Nederland kopieert VS! Minister Blok moet land besturen bij eventuele aanslag op Prinsjesdag

Zojuist is naar buiten gebracht dat Stef Blok, minister van Buitenlandse Zaken, is aangewezen als zogenaamde ‘designated survivor’. Hij moet dus het land gaan besturen op het moment dat wij geconfronteerd zouden worden met een aanslag of grote ramp op Prinsjesdag.

Het is dus voor het eerst dat niet het voltallige kabinet aanwezig is als Koning Willem-Alexander de Troonrede zal voorlezen. Hij zal op die dag een bezoekje brengen aan het Europees Parlement in Straatsburg.

Volgens VVD-logica is het natuurlijk niet moeilijk om te raden waarom de keuze is gevallen op Stef Blok. Gewoon lekker een minister aanstellen als ‘designated survivor’, die nog niet zo lang geleden in opspraak raakte vanwege uitspraken over Suriname. Zoals het een goed VVD’er betaamt, overleefde hij wel de bijbehorende motie van wantrouwen.

En u mag drie keer raden van welke partij dit voorstel voor een ‘designated survivor’ afkomstig is. Precies: het zullen die kornuiten van D66 wel weer zijn geweest. Niemand minder dan D66-Kamerlid Joost Sneller kwam met dit voorstel op de proppen. Het kabinet zag hier dus blijkbaar wel wat in, nu Stef Blok de aangewezen persoon is.

Mocht er daadwerkelijk sprake zijn van een aanslag of een ramp, dan is het altijd handig om iemand achter de hand te houden om het land te besturen. Die Amerikanen, waar dit hele concept van afkomstig is, zijn zo gek nog niet. Maar laten we in ieder geval de hoop uitspreken dat Blok niet daadwerkelijk hoeft op te treden als ‘desginated survivor’ en dat deze dag rustig zal verlopen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. santiago

  Ik zou steffie nog niet een middag op mijn hond laten passen.

 2. Sprookjesfiguur

  Opmerkelijk dat de moslim knuffelende D’66 rekening houdt met terroristen die ze zelf in dit land willen hebben. Het komt er dus op neer dat ze willens en wetens, de niet moslims bloot stellen aan dood en verderf. Maar vergis u niet, zij zijn niet de enige. Ongelooflijk dat een partij met 19 zetels, zoveel invloed heeft in de regering.

  1. santiago

   Mooi he, zo’n democratie.

   1. Korporaal Monty

    Beter nog onze monarchie.

 3. J.Rademaker

  Brevet van onvermogen weer. Het aardige is dat de spin-dokters die deze onzin bedenken het tegengestelde bereiken.
  De burger wordt nadat hij uitgelachen is niet bang maar boos.

 4. Korporaal Monty

  “bij eventuele aanslag op Prinsjesdag”

  Wie wil er nu een aanslag plegen op prinsjesdag?

 5. Jack Flash

  Als er dan een aanslag gepleegd wordt(hopelijk niet)Zitten we nog met een malloot.

 6. Heinz

  Ik had liever mevr. Ollongren gezien. Maar minister Blok is ook prima. Ik kan er mee leven.

 7. Mezzadra

  Wat een dommig artikeltje.

 8. meneer cactus

  niet geselecteerd op kwaliteiten

 9. Klaassie

  Kopieerde Nederland maar dingen uit de VS, zoals het politie gedrag eerst meppen en dan praten in het geval je een vervelende agressieve marrokaan of Turk bent.

  1. Mezzadra

   Klaassie weet er weer een creatieve racistische draai aan te geven.

   Knap hoor!

  2. Sprookjesfiguur

   Klaasie,

   Goed idee, maar ook de blanke Amerikaanse agenten denken tegenwoordig wel 2 keer na voordat ze geweld gebruiken tegen met name zwarten. Voor je het weet zit je weer in het beklaagdenbankje.
   Krijgen we hier ook de ‘moslim lives matter’ beweging.

 10. Trude Herr

  Moet het eigenlijk wel een minister uit het zittende kabinet zijn? Een lid uit de 2e kamer zou niet kunnen. Bijv. Dion Graus ?

  1. Sprookjesfiguur

   Moet het niet een burgemeester uit Amsterdam zijn?

 11. fusilier

  Als er wat gebeurt daar op prinsjes dag , en niemand kan het na vertellen daar. Dan hoop ik stilletjes dat onze vriend Trump voor een paar jaartjes het roer hier overneemt ,en niet die clown Blok.

 12. Rosasolis

  Tijdens Prinsjesdag zal Min. Blok bij de EU in Straatberg zitten. Jarenlang volgen wij de hele Prinsjesdag gebeurtenis, vanaf de ritten naar het Binnenhof, tot de rede van de koning. Maar overal zijn er veel militairen en politie die voor veiligheid zorgen. Als het nodig blijkt te zijn, kunnen deze mannen en vrouwen wapens dragen. Nederland moet nooit Little America worden.

 13. maartenvasbinder

  Als die aanslag komt, staat opgeruimd netjes.

  1. santiago

   Nou nou nou Vasbinder. Kan het een beetje minder.

 14. santiago

  Ik ben benieuwd of dezelfde mongeaulen weer achter de hekken staan. De plattelandsvrouwen uit Spakenburg en die dikke mongeaul met zijn zelfgebreide oranje trui en een zak drop voor de koningin. Het worden er wel elk jaar minder, ik heb zelfs het idee dat ze alleen maar komen omdat ze er voor betaald worden.
  Ook ben ik wel weer benieuwd naar de echte gouden koets. De restauratie zou 4 jaar in beslag nemen en veel geld kosten. Ik vind het nogal wat voor het wegpoetsen van 1 krasje van een waxinelicht houder en het overschilderen van een paar negerslaven. Had ik wel in een paar uurtjes kunnen regelen. Maar, we kijken er naar uit.Spannond.

  1. santiago

   Trouwens leuk hoor die traditie. De dikke prins strak in het pak met een briefje van zijn moeder wat hij voor gaat lezen, Maxima zorreguieta met een mooie jurk en een dito dure hoed tesamen van een ruggie of 40, terwijl half Nederland aan de geeuwhonger ligt.
   Nee, ik vind het prachtig. Zit volgende week weer gekluisterd aan de buis.

   1. Pauline Kummer

    Me too !

 15. RS

  Hij zal op die dag een bezoekje brengen aan het Europees Parlement in Straatsburg……………..maar moet die dan niet in Nederland zijn voor ALS er wat gebeurd ?

 16. RS

  mag hopen dat het juist die dag heel SLECHT weer wordt en als preek van WA afgelopen is, het weer MOOI weer wordt.
  Bedenken die mongeaulen zich wel weer voor de volgende keer…..om te staan zwaaien met vlaggetjes…………..stelletje koekwauzen.

 17. Meriadoc Brandebok

  Goed plan. In het geval van een aanslag blijft er toch een zekere democratie staan in het landsbestuur.

  1. Ron

   Kun je nagaan dat je alleen maar onzin uitkraamt.

   Dan is het 1keer een dictatuur.

   Willen ze het goed doen dan moet de eerste kamer dit op zich nemen

 18. Bes Tolen

  Amerika heeft niet eens prinsjesdag dus hebben we gewoon een heel bange regering. Die heeft daarvoor niet alleen een half leger aan politie en militairen ter beschikking op deze dag maar dagelijks een groot aantal instituten, die de regering van te voren al bang maken. Maar waar zijn ze van de regering nu eigenlijk bang voor? Nou, voor alles. Ja, voor alles. Eigen volk, de Russen, die volgorde. U kunt die lijst zelf wel opstellen. De CIA en FEDd, de ECB, de EU, de Oekraïne komen niet op de regeringslijst voor. Dat durven ze niet. Daarom is die lijst ook geheim. Eigenlijk belangrijkste reden: ze zijn bang dat ze zich belachelijk maken. Ach, Toch! Toch echt bang.
  Omdat Blok zich niet zo netjes heeft uitgelaten over de multicult wordt hij omdat hij wordt gewantrouwd en als eerste buiten de beschermde ploeg gelaten. Blok mag later die post niet krijgen. Hij zou er wel eens misbruik van kunnen maken. Die post kan nu nog wel want er is nog geen sterke partij, die op prinsjesdag deze regering fors geweld aan zal doen. Dus lijkt hele filosofie van de regering wankel. Er blijft maar één mogelijkheid over die correct kan zijn en dat is wapenen met het oog op, dus tegen de ontwikkelingen in de toekomst en dat is dan inderdaad juist gezien. Want deze regering heeft best in de gaten, dat ze haar taken op veiligheidsgebied verwaarloosd. Dat als gevolg van haar beleid van omvolking. Of te wel geef het eigen volk geen kans nog te ontsnappen. Deze regering heeft geen eigen volk. Dat heet maar zo.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.