Man boos omdat vrouw met nikab meereist in trein: 'Man voelt zich bedreigd en stapt uit'

Geen categoriesep 24 2019, 20:00
Dit is nog eens wat anders! In plaats van dat de politie - of de vervoerder - een wetsovertreder uit de trein zet, stapt een boze en teleurgestelde man de trein uit omdat hij weigert met een nikabdraagster in de trein te zitten. De vrouw mocht blijven zitten van de conducteur en de desbetreffende Roosendaler voelde zich zo bedreigd door de hele situatie dat hij zelf snel de benen nam. Aanstellerij of maakt de man een punt?
Opmerkelijk dat de man met naam en toedracht wordt genoemd in het artikel. Volgens mij realiseert hij zich niet dat er veel rancuneuze gekkies in Nederland zijn die niet vies zijn van een 'baksteen door je raam'-actie.
De desbetreffende man sprak een conductrice aan nadat hij had geconstateerd dat een er een vrouw in de trein zat die de wet overtreed. De conductrice was van mening dat de vrouw gewoon mocht mee rijden, hier was de man het niet mee eens.

Ze bedreigde mij niet persoonlijk”, zegt hij, ,,maar ik voelde me wel bedreigd omdat je niet weet wie of wat er achter de sluier zit. Je weet niet eens of het een man of een vrouw is, het zou een terrorist kunnen zijn

De man was van mening dat het ging om een principe kwestie, de wet overtreden kan gewoon niet aldus meneer. Meest tragische van alles was nog wel dat hij hierdoor zijn afspraak miste.

Maar het gaat mij om het principe. Gezichtsbedekkende kleding is sinds 1 augustus verboden in het openbaar vervoer in Nederland, dan verwacht je van een organisatie als de NS dat die ook handhavend optreedt.

In de maand augustus zijn er 35 meldingen gemaakt dat er een persoon met een nikab gewoon gebruik maakte van het vervoer. Toch doet de NS niks, waarschijnlijk omdat ze niet willen riskeren dat hun conducteurs nog vaker slachtoffer worden van geweldconflicten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten