Frits Wester verschijnt ‘dronken’ op televisie! Frits ontkent, RTL wil gesprek

Frits Wester geldt als één van de bekendste parlementair journalisten die ons land kent. Als er wat over politiek te melden valt, verschijnt hij op de buis om de zaken eens te duiden. Maar voor hoelang nog? Wester verscheen namelijk gisteravond bij RTL Nieuws op de televisie en had volgens sommigen waarschijnlijk iets te diep in het glaasje gekeken.

Vanuit het zonovergoten Italië deed hij verslag over ontwikkelingen van de rechtszaak tegen Geert Wilders. Op de beelden is te zien hoe hij maar moeizaam uit z’n woorden kwam. En inderdaad, het oogde behoorlijk knullig. Het vermaak was dan ook groot op Twitter. Veel mensen dachten dat hij dronken was, anderen lieten hun zorg blijken over Frits Wester.

De journalist himself is echter een andere mening toegedaan. Tegenover Shownieuws laat hij weten ‘moe’ te zijn geweest en dat zou dus zijn opmerkelijke tv-optreden moeten verklaren.

“Mensen hoeven zich geen zorgen te maken. Ik was gewoon heel erg moe en ik moest ineens snel voor de camera staan. Het had inderdaad strakker gekund, dat geef ik meteen toe.”

Saillant detail is dan toch dat RTL, de werkgever van Frits Wester, even laat weten met hem ‘om de tafel’ te willen gaan zitten.

“Frits is in Italië voor een interview met Geert Wilders. De uitzending was inderdaad niet zoals wij gewend zijn. We gaan daarover met Frits in gesprek.”

Als hij daadwerkelijk dronken op televisie is verschenen, dan mag er ook wel een stevig gesprek met Wester worden gevoerd. Voor zo’n grote landelijke instelling kan het natuurlijk niet dat één van hun werknemers dronken z’n opwachting maakt op tv. Frits ontkent zelf dus in alle toonaarde, maar mocht het tegendeel waar blijken dan mag ook z’n functioneren aan de kaak worden gesteld. Als je serieuze verslaggevers over serieuze zaken het nieuws ‘dronken’ laat vertellen, dan neem je in ieder geval je kijkers niet meer serieus. En juist dat moet je als serieuze instelling altijd zien te voorkomen!

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

8 reacties

 1. Dik

  Het interesseert mij geen biet hoe Frits Wester op tv verschijnt, ik kijk sowieso niet naar dat soort figuren.

  1. Ab Infinitum

   Hoezoniet ? Het is nieuws uit de ballentent ! Socius !

 2. Jack Flash

  Dronken op TV is hij lachwekkend voor mij.Als hij maar niet dronkend zig zaggend op zijn motor rijdt.

  1. bandini

   Nuchter vind ik hem vaak ook al lachwekkend!!

 3. Heinz

  Het wordt tijd voor een van de DDS redacteuren om hem op te volgen. Ik ben benieuwd naar de taalvaardigheid.

 4. Kleptomaantje

  Ons fritsje was echt totaal bezopen, geen twijfel mogelijk.
  En dit is wel vaker met ons fritsje gebeurd.
  Zou het nu dan toch eindelijk gedaan zijn met zijn vvd promotie carrière?

 5. fusilier

  Hij is zeker op weg naar het zuiden, even bij die E.U zuipschuit Juncker langs geweest. Die luitjes zuipen en snuiven toch bijna allemaal als of het hun lieve lust is.

 6. Wim Vreeswijk

  Frits oogde m.i. nog wat aangeslagen op TV vanwege dat persoonlijke interview met Geert in Italië. Het is natuurlijk volstrekt absurd dat het Openbaar Ministerie zolang gemeenschapsgeld verslindend blijft doorprocederen tegen Wilders vanwege een kwestie die het Ministerie, reeds in 2014 in beginsel helemaal niet zag zitten.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.