Familie Halsema kan opgelucht ademhalen! Zoon Femke Halsema niet vervolgd voor wapenbezit

Geen categoriesep 26 2019, 12:00
U heeft rel rondom de zoon van Femke Halsema ongetwijfeld wel gevolgd. Je kon het internet niet openslaan of er stonden wel berichten over. Hij zou op een leegstaande woonboot overlast hebben veroorzaakt en daarbij in bezit zijn geweest van een wapen.
Verder sprak de Telegraaf over een doofpot, schreef Halsema een brief aan alle Amsterdammers over deze kwestie en bleek het 'nepwapen' een echt wapen te zijn. Wel een onklaar gemaakt wapen, maar niet nep.
En nu is er weer een nieuwe ontwikkeling aan de zaak toegevoegd. De advocaat van de Halsematjes, Peter Plasman, heeft laten weten dat de 15-jarige jongen niet wordt vervolgd door het Openbaar Ministerie wegens verboden wapenbezit. In plaats daarvan wordt de zaak overgeheveld naar Halt. Daar zal de zaak uiteindelijk worden afgedaan.
Plasman heeft dit te horen gekregen van de officier van justitie in Haarlem. Om de schijn van belangenverstrengeling te vermijden, heeft het parket Noord-Holland de zaak 'overgenomen' van het Openbaar Ministerie in Amsterdam.
Dat deze zaak wordt afgehandeld door Bureau Halt is ook niet vreemd. Halt houdt zich namelijk bezig met het bestraffen van jongeren tussen de twaalf en achttien jaar oud, die licht strafbare feiten hebben gepleegd.
Vooral iemand als Robert Jensen, die regelmatig in de clinch ligt met Femke Halsema, die twee mogen elkaar niet zo, steekt z'n mening over deze zaak niet onder stoelen of banken. Ben nu al benieuwd naar zijn beschouwing hierop.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten