Henk Krol (50Plus) wil Koranscholen sluiten waar 'kinderen leren dat Nederland niet hun land is'

Geen categoriesep 10 2019, 21:00
De allervriendelijkste Henk Krol (50Plus) is most displeased bij het bericht van de NRC dat in sommige scholen in Nederland kinderen onderwezen wordt dat Nederland 'niet hun land is'. In bepaalde orthodoxe delen van het islamitische onderwijs is dat blijkbaar heel normaal. En sinds de islam in Nederland is genesteld komen deze fenomenen vaker voor dan ooit.
Volgens het bericht in de NRC krijgen kinderen op salafistische scholen de meest bizarre leerstellingen voorgeworpen. Zo wordt verteld dat mensen met een 'andere levensovertuiging of geloof de doodstraf verdienen'. Dit is in Nederland juridisch gezien nog toegestaan. De grondwet biedt mensen en organisaties het 'recht op godsdienstvrijheid'.
Klaas Dijkhoff (VVD) en Gert-Jan Segers (CU) willen daarom de wet wijzigen. Daarmee zijn de heren natuurlijk rijkelijk laat: de door NRC beschreven fenomenen zijn al jaren schering en inslag. In ieder geval is het waarschijnlijk dat Dijkhoff en Segers steun zullen ontvangen van Henk Krol, die het probleem ook signaleert.
Verder lezen we dat delen van de moslimgemeenschap ook geschokt zijn over de feiten. Zij zijn dan één van de weinigen die in shock verkeren in deze: de meeste Nederlanders weten al jaren dat er binnen de islam problemen zijn met het hanteren van zelfbeheersing. De meest organisaties die zich bedienen van salafistische ideologieen vind je in de randstad en de praktijken zijn bekend. Van shock kan dan ook weinig sprake zijn, maar we waarderen het gebaar...
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten