Dierenactiviste die in Boxtel een boerderij bezette blijkt masochist “ik wilde gearresteerd worden”

In Nederland worden boeren stelselmatig bedreigd door dierenactivisten. En als er geen bedreigingen van één of andere halve klimaatclub hun kant op komt dan weten dierenactivisten de boerderijen wel te bezetten. Zoals afgelopen zomer in Boxtel toen demonstranten een varkensboerderij bezetten. Nu blijkt Shivonne Engen, een Noorse dierenactiviste die in Den Haag woont, de actie te hebben geleid. Ze geeft toe dat ze eigenlijk gearresteerd had willen worden.

Dierenactiviste Engen deed in het verleden moeite om haar identiteit te beschermen wanneer ze demonstreerde, zo meldt de Telegraaf. Bij de invalacties op boerderijen kwam ze echter ook in aanraking met de wet omdat het niet is toegestaan iemands privéterrein te betreden zonder toestemming. Echter doen die feiten er niet toe, zo zegt ze tegenover de telegraaf:

“Ik wilde juist gearresteerd worden.”

Na de drieste acties van het dierenbevrijdingsfront in Boxtel afgelopen voorjaar, richtten boeren de Farmers Defence Force op. De politie was namelijk wel aanwezig in Boxtel, maar greep pas laat in. Ook omdat de boeren trachtten te de-escaleren door juist géén verzoek om verwijdering door de politie te doen. Bij een snelle ingreep van de politie hadden de boerderijen ook in vlammen kunnen opgaan, gezien de reputatie van radicale dierenactivisten.

Voor Shivonne Engen komt in ieder geval een droom uit. Zij mag binnenkort als heldin van de biggetjes en kippetjes voor de rechter staan om zich te verantwoorden over haar gedrag jegens haar medemensen. Dat ze een masochist is blijkt wel uit haar woorden:

“Ik hoop dat de straffen voor mijn medestanders meevallen. Over mezelf maak ik me weinig zorgen. We willen mensen aan het denken zetten. Laten zien hoe dieren leven in een Nederlandse stal. Misschien hield de varkenshouder in Boxtel zich weliswaar aan de wet, maar het dierenleed dat we aantroffen is enorm. Varkens die zich amper kunnen bewegen. Gewonde biggen die lijden. Die opzet is wel geslaagd.”

Zeker, in die opzet zijn de dierenactivisten zeker geslaagd. Alleen is het zo jammer dat ze geen vreedzame methode hebben gebruikt.  Een methode waarbij men niet de eigendomsrechten van andere mensen schaadt. Dat moet toch ook mogelijk zijn?

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

14 reacties

 1. Siemien

  Jammer dat het niet op mijn terrein gebeurde, ik had die gasten serieus het terrein afgerost, stelletje mafketels

  1. Watcher

   Proest, ”mijn terrein”
   Wel eerst ff bidden Siemientje….

   1. Siemien

    Onze islamknuffelaar Watcher heeft natuurlijk geen terrein, die zit in een gesloten inrichting dus logisch…

    1. EU kok

     Watcher heeft een aardig stukje land om zijn huis.
     Zover is zieligemientje nog lang niet.

     1. Watcher

      Met hekwerk dat Ghetto niet mocht plaatsen 🙂 🙂 🙂

     2. Bender

      Gesloten inrichtingen zijn veelal omgeven door tuin, kunnen de voorbijgangers die krankzinnigen niet aanschouwen!

     3. EU kok

      Ghetto, waar zou die uithangen met zijn zuipkeet?

     4. meneer cactus

      bender ++++++++++++++++++++++++ 🙂 🙂
      erg scherp

 2. meneer cactus

  volgende keer met tractor en gierwagen overheen rijden. anarchistische mislukkelingen

 3. AS210854

  Waarom protesteert zij niet in Noorwegen? Natuurlijk niet want Nederland is het Mekka van de moslims voor deze activisten. In Noorwegen had ze allang in het gevang gezeten, als ze daar zoiets gedaan had.

 4. tonna

  “Dierenactiviste Engen deed invalacties op boerderijen”
  In Nederland is dat eenvoudig en gevaarloos te doen door de milieufanatici!
  In de VS zou dat een zelfmoord actie zijn,immers elke “boer” is daar gerechtigd ongeoorloofde betreders van zijn landgoed,er vanaf te schieten.
  Een wapenvergunning verkrijgen is daar een makkie,het land van Trump heeft een machtige wapenlobby.
  Wapens zijn niet gevaarlijk,wel potentiële gevaarlijke bezitters,deze gaan er uitgeselecteerd worden in de binnenkort geactualiseerde VS wetgeving op wapenbezit!

  1. Tman

   Er zijn dan ook zéér weinig gevestigde inwoners uit de VS, die emigreren naar het prachtige humane links correcte Europa!
   Hoogstens de illegalen uit die natie,omdat ze de “green card” niet kunnen bemachtigen,dan zou het gastvrije Europa mbt illegaliteit een prachtige optie zijn!
   Het is enkel iets te ver om met rubberbootjes te overbruggen,anders waren ze al hier!

 5. plakband

  Deze ‘dierenactiviste’ krijgt zowel in Nederland als Noorwegen een uitkering.
  Dierenactiviste is maar een bijbaantje..
  Als het zo uitkomt demonstreert ze voor mensenrechten, is gelegenheidskraker en milieuactivist. Alles onder het mom voor een betere wereld maaar in werkelijkheid om maar niet te hoeven werken. Mensen die werken voor hun gezin vindt zij maar idioten.

 6. Jack Flash

  Misschien wilde ze wel gearresteerd worden omdat de uitkeringe(n) stopgezet zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.