shutterstock 602603000

Forum voor Democratie wil een 'reële oplossing voor het energievraagstuk' en 'geen windmolens'

Geen categoriesep 08 2019, 13:00
Tweede Kamerlid Thierry Baudet (FVD) steekt zijn verkozen volksvertegenwoordigers in de Provinciale Staten een hart onder de riem in hun sceptische houding tegenover de plaatsing van windmolens. Volgens Baudet is de techniek van de windmolen ongeschikt voor het energievraagstuk waar Nederland voor staat. Door het groeiende verzet in de provincies lopen de Rijksambities op het gebied van Klimaat ook een risico, zo meldt Elsevier.
Maar het verzet van de diverse organisaties in de gemeenten en provincies is vooral juridisch van aard. Zo trachten sommige gemeenten diverse gebieden zo te oormerken dat de plaatsing van windmolens is uitgesloten, zoals het met oormerk 'natuur'. De natuurgebieden Hoeksche Waard en Midden-Delfland zijn ondertussen al geoormerkt zodat de plaatsing van de windturbines wordt voorkomen. En een aanslag op rondvliegende vogels. Baudet zegt het volgende over windmolentechniek:
In de Provinciale Staten roert Forum voor Democratie zich ook op het onderwerp energie. Onder meer de fracties in Limburg en Overijssel hebben zich in de pers uitgesproken tegen de plaatsing van windturbines. De partij wil best investeren in energie, maar dan wel in een "reële oplossing" en vindt niet dat windmolens doelmatig zijn in het voorzien van de energievoorziening.
In de provincies speelt de partij dus ook vrolijk op de GroenRechtse fluit: de windmolens zouden de natuur verpesten, zo meldt een FVD-Statenlid uit Twente. In de provincie Limburg was het voor de partij van Baudet zelfs één van de doelstellingen van meebesturen: stoppen met windmolens. Volgens een FVD-Statenlid in Limburg is vooral de esthetiek hierbij van belang:

"Windparken [..] zijn ontzettend slecht voor het landschap"

Duidelijk. Windmolens maken het landschap zeker niet mooier.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten