Kees van der Staaij reageert op Troonrede en is kwaad op doorgeschoten vrijheidsdenken: ‘Aanpak misstanden prostitutie op laagste versnelling’

Op deze derde dinsdag van de maand mogen politici natuurlijk altijd met hun eigen stokpaardjes komen op wat er wel of niet goed zou zijn aan de Troonrede en de toekomstplannen van het Kabinet. Voor de voorman van de SGP staat er maar één vraag centraal: “zijn we recessiebestendig?”. Ook hekelt Van der Staaij het doorgeschoten vrijheidsdenken in ons land. Denken we te weinig na over de consequenties van vrijheid?

Het begrotingsoverschot slinkt en in 2021 dreigt er zelfs een tekort. Daarmee kun je geen tegenvallers en andere economische schokgolven opvangen.”

Rutte is de eeuwige optimist, immers leven we volgens hem in een ‘keigaaf land’. Van der Staaij ziet het minder rooskleurig; er komen onplezierige tijden aan en de vraag is of we die goed doorkomen. Terecht stelt Van der Staaij de kernvraag of we wel recessiebestendig zijn. De transferunie waar we nu inzitten is een kopzorg voor Van der Staaij. De ECB houdt de rente kunstmatig laag, en miljarden verdwijnen vanuit Noord-Europa naar Zuid-Europa. Deze bubbel zal een keer knappen.

Het blijft de SGP een doorn in het oog dat éénverdieners soms tot wel zes keer zoveel belasting betalen over eenzelfde inkomen als tweeverdieners. Daarnaast moeten studerenden uit gezinnen met modale inkomens zich steeds verder in de schulden steken. Mooi dat er steeds meer steun is om het leenstelsel af te schaffen, maar waarom moet dat nog jaren duren?”

Van der Staaij hekelt onze schuldensysteem, de halfslachtige steun voor het afschaffen van het leenstelsel lijkt eerder symboolpolitiek. Waarom niet daad bij woord voegen en direct met plannen komen. Nu blijven partijen zieltjes winnen voor een plan in de verre toekomst.

Wat mij opvalt is dat het kabinet met sneltreinvaart bezig is staatswiet mogelijk te maken, maar dat de aanpak van misstanden in de prostitutie in de laagste versnelling staat.”

Zoals te verwachten zijn onze christenbroeders geen fan van het concept ‘staatswiet’. Toch uit hij een terecht punt dat het opmerkelijk te noemen is dat de overheid wel vaart zet achter staatswiet maar het aanpakken van de structurele problemen binnen de prostitutie zijn loop laat gaan. Waar liggen de prioriteiten van dit kabinet?

 


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. FJ

  van der Staaij zou er goed aan doen om de aanpak van illegale asielzoekers eens aan de orde te stellen, want dan komen deze dames vanzelf aan de beurt. Ze moeten toch ergens van leven.

 2. meneer cactus

  van der Staaij heeft toch ook niets ondernomen toen valsema de algemene heffingskorting van de niet werkende partner omdoopte tot aanrechtsubsidie ?

  De afschaffing hiervan is de oorzaak dat een 1 verdiener van een gezin verhoudingsgewijs veel meer belasting betaald dan een tweeverdiener gezin.

  Nivelleren via de inkomstenbelasting levert altijd slachtoffers op meneer van der Staaij

  1. santiago

   Het enige wat Cees doet is af en toe de coalitie in bange dagen steunen op de achterbank bij Rutte in ruil voor een paar koopzondag verboden.
   SGP zit in de kamer met 2 zetels, al 100 jaar, slaat geen deuk in een pakje boter.
   Cees jongen, ga eens wat zinnigs doen met je leven.

   1. B. Pascal

    Wanneer is 100 jaar niets meer?

    Je weet ook dat hij moreel heel wat meer verzet, dan jou, gezien jou reactie.

    1. Mieremet

     Simpele rekensom, 100jaar maal 2 zetels is toch 200 antieke stoelen.

     1. B. Pascal

      Goed antiek, levert meer op dan Ikea stoeltjes.

   2. Kretoloog

    Santiago: Bij Kees moet de schoorsteen ook roken. Kamerlid-zijn verdient meer dan jurist bij de Raad van State. Voor Kees is de Kamer geen stap in zijn carriere, zoals bij de meeste andere Kamerleden, maar een roeping. Bovendien is Kees best wel een beetje ijdel, nu komt hij tenminste af en toe met zijn kop in het nieuws.

 3. Willemm

  Rutte is populair juist omdat hij een optimist is, net als het merendeel van Nederland gelukkig. Nederland is inderdaad een “keigaaf land” en de toekomst ziet er rooskleurig uit zolang de PVV of het Fvd noet aan de macht komt, wat nooit gaat gebeuren.

  1. meneer cactus

   waar haal je die rooskleurigheid vandaan willempie , je hebt vast wel een aantal feiten omdat te ondersteunen toch ?

 4. Kretoloog

  De prioriteit van dit kabinet ligt bij het geld naar binnen harken. Staatswiet is een gigantisch verdienmodel, dus daar willen Rutte en Hoekstra mee vaart maken. En de burgemeesters hebben (via haatfeeks Ollongren) de opdracht om bij iedere particuliere wietteler snoeihard in te grijpen.

  Hetgeen vooral VVD en CDA-burgemeesters met veel satanisch genoegen doen: woonhuizen voor 3 maanden dicht timmeren, bewoners op straat zetten, soms met kleine kinderen of gehandicapten en al. Asociale klootzakken, dat zijn het.

 5. debontereus

  en dat bepaal jij willem ?
  of zouden de kiezers bepalen wie er aan het bewind komt
  net alsof pinokkio nog een ronde zal regeren of lodewijk asbak
  sterf er lekker in met jouw linkse natte droom
  2021 is het jaar van de waarheid

 6. C.A.Barstow

  Het jaarlijks terugkerende sprookjes verhaal aangehoord hebbende,
  kunnen wij concluderen dat je land en volksverrader Rutten,
  het misleiden, liegen en bedriegen niet meer hoeft te leren,
  hij is daar de meester in.
  Het trieste eraan is dat een groot deel van de bevolking nog steeds
  zijn leugenachtige verhalen slikt en als een stel verdwaasde idioten achter hem aan blijft hobbelen.

  Stem FvD.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.