn huis heeft plaatsgevonden.
'Ik ben redelijk flink in elkaar geslagen. Ik ging pizza halen en werd in het donker aangevallen. Bril van m'n hoofd, zag niks dus kon weinig beginnen. Eén gozer die waarschijnlijk op vechtsport zit', voegt Jan eraan toe. Verder laat hij weten wat de verwondingen zijn. 'Een blauw oog/jukbeen en mijn lichaam is bont en blauw. De politie is gisteren gelijk gekomen, maar kunnen weer weinig.' De ex-politicus denkt niet dat dit een toevallige ontmoeting is geweest, want 'hij kende ook mijn naam'.
Gelukkig reageert Jan zoals we hem kennen en blijft hij 'strijdbaar zoals altijd'.
Het is werkelijk waar te treurig voor woorden dat zoiets in Nederland kan gebeuren. Je hoeft er tegenwoordig niet veel voor te doen om je mailbox vol te laten stromen met doodsbedreigingen, wat ook geen pretje is. Maar dit soort taferelen gaan alle perken te buiten! Hopelijk worden de daders snel gepakt. Wij wensen onze collega Jan veel sterkte toe!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten