Familie Halsema kan opgelucht ademhalen! Zoon Femke Halsema niet vervolgd voor wapenbezit

U heeft rel rondom de zoon van Femke Halsema ongetwijfeld wel gevolgd. Je kon het internet niet openslaan of er stonden wel berichten over. Hij zou op een leegstaande woonboot overlast hebben veroorzaakt en daarbij in bezit zijn geweest van een wapen.

Verder sprak de Telegraaf over een doofpot, schreef Halsema een brief aan alle Amsterdammers over deze kwestie en bleek het ‘nepwapen‘ een echt wapen te zijn. Wel een onklaar gemaakt wapen, maar niet nep.

En nu is er weer een nieuwe ontwikkeling aan de zaak toegevoegd. De advocaat van de Halsematjes, Peter Plasman, heeft laten weten dat de 15-jarige jongen niet wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie wegens verboden wapenbezit. In plaats daarvan wordt de zaak overgeheveld naar Halt. Daar zal de zaak uiteindelijk worden afgedaan.

Plasman heeft dit te horen gekregen van de officier van justitie in Haarlem. Om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden, heeft het parket Noord-Holland de zaak ‘overgenomen’ van het Openbaar Ministerie in Amsterdam.

Dat deze zaak wordt afgehandeld door Bureau Halt is ook niet vreemd. Halt houdt zich namelijk bezig met het bestraffen van jongeren tussen de twaalf en achttien jaar oud, die licht strafbare feiten hebben gepleegd.

Vooral iemand als Robert Jensen, die regelmatig in de clinch ligt met Femke Halsema, die twee mogen elkaar niet zo, steekt z’n mening over deze zaak niet onder stoelen of banken. Ben nu al benieuwd naar zijn beschouwing hierop.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

50 reacties

 1. Mezzadra

  Dit is zowel een logische als juiste oplossing.

  1. Siemien

   Dat zal het merendeel van de Nederlanders niet vinden

   1. Watcher

    Het merendeel van de Nederlanders interesseert het geen reeT.

    1. Dropje

     Nee, maar Siemen is er 1 in de categorie “De wil van het volk” jankert

     1. Siemien

      “De wil van het volk”

      Daar dient de regering wel naar te luisteren natuurlijk

      Demo = volk
      Cratie = heerst, dus democratie = volk heerst

    2. werikke

     is dit een statement of een gevoel?

 2. spelende vrouw

  hahahaha logisch ? je blijft lachen met dat idiote OM. Even een feiten relaas , dat joch loopt te zwaaien met een wapen , hij heeft dat in bezit op dat moment. Hij wordt niet vervolgd. Pa die het wapen niet in bezit had maar vermoedelijk de eigenaar is wordt wel vervolgd.

  ergo , elk kind die nu met een wapen zwaait en vervolgens roept het is van pa, ma of ome Memmet wordt niet vervolgd maar gaat naar bureau halt. Als dit geen klasse justitie weet ik niet wat wel moet gebeuren om iets te bestempelen als klasse justitie.

  1. Watcher

   Dom geloel…….

   1. spelende vrouw

    uiteraard blinde , dank je 🙂 🙂

    1. Watcher

     Klasse justitie 🙂 🙂 🙂

   2. Top

    Dat deed je moeder, heel hard toen je geboren werd. Ze loeide twee keer. Een keer van de pijn, wat jij met je trollenlichaam veroorzaakte en een van schrik, toen ze je voor het eerst goed zag. Ze is daar nooit overheen gekomen. Vraag het haar maar. (als dat nog kan). En je noemt jezedlf hier

  2. EU kok

   Quote : Even een feiten relaas
   .
   En er volgt een geheel zelf verzonnen versie.
   Gaat u goed af, liegende vrouw.
   Nu snel terug naar uw aanrecht

  3. Julian

   Hhahahah een feitenrelaas? Doe het nog maar eens over….

   Ga eens bij bureau Halt vragen wat daar zoal komt.

   In deze case oordelen mensen alleen omdat het de zoon van Halsema is en ze een bloedhekel aan haar hebben.

 3. Groeneveld

  Terecht. En ook alle commotie hierover op DDS was overtrokken en hysterisch. Een puber die wat rotzooi trapt, werd door die vieze NSB-Telegraaf opgepompt tot een orkaan.

  1. spelende vrouw

   tarrel weer een nick erbij ?

   1. EU kok

    Zo, die spelende vrouw is dom.

    1. Mezzadra

     Hij is op het niveau van de de Grote Meneer Kaktus-show blijven steken. Tamelijk infantiel.

     1. EU kok

      Duidelijk bevriend met Kweetniet.

     2. Dik

      De aandoenlijke, hij noemt het fantaseren over seks met kleine kinderen aandoenlijk, heeft zijn digitale plasje weer gedaan.

     3. EU kok

      Dick, weet je nu al wat je leuker vindt: mannetjes of vrouwtjes?

     4. Siemien

      Het is voor EU dickje een dingetje, wat zeker is is dat EU dickje de aandoenlijke beschermd die se* met kindertjes aandoenlijk vindt, dus nu is ook duidelijk waar EU’s hartje ligt..

  2. werikke

   Dus als uw zoon dat zou doen zou u dat als een geintje zien ? Het is al erg dat zulke situaties al worden goedgepraat. Misschien dat over paar jaar iemand neersteken ook door u wordt gezien als opgeblazen dat heet dus verloedering van de maatschappij. Mensen zoals u proberen dit goed te praten met woorden als puberaal. Ook ik ben puber geweest net als mijn vele vrienden echter wij deden dit niet. misschien ben ik een andere puber dan u geweest maar ook dan beschaafder .

 4. JFU

  In de doofpot stoppen kon helaas niet net meer,dus wordt het nu via een omweg met een leuk verhaal onder het tapijt geveegd.

 5. Korporaal Monty

  Gisteravond een terroristische aanslag in Groningen en waar men zich bij DDS druk om.

  1. Watcher

   Ach ja, dan ga je DolleDries toch missen.

  2. EU kok

   Helaas Monty, de noordelijke redacteuren hebben geen dienst.

  3. ikweetwatikwil

   Monty. Dat was toch een “verward” persoon? Dat las ik in het Nieuwsblad. 😉

   1. Korporaal Monty

    “Dat was toch een “verward” persoon”

    Een verwarde persoon is toch een synoniem voor moslimterrorist.
    Wie willen ze voor de gek houden.
    Het willekeurig insteken op mensen is toch een terreur daad.

 6. ikweetwatikwil

  De Halsema’s hadden kunnen weten dat ze onder een vergrootglas liggen. Ik denk , te weinig overleg tussen ma, pa en de kinderen. Vonden de kinderen het leuk dat ma Burgemeester werd? Van pa weten we dat hij recalcitrant is. Een moeilijke man dus.

  1. Kretoloog

   De man van burgemeester Halsema is van Aziatische afkomst. Dus klein geschapen. Vandaar waarschijnlijk zijn fascinatie voor wapens.

   1. EU kok

    Dat zegt dus ook veel over een aantal reageerders zoals fuselier.

 7. Pauline Kummer

  Mooi zo, die soap heeft te lang geduurd. Een slechte zaak als hier verder nog serieus wordt op in gegaan.

  1. Dik

   Alweer een digitale oprisping van de aandoenlijke, dat komt omdat hij het niet onder één nick afkan.

 8. Jynx

  Anders verwacht?

 9. Duckday

  Zou hier een luchtje aan zitten

  1. spelende vrouw

   een luchtje ?

   Een gierkelder ruikt frisser

 10. Vrijedenkert

  Een onklaar gemaakt wapen in het bezit hebben en meenemen op straat wordt beschouwd als een wapen en is gewoon een misdrijf!
  Het niet vervolgen van de zoon van burgemeester Halalsema is duidelijk een vorm van klasse-justitie en weer wordt er dus niet gehandhaaft in de republiek Amsterdam…

  Schande!

 11. Rud56

  Ter bescherming van onschuldigen, groot en klein, blokkeer je heel netjes een snelweg zonder dat er iemand gevaar loopt. Maar hierdoor belemmer je een door de Staat gefaciliteerde groep gestoorden en zwakzinnigen. Lui die wel degelijk gevaarlijk blijken te zijn! Tja, en als je tegen de Staat ingaat ….

  En dat gajes van Halsema dan? Loopt met een nepwapen over straat (waarom, met welk doel? Overval soms?), vernield andermans eigendommen en zorgt voor danige, kostbare overlast! Maar ja, hij gaat niet tegen de Staat in. De Staat die (illegale) criminelen en parasieten een hand boven het hoofd houdt, ten koste van alles! Omdat de waanzin nu regeert!

  1. FCKJoop

   Beste Rud56,
   Moet die arme jongen dan maar vervolgd worden vanwege een gerechtelijke dwaling t.a.v. de Blokkeer Friezen?
   Het OM heeft juist beslist om de jonge heer Halsema niet te vervolgen en gedwaald inzake de Blokkeer Friezen, dat is namelijk een politiek proces.

 12. FCKJoop

  Volledig terechte beslissing. Wat mij betreft was buro Halt ook niet nodig. Die arme jongen is al genoeg gestraft met alle media aandacht. Daarbij lijkt het mij al een enorme straf om zo’n verschrikkelijke moeder te hebben.

  1. werikke

   misschien is ze heel geschikt om moeder te zijn maar burgemeester denk een stap te ver.

   1. FCKJoop

    Beste Werike, Welke puber wil nu een moeder die alles wat je doet naast haar moreel kompas legt en je continu in verlegenheid breng. Het feit dat ze voor haar kind is gaan liggen is wellicht te prijzen, het was voor het echter makkelijker geweest wanneer ze haar grote belerende waffel gehouden had.

    1. werikke

     FCKJoop

     ik heb vroeger ook dingen gedaan die niet door beugel konden . mijn moeder stond vaak achter mij maar als iedereen weg was kreeg ik er echt van langs. misschien in huize Halsema ook. nogmaals ik ben zeer oneens met Halsema en ja ik geloof ook in klassejustitie in dit geval. Maar valt niet te bewijzen. groen links staat bekend om hypocrisie en Femke is groen links

     1. FCKJoop

      Beste Werikke, dan zijn we het toch met elkaar eens 🙂

     2. spelende vrouw

      Ach het dossier van dat joch werd overgedragen aan Haarlem na de berichtgevingen in de Televaag. Hoeveel meer bewijs is noodzakelijk voor klasse justitie en een doofpot.

 13. Rosasolis

  Er zijn twee in dit zak helemaal fout. De partner van Halsema is een vreemde. Of hij dacht alleen aan zijn nieuwe film met als onderdeel van zijn film, een ongevaarlijk gemaakt pistool, dan had hij deze pistool ergens anders moesten opbergen. Maar niet in de huis van de burgemeester! Blijkbaar is deze man geen “licht”, maar een rare figuur.
  Blijkbaar is de jongen van Halsema ook een “spoiled brat” (verwende jongen).
  Hopelijk krijgt hij een zeer speciale straf zoals: na zijn schooltijd werken in een ziekenhuis of zorg tehuis met schoonmaak activiteiten en maaltijden aan patienten rondbrengen. Zowel ziekenhuizen als zorg tehuizen kunnen een sterke jonge kerel heel goed gebruiken die met de schoonmaak helpt en de maaltijden aan de patienten rondbrengt.

 14. C.A.Barstow

  Als één van mijn zonen dit had geflikt had hij op zijn minst een taakstraf gekregen.

  Het is wel duidelijk dat het linkse tuig elkaar de hand boven het hoofd houd justitie is tenslotte een smerig links ratten nest.

  Stem FvD.

  1. Julian

   Barstow.. Graag wil ik wel eens voorbeelden van je waarin justitie anders heeft gehandeld bij verboden wapenbezit van een minderjarige zonder strafblad……

   Dan praten we verder.. Suggestieve reacties hebben we niks aan. Dat is alleen maar stemmingmakerij…

   En ik hoop toch dat een stem op de FvD niet gaat leiden tot echte klassejustitie waarin de rechter op basis van onderbuikgevoel en afkomst gaat straffen….

 15. Pescador

  Nu is het plotseling een gaspistool geworden, je moet toch wat bedenken om die criminelen de hand boven het hoofd te houden. Afzetten dat mens met die criminele familie, ze is toch al te dom om haar huishouden te regelen, laatstaan dat ze Amsterdam kan besturen, die domme kip

 16. ajamhavermans

  Niet zo moeilijk. Femke is hoofd van de Amsterdamse Politie. Ons kent ons nietwaar? Over corruptie gesproken. Ze begint er wel erg vroeg mee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.