Filmpje! Robert Jensen pakt KNMI-weerman Gerrit Hiemstra aan: "een verwarde man"

Geen categoriesep 04 2019, 20:00
Robert Jensen is vanaf september elke dag te aanschouwen in de Robert Jensen show op YouTube. Waar hij vroeger alleen zijn therapeutische stem de ether instuurde, daar komt beeld bij kijken vanaf nu. Hij is ook nog eens afgevallen zodat we hem niet langer brulkikkertje hoeven noemen. In zijn meest recente show neemt hij klimaatman Gerrit Hiemstra op de korrel, die hij gekscherend "een verwarde man" noemt.
Volgens Robert Jensen zitten klimaatwetenschappers tegenwoordig met krommende tenen te kijken naar het "klimaatdebat" in de maatschappij. Zo stelt de oud-tv ster dat de uitspraak dat '97% van de wetenschappers vindt dat de mens verantwoordelijk is voor de opwarming van de aarde' onjuist is, Marcel Crok bevestigt die gedachte. Oké, hoe dan?
De mythe van de '97%-consensus' is volgens Jensen gebaseerd op een kundig stukje 'selection bias' bij de steekproeftrekking door de schrijver van het desbetreffende wetenschappelijk artikel, Margaret Zimmerman. Zij zou namelijk van haar aanvankelijke steekproef van 3.146 respondenten iedereen hebben verwijderd uitgezonderd de gegevens van 79 vragenlijsten. Als er 79 waren weggelaten en de rest geanalyseerd dan was het andere koek, maar hier is het dus net andersom!
Om vervolgens op basis van de overgebleven 79 vragenlijsten de 97%-uitspraak te doen over de menselijke invloed op klimaatverandering. Iedereen kan dus wel nagaan dat de uitspraak op z'n minst opmerkelijk te noemen is. Jensen moppert erover: "zelfs in de Tweede Kamer blijven ze het herhalen".
Verder gaat Jensen tijdens zijn show in op de dynamiek van Gerrit Hiemstra om voortdurend klimaatverandering in zijn uitzendingen te benadrukken. Die dynamiek is overigens logisch verklaarbaar vanuit de belangen van het KNMI, die Hiemstra natuurlijk ook dient.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten