Filmpje! Premier Mark Rutte zegt ‘tsssss’ en ‘blegh’ tegen PVV’er vanwege grap over ‘dameskransje’

Premier Mark Rutte (VVD) is vandaag ogenschijnlijk met een verkeerd been uit bed gestapt. Nadat Kamerlid Raymond de Roon (PVV) kritiek uitte op de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie, Ursula von der Leyen. Rutte reageerde op de vraag met een ‘tssss’ en trok vervolgens de moralistisch laars aan: ‘dit is ongepast’.

De premier reageerde met zuchten en steunen op het woord ‘dameskransje’, geuit door de PVV’er in de Tweede Kamer. Rutte voegde aan zijn emotionele response toe dat hij “normaal gesproken wel van een grapje is” maar dit keer niet. Volgens Rutte was de opmerking van De Roon “ongepast” en voegde hij er een “tsss” en “blegh” aan toe.

Daarbij vergat de premier echter de vraag van de PVV’er fatsoenlijk te beantwoorden, namelijk of de nieuwe voorzitter van de Europese Commissie eigenlijk wel voldoende competent is voor haar werk. Gezien de problemen waarmee Von der Leyen te kampen had bij het Duitse ministerie van Defensie was de vraag van De Roon niet vreemd: het is geheel terecht dat volksvertegenwoordigers vragen stellen over de competenties van EU-bestuurders. Zeker als de democratische legitimiteit van zo’n bestuurder flinterdun is.

De clash tussen De Roon en Rutte laat zien dat de toon in sommige gevallen belangrijker is dan de inhoud en dat een gesprek al vrij snel op een zijspoor geraakt als één van de hypergevoelige gesprekspartners een emotionele response laat zien, zoals Rutte vandaag in de Tweede Kamer. Maar vindt hij Von der Leyen nu wel of niet geschikt? Waarschijnlijk wel. Zo liet Rutte eerder weten behoorlijk content te zijn over de Duitse.

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. DidiMadloba

  Ursula von der Leyen werd lang geleden al uitgescholden voor “Cenzursula”, ik geloof dat ze toen op het Ministerie van Waarheid zat.

  Een verwende rijkeluisdochter, maar dat moet het rijke DDS toch bevallen?

 2. EU kok

  Wordt donateur van DDS en ontvang dagelijks 5 positieve PVV artikelen.

 3. Kretoloog

  Bespottelijke reactie van Rutte. Hij wilde kennelijk een wit voetje halen bij de redactie van Opzij en bij de Kamervoorzitter. “Dameskransje” is een normale uitdrukking, niks seksistisch aan.

  Opvallend dat ook de media hier gelijk weer over berichten. Zelfs de Amsterdamse stadskrant Het Parool, dat normaliter enkel artikelen publiceert over de hoofdstad, moest dit zo nodig melden.

  Het betrof een PVVer, dus dan gaan de deugmedia weer los.

 4. Anne Sophe Schillersdorf

  Je kunt over Rutte veel zeggen maar humor heeft hij wel. Als hij over niveau begint en niet om een grap kan lachen dan moet het wel heel erg gesteld zijn 🙂 🙂 🙂

  1. Siemien

   Rutte heeft geen humor, hij is wel een leugenaar net als ASS die kwatst ook maar wat in de lucht, ook wel luchtkwatsen genoemd naast het gegeven dat ASS zijn moffensmoel gewoon moet houden hier..

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Bij Siemen ontbreekt wel het nodige humor zo te zien. Hij maakt wel vaker een zure indruk 🙂

    1. Siemien

     Feit dat ASS structureel ook maar wat in de lucht kwatst, is natuurlijk niet komisch..

  2. cmsuijkerbuijk

   De zogenaamde humor van Rutte is altijd ten koste van een ander. Dat is dus geen humor, maar leedvermaak en sarcasme. Dat verraadt dan ook zijn linkse inborst en totaal gebrek aan humor. Lachen, wil nog niet direct zeggen, dat je beschikt over humor!

   1. Anne Sophe Schillersdorf

    Klopt, rutte lacht om alles. Moet je nagaan hoe slecht de grap moet wezen als hij niet lacht 🙂 🙂

 5. Jumping

  In dit keiverotte Nederland, probeert Rutte de boel weer te belazeren.

  Hij naait al jaren, de Nederlandse bevolking twee oren aan en durft dan iemand anders de maat te nemen.

  Schaam je Rutte.
  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Jij bent de gene, die 1500 Miljard Euro, door werkend Nederland bijeengespaard, heeft geschonken aan Brussel.
  Onder jouw regie, gaan we volgend jaar, weer meer betalen aan de ziektekostenverzekeraars.

  Schaam je Rutte.

 6. Falskorn

  Een terechte opmerking van de heer De Roon over het falen van vrouwelijke politica. Helaas worden vrouwen hedendaags gebrainwasht dat ze i.p.v. een gezin stichten zich moeten mengen in bestuurlijke functies terwijl ze daar in 99% procent van de gevallen niet capabel voor zijn. Merkel is daar het beste voorbeeld van, een kindloze oikofoob die met haar verschrikkelijke irrationele beslissingen de Duitse bevolking aan het vernietigen is.

 7. Willem Bever

  Wederom kenmerkend hoe Flutte met kritische geluiden omgaat.
  Beetje belachelijk maken om het kritische geluid te verstoren en geen antw. te hoeven geven op gestelde vragen (erg duidelijk op het eind ..Arib….wat is nu je antw.).

  En dat kan allemaal in een democratie….het is tenslotte een feest …not

  1. meneer cactus

   precies , de dweil antwoord WEDEROM niet maar had ie wel geantwoord was het een leugen geweest

 8. meneer cactus

  ach gut , rutte mist de subtiliteit maar de feiten kan hij niet weerleggen. Dweil van een vent

 9. Mezzadra

  Het ging hier wel over de inhoud, namelijk het ranzige seksisme van dit uitgerangeerde PVV-Kamerlid. Goed dat Rutte hem even op zijn plaats zette.

  1. Dik

   De aandoenlijke, hij heeft zijn digitale oprisping weer losgelaten, zijn boertje is weer gelaten.

   Bestaat ISIS nog? Dat is voor Geert wel te hopen.
   ~Lao Tse aka Mezzadra~

  2. Tman

   M:
   “ranzige seksisme”?
   Onder invloed van cocaïne lijkt alles intenser,vooral voor hypergevoelige slap linkse goody’s !

  3. Zozo

   Je maakt je met de dag onmogelijker door je debiele uitspraken. Niet dat dat erg is! Integendeel, als je stopt heb ik niets meer te lachen. Ik neem je gewoon niet serieus meer.

 10. merlot

  “De premier reageerde met zuchten en steunen op het woord ‘dameskransje’”

  Logisch. Hij is zelf een half wijf.

  Maar goed. De kritiek op Von der Weyen in Duitsland zelf wordt zeer breed gedragen, dus Van Roon verzint het niet.

  Rutte probeert dat dan te pareren door te wijzen op de mening van ene Ank Bijleveld en notabene de afgetreden (!) Hennis Plaspop. Wat een zwaktebod!

  Het moge duidelijk zijn: Rutte verdedigt hier gewoon weer de EU. Niets nieuws onder de zon. En het volk kan van hem de kolere krijgen.

 11. Sans Rancune

  De PVV-delegatie in het Europees Parlement telde tot 2019 vier leden. Per 16 juni 2015 maakte de PVV deel uit van de fractie Europa van Naties en Vrijheid (o). Sinds juli 2019 heeft de PVV geen zetels in het Europees Parlement. Voor de PVV is het van geen enkel belang om dit te weten. Dus
  is die vraag alleen maar bedoeld om een beetje te sarren. Anders rechtstreeks maar aan Ursula.

  1. meneer cactus

   Sinds wanneer is vragen stellen sarren ? Mafklappers die liever hebben dat dit soort vragen niet gesteld worden in een democratie hebben een erg slecht geweten

   1. Trude Herr

    Omdat het er niet om gaat of iemand geschikt is. Maar om die plaats op te vullen. Dat weet die Roon ook wel. Hij wil Rutte dat antwoord ontlokken. Maar Rutte is brilliant genoeg om dat te doorzien. Die Roon is een Jan Klaaszen.

    1. meneer cactus

     quote Omdat het er niet om gaat of iemand geschikt is. end

     Daarom hebben we zoveel incompetente linkse (semi) bestuurders rondlopen die nadat ze er een teringzooi van gemaakt hebben zo door hoppen naar het volgende klusje. Dank je voor de bevestiging katrein

     1. Willem Bever

      +1
      En hebben we overal tekorten die door de burger bijgelapt mogen worden.

      Vandaag gemeentelijke belastingen gekregen…..mag ik ook een wegenheffing betalen ………ach tis “maar”160 pleuros maar toch….

    2. Zozo

     Waar heb je het over? Ik heb je al meerdere malen betrapt op debiele uitspraken en er over gelachen. Ook met dat pseudo Duits van je. Stuk onbenul

 12. rexm

  Rutte heeft Nederland naar de vaantjes geholpen, verantwoording afleggen, ho maar.
  Er bestaat ook nog zoiets als een tribunaal,toch.

 13. C.A.Barstow

  Misleider Rutte waakt ervoor ook maar iets ten nadele van de EU te zeggen,
  hij zal ook als misleider, leugenaar, land en volksverrader vooraan staan als de Nederlandse soevereiniteit in Brussel ingeleverd moet worden.
  Velen denken daar niet aan, weten dat niet, het interesseert hen niet of zijn zo volkomen EU krankzinnig dat zij zich hebben laten inpakken door misleiding, leugens en bedrog aangestuurd vanuit Brussel.
  Het zal het einde betekenen van Nederland als soeverein land met haar eigen cultuur normen en waarden, wij zullen voor de zoveelste maal in de geschiedenis van ons land onder de voet gelopen worden en probeer er nu maar eens onder vandaan te komen.
  En aangezien wij, getuige het stemgedrag, een nogal dom en hardleers volk zijn zie ik de toekomst van ons Nederland zeer somber in.

 14. Bolkestein

  Mark Rutte moet in de gevangenis.

 15. Jack Flash

  Eigenlijk toont dit filmpje hoe arrogant dat Rutte is.En zeer onbeschoft.Aan de linkse elite laten zien hoe hij zogenaamd stoer tegen PVV’ers durft te doen en dus ook schijt aan het volk heeft.De man deugt niet.

 16. Bes Tolen

  De Roon moet of anders collega’s de vraag nog een aantal keren stellen. Wel op het goede moment zoals nu. We kunnen aan de uitlatingen van Rutte veel hebben. In bepaalde kringen is de uitlating tssss wel echt in. Dit tssss: bij vrouwen van jongere leeftijd. Het ”woord” blegh is van de hardcore muziek e.d. Bij elkaar komt het zwak over. Dat van een premier, die een groot deel van het eigen volk uitsluit en elke binnenstormende buitenlander hier in de armen sluit. Dat doordat hij geen zelfstandig oordeel heeft. Waar hij klaarblijkelijk zijn baan aan te danken heeft.Wat een land.

 17. fusilier

  Het E.U knechtje Rutte doet precies wat van hem verlangt wordt. Het maakt Rutte geen zier uit als wij een deelstaat ,en ingelijfd worden bij Duitsland.

 18. santiago

  Hij zou beter tsss en blegh kunnen doen van alles wat er in zijn verrotte minerva VVD clubje gebeurt. Schijn heiliger kan bijna niet.

 19. rujoleki

  De VVD en de Nederlanders die daarop stemmen zijn huichelaars en wegkijkers. Ik gun die mensen 6 afganen als buren.

  1. Mezzadra

   “ 6 afganen”

   🙂

 20. Roelette

  Defensie wordt ‘gerund’ door een lesbo dwerg van 1.60 meter; dat moet je óf echt wat kunnen, of, waarschijnlijker, defensie heeft zero prioriteit bij dit ministerietje ( sluitpost ).

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.