Forum voor Democratie wil een ‘reële oplossing voor het energievraagstuk’ en ‘geen windmolens’

Tweede Kamerlid Thierry Baudet (FVD) steekt zijn verkozen volksvertegenwoordigers in de Provinciale Staten een hart onder de riem in hun sceptische houding tegenover de plaatsing van windmolens. Volgens Baudet is de techniek van de windmolen ongeschikt voor het energievraagstuk waar Nederland voor staat. Door het groeiende verzet in de provincies lopen de Rijksambities op het gebied van Klimaat ook een risico, zo meldt Elsevier

Maar het verzet van de diverse organisaties in de gemeenten en provincies is vooral juridisch van aard. Zo trachten sommige gemeenten diverse gebieden zo te oormerken dat de plaatsing van windmolens is uitgesloten, zoals het met oormerk ‘natuur’. De natuurgebieden Hoeksche Waard en Midden-Delfland zijn ondertussen al geoormerkt zodat de plaatsing van de windturbines wordt voorkomen. En een aanslag op rondvliegende vogels. Baudet zegt het volgende over windmolentechniek:

In de Provinciale Staten roert Forum voor Democratie zich ook op het onderwerp energie. Onder meer de fracties in Limburg en Overijssel hebben zich in de pers uitgesproken tegen de plaatsing van windturbines. De partij wil best investeren in energie, maar dan wel in een “reële oplossing” en vindt niet dat windmolens doelmatig zijn in het voorzien van de energievoorziening.

In de provincies speelt de partij dus ook vrolijk op de GroenRechtse fluit: de windmolens zouden de natuur verpesten, zo meldt een FVD-Statenlid uit Twente. In de provincie Limburg was het voor de partij van Baudet zelfs één van de doelstellingen van meebesturen: stoppen met windmolens.  Volgens een FVD-Statenlid in Limburg is vooral de esthetiek hierbij van belang:

“Windparken [..] zijn ontzettend slecht voor het landschap”

Duidelijk. Windmolens maken het landschap zeker niet mooier.

 

 

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Tman

  Reële oplossing?
  Enkele kerncentrales en aardgas van de heer Putin.
  Net zoals de Duitsers,die reeds volop aardgas betrekken via de Russische pipeline Nord Stream2!
  Het is allemaal niet zo moeilijk!
  Maar de linksdeugers vinden vooral kernenergie milieubelastend en gevaarlijk,terwijl België en Frankrijk volop inzetten op kernenergie.
  Daarbij komt de volstrekt belachelijke situatie dat Duitsland de aardgas infrastructuur maximaal uitbreidt en Nederland deze sloopt!

  1. tonna

   @tman:
   De energietransitie van de Duitsers gaat tot dusver van elektrisch naar gas,in Nederland van aardgas naar elektra dmv windmolens als er genoeg wind staat haha!
   Merkel roept hard,maar tot dusver draaien er nog vele bruinkoolcentrales,onze oosterburen doen het rustiger aan!

   1. joey

    tman
    Ik hoop dat de luchtstromingen structureel wijzigen,dwars op de draaias van de windmolens,dan draaien ze niet,lol!

 2. Jack Flash

  Straks raakt de wind nog op met al die molens.Krankzinnig allemaal.

  1. van Urk

   Het is ook nog een groot kapitaalvernietiging om bijvoorbeeld opeens een gloednieuwe kolencentrale op de Maasvlakte te sluiten. Logisch dat energiereus Uniper de staat aanklaagt. Zij willen compensatie. Het is de wrange oogst van een zwalkend energiebeleid en een waarschuwing dat toekomstig beleid overeind moet blijven in een veranderende wereld.

  2. Confucius

   Bij een perforator raken de gaatjes ook nooit op.

 3. meneer cactus

  Baudet heeft volmondig gelijk als hij zegt “” Volgens Baudet is de techniek van de windmolen ongeschikt voor het energievraagstuk waar Nederland voor staat. “”

  De windmolen is een gedrocht dat HEEL VEEL fossiele brandstoffen nodig heeft voor zijn geboorte. Niet werkt onder de 3 bft en boven de 7 bft. Bij windstilte geen energie , bij storm geen energie. Over recycle van de defecte windmolen is niet nagedacht laat staan dat de belasting op het milieu meegenomen is in de plannen.

  Dan krijgen we het onderhoud van die dingen. Het onderhoud c.q vervangen van turbines enz enz

  Windmolens zijn ondingen

  1. van Urk

   Alles moet wijken voor de Groene politiek. Zoals in Duitsland in het Reinhardswald waar duizenden bomen gekapt gaan worden voor de bouw van de metershoge windmolens die je geen windmolens meer mag noemen maar regelrechte windreuzen. Ach voor de eigenaren van het bos levert het gekapte hout aardig wat op als brandhout. Kennelijk is het daar ook om te doen.

  2. EU kok

   Laatste weken aardig wat rondgereden in Duitsland, Frankrijk en Spanje.
   Duizenden windmolens zien draaien .
   Hadden ze daar maar zulke zieners als kaktus.
   Helaas, deze landen snappen er niets van volgens kaktus.
   Of zou kaktus er naast kunnen zitten ?

   1. Deathspank

    @EU kok:
    The economics behind mindmills
    h**ps://youtu.be/ZH4m-Cs-u3Y

   2. van Urk

    “Of zou kaktus er naast zitten?” Wel ja joh. Windmolens uit Frankrijk en Spanje zijn van biologisch afbreekbaar materiaal gemaakt.

   3. meneer cactus

    voor jouw info leeghoofd , Duitsland stopt voorlopig met investeringen in zonne en wind energie totdat nader onderzoek is afgerond.

    Overigens bedankt voor je uitermate sterk onderbouwde niets zeggende reactie. Wie was ook alweer die links selectieve verontwaardige mafklapper die liep te zeuren over inhoud en op de man spelen ?

 4. Jack Flash

  Rattengif wordt verboden om roofvogels te beschermen.Je wil niet weten hoeveel van deze prachtdieren doodgeknuppeld worden door die ondingen.Wat een hypocrisie van die linkse partijen.

 5. merlot

  Hoe je het ook wendt of keert, zonnepanelen en windmolens zijn een druppel op een gloeiende plaat. We blijven afhankelijk van fossiele brandstoffen als er niet massaal op kernenergie wordt overgeschakeld.

  En van die windmolens wordt steeds duidelijker dat daar meer nadelen dan voordelen aan zitten. Daar is niet goed over nagedacht.

  1. meneer cactus

   geheel correct merlot

  2. Dik

   ‘Daar is niet goed over nagedacht.

   Denk het wel hoor, het is een businessmodel waar miljarden mee worden binnengeharkt over de rug van de belastingbetaler. Het rendement van die dingen is inderdaad pover, bovendien kun je de energie ervan niet opslaan voor consumentengebruik. Draaien ze dan heb je energie, draaien ze niet dan zijn ze dood.

   Ik heb een keer een berekening gezien waarbij de kuststrook werd beplant met windturbines. Als je serieus energie op wil wekken, dan is die strook (van Zeeland tot Den Helder) 9 kilometer breed, landinwaarts en er moeten dan duizenden turbines staan. Als het dan waait heb je nog niet genoeg om Nederland te voorzien van energie.

   Windturbines zijn windhandel, maar de klimaatgekkies zullen het te vuur en te zwaard verdedigen, zo gaat dat met religieuzen.

 6. plakband

  Windmolens en vliegtuigen verstoren het atmosferisch evenwicht en bestaande windstromen. Scheepsschroeven en koelwater verstoren de zeestromen. Niet door het bootje van je buurman maar door de ongekende massaliteit en continuïteit die nu eenmaal hoort mij een overbevolkte wereld. Instabiliteit van de weersontwikkeling is een logisch gevolg.

  Onvoorpelbare kortlopende gebeurtenissen zoals orkanen, hittegolven, plotselinge kou, hagel- en hoosbuien en droogte zijn hiervan het dagelijkse wereldwijde bewijs.
  Dit alles heeft geen moer te maken met CO2 maar alles met overbevolking en onmatige consumptie van de mensheid.

  1. van Urk

   Met dat laatste heeft u een zeer, zeer sterke punt. Zolang de mens blijft produceren, consumeren, vermenigvuldigt en wil gaan wonen waar de meeste mensen wonen dan verandert er ook niks om het CO2 gehalte weer terug te brengen naar de gewenste waarden. Een steenkoolcentrale in een laagbevolkt ongerept land heeft weinig schadelijk effect dan een klein overbevolkt land met honderden windmolens.

 7. Jack Flash

  @van Urk.Pardon,De fundering van kunststof?de mast van kunststof?de turbine met wikkelingen en elektronica van kunststof?oke de wieken gedeeltelijk van kunststof. En kunststof is olie voor nodig.

  1. van Urk

   @Jack Flash Als we inderdaad iets fabriceren dan zijn we ook inderdaad afhankelijk van door on-milieuvriendelijk manier gewonnen grondstoffen. En grondstoffen moeten ook weer op een on-milieuvriendelijk verwerkt worden om het daarna te kunnen gebruiken als bouwmaterieel. Het maakt dus niet uit of het nou om een windmolen of een kerncentrale gaat. Allebei zijn de verwerkingen en de bouw daarvan milieuonvriendelijk. Een elektrische auto dat de CO2 moet verdringen is zelf gemaakt van de meest vervuilende en giftigste producten en onderdelen. Laat staan als zo,n auto gesloopt moet gaan worden als zijn kilometers erop zitten.

   1. meneer cactus

    ga is op zoek naar lithium winning en de aard van de verwerking

    DE meest milieu onvriendelijke industrie ooit opgestart. Als lithium niet verwerkt zou worden in batteryen haaden ze nooit vergunningen afgegeven om de mijnen te bedrijven

    hypocriete volksverlakkerij

 8. Drollevanger

  Of de wereld vergaat weer eens in 2002, zoals de grote econoom Prof Rutten al rond het jaar 1999 beweerde.
  Prof Rutten. Groot wetenschapper en profeet.
  Eredoctor van de Katholieke Universiteit Nijmegen (1993)
  Commandeur in de Orde van Oranje Nassau
  Bronnen, noten en/of referenties
  Ex-topambtenaar Frans Rutten overleden, Reformatorisch Dagblad, 3 mei 2019
  Dr. F.W. (Frans) Rutten, Europa NU
  ‘We moeten ons voorbereiden op zwaar weer’, Trouw, door F.W. Rutten, 18-6-1999
  Frans Rutten is straks de enige echte katholiek, Trouw, 30 maart 2001
  Het wonder van Garabandal, de Volkskrant, 14 april 2001
  Frans Rutten ziet wederkomst Jezus, NRC Handelsblad, 15 maart 2001
  ‘Rutten heeft Garabandal een rotnaam bezorgd’, Trouw, 12 april 2002
  Een razende ridder in een bonte quilt, Trouw, 12 april 2002
  Maranatha – de ridder en de draak, door Robert Lemm, Uitgeverij Aspekt Soesterberg (2002) ISBN 9059110382

  Waar halen we die idioten toch altijd weer vandaan. Nu weer dat Zweedse meisje.
  Het is natuurlijk wel leuk zo,n opgeklopte snipperdag voor al die kleine mensjes.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.