Walgelijk! Nederlandse boeren stelselmatig bedreigd door gewelddadige dierenactivisten!

In de Nederlandse veehouderij worden boeren stelselmatige bedreigd door gewelddadige dierenactivisten. Gesteund door moraliserend gewauwel over dierenrechten in het maatschappelijk debat, aangejaagd door tal van NGO’s voelen de activisten zich in hun recht om gewelddadig te worden! Onacceptabel!  Al helpen de praktijken van sommige veehouderijen daar natuurlijk ook niet bij… De boeren zien hun veiligheidssituatie verslechteren en vroegen een aantal Tweede Kamerleden actie te ondernemen. 

Kamerleden Geurts (CDA) en Lodders (VVD) dienden een motie in met de oproep om ‘keihard op te treden tegen bedreigingen van onze boerengezinnen’. De situatie is zelfs zo nijpend dat de boeren een petitie zijn gestart om hun veiligheidssituatie opmerkelijk te maken. Volgens de boeren hebben ze te maken met een toename van ‘online’ en ‘offline’ bedreigingen. Op sociale media worden ze gestalkt door dierenactivisten die hen uitmaken voor ‘kampbewakers’ en hen ‘Auschwitzpraktijken’ verwijten.

Behalve het getreiter op het internet worden de veehouderijen ook fysiek bedreigd. Zo meldden veehouderijen een toename in het aantal huisvredebreuken en inbraken in de stallen. De situatie tussen boeren en activisten is al langere tijd gespannen. Zo werd onlangs een boute bewering gedaan door organisatie Burning Souls. Zij stelden dat boeren hen bedreigden na een manifestatie of ‘herdenking’ van gestorven varkens. Maar tot een aangifte kwam het niet en volgens lobbyclub LTO Nederland zijn de activisten niet door boeren bedreigd.

Maar boeren worden dus wél bedreigd. Ze ontvangen brieven met bedreigingen, hun erf wordt met verf gemolesteerd en nog veel meer van dit soort onzin. Goed dus dat de Kamerleden aandacht vragen voor deze situatie en het zou goed zijn als het ministerie van Justitie en Veiligheid zich gaat bemoeien met de zaak. Want het kan niet zo zijn dat de primaire sector waarop onze beschaving is gebaseerd, de landbouw en veehouderijen, kapot wordt gemaakt door een aantal zelfverklaarde messiassen.

Onlangs werd een boer uit Gelderland nog met de dood bedreigd toen beelden van ‘gillende biggetjes’ opdoken. Op die beelden was te zien hoe varkens niet lief werden behandeld. Dat dit boosheid opriep is overigens terecht, dierenmishandeling is niet oké, maar het bedreigen van boeren, die zo’n belangrijke taak voor onze samenleving zonder klagen uitvoeren, is dat evenmin!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

54 reacties

 1. Gekko

  Die dierenactivisten, dat is de achterban van GroenLinks. Levensgevaarlijk volk, zelf voor een moord deinzen ze niet terug. Vraag maar aan ene Volkert, ook zo’n dierenactivist. Die loopt nu weer vrij rond en zou het zo weer doen.

  1. TD

   Demonstreren is hun beroep,maakt niet uit waartegen of waarvoor als men maar ANTI of PRO op een vlag of bord kan kliederen.

 2. Ome Roennie

  Mijn pa was vroeger boer en moest hard werken om een beetje te verdienen. Helaas is het zo dat de boeren als criminelen gezien worden en gebonden zijn aan zoveel regels, dat ze geen tijd meer hebben om het rustig aan te doen met de dieren. Dit omdat ze productief MOETEN zijn om wat te verdienen. En ja soms gaat het wat lomper er aan toe met de dieren. Reden: probeer maar een een beest van 350 kg tot 1000 kg lief te vragen of deze aub op de vrachtwagen wil… NOT dus… En ja de vrachtwagen staat stil omdat het beest koppig is, waardoor de boer nog wachtgeld moet betalen ook… Dat nu deze zieligerds bedrijven binnen gaan om “wantoestanden” te checken is van den zotte… Ga eens in China of het Oostblok kijken hoe men met dieren omgaat. Dan is het in Nederland echt nog niet zo slecht gesteld.. PS: mochten deze gasten bij ons vroeger op de boerderij binnen zijn gekomen, dan denk ik dat er per ongelijk na t struikelen een dergelijk persoon ergens mej zunne kop tege unne kaai an kwam. Zo is er ook ooit een irritant mannetje van de AIVD bij ons van de trap geflikkert. Doet me na 20 jaar nog steeds goed om zo’n hielelikker van een hoog naar beneden te zien flikkeren 🙂

  1. Rien Noppen

   “En ja soms gaat het wat lomper er aan toe met de dieren.”

   Dat ijkt me een understatement. De veronderstelling dat boeren van dieren houden kan lastig worden volgehouden.

   1. Gekko

    Overal over meelullen, die Noppen, ook over zaken waar hij overduidelijk geen kaas van heeft gegeten.

    1. Ome Roennie

     @ Gekko.

     Idd. Gekko, ik weet wel beter. Ons pa heeft vaak genoeg jankend in de stal gestaan als er een beest kapot ging dat veel waarde had voor het bedrijf. Ik geef een reden aan waarom boeren soms over de emmer gaan en meneer heeft meteen een mening. Nou ik kan je vertellen dat er veel boeren zijn die het heeeeeel graag anders zouden zien, maar dat gaat gewoonweg niet omdat de rek eruit is… En nogmaals ik spreek uit ervaring! Veel familie leden van mij zijn boer en deze zijn het beu om meer achter de computer te zitten voor papierwerk, dan daadwerkelijk in de stal te zijn voor de verzorging.

     1. Spaanse kok

      Quote : Ons pa heeft vaak genoeg jankend in de stal gestaan als er een beest kapot ging dat veel waarde had voor het bedrijf.
      .
      Duidelijker kan niet.
      Geeft niets dat je om je investering geeft maar hang dan niet de dierenvriend uit.

     2. Rien Noppen

      Dieren zijn in, zeker in moderne, boerenbedrijven productiemiddelen die met onnoemelijk veel dierenleed worden geëxploiteerd.

      Mensen die daar romantiek op projecteren staan buiten de werkelijkheid.

     3. Gekko

      Zou die Spanjaard een vegetarische kok zijn? Nee hoor, hij is geen kok, en evenmin uit Spanje afkomstig. We hebben hier te maken met een trol. Een van de smerigste die op DDS rondwaart.

   2. Ome Roennie

    Mijn pa heeft vaak jankend in de stal gestaan vriend, omdat het minder met beesten ging. Hij houdt veel van beesten, daarom was m boer geworden. Helaas is het zo dat onze maatschappij ervoor zorgt, dat de zorg voor de beesten onder het geld belang gesteld wordt. Dit is iets wat de politiek moet oppakken door de nl boeren te compenseren tegenover lage lonen landen, zodat onze nl boeren de kwaliteit kunnen leveren op zowel dierenwelzijn als kostprijs. Als je dat niet wil inzien ben je een ongelofelijke mongool.

    1. toetssteen

     Hup ome Roennie! Plus 10 van mij.

     1. Ome Roennie

      Dank u toetssteen. Toch fijn dat er mensen de realiteit onder ongen kunnen zien. 🙂

     2. toetssteen

      Ome Roennie
      Ik kom van het platteland in het hoge noorden. Lekker door de weilanden struinen in mijn jeugd was favoriet.

    2. Rien Noppen

     “Mijn pa heeft vaak jankend in de stal gestaan vriend”

     Ik neem aan dat hij vreesde dat het hem geld ging kosten.

     1. Ome Roennie

      Ik kan je vertellen dat als je kalveren misvormt ter wereld komen, uiteindelijk door hun hoeven gaan zakken, haar op de tong krijgen, gewrichten vast groeien enz enz dit alles vanwege een malafide melk leveranteur die goedgekeurd was door de nederlandse overheid. Al ben je net als mn pa een hard persoon, je op een gegeven moment gaat janken vriend… En zeker heeft m dat veel geld gekost. Daarom heeft ie nu nog steeds niks na een leven lang werken. Uiteindelijk is het vlees via de verzekering verkocht aan belgie die het gewoon in de voedselketen heeft toegelaten. Mn pa had NIKS meer.

      Werken: Iets wat jij waarschijnlijk nog nooit gedaan hebt.

     2. Rien Noppen

      Het is vervelend dat je vader er niet in slaagde een voldoende boterham te verdienen in het boerenvak, Ome Roenie, maar dat heeft niet te maken met dierenwelzijn maar met mensenwelzijn.

    3. Aytas

     Nee de arbeid is kennelijk niet meer rendabel. Om dan allerlei compensatie te geven is contraproductief en de oplossing is de arbeid te verplaatsen naar plaatsen waar die wel rendabel is. Het is overigens de consument die hieraan schuldig is en niet de overheid. Ik betaal graag voor een beter stukje vlees, het is zo dat mensen liever een auto rijden, die ze in veel gevallen helemaal niet nodig hebben dan dat geld aan hun voedsel uit te geven. Daar zit het werkelijk probleem.

    4. tomygun

     Ome Roennie Met links kan je niet praten er is maar
     een gelijk en dat is hun gelijk ,
     Mijn respect aan alle boertjes groot en klein
     zonder hen zijn we nergens .
     Plus 10 .

 3. HendrikJan

  Voor diegene, met interesse in dit soort groeperingen (Dierenactivisten).

  In De Telegraaf (binnenland), stond op 10-05-2002 een stukje over de Dierenactivisten, naar aanleiding van de arrestatie van milieuterrorist V.v.d.G (32),
  Harderwijk: Onderzoek naar 189 misdrijven waaronder 1 moord op v.d.Werken (ambtenaar).

  1. Rien Noppen

   De verdenking voor deze laffe moord viel indertijd inderdaad op Volkert van der G. Toch is hier nooit een snipper van bewijs voor gevonden en moeten we de man voor onschuldig houden.

   1. Gekko

    Wij moeten helemaal niks, Noppen. Voor de wet is hij onschuldig,

    1. Rien Noppen

     Klopt, Gekko, voor de wet is hij onschuldig, en elke Nederlander wordt geacht zich aan de wet te houden.

   2. HendrikJan

    En toch zijn er kinderen, die in een later stadia in hun leven, het fijne van iets willen weten.
    Want niet iedereen heeft dit virus.

    1. Aytas

     Deze domkop laat maar weer eens zien waar de PVV voor staat. Weg met de rechtstaat. Je bent een schande voor nederlanders.

 4. marco1

  Meeste boeren zijn dacht ik wel goed voor hun dieren. Het zijn ook harde werkers die met passie een onderneming runnen.

  1. HendrikJan

   Kijk marco1 het leven is simpel, als je op een boerenbedrijf bent opgegroeid, kijk je anders naar dieren, als een burgermens.
   Voor ons zijn dieren (beesten) nodig voor het bedrijf, paarden , koeien , schapen , varkens , kippen , geiten en hobby matig wat klein spul kat,hond,konijn.
   En natuurlijk zijn er klootzakken onder de boeren, die hun vee verwaarlozen, maar dat zijn de bekende uitzonderingen.
   Het grootste deel van de veehouders, zorgt goed voor zijn dieren, men moet er namelijk van leven.

   1. Ome Roennie

    @ HendrikJan en Marco1

    Idd is het zo dat je het onderscheid moet maken tussen huisdieren en vee. Helaas is het zo dat die boomknuffelaars dat anders zien en dat ze dat op een niet zo’n leuke wijze willen doordrukken. Die scheidingslijn van huisdier en vee moet je niet uit het oog verliezen.

 5. Aytas

  Zodra dierenrechten belangrijker worden als mensenrechten weet je dat een beschaving op instorten staat.

  1. TD

   Vroeger werkte het paard voor de mens,tegenwoordig werkt de mens voor het paard!

   1. HendrikJan

    Treffend TD.

   2. Aytas

    Yep.

 6. fusilier

  Een boer is heel gek met zijn allerbeste melk koe, totdat die zelfde koe morgen een paar liter melk minder geeft.

  1. Rien Noppen

   Ja, fusilier, dan is de ‘liefde’ over.

   De boer houdt net zoveel van zijn tractor.

 7. Ries

  De foto is tekenend. We zien een aantal jeugdigen en een stuk of wat gasten die nooit volwassen zullen worden. De jeugd bestaat uit meelopers die geen zelfvertrouwen hebben en meelopen met leeftijdsgenoten. Ze willen bij de peergroup horen en ontwikkelen helaas nog geen eigen karakter. Meelopers zijn het, die onder groepsdruk gezellig een dag gaan klieren. Vervelend, storend. Net als klierende Marokkaantjes.

 8. Gerlos

  Die linkse dierenactivisten zijn zijn totaal van het padje af, gevaarlijk niet realistisch en geen discussie mogelijk, en vlak ook de partij voor/van de dieren niet uit.

 9. TD

  Als op 21 maart de stemmen geteld zijn,en Baudet en Wilders een monsterzege behaald zouden hebben,ga ik de hele dag alleen maar reacties lezen van de linkse forumleden.
  Dat wordt genieten en verheugt me nu al!

  1. Aytas

   Mooi leven zul je hebben.

  2. Spaanse kok

   Veel plezier alvast.
   Hopelijk krijgt u mede-jankers als die monsterzege uitblijft omdat een partij bijvoorbeeld geen kandidaten heeft voor de provinciale verkiezingen.

   1. TD

    Als ze maar VOOR of TEGEN kunnen stemmen,desnoods gesouffleerd.

 10. HendrikJan

  Was Diederik Samsom ook geen activist en campagneleider bij Greenpeace.
  Hij werd ook 10 keer aangehouden, zonder er een strafblad aan over te houden.
  Klasse justitie / vriendjespolitiek.??

  1. Peter Loosduinen

   Klasse justitie / vriendjespolitiek.??

   Klasse justitie / vriendjespolitiek !!!!!!

 11. worstcase

  In welk ander land is er zoiets als een Partij voor de Dieren? Zeven zetels zelfs in de peilingen. Nergens toch. Zoiets belachelijks kan alleen maar in Nederland.

  1. marco1

   Toch is het niet verkeerd er ook naar dieren welzijn word gekeken. Alleen activisten slaan zoals gewoonlijk helemaal door.

   1. Siemien

    Er is niets verkeerds aan, maar stel he, stel dat ik boer zou zijn en een paar van die doorgeslagen vegetariërs komen ongevraagd mijn terrein op, dan zou ik ze vriendelijk doch zéér dringend verzoeken om het terrein weer te verlaten op straffe van een gewaarschuwd mensch telt voor 2, if you know what i mean..

 12. worstcase

  Trouwens de bekendste militante dierenactivist is natuurlijk Volkert van der Graaf.

  1. Eugenie de la Fleur

   worstkaas. Leuke naam 🙂 🙂 🙂

  2. Peter Loosduinen

   Goeie gozer !
   Nam het zelfs op voor de vlooien van mijn buurmans herdershond !!

 13. Eugenie de la Fleur

  Laten we ons meer zorgen maken over de boze mannen met varkenskoppen die moslims stelselmatig bedreigen. Je kent ze, PVV stemmers

  1. tomygun

   Eu genie kijk eens in de spiegel dan weet je hoe een varkens kop
   er uit ziet prive Stasi .

 14. Arie B

  Gewoon van je land afschieten als ze zich er vertonen of ‘dieren’ te bevrijden. Of een duik in de giertank laten nemen. Tuig wat de energie maar met werken moet zien kwijt te raken…

 15. Peter Loosduinen

  Die wous van de De Partij voor de Dieren komt juist op voor de acties van dierenactivisten. Volgens tijdelijk partijleider Ouwehand gaat het om ’vreedzaam activisme’.

  VREEDZAAM activisme ????

  Gevaarlijk tuig dat niet schroomt om met GEWELD haar gelijk te halen.
  Het liefst gemaskerd en anoniem !

 16. Vrijedenkert

  Dit soort NGO’s aanpakken en ontbinden en links-radicale daders met aanhang die daadwerkelijk boeren bedreigen en aanslagen plegen opsporen, berechten voor terrorisme en zeer lang opsluiten!
  EIGEN PUMMELS EERST!

 17. Holysmoke

  Jammere is wel weer dat deze mensen niet naar een bijvoorbeeld een halalslagterij durven dit soort dingen te doen, geweld en verraad zit in het linkse bloed en die bijten elkaar niet, dan maakt het dierenwelzijn niet uit voor ze,

 18. Holysmoke

  In China worden honden en katten van straat gepakt en vreselijk vervoerd om daarna levend met hun kop vast gezet ontdaan te worden van hun vacht, daarna op soms nog half levend op een hoop gegooid, ik zou zeggen ga daar heen demonstreren

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.