Man boos omdat vrouw met nikab meereist in trein: ‘Man voelt zich bedreigd en stapt uit’

Dit is nog eens wat anders! In plaats van dat de politie – of de vervoerder – een wetsovertreder uit de trein zet, stapt een boze en teleurgestelde man de trein uit omdat hij weigert met een nikabdraagster in de trein te zitten. De vrouw mocht blijven zitten van de conducteur en de desbetreffende Roosendaler voelde zich zo bedreigd door de hele situatie dat hij zelf snel de benen nam. Aanstellerij of maakt de man een punt?

Opmerkelijk dat de man met naam en toedracht wordt genoemd in het artikel. Volgens mij realiseert hij zich niet dat er veel rancuneuze gekkies in Nederland zijn die niet vies zijn van een ‘baksteen door je raam’-actie.

De desbetreffende man sprak een conductrice aan nadat hij had geconstateerd dat een er een vrouw in de trein zat die de wet overtreed. De conductrice was van mening dat de vrouw gewoon mocht mee rijden, hier was de man het niet mee eens.

Ze bedreigde mij niet persoonlijk”, zegt hij, ,,maar ik voelde me wel bedreigd omdat je niet weet wie of wat er achter de sluier zit. Je weet niet eens of het een man of een vrouw is, het zou een terrorist kunnen zijn

De man was van mening dat het ging om een principe kwestie, de wet overtreden kan gewoon niet aldus meneer. Meest tragische van alles was nog wel dat hij hierdoor zijn afspraak miste.

Maar het gaat mij om het principe. Gezichtsbedekkende kleding is sinds 1 augustus verboden in het openbaar vervoer in Nederland, dan verwacht je van een organisatie als de NS dat die ook handhavend optreedt.

In de maand augustus zijn er 35 meldingen gemaakt dat er een persoon met een nikab gewoon gebruik maakte van het vervoer. Toch doet de NS niks, waarschijnlijk omdat ze niet willen riskeren dat hun conducteurs nog vaker slachtoffer worden van geweldconflicten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

44 reacties

 1. spelende vrouw

  Hij heeft gelijk. Ze moeten de wet handhaven bij de NS

  1. hans-e-pans

   Enige jaren geleden werkte ik, ten tijde van de rugzakaanslagen in Engeland,op het bedrijventerrein Overvecht in Utrecht, na mijn werk moest ik ‘smiddags met de bus naar het Centraal Station.

   Bij het winkelcentrum Overvecht stappen er twee knullen met een noord-afrikaans uiterlijk en bijpassende witte kleding in de de bus, dat is niet zo bijzonder als ze niet van die flink grote rugzakken bij zich hebben gehad.

   Ben niet zo bang aangelegd maar doordat ze nogal raar stonden te doen en stonden rond te kijken ben ik enige haltes later maar uitgestapt, er blijkt in de bus niets gebeurd te zijn.

   Maar het was, vond ik toen, allemaal enigszins beangstigend.

   1. Lex

    Boerka verbod moet na geleeft worden.

    Aan de ander kant kan het ook door gaan slaan, vroeger had ik vanwege mijn Hobby ook grote tassen bij me. Krijgen we dan straks de situatie dat alle bagage dat de passagiers bij hun hebben gecontroleerd moet worden?

    Nonsens als ze echt kwaad willen dan doen ze toch wat ze willen. In een normale koffer kun je ook een pistool of een geweer verstoppen.

    Kortom boerka verbod is nu eenmaal ingevoerd en moet gehandhaafd worden, organisaties die stelselmatig in gebreken blijven moeten beboet worden.

 2. Kim Verlouw

  “In de maand augustus zijn er 35 meldingen gemaakt dat er een persoon met een nikab gewoon gebruik maakte van het vervoer. Toch doet de NS niks, waarschijnlijk omdat ze niet willen riskeren dat hun conducteurs nog vaker slachtoffer worden van geweldconflicten.”

  Angst regeert. Om je recht te halen moet de conducteur dus banger worden voor mensen die er tegen op treden dan voor de moslims.

  1. Isengrijn

   Je bedoelde die zelfde NS die ook de term “Dames en Heren” in de prullenbak kieperde @Kim Verlouw?
   Weinig kans dat zij er ook maar iets tegen zullen ondernemen. De Nederlandse Spoorwegen deugen ook best wel hard. Ten minste dat proberen zij.

   1. struisvogelpolitiek

    Dat de NS in de jaren 40/45 menige Jood naar Westerbork gebracht hadden die dan de oorlog niet overleefden. Schuldbewust moeten zij wel deugen, lijkt wel op Duitsland, daar weten zij ook niet hoe goed zij moeten deugen.

  2. Tguard

   @kim generaliseren is niet de oplossing voor het probleem. We hebben het niet over de moslims. Het feit dat u dat zo ziet is veelzeggend.

   1. Ron

    Over wie gaat het dan?
    Lopen atheïsten met een tent om rond?
    Joden?

    Nee toch?
    Maar daar zit wel meteen een puntje deden joden dit wordt er wel gehandhaafd, die worden al aangevallen om een keppeltje. En ja wederom door dezelfde groep waar het om gaat.

   2. Alexandre

    @Tguard, ik wil niet veel zeggen, maar de boerka wordt alleen maar gedragen door moslima’s, op enkele uitzonderingen na misschien. U houdt er kennelijk van om mensen meteen in hokjes te plaatsen, zodra ze het woord “moslims” in een zin schrijven, die u niet bevalt.

 3. claus

  Het werkwoord “handhaven” kan geschrapt worden uit de Dikke Van Dale,wetten worden in Nederland door niemand gehandhaafd,zelfs niet door justitie en het politiekorps!
  De Nederlandse burger is vogelvrij!

 4. Tman

  Anarchie heerst!
  Wetten zijn een farce!

 5. JFU

  Tijd voor Trump…die weet er wel raad mee!

  1. Mar

   Ja, Trump heeft lak aan de wet want hij is de president.

  2. Pauline Kummer

   Trump is dik met de Saudi’s. Hij permitteert zich het niet om kritisch te zijn. P

 6. tonna

  Vrouwe Justitia wankelt,Nederland is geen democratische rechtsstaat meer.
  Wetten zijn in ons land niet meer dan richtlijnen,die genegeerd kunnen worden!

 7. Mar

  Waren alle 35 meldingen dan in een trein???? NS doet niet alle openbaar vervoer.

  Trouwens, volgens die wet kan een conducteur de politie inschakelen maar is dat niet verplicht.

  En nog wat, rij eens een keertje in de spits over de A4. Dan kun je met eigen ogen zien hoe zeer Nederlanders zich aan de wet houden. Wetten en regels gelden altijd voor een ander, niet voor onszelf.

  En die man is een watje. Bang voor een vrouw in een boerka. Man man en daar moet je dan de oorlog mee winnen, is het lokale gezegde hier.

  1. spelende vrouw

   moet is te snel/hard langs een flitser rijden op de A4 mar. Wordt je de week erop even gewezen op je overtreding die begint met 9 euro incassokosten.

   Waarom moet die verklede pop zich niet aan de wet houden als er een conducteur langs loopt ?

   De oorlog winnen van een boerka is en blijft erg moeilijk , je weet nooit hoeveel semtex er onder die jurk hangt

   1. Mar

    Appen achter het stuur. Mijn man herkent ze al uit de verte. Hobbelpaarden noemt hij ze. Stil blijven staan als de voorgangers al weer gaan rijden, dan vol gas geven om daarna weer boven op de rem gaan staan omdat ze net even opkijken van hun mobieltje en de achterkant van de voorganger heel dichtbij zien.

    En een boete thuisgestuurd krijgen werkt dus blijkbaar niet. We maken zelf toch wel uit hoe hard we kunnen rijden en hoe onveilig appen achter het stuur is. Mensen die brokken maken, kunnen gewoon niet autorijden.

  2. Seneca

   @mar
   wat een waanzinnige reactie! hoe verzint u het? u vergelijkt dus het gedrag van verkeersdeelnemers met lieden die een duidelijke minachting van de wet op het verbod van het dragen van gezichtsbedekkende kleding uitdragen? dan vraag ik mij af wat uw gedragscode is of wilt u dat liever niet beantwoorden?

   1. Mar

    @Seneca

    O ja, het motto van de doorsnee Nederlander. Een ander moet zich aan de wet en regels houden, ik niet!

    1. Seneca

     @mar
     nu begrijp ik uw gedragscode. uw gedragscode is het motto: ‘een ander moet zich aan de wet en regels houden, ik niet!’ dat slaat volgens u op de Nederlander. ik ben van mening dat dit UW gedragscode is en zeker niet van de doorsnee Nederlander, waartoe ik mijzelf ook reken.

     1. Mar

      @Seneca

      Te hard rijden en appen achter het stuur of op de fiets is geen duidelijke minachting voor wetten en regels? Je brengt daarmee wel andere weggebruikers in gevaar. Hoe veilig voelt u zich als u een appende slingerende vrachtwagenchauffeur wilt passeren?

    2. Bosche draak

     Mar loopt lekker af te zwakken, die verkeersklungels worden toch ook beboet en gestraft?
     Als ze het verbod op gezichtsbedekking maar een fractie zo streng handhaven als dat ze massaal staan te controleren en incasseren voor de schatskist, moet jij eens opletten hoe snel het gezever over is.

  3. tonna

   @mar:
   Wetten en regels overtreden zónder gezichtsbedekking oogt minder bedreigend en vriendelijker!
   Én je kunt beter herkend en ingerekend worden door de wetsdienaren!

  4. Henk Albarda

   Hoop van harte dat u de volgende ‘boem’ burqua tegenkomt. U ontkent dus dat je geen idee KUNT hebben van wat er onder die tent zit? Zou ik eens in Afghanistan gaan praten met 1 van de vele nabestaanden van een slachtoffer van een ‘boem’ burqua, zijnde de zoveelste fundamentele moslim.
   Als u uw kennellijk lege bovenkamer zou gebruiken, zou u er ook angst voor hebben. Ik, man, 62, vind het inmiddels eng met de trein te reizen, immers een burqua terrorist krijgt vrije vaart en je hebt geen idee wat die tent daaronder verborgen houdt.

 8. Baron von Munchhausen

  En…….de overheid handhaven? Ja, tegen oorspronkelijke Nederlanders!
  Natuurlijk niet tegen anti- Nederlandse Moslims! Stel je voor!

 9. Pauline Kummer

  Dat is vast geen man. Eerder een angsgthaas, bang als hij is gaat hij op de vlucht. DDS doet dapper mee om over bakstenen te gaan praten. De afspraak zal wel denken, een watje.

  1. spelende vrouw

   tot inhoud tarrel

 10. Vanduinen

  De overbelaste politie moest er weer aan te pas komen. Wat een ridicule wetgeving die dit allemaal met zich meebrengt. Als dit gewoonte wordt bij elke dienst van de machinist en conducteur is het eind zoek.

  1. Ron

   Dat hoeft niet als het probleem bij de wortel wordt aangepakt.

 11. AS210854

  Dit kun je verwachten met al die uitgerangeerde linkse politici aan het roer, die nog steeds denken dat ze het zelf nog voor het zeggen hebben.

 12. Ab Infinitum

  Als reiziger zal je dit maar meemaken op de reis Den Haag – Enschede. Bent u wel even onderweg bij een stop op elk station. De een er in de ander er uit!

 13. Korporaal Monty

  “zijn er 35 meldingen gemaakt dat er een persoon met een nikab gewoon gebruik maakte van het vervoer.”

  En er is er niet één ontploft?
  Terwijl deze booslims er juist bekent om staan dat ze on tot op het bot toe haten.

  Eigenlijk zijn we 35 keer ontsnapt aan een aanslag.

 14. Dreverhaven

  Een familielid van mij is arbeidsongeschikt geraakt bij aanhouding van een paar dronken kermisgangers. Die kan je beter niet hebben in de trein op de reis uit de stad naar de provincie. Beter een betalende niqaab draagster dan zwart reizende dronkelappen. Maar daarmee is natuurlijk niet iedereen het eens.

  1. claus

   Dreverhaven,openbare dronkenschap,geweldpleging,gezichtsbedekking is allemaal bij de wet verboden.
   Nu alleen nog handhaven!

 15. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links en aanverwante artikelen, storten Nederland In een poel van ellende.

  Wetten gelden niet voor Links en hun gelukszoekers.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 16. Luctor_et_Emergo

  Eerlijk is eerlijk. Je kan van dames en heren conducteurs niet verwachten dat ze politiewerk gaan uitvoeren met alle risico’s van dien. Ook deze bizarre situatie is weer fijntjes gecreëerd door onze eigen falende, laffe en incompetentie overheid. Ja, overheid.. en nu?

  Ik stel voor om (spoorweg)politie in te zetten bij de poortjes op het station. Figuren met nikabs e.d. worden aldaar tegengehouden, opgepakt en komen simpelweg niet bij de treinen. Klaar! Next.

  1. tailgunner

   @worstel en kom boven:
   Ze delen toch ook boetes uit als je geen geldig vervoersbewijs hebt? Dat kunnen ze wel handhaven? Of stoppen ze daar straks ook mee uit ‘angst voor represailles’?

 17. tailgunner

  De man heeft groot gelijk. Het is bizar dat er niks aan gedaan wordt. Er is ook een wet die zegt dat je een geldig vervoersbewijs moet hebben. Dat kunnen ze wel checken of doen ze dat ook niet?

 18. Vrijedenkert

  Gezichtsbedekking in het openbaar vervoer is niet toegestaan, NS notabene een bedrijf in staatshanden handhaaft dus niet en lapt de wet aan zijn laars!
  Dat de NS de wet niet handhaaft omdat het personeel massaal wordt afgerosd door tuig en gespuis is nog veel erger…
  In dit land moet fundamenteel iets veranderen rondom de handhaving van de wet, de openbare orde en veiligheid en de beveiliging van het personeel dat moet handhaven.
  Dat deze religieuze parasol doodleuk kan rondtuffen met de trein omdat ze weet dat het personeel die haar moet weren dit niet doet uit eigen veiligheidsoverwegingen is een schande!
  Het maar gedogen en niet handhaven moet definitief stoppen.

  1. van Urk

   Als conducteurs in elkaar geramd worden dan lopen ze bij de NS te huilen dat de wet veiligheid niet nageleefd word.

 19. shidaian

  ach, de Nederlandse instellingen en overheden staan steeds meer bekend als lafaards Niet aanpakken, niet handhaven Dus wordt volop de wet genegeerd.

 20. redfox

  Heel eenvoudig proefproces tegen NS en schadeloosstelling voor gederfde inkomsten eisen voor het niet naleven van de wet!!Ik wil wel stukje sponseren. Wie zet crowdfunding op ?

 21. redfox

  Ook een goeie is 112bellen politie assistentie vragen daar verdacht figuur met mogelijk terroristische bedoelingen in de trein zit!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.