Doei! Imam Abarkan de deur gewezen door Essalam Moskee na ‘omstreden uitspraken’

1024px-Essalam_moskee_-_panoramio
Foto: Essalam Moskee in Rotterdam. Bron: Wikimedia Commons

Het eerste slachtoffer van de reportage van NRC en Nieuwsuur is gevallen. De Essalam Moskee heeft definitief gebroken met imam Said Abarkan. Deze meneer kwam onlangs nog in opspraak, na wat omstreden uitspraken. Zo schijnt hij gezegd te hebben dat moslims niet thuishoren in niet-islamitsiche landen. 

Natuurlijk vliegen de dooddoeners je om de oren. ‘Na lang overleg’ en ‘meerdere gesprekken’ wordt er gezegd dat beide partijen ‘in goed overleg’ uit elkaar gegaan zijn. Waarschijnlijk is deze formulering bedoeld om beide partijen zo min mogelijk schade te laten berokkenen. Abdel Sadni geeft namens het bestuur, tekst en uitleg in het AD:

“In goed overleg zijn we uit elkaar. In het belang van de toekomst van de moskee. Daar heeft hij begrip voor.”

Het NRC en Nieuwsuur publiceerden een reportage ‘over de opmars van de intolerante salafistische islam’. Dit journalistieke hoogstandje is dus blijkbaar de grote boosdoener.

“In een reportage over de opmars van de intolerante salafistische islam meldden NRC Handelsblad en Nieuwsuur vorige week dat Abarkan, toen hij nog niet werkzaam was voor de Essalam Moskee, zou hebben gezegd dat moslims dienen te verhuizen uit Nederland. ,,Ook al heb je een Nederlands paspoort: Nederland is niet ons land.’’”

De eerste reactie van de imam was natuurlijk weer voorspelbaar. Zijn uitspraken zouden uit de context zijn getrokken. Toch heeft het bestuur besloten om afstand te nemen van deze uitspraken en niet verder te gaan met deze imam.

“Hij nam ook afstand van de uitspraak, maar we kunnen toch niet verder met elkaar. We willen ons als moskee focussen op de toekomst.”

Uiteraard zegt de moskee ‘geschokt’ te zijn door de ‘salafistische achtergrond’ van Said Abarkan. Saillant detail is dan wel dat het bestuur vindt dat de imam Abarkan ‘respect verdient’. ‘Als persoon’ wel te verstaan.

“Er waren verschillende meningen, al was de overheersende richting wel: laten we ermee kappen. We wilden geen overhaaste beslissing nemen onder druk van de media. We zijn eerlijke mensen. De imam verdient ons respect als persoon.”

Tja. Laten we het er maar op houden dat deze moskee het goede voorbeeld heeft gegeven en haar bezoekers in ieder geval wel serieus neemt door te breken met deze omstreden imam.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

16 reacties

 1.   

  Dit tast de vrijheid van godsdienst aan dus ik vind dit niet kunnen

  1.   

   Natte scheet van Svetlana…

  2.   

   Idd…ik vind ook dat er juist meer van dit soort “geestelijken” naar nl moeten komen..

  3.   

   Jij begrijpt duidelijk niet wat ‘vrijheid van godsdienst’ inhoudt.

   Hoewel deze haatbaard het eindelijk bij het rechte eind heeft dat moslims niet in NL horen, roept hij wel op tot een verregaande vorm van segregatie, waardoor er een onaangepaste groep in NL ontstaat die zich vanuit hun eigen ideologie zal blijven keren tegen onze wetten, waarden en normen. Dit leidt onherroepelijk tot onverdraagzaamheid, haat en geweld, waar bij elke tegenstand vanuit de veel grotere groep wetsgetrouwe autochtone bevolking wordt gezien als een criminele vorm van discrimintatie en rassenhaat, terwijl het juist verzet is tegen de discriminatie en rassenhaat van de groep moslims.

   Wil jij dat? Zo ja, dan ben je in mijn ogen niets meer dan een landverrader en verdien je iets wat ik hier niet mag schrijven.

 2.   

  “Zo schijnt hij gezegd te hebben dat moslims niet thuishoren in niet-islamitische landen.”

  Abarkan heeft gelijk ……………. dat vind ik namelijk ook.

 3.   

  Ik heb niks met salafisten maar waar maakt men zich hier druk om ?
  ” Zo schijnt hij gezegd te hebben dat moslims niet thuishoren in niet-islamitsiche landen” De man heeft groot gelijk.

 4.   

  Hebben ze eindelijk een goede imam gevonden, trappen ze hem eruit?. Hij stimuleert die gasten juist om naar een islamitisch land te verhuizen, en dat is top. Als alle imams zo zijn, dan is ons criminaliteitsprobleem in 1 keer opgelost. Er is gelijk ook geen woningnood meer, dus iedere Nederlander heeft een dak boven zijn hoofd. Het aantal liquidaties neemt significant af en Nederland is gelijk een stuk veiliger. Ik zeg doen!…

 5.   

  Als het om het zinnetje gaat “moslims horen niet thuis in niet moslim landen” heeft de man gelijk.

 6.   

  Wanneer wordt er voor dit soort islamitische varkensstallen, die onze Hollandse uitzichten verzieken, sloop vergunningen afgegeven?
  Ik weet wel een paar sloopbedrijven die dat met alle plezier willen uitvoeren.

  Ik ben het niet vaak met een islamiet eens maar voor deze maak ik een uitzondering.
  Inderdaad, geen enkele buitenlander die deze moorddadige middeleeuwse ideologie aanhangt hoort hier thuis.

 7.   

  “intolerante salafistische islam”.
  De NRC kan ‘salafistiche’ wel weglaten.
  De islam in totaal intolerant.
  Lees de Koran er maar op na.
  Van niet gelovigen (vallen ook boeddhisten en Hindoeisten onder) kan je het hoofd afhakken, je doet dan een goede daad.
  Dood Joden waar je ze ziet.
  Kleineer de overige gelovigen.
  De islam is de schreeuwende duivel uit diverse professies.

 8.   

  Quote : Het eerste slachtoffer van de reportage van NRC en Nieuwsuur is gevallen.
  .
  25 april 2019 stelde Michael hier vol trots:
  Wij van rechts hebben de oude media immers helemaal niet nodig.
  .
  Sorry, maar DDS heeft dit nog niet voor elkaar gekregen.

 9.   

  Voor de buhne is hem de weg gewezen.
  Zodra het moment daar is kan hij, “gerespecteerd persoon” weer terug.
  Omdat er veel, veel draagvlak in die haathut is!

 10.   

  “zou hebben gezegd dat moslims dienen te verhuizen uit Nederland. ,,Ook al heb je een Nederlands paspoort: Nederland is niet ons land.’’
  Wat is daar mis mee??

 11.   

  “Uiteraard zegt de moskee ‘geschokt’ te zijn door de ‘salafistische achtergrond’ van Said Abarkan”
  Goede selectieprocedure hebben ze bij het Moskee bestuur

 12.   

  Geloof je het zelf?hij gaat gewoon verder in die klas of moskee, via you tube filmpjes waarin hij zijn boodschapjes verspreid,zoals op alle salafistische ,satannistische lokalen,huizen,etc etc

 13.   

  Dit is een tactiek die de Moezelmannen in het verleden keer op keer hebben toegepast om hun varken etende vijand een rad voor de ogen te draaien. Het verleden heeft betrekking op het heden. Vroeg of laat zullen de zogenaamd gematigde moslims hun ware aard laten zien, en dan zal het te laat zijn voor goedgelovig Europa c.q. Nederland om alsnog drastisch in te grijpen om haar ondergang te voorkomen. Men dient te leren van het verleden, maar blijkbaar is deze les de upperten ontschoten, en wie niet van het verleden heeft geleerd zal ongetwijfeld meedogenloos door het verleden worden overrompeld. Elke moslim is een salafist, ook al is deze ogenschijnlijk gematigd, maar, hoe vromer de geest des te wreder het beest.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!