Ironie! Ziekenhuisbezoekje voor ‘lachgaskoning’ Deniz Üresin

Zelden was ‘nieuws’ zo ironisch. Deniz Üresin, de zogenaamde ‘lachgaskoning’ heeft namelijk een enkeltje ziekenhuis achter de rug. 

Vooral in Amsterdam is deze lachgasverkoper berucht. Hij wil blijkbaar iedereen aan deze ‘nieuwe’ drug helpen en fietst daarvoor met z’n bakfiets de hoofdstad door om deze troep aan te smeren bij feestgangers.

Maandag is hij opgenomen in het ziekenhuis, vanwege een ‘kleine beroerte’. Maar voor wie denkt dat het lachgas daar iets mee te maken heeft zit absoluut mis, volgens Üresin:

“Pas sinds Koningsdag 2019 gebruik ik lachgas, dus net een paar maanden. Door veel te veel en veel te lang lachgas te gebruiken kun je zelfs in een rolstoel belanden. Dat is zeker zo, maar dat is niet iets dat na zo’n korte tijd gebeurt. Zoals je ook niet heel ziek wordt van twee maanden alcohol drinken.”

Ach ja. Lekker bagatelliseren. Nogal wiedes dat deze verkoper niet de schuld geeft aan het lachgas. Iedereen begrijpt wat er dan gebeurt. Het is immers zijn handeltje en daar moet hij toch z’n geld mee verdienen. Volgens Üresin zijn er andere redenen voor deze beroerte:

“Dagen, weken, maanden niet goed slapen, meer stress ook door het voortdurende communiceren met de media, daar komen familie en vrienden nog bij. Dan krijg je vanzelf effe een soort burn-out.”

Daar hebben we het bekende stokpaardje weer. Altijd maar weer die verdomde media. Saillant detail is dat een tipgever aan het Parool meldde dat Üresin ‘helemaal out’ was gegaan en dat hij uitvalsverschijnselen had. In een reactie hierop liet hij weten dit allemaal ‘overdreven’ te vinden. ‘Want kom niet aan mijn handeltje’, moet hij gedacht hebben.

Uiteraard alle beterschap, maar stop met het gebruiken en verkopen van lachgas. Of minder in ieder geval wat. Weet zeker dat je daar ook van zal opknappen!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Bosche draak

  Laat die sloeber zichzelf vergassen als hij dat wil, dan is het probleem meteen opgelost.

 2. Jumping

  De ironie van het lot.

  Gewoon door blijven gaan.

  Tot het lachen je echt vergaat.

  1. hans-e-pans

   Hijzelf dacht dat het kwam door de spanning of en burnout kwam, hij zal er na het ziekenhuisbezoek nog wel een ballonnetje op nemen.

 3. Agios

  Als ik het niet gelezen had, had ik niets gemist.

 4. Kretoloog

  Vrije verkoop van lachgas in Amsterdam. Allemaal de schuld van Halsema. Wat een slappe dweil is zij toch.

 5. ikweetwatikwil

  Wat een abnormaal iets , lachgas gebruiken. Wat laat de jeugd zich snel opnaaien. En zo,n verkoper zou meteen in het gevang moeten . Deze generatie gaat straks stemmen. Het is ze dan Rood en Groen voor de ogen. Zijn we klaar mee.

  1. Siemien

   Ja en te bedenken dat men de stemgerechtigde leeftijd naar beneden wil hebben…

 6. Siemien

  En weet je wat zo hypocriet is en het allerergste is dat zelfs diegene die nu een grote bek hebben over hem druks willen legaliseren…
  Alle druks MOET verboden worden..

  1. Pauline Kummer

   Dat ben ik volmondig met u eens. Ik zou nog verder willen gaan. Ook het gebruik van alcohol, ik zie vaak lege Portflessen liggen in het plantsoen bij mij in de buurt. Ik merk het ook aan de reacties op DSS. Vooral later op de avond worden er meer taalfouten gemaakt en niet goedlopende zinnen.
   Alcohol is ook een roesmiddel.

   1. Siemien

    Ik bedoel alle harddruks en alcohol is harddruks

 7. Parajack

  Laat die loser lekker snuiven. Als hij anderen maar niet meer lastig valt en dat wordt nu geregeld begrijp (hoop) ik.

  1. Siemien

   Dat doet deze achterlijk ballonzuigende mongool dus wel

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.