Schokkend! Topambtenaren wilden lekker bemoeien met strafzaak Geert Wilders

Geen categoriesep 09 2019, 8:00
Je volgt eens een keer een dagje het internet niet en de boel lijkt volledig geëxplodeerd te zijn. We hebben het natuurlijk over de strafzaak tegen Geert Wilders; het zogenaamde ‘minder-Marokkanen’-proces. Volgens RTL Nieuws hebben topambtenaren van het ministerie van Justitie zich bemoeid met de rechtszaak tegen de blonde PVV-leider uit Venlo.
De zaak lijkt steeds meer de kant van Geert Wilders op te bewegen. Eerder werd al bewijs geleverd dat toenmalig minister Ivo Opstelten en andere topambtenaren zich ‘persoonlijk bemoeid’ hebben met de strafzaak.
En gister verscheen het nieuws dat zogenaamde topambtenaartjes bij het Openbaar Ministerie hebben aangedrongen om Wilders zo ‘stevig mogelijk aan te pakken’. Iets met trias politica heren?!
Het begint helaas daadwerkelijk op een politiek proces te lijken. Er vallen steeds meer spreekwoordelijke lijken uit de kast. Het schijnt nu dat verschillende ambtenaren zich mengden met deze strafzaak.

“Uit de stukken blijkt nu dat ambtenaren het OM voedden met argumenten tegen Wilders, die een opponent was van de toenmalig minister, VVD'er Ivo Opstelten. Zij noemen zijn uitspraken 'kwaadaardig' en ‘racistisch’."

Het bewijs van RTL Nieuws was er al, nu wordt de inhoud ervan kenbaar, dankzij nieuwe documenten. Het wordt steeds duidelijker hoe schrijnend deze zaak is. Verder valt in het bericht van RTL Nieuws te lezen dat ze het OM hebben geadviseerd om er, juridisch gezien, ‘met gestrekt been in de gaan’ en ‘een reeks juridische adviezen’ hebben gegeven.
Uiteraard is Geert Wilders furieus en laat dat op geheel eigen wijze weten op Twitter.

“EXPLOSIEF nieuw materiaal gekregen vandaag via Hof over bemoeienis Ministerie van Justitie met strafzaak. Dit proces moet onmiddellijk stoppen! En ik wil Kamerdebat met premier Rutte en minister Grapperhaus, dit kan niet zonder consequenties blijven!#Wildersproces #Wilders”

Het maakt niet uit hoe je het wendt of keert, maar dit zaakje begint zo langzamerhand behoorlijk te stinken. Ben benieuwd wat minister Fred Grapperhaus hierop te zeggen heeft.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten