Gokken op Britse politiek betekent groot geld verdienen

Gokken is onderdeel van de volkscultuur in Groot-Brittannië. Daarom gaat dat al lang veel verder dan inzetten op sportwedstrijden of aan de roulettetafel. Inzetten op entertainment en, vooral ook, op politiek is heel normaal. Zo valt er voor de slimme wedder dus heel veel te verdienen aan de Brexit. Alle grote onlinebookmakers willen wel een graantje meepikken. De Brexit houdt ons al tijden bezig, twee weken geleden werden er verschillende leden van het Britse parlement al geschorst.

Scoren met het referendum
Om een beeld te schetsen van wat dit kan opleveren, is het goed om nog eens terug te gaan naar het Brexit-referendum. Op die dag in 2016 waren de bookmakers er nog zeker van. De kans dat de EU verlaten werd was niet groter dan 20 procent. Wie daarop inzette won flink. Ander voorbeeld: de kans dat Donald Trump de Amerikaanse presidentsverkiezingen zou winnen, was volgens de bookmakers niet groter dan 35 procent. Dat er zulke missers in de voorspelling worden gemaakt is juist wat het inzetten op politiek aantrekkelijk maakt. Iemand met lef pakt grote winst.

Blijven scoren met Brexit
Ook in de komende jaren is groot winnen met Brexit nog altijd een mogelijkheid. Als er ergens veel om te doen is in de politiek, dan is het de Britse uittreding uit de EU wel. Zet bijvoorbeeld in op de keiharde Brexit en win 5 euro terug voor iedere euro die je inzet, 6 euro in totaal dus. Als Boris Johnson zijn wil om hoe dan ook te vertrekken op 31 oktober doorzet, kunnen Britse gokkers prima cashen. Een aantal Britten gingen afgelopen april al massaal inzetten.

Wie wordt de nieuwe premier?
Een weddenschap die eigenlijk doorlopend wordt aangeboden is die van het inzetten op de nieuwe premier. Ten tijde van het premierschap van Theresa May was de quotering van Boris Johnson bijvoorbeeld 5 tegen 1. Wie toen had ingezet, had nu dus het vijfvoudige van inzet kunnen hebben. Johnson is inmiddels echter zelf alweer het onderwerp van de volgende weddenschap. Wanneer vertrekt hij en wie volgt hem op? Kandidaten te over, met elk hun eigen quotering. Wie een slag wil slaan, kan dat nu dus doen.

Gokken in Nederland
Ook in Nederland worden de mogelijkheden straks groter. De wetgeving wordt soepeler waardoor de bookmakers eindelijk tot de Nederlandse markt kunnen toetreden. Het aanmaken van een account zal flink gemakkelijker worden en voor je het weet kan je zelf een leuk bedrag inzetten op politieke weddenschappen alles voor een royaal casino bonus. Bovendien zal dit dan niet beperkt blijven tot het Verenigd Koninkrijk alleen. Er zijn allerlei interessante politieke kwesties om op in te zetten. Zo moet Donald Trump binnenkort zijn tweede termijn gaan afdwingen. En iedereen heeft natuurlijk nog vers in het geheugen wat er vorige keer te winnen viel met een leuke inzet op de Amerikaanse politiek.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. santiago

  Geweldig die Brexit. Ik kan bijna niet wachten. De EU zal er alles aan doen om de boel in de war te schoppen. maar dat gaat ze niet lukken. Heel Europa, met uitzondering van Frankrijk en Duitsland, kost de EU uit.
  Al het liegen en bedriegen is afgelopen. Binnen een jaar gaat de EU op zijn bek en hebben wij ons Europa terug zonder zuipende, neukende, vretende en frauderende kleaudtzakken.

  1. joey

   santiago/
   ++++++

 2. Joop Klepzeikert

  Het mooiste is dat rechts hiermee behoorlijk wat geld van dat dom linkse spul afpakt. Of eigenlijk terug pakt. Links leeft al decennia op geld wat rechtse mensen bij de linkse roverheid in MOETEN leveren, zodat die linkse roverheid daar linkse parasieten mee in leven kan houden.
  Links verliest bijna overal heel snel terrein, behalve in Nederland.
  Nederland loopt altijd wat jaren op de rest van de wereld achter, waardoor links nog een paar jaar door kan gaan met het land naar de kloten helpen. Helaas.

  1. Tman

   joop:
   Juist!

  2. EU kok

   Wat jammer dat dhr Klepplasser ons land verlaten heeft.
   Een van de grote toonaangevende economen is daarmee verloren gegaan voor ons land.

   1. Joop Klepzeikert

    Wat jammer dat EU Cock zich nog steeds niet voor zijn ernstige psychische problemen laat behandelen.
    Één van de grootste toonaangevende gekken op de wereld wordt daardoor steeds debieler.

  3. Meriadoc Brandebok

   De algemene tendens in Europa is dat centrumpartijen regeren en geen uitgesproken rechtse of linkse partijen op de flanken de kar trekken.

   Verder is West-Europees rechts niet vergelijkbaar met rechts in Oost-Europa en Europees links niet vergelijkbaar met Amerikaans links. Er is sprake van een cultuurverschil.

   De CDU/CSU (Duitsland) is bijvoorbeeld rechtser dan het CDA (Nederland), maar linkser dan de ÖVP (Oostenrijk), terwijl Fidesz (Hongarije) weer rechtser is dan al die drie partijen dat zijn. Net zoals de Deense PvdA verschilt van de Nederlandse PvdA en Labour (VK) weer linkser is dan de PvdA. De VVD is rechtser dan Macrons partij, maar tegelijkertijd niet zo rechts als de Conservatieven (VK).

   1. Joop Klepzeikert

    In Noord-West Europa bestaan er al lang geen middenpartijen meer. Het CDU is juist een van de meest extreem linkse partijen. NOG veel linkser dan het CDA in Nederland.
    Middenpartijen bestaan enkel nog in Midden en Oost Europa.
    Zelfs de PVV in Nederland is gewoon net zo links als de SP in de jaren 80 was en FvD net zo centraal links als de VVD in die tijd was.
    Rechts is voor MINDER belastingen, overheid, migratie en gratis geld.
    Dat wordt in Noord-West Europa alleen maar steeds meer. Vooral in Nederland.
    Alleen zwakzinnig links kijkt naar wat partijen pretenderen te zijn. Normale mensen kijken naar wat partijen doen.

   2. Rosasolis

    @Meriadok B. Inderdaad is ieder partij uniek, net als ieder land, met een eigen stempel op de politiek.
    Maar al de partijen van de EU moeten opkomen voor het belang van de EU in de wereld. De EU moet veel meer gaan betekenen in de wereld.

 3. Meriadoc Brandebok

  Sommige mensen gokken graag op de toekomst van hun land.

  1. Original NL

   Dat klopt fantasietje, dat zijn de sukkels die denken/zeggen dat we islamitische migranten nodig hebben wegens bijvoorbeeld de vergrijzing of dat we van het gas af moeten wegens het klimaat.
   Diezelfde sukkels die vinden dat we alle dobbernegers als ware het sinterklaas moeten binnenhalen.
   U behoort tot dat soort gokkers..die de toekomst van nl in de waagschaal hebben gezet……schaam je quisling!!!

   1. Original NL

    Gelegd..ipv gezet.

   2. Meriadoc Brandebok

    @Original NL

    Wie is quisling?

    1. Blitzkrieg

     Meriadoc Brandebok :

     h**ps://www.ensie.nl/scheldwoordenboek/quisling

     Quisling
     landverrader; collaborateur; iemand die in oorlogstijd met de bezetter heult. Genoemd naar de Noorse militair en later minister van Defensie Vidkun Lauritz Abraham Quisling, die tijdens de Tweede Wereldoorlog met de Duitsers samenwerkte. Zijn naam werd ook synoniem voor ‘vijfde colonne’. Na een tijdje linkse sympathieën te hebben gehad, trad hij keihard op tegen de communisten.

  2. Blitzkrieg

   Meriadoc Brandebok : De nationale postcodeloterij met Gaston is inderdaad stukken beter.

 4. Drollevanger

  Ik voorspel dat Engeland een nieuwe “Gouden Eeuw” tegemoet gaat.
  Net als destijds Nederland gebeurde toen het uit het enorme Spaanse Rijk stapte, wacht nu ook Engeland weer een “Gouden Toekomst”.

  1. Original NL

   Nee hoor..engeland is al vergeven van de “nieuw britten”..ook voor hun is het al te laat!

   1. Dik

    @Original: Het bulkt er inderdaad van de moslims, vooral in Londen.

  2. Rosasolis

   @Drollevanger. heb je een borreltje te veel gehad, of ben je een naive ontwetende drommer? De hele Groot-Brittanie lijdt nu al maanden aan het hele Brexit drama.
   Ik ben van Engels-Canadese afkomst en heb vrienden in Engeland en Wales. De mails die ik dagelijks krijg zijn nu al zeer wanhopig Britten, die willen bij de EU willen blijven. Om zowel deel van de VK te zijn als ook van Europa. Mijn vrienden zeggen dat nu al zijn de schappen op de supermarkten steeds leger worden van Europese import vers producten. Mijn vrienden missen “die prachtige Nederlandse Tros-tomaten en paprika’s”. En als er ooit Nederlandse aardbeien komen worden zij in de Britse supermarkten binnen een uur uitverkocht…Totdat volgende voorjaar…”als wij die prachtige tomaten, paprika’s , en aardbeien uit Nederland nog steeds mogen krijgen?Mijn lieve Britse vrienden vertelde me toen ik op bezoek bij hen enkele jaren geleden was, een waarheid: “Wij Britten HATEN oorlog, maar als het nodig is zullen wij vechten voor onze land, en voor de vrijheid voor onze burgers. Dit grote eiland heeft 3 grote oorlogen mee gemaakt: eerst de overheersen van de Romeinen, daarna WW 1, en daarna WW 2. Maar nu zoals ik het hoor van mijn Britse vrienden, voelt de VK nu al
   geisoleerd. “Niet meer lid van de EU?!, dan gaan we terug naar de middeleeuwen”!
   Zeggen ze.
   Dat heeft een van mijn hoog-opgeleide Britse vrienden geschreven.

 5. Rosasolis

  Het wordt steeds erger met het gokken. Er gaat geen dag voorbij dat je verschillende gok-reclames op internet ziet, om je te lokken om een van de miljoenen geld prijzen te winnen. Een als je geen “nee” voor folders en reclames boven je brievenbus heb, dan krijg je al die loterij papier reclames samen met je post en regio kranten. En voor het 8:00 uur avond nieuws krijgen we de loterij reclames op TV. En daarna verder tijdens al die lange TV reclames tussen een film of documentaire. Ja, ja, je gaat de “jackpot” winnen, en daarna ga je ronddraaien, zoals het op de bekende TV reclame gaat. En de concurrentie tussen al die schatrijke loterijen wordt steeds erger. Wij zijn tevreden met onze groeiende spaar-rekening op de bank. Hopelijk dat het einde-jaar rente alweer zal gaan stijgen. Maar als arme musicus ben ik tevreden dat ik
  een spaar-rekening heb kunnen opbouwen. Kortom: wat is meer waard — een appeltje
  voor de dorst opbouwen en vasthouden, of je geld uitgeven om loterij handel te steunen?

  1. Original NL

   Quote…Wij zijn tevreden met onze groeiende spaar-rekening op de bank…..
   Hoezo groeien??? Met 0,05% rente???
   En de kosten voor uw betaalrekening zijn waarschijnlijk hoger dan de uitgekeerde rente en dat allemaal dankzij onze “fantastische” eu en hun ECB…en er zijn echt sukkels die vinden dat de eu een verrijking is.
   Alleen de duizenden opvreters in die eu vereniging van gescheesde politici varen er
   zeeeeer wel bij, hun “onderdanen” staan met lege handen…en kunnen ze niet eens wegstemmen!!
   Nexit asap!!

   1. Rosasolis

    @Original NL. Ik heb niets gezegd dat de rente voor onze spaar-rekening groeit!
    Ik heb alleen gezegd dat het hopelijk beter zou gaan. Ik heb een spaar-rekening als “appeltje voor de dorst”, maar ik zit niet op die jaarlijkse heel kleine eind-jaarlijkse
    spaar-rekening rente te wachten. Voor mij gaat het alleen om dat ik een spaar rekening heb! Het gaat alleen om mijn maandelijkse spaar-rekening, maar niet op kleine extraatjes. Mijn spaar rekening is zeer persoonlijk. Geen cent gaat uit naar de loterijen. Als jij van dit flauwe kul houd, dan ja je maar door met al die domme
    reclames om jij ook te lokken…Intelligente mensen zijn gewoon blij dat zij bij een goede bank een groeiende spaar-rekening mag hebben!

 6. Bosche draak

  Zal blij zijn als de brexit er eenmaal door is, laat de hele EUSSR maar instorten.
  Jammer voor de wegkijkers, afzwakkers en andere trollend tuig…

 7. Cootje

  Een brexit plus een harde recessie doet wonderen in de totale ommekeer Salvini in Italië de baas Macron die aandacht aanzijn oudere vrouw kan geven. Merkel die denk stond die muur er nog maar. Onvrede is de juiste medicijn voor verandering en een totale onbestuurbaarheid doet wonderen . We oefen van het slappe polderde Nederlanders niets te verwachten ,de Italianen en de Fransen moeten het doen. In het democratische gedeelte ende Polen en Hongaren in de immigratie gedeelte . En een brexit is een goed vooruitzicht om de recessie in gang te zetten

  1. Cootje

   Hoeven

  2. Mezzadra

   “En een brexit is een goed vooruitzicht om de recessie in gang te zetten”

   Ja, zeker een harde Brexit zal dat zeker doen.

   Waarom er nog mensen zijn die er voorstander van zijn is een raadsel.

   1. Aardappeltjes

    Voor @mezzadra is het hele leven een raadsel dat is ook te zien in zijn reaguursels.
    Hij raaskal er maar wat graag op los hier op dds.

   2. Cootje

    Om het ondemocratische gedrocht de euro met zijn geldverslindende in Brussel om ver te werpen heeft ons niets gebracht onze 1500 miljard pensioen staat al in Brussel en als je de Franse begroting de Italiaanse begroting de Griekse begroting de Spaanse begroting de Portugese begroting en hun oplopende vergrijzing die ze uit lopende begrotingen moeten betalen zullen de Chinese over 100 jaar lezen in hun geschiedenisboekjes dat Nederland een rijke provincie was van Europa . De Engelse krijgen het 5 jaar zwaar hebben ze in IJsland ook gehad willen niet eens meer bij Europa de Engelse zijn binnen 5 jaar weer boven Jan wij zijn en gaan voor een arm europa

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.