Herstel: politie handhaafde boerkaverbod dus alwéér niet, rellende niqabi kan straffeloos treinrit op stelten zetten

Gisteren meldden we dat een opstandige niqaabdraagster heeft gezorgd voor een treinvertraging van maar liefst twintig minuten. In ieder geval kwam de politie erbij, zeiden we, en kon het boerkaverbod eens een keer worden gehandhaafd. Vandaag blijkt dat die wetsdienders helemaal niet zo driftig in de weer zijn gegaan met die wetstekst.

Bizarre taferelen gisterenmiddag op Rotterdam Centraal. Een vrouw met een niqaab aan wilde per sé niet zich identificeren bij de betrokken conducteurs. De seksistische islamiste vond namelijk dat de – mannelijke – conducteurs – daar helemaal het recht niet op hadden. Vervolgens moest de politie er aan te pas komen om de relniqabi aan de wet te houden.

Vanwege de aanwezigheid van de agenten gingen we er gisteren nog vanuit dat het boerkaverbod eindelijk eens gehandhaafd werd. Maar nee hoor, dat blijkt dus niet het geval te zijn geweest: mevrouw kon ‘gratis’ stampij maken, het openbaar vervoer ophouden en conducteurs seksistisch bejegenen. Boete? Niet in laf Nederland, hoor:

“De vrouw wilde in de trein op de agente wachten, meldt de politie, maar vanwege de vertraging voor andere passagiers vonden de agenten dat niet goed. De agenten dreigden haar daarna te arresteren voor schending van de Wet ID (identificatieplicht). Na overleg met twee anderen, besloot de vrouw volgens de politie uiteindelijk toch haar gezicht te tonen aan de agenten in de trein.

Volgens de politie hebben de agenten na het gesprek besloten om de vrouw geen boete te geven voor overtreding van het gedeeltelijk verbod op gezichtsbedekkende kleding. Waarom hiervoor gekozen is, kan de politie niet zeggen. Een woordvoerder zegt dat agenten bij een overtreding zelf kunnen afwegen of ze wel of geen boete geven.”

Fatsoen moet je doen. Dat zou je tenminste zeggen. Tenzij je dus je hele gezicht verstopt achter een islamistenkleed, hè? Dan kan je straffeloos de beest uithangen, tweehonderd mensen te laat op hun bestemming laten arriveren, en dan nóg laat de politie je gewoon lopen. Wat een knettergek land zijn we toch ook geworden.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. Anne Sophe Schillersdorf

  Ik ben geen voorstander van straffen want dat werkt normaal gesproken averechts. Je kunt veel beter belonen bij goed gedrag 😉

  1. Ego-non-solus

   Anne, dit is de nieuwe tweedeling in ons land: zij die gestraft worden en zij die niet. Een stap verder is “zei die niet” zij die straffen. Een nieuw Herrenvolk zal opstaan. Burgeroorlog in zicht? Welnee, de goedmens zal de eerste zijn om zich te onderwerpen om vervolgens de rest van verraad te beschuldigen.

   Aan welke kant staat u?

   1. joey

    ego
    Soppig denkt snedig te zijn,maar ze schopt enkel nietszeggend om zich heen!
    Ignoreren!

   2. Mycase

    Je lult tegen svetlana daar krijg je geen antwoordt van

   3. Pauline Kummer

    Een ‘Herrenvolk’ bestaat niet. Het is bevolking, mannen, vrouwen, kinderen…Burgeroorlog, hoe komt het in u op.

  2. Joshuak

   En dit bewijst de naiviteit van jou.. Goed gedrag belonen is beter onderkinderen. Maar werkt zeker niet altijd bij dit soort mensen.. Helemaal niet volwassenen

   Wat is jou alternatief, moslims belonen die zich aan de wet houden en dus niet met boerka in de bus komen? Is dat dr oplossing?

   Gaan we dan ook de mensen belonen die niet door rood rijden en dan de mensen die wel door rood rijden krijgen niks? Fantastisch utopisch wereldje bevindt jij je dus ook..

   En dan te bedenken dat NSBers als jij de wet maken en handhaven.. ongelofelijk

  3. FJ

   Ik hoop de volgende keer bij een aanhouding als Nederlander eindelijk dezelfde houding van agenten aan te treffen, want het lijkt erop dat, als je 2 paspoorten hebt, boetes niet worden opgelegd, omdat je met heetgebakerde mensen te doen hebt.

   Een overtreding van 32 km in de 30 km zone wordt keihard afgestraft, terwijl dit juist bewijst, dat je niet te hard wilt rijden.

 2. joey

  De Nederlandse politie moet dringend gescreend worden op verborgen salafistische sympathieën,vooral aan de top!

  1. Tman

   joe:
   Nee joe,helemaal aan het begin zit het probleem,bij Rutte3!

 3. Duckday

  Stem FvD of PVV misschien zijn we dan van het gezeik af De huidige politiek angst hoogmoed waanzin en met hun beleid stemmetjes winnen We moeten aan de wet voldoen maar de inport heeft overal lak aan en doen waar ze zijn in hebben Je kunt beter in NL binnen komen als asiel zoeker vluchteling dan is je kostje gekocht Je hoeft nergens aan te voldoen krijgt gratis geld zorgkosten alles is gratis voor je en een ZEER mooi ingericht huis een heel stel staat voor je klaar om je overal weg wijs te maken

  1. Watcher

   Gakkie – Stem extreemrechts, stem FvD.

 4. Politiek Profeet

  Politie vervangen door oud-beroepsmilitairen…, even een periode van handhaven van bestaande wetten…..

 5. Sando

  Wat een land geweldig! Nu ik ben nooit haatdragend geweest maar als ik lees of hoor dat er iets gebeurt met moslims (dood) heb ik een leuke dag.Zo ver is het met mij nu.

 6. Piet Patat

  Ja, en zo rolt laf Nederland maar voort.
  Fluwelen handschoentjes, goed gesprek, thee drinken en wegkijken.
  Dat achterlijke zandhazenvolk lacht zich de ballen uit de broek om onze onnozelheid.
  waar zijn we toch bang voor ?
  Om die soepjurken en wandelende kampeertenten op de uiterst lange, licht geraakte tenen te trappen ?
  Dat mokkel in die trein hadden ze per direct er uit moeten slepen en op moeten sluiten in plaats van de dienstregeling er door in de soep te laten lopen.
  Wat een laffe teringbende is het in Nederland, echt compleet van de pot gerukt.
  Niemand durft op te treden, wetten worden maar voor het vaderland weg uitgelegd, overtreden, genegeerd of voor kennisgeving aangenomen.
  En dan nog durven eisen dat een vrouwelijke agent in de trein haar smoelwerk komt bekijken. Niks van aan. Je bent in Nederland, dan laat je je middeleeuwse waanzin maar thuis en zo niet pleur je op naar Zandbakkistan.
  Maar nee, Nederland. Kopje thee, koekje er bij, foei toch, niet meer doen hoor. Slappe hap 🙁

  1. Shadow1100

   De straatagent wil graag optreden. Ik denk dat na ruggespraak de officier van dienst heeft gevraagd/gezegd:”Willen jullie en ik dan ook, heel linksch Nederland over je heen krijgen? Zoek maar een passende oplossing”. Frustraties, frustraties…….

 7. debontereus

  Goh het paard van de schillenboer hinnikt ook weer eens nietszeggend
  Wat ben jij een triest geval

  1. Piet Patat

   @debontereus : over wie heeft u het en graag onderbouwing van deze losse flodder.

 8. EU kok

  Zojuist de vlag uitgestoken.
  DDS herroept een eerder onjuist gepubliceerd artikel.
  Geeft enige hoop voor de toekomst.

 9. Jumping

  Jumping krijgt het gelijk volledig aan zijn zijde.

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 10. Blokkeer-Fries

  Natuurlijk geen bekeuring gekregen, want dat is zielig. Natuurlijk worden de kosten van deze opzettelijke vertraging en de gevolgschade, niet verhaald op deze voor de wet volwassen, volledig toerekeningsvatbare, wet overtredende haatbrievenbus. Dubbele paspoortprivilege?

  Deze politiehelden zullen wel een tevredenheidsverklaring van de plaatselijke, salafistische moskee ontvangen en een uitnodiging voor de eerstvolgende iftar.

  Ondertussen rijden de volledig geautomatiseerde, stikstof, fijnstof en klimaat veranderende, geldpersende camera’s door de straten. Op jacht naar criminele parkeerbelastingontduikers, die mogelijk ondanks de torenhoge parkeerbelasting, net even te laat zijn bij de gemeentelijke geldstortautomaat, die de megalomane begroting moet aanvullen, als het incompetente gemeentebestuur weer eens faalt met de zoveelste budgetoverschrijding.

 11. Korporaal Monty

  Was er dan niemand in de buurt die een burgerarrestatie durfde uit te voeren?

  Je staat volledig in je recht.

  1. meneer cactus

   niet met oom agent erbij wijsneus

   1. Korporaal Monty

    Maar die stonden er toch niet bij, bij het instappen van die brievenbus.

    Toen had iemand haar kunnen/moeten aanhouden.

 12. meneer cactus

  islamieten zijn jarenlang beloond met subsidies voor behoud van identiteit en cultuur. De grootste fout die we gemaakt hebben en waarmee integratie volledig is geblokkeerd

 13. Pauline Kummer

  De beest uithangen gebeurt bij Carnaval. Daar is ook een Islamisten kleed bon ton. Heel gelukkig namen de agenten de juiste beslissing, de enigen die met vol verstand de situatie beoordeelden. Een weerloze vrouw bedreigen zal eerder een verzoek zijn geweest. Met overlastgevende studentes hebben ze meer moeite. Kortom het gevolg van een absurde wetgeving. Hierin zijn we “keiverrot”

  1. Mezzadra

   “Kortom het gevolg van een absurde wetgeving.”

   Precies.

   1. meneer cactus

    niks absurd aan de wetgeving tarrel of zit je graag in de trein tussen 10 integraal helmen en 15 bivak mutsen ?

    je linkse selectieve beoordelings vermogen moet je is tegen licht houden. Het wordt steeds extremer tarrel.

  2. meneer cactus

   quote Een weerloze vrouw bedreigen zal eerder een verzoek zijn geweest. end

   En dat maakt u op uit ?

   die hork legt het gehele treinverkeer plat met die carnavalsjurk. Alle kosten verhalen opo die “weerloze vrouw “

  3. Siemien

   Absurde wetgeving?! het is inderdaad absurd dat het nodig is om moslims in ons land duidelijk te maken dat WE het gezicht onbedekt laten zodat WE normaal met elkaar kunnen en moeten kunnen communiceren.
   Het is des te absurder dat de Paulientjes in ons land het prima vinden dat ONZE normen en waarden verkwanseld worden..

   1. Mezzadra

    Als je een scherp beeld wilt hebben van de normen en waarden die in ons land onder druk staat wordt geadviseerd de bijdragen van Siemien op DDS te lezen: de verloedering van normen en waarden zie je zelden zo schrijnend in beeld.

    1. Siemien

     Uiteraard zal islamknuffelaar en warme pleitbezorger van diezelfde islam mezzdra er alles aan doen om de islamitische normen en waarden te verdedigen, mezzdra is wat dit betreft echt een schandvlek in onze maatschappij..

    2. van Urk

     De verloedering begint als men niet aan de wet houdt en de politie lakser begint te worden door een oogje dicht te willen gaan knijpen. Dit geeft alleen maar verkeerde signalen af waardoor mensen meer neigingen gaan krijgen om de grenzen nog verder te overschrijden omdat het hier kennelijk -zoals bij deze boerkadraagster- het gewoon allemaal kan en mag.

   2. Pauline Kummer

    Wat vindt u een ‘normale’ conversatie ? Dat wat er hier rondgezongen wordt ?

    1. Siemien

     Doe niet zo uit hoogte, arrogantie druipt ervan af…

    2. Bosche draak

     Niks normaals aan het vele wegkijken en afzwakken door valse loeders als jij!
     Met je zgn “weerloze vrouw” die even heel de dienstregeling door de war schopt met d’r achterlijke gedoe…

     1. van Urk

      Als ik me weiger te identificeren ben ik ook een weerloze man tussen al die bewapende politie om mij heen die eisen mijn identificatieplicht te tonen. Wat is uberhaupt uw punt Mezzadra?

 14. AS210854

  Wat heb je aan wetten als ze niet gehandhaafd worden. Wel is het opvallend dat er bij het niet handhaven van wetten, bijna altíjd moslims bij betrokken zijn.

 15. Cesare

  Ja ja die politie heeft ook zo druk. Ze zitten zelf ook in de bak.

 16. Anthony2

  Ik las gister het bericht in de krant dat de Iraanse Saba Kordafshari, 24 jaar gevangenisstraf heeft gekregen omdat ze in het openbaar haar gezichtsbedekking had afgedaan, en het haar zichtbaar was. 24 jaar gevangenisstraf!!!!

  De vrouw uit Rotterdam die uit trein is gezet, zou zich moeten schamen en zich moeten inzetten voor de Iraanse Saba Kordafshari, en andere lotgenoten in dat barbarenregime in Iran.

 17. Sabreur

  Verdiep je in Resolutie 1743 en je begrijpt waarom de tweedeling in onze voormalige rechtsstaat ontstaan is.

 18. C.A.Barstow

  In dit tot op het merg verrotte land was het ook te mooi om waar te zijn.

 19. DidiMadloba

  DDS moest het bericht wel corrigeren nadat ik de juiste toedracht vanuit Teletekst op deze website had gezet.

  Wat een miserabele journalistiek! Zomaar iemand van een strafbaar feit beschuldigen zonder het bericht behoorlijk te checken.

  Wat men ook wel eens vergeet is dat de politie in eerste instantie haar eigen gezag moet gebruiken, en het strafrecht slechts als stok achter de deur dient.

  Toen ik onlangs in Berlijn op de stoep fietste (wat iedereen daar doet want fietsen over de kinderhoofdjes op de rijweg is geen pretje) werd ik daarop aangesproken door een agente. Tot mijn aangename verrassing kreeg ik geen bon maar een preek. Of ik wel besefte dat iemand op mijn leeftijd een voorbeeld moet zijn voor de jeugd. En toen dacht ik: dat mens heeft waarachtig gelijk!

  Met straffen bereik je zo iets niet. Dat wekt woede en ontkenningsgedrag in de hand.

  Het helpt meer als deze nep-moslima naar huis gaat met het rotgevoel dat ze zich vreselijk heeft aangesteld dan wanneer ze het gevoel heeft dat ze uit naam van Wilders wordt gehaat en daarom een boete moet betalen Waar ze krom voor moet liggen.

  Intussen hoop ik dat echte boerkadragende moslima’s snel een chip geïmplanteerd krijgen waarmee ze feilloos geïdentificeerd kunnen worden zonder zoiets achterlijks als visuele controle. Een app om zulje dames te herkennen completeert de zaak, zeker als op die chip ook haar jihadistische potentieel wordt geregistreerd.

 20. Dik

  Natuurlijk handhaven zij niet, de islamisering van ons land wordt gefaciliteerd door de regeringspartijen.

  1. Mezzadra

   Ze faciliteren helemaal niets, de islamisering is een hersenschim van islamofoben.

   1. Anthony2

    Was het maar een hersenschim @Mezzadra.

   2. meneer cactus

    islamofoben is een herschim van de links politiek correcte elite tarrel

 21. Bes Tolen

  Een dure liefhebberij waarmee de politie onvoldoende verantwoording aflegt. De autoriteiten moeten de nikabdraagster opsporen en controleren of ze wel terecht in dit land verblijft. Indien niet dan moet ze gearresteerd worden en uitgezet. Indien wel dan moet de hele procedure worden nagegaan of indertijd haar terecht een verblijfsvergunning is gegeven.
  Verder moet de verantwoordelijk minister de politie strengere bepalingen opleggen zodat de wet eenvoudig moet worden uitgevoerd en in zulke gevallen ook straf onvermijdelijk wordt opgelegd. We zitten niet om flutwetten verlegen en nog minder om dure uitvoering, die alleen maar tot frustraties bij de bevolking leidt. Wat ook van belang is of er reden is aan te nemen, dat de politie in casu niet objectief is opgetreden maar persoonlijke voorkeur heeft doen bepalen. Alleen al is dit aannemelijk is of zelfs lijkt, zit de politie fout. .

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.