snapshot1

Nederland kopieert VS! Minister Blok moet land besturen bij eventuele aanslag op Prinsjesdag

Geen categoriesep 12 2019, 12:13
Zojuist is naar buiten gebracht dat Stef Blok, minister van Buitenlandse Zaken, is aangewezen als zogenaamde 'designated survivor'. Hij moet dus het land gaan besturen op het moment dat wij geconfronteerd zouden worden met een aanslag of grote ramp op Prinsjesdag.
Het is dus voor het eerst dat niet het voltallige kabinet aanwezig is als Koning Willem-Alexander de Troonrede zal voorlezen. Hij zal op die dag een bezoekje brengen aan het Europees Parlement in Straatsburg.
Volgens VVD-logica is het natuurlijk niet moeilijk om te raden waarom de keuze is gevallen op Stef Blok. Gewoon lekker een minister aanstellen als 'designated survivor', die nog niet zo lang geleden in opspraak raakte vanwege uitspraken over Suriname. Zoals het een goed VVD'er betaamt, overleefde hij wel de bijbehorende motie van wantrouwen.
En u mag drie keer raden van welke partij dit voorstel voor een 'designated survivor' afkomstig is. Precies: het zullen die kornuiten van D66 wel weer zijn geweest. Niemand minder dan D66-Kamerlid Joost Sneller kwam met dit voorstel op de proppen. Het kabinet zag hier dus blijkbaar wel wat in, nu Stef Blok de aangewezen persoon is.
Mocht er daadwerkelijk sprake zijn van een aanslag of een ramp, dan is het altijd handig om iemand achter de hand te houden om het land te besturen. Die Amerikanen, waar dit hele concept van afkomstig is, zijn zo gek nog niet. Maar laten we in ieder geval de hoop uitspreken dat Blok niet daadwerkelijk hoeft op te treden als 'desginated survivor' en dat deze dag rustig zal verlopen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten