Kabinet ruziet om prestige van Prinsjesdag, ‘Wiebes claimde onterecht de eer’

De VVD kaapte één dag voor Prinsjesdag de eer door Minister Eric Wiebes op pad te sturen om te vertellen over de grote plannen van Prinsjesdag. Het zoveelste ‘lekken’ en dit keer binnen het kabinet! Coalitiepartijen CDA en D66 waren ‘boos’ dat Wiebes het onderwerp ‘investeringsfondsen’ naar zich toe trok. Volgens hen zou minister Hoekstra die eer moeten krijgen, via Algemeen Dagblad.

De poging om ‘de eer te claimen’ was aanleiding voor het CDA om te klagen bij de coalitiepartners en vervolgens kregen ze een medestander, ten minste dat zijn de geruchten. De partij vond namelijk dat minister Wopke Hoekstra de eer zou moeten ontvangen inzake het ‘stimuleringsfonds’ dat werd aangekondigd in aanloop van Prinsjesdag.

Het is vrij ironisch dat uitgerekend deze partijen hierom strijden: enkele weken geleden nog lekte het gehele kabinet Rutte 3 gegevens over Prinsjesdag naar de pers. SP-Kamerlid Ronald van Raak stelde daar vragen over in de Tweede Kamer. Sinds het lekken stijgt het kabinet Rutte 3 snel in de politieke ranking en is het vertrouwen toegenomen.

Ineens is het bouwen van woningen weer mogelijk en nu het lijkt dat er concrete oplossingen worden aangedragen is het natuurlijk strijden om de eer! Eigenlijk is het een beetje gênant terwijl nog onduidelijk is wat er concreet gaat gebeuren. De Miljoenennota wordt straks pas online gepubliceerd (via deze link) pas daarna wordt echt duidelijk waarover VVD en CDA zich nu zo druk maken.

Partijen SP en 50Plus waren allerminst positief tijdens Prinsjesdag en zullen de ruzie over de naamgeving van de investeringsfondsen dan ook weinig kunnen schelen. Met name de dreigende pensioenskorting speelt Henk Krol parten vandaag “nee, echt teleurstelling” zij hij over het evenement. We verwachten komende maanden dan ook enige escalatie dus vanuit zijn partij.

De gehele oppositie kreunde en steunde en het is deze negatieve attitude waardoor de oppositie minder steun geniet dan in het voorjaar, maar machtiger is ze nu wel: het kabinet Rutte 3 is haar meerderheid in de Eerste Kamer namelijk kwijt.

 

 

 

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

2 reacties

 1. FJ

  Die kwibus heeft overal waar hij als bestuurder heeft gezeten een puinhoop achter gelopen. Als wethouder van Amsterdam, als staatssecretaris van Financiën en nu minister van Economische Zaken.
  Groningen huilt nog steeds.

  Waal haalt hij het lef vandaag, de nietsnut .

 2. C.A.Barstow

  Het jaarlijkse sprookjes verhaal aangehoord hebbende,
  kunnen wij concluderen dat je land en volksverrader Rutten,
  het misleiden, liegen en bedriegen niet meer hoeft te leren,
  hij is daar de meester in.
  Het trieste eraan is dat een groot deel van de bevolking nog steeds
  zijn leugenachtige verhalen slikt en als een stel verdwaasde idioten achter hem aan blijft hobbelen.

  Stem FvD.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.