Discussie over Gouden Eeuw - Rutte: 'Wat een onzin!'

Geen categoriesep 13 2019, 18:00
Na afloop van zijn wekelijkse persconferentie werd premier Rutte gevraagd wat hij vond van het plan van Museum Amsterdam om de term 'Gouden Eeuw' in de ban te doen. Rutte: "Wat een onzin! Daar kan ik helemaal niks mee."
Zowel Mark Rutte als minister Grapperhaus vinden het volkomen belachelijk dat die term door het museum in de ban wordt gedaan. Beide heren erkennen dat er misstanden hebben plaatsgevonden in die tijd, maar begrijpen ook dat het een eeuw is waar Nederland als natie groot is geworden. Rutte noemt het zelfs "een prachtige term."
En geef ze eens ongelijk? Men moet eens kappen met dit sleutelen aan de geschiedenis of de manier waarop wij dit presenteren aan onze burgers. Niemand wil weer slavenhandel, iedereen weet dat dat verkeerd was en 'Gouden Eeuw' verheerlijkt dat ook niet. Het enige wat fratsen als dit doen, is de boel flink opstoken. Een soort gratis reclame voor Museum Amsterdam.
De minister-president grijpt het gebakkelei over de term echter wel aan voor een leuke soundbyte en zegt: "Maar laten we onze energie vooral steken in het creëren van een nieuwe Gouden Eeuw." Maar helaas is het 2019 dus is het een kwestie van tijd voor er één of andere debiel denkt dat hij de West-Indische Compagnie opnieuw wil oprichten.
Maar goed, laten we de term vooral blijven gebruiken en absoluut niet naar Museum Amsterdam gaan. Laat ze maar barsten met hun goedkope publiciteitsstunt.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten