Ontwijkende carnavalsclown Klaas Dijkhoff door journalist voor blok gezet om islamitisch onderwijs: “u wist dat niet?”

Klaas Dijkhoff (VVD) probeert met zo min mogelijk moeite een graantje mee te pikken in de discussie over het salafisme op Nederlandse scholen. De problematiek is al jaren bekend, maar Dijkhoff komt nu pas met een wetsvoorstel. De journalist van Nieuwsuur stelde de VVD’er daarom voor het blok inzake het haatzaaien tegen andersdenkenden: “als ik u zo hoor dan wist u dit niet!?”

Of Dijkhoff al langer wist van de problematiek rondom het salafisme in het islamitisch onderwijs? Natuurlijk wel, maar Dijkhoff is geen politicus die een sprong in het diepe waagt. Zelfs zijn kunstmatige desertie in de casus Klimaatakkoord was planmatig slecht gepland.

En ook in deze discussie zien we een ideeënloze VVD. De partij die de afgelopen dertig jaar aan de macht was komt anno 2019 nog even aanzetten met een wet om de gevaren van salafisme in te dammen. Hoe rijkelijk laat ben je dan? Het is de definitieve diskwalificatie voor een regeringspartij: men neemt een loopje met de veiligheid van Nederlanders tot zover zelf dat journalisten er vanuit gaan dat Dijkhoff dan wel héél erg dom moet zijn. Dat hij ‘het niet wist’.

Want om nu in de eerste week van september deze verontwaardiging te ensceneren voor de nationale televisie is best wel een belediging richting de kiezer. Ronny Naftaniel van het Joods Humanitair Fonds doorziet de gemakkelijke en planmatige retoriek van de diverse actoren in deze discussie:

Precies, de tijd om geschokt te zijn of te te vertellen hoe ernstig het allemaal wel niet is, is definitief voorbij. Tijd dus voor actie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

47 reacties

 1. meneer cactus

  tja , al stotterend , struikelend over woorden en met een rooie kop moet je dan kleur bekennen kameleon. Deze glibber waait met alle winden mee

 2. ZiggyStardust

  Hoe kun je naar al die aanslagen, stenigingen in SA, het ophangen van homo’s aan hijskranen etc. niet weten dat er op deze scholen haat gepredikt wordt?

 3. ZiggyStardust

  Hoe kun je na al die aanslagen, stenigingen in SA, het ophangen van homo’s aan hijskranen etc. niet weten dat er op deze scholen haat gepredikt wordt?

 4. Jack Flash

  En dan Wilders verwijten dat hij een plucheplakker is die nog niets bereikt heeft.Logisch als je niet beter weet.

 5. Jumping

  Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 6. Jack Flash

  De “slimste mens” winnaar.

 7. Jack Flash

  Ich habe es nicht gewust

 8. Siemien

  Het is wachten op de goedpraters en de jij-bakkers..

  1. Mycase

   Siemen het wachten is op de grote klap in Nederland .Die gaat er komen, iedereen die denkt dat het wel met een sisser af zal lopen gaat van een koude kermis thuis komen .

   1. Watcher

    Verklaar je nader.

    1. Bosche draak

     Gaat je geen moer aan lafbek!

    2. Vit

     @Watcher

     Die krokodil bijt echt.

   2. Siemien

    “Siemen het wachten is op de grote klap in Nederland”

    Elk gezond en normaal denkend mens weet dit

   3. Vliegenvanger

    ++++++++

  2. Watcher

   Siemien kan niet zonder de z.g trollen.

   kijk je wel ff uit met schelden.
   Je staat natuurlijk mooi voor joker als er weer eens een scheldkanonnade is weg gejorist

   1. Siemien

    Dit is goedprater nr 1

    1. Watcher

     Je ziet ze echt vliegen, blijf eens van die dr*gs af.

     1. meneer cactus

      weer zo een perfect onderbouwde reactie van onze blinde linkse woordvoerder

     2. Siemien

      Inhoudsloze prietpraat van goedprater watcher

 9. Luctor_et_Emergo

  Ja, Klaas. Ik vind het ook heel erg dat deze mensen onze vrijheden totaal zitten te ‘negeren’. Het zou afgelopen moeten zijn met het negeren van vrijheid. Wie de vrijheid negeert is de vrijheid niet weerd, toch? Weg met de negeerders!

  Misschien moeten Klaas en zijn vriendjes hun bezopen koppen eens uit hun reet halen en stoppen de ‘signalen uit de samenleving’ stelselmatig te negeren. Want als dit kabinet ergens in uitblinkt, is dat het wel: Het negeren van de realiteit. Tijd voor politici met realiteitszin en ruggengraat.

 10. Piet Patat

  T’is toch wat met onze politici. Keer op keer is men geschokt, verbaasd, verrast,ontdaan, versteld en noem de rest van de synoniemen maar op.
  Je kunt er twee kanten mee op ook. Oftwel men weet niet wat er speelt in Nederland en staat men dus mijenver van de werkelijkheid af en hoort men dus niet thuis op het Binnenhof. Dat is op zich niet verbazingwekkend gezien de bubbel waarin die lui zich plegen op te houden. Danwel is men wel degelijk op de hoogte maar worden de etterende feiten ondet het tapijt geveegd omdat men bang is de ideologie van de vrede op de lange tenen te trappen. Wellicht ligt de waarheid ergens in het midden. Het feit dat die scholen bestaan is al knetter, islamitisch onderwijs uberhaupt zou volstrekt verboden moeten worden. Maar aangezien onze “volksvertegenwoordigers” voor het merendeel uit weekdiertjes bestaat blijft het bij een glas, een plas en was.

  1. merlot

   “Oftwel men weet niet wat er speelt in Nederland
   […]
   Danwel is men wel degelijk op de hoogte maar worden de etterende feiten ondet het tapijt geveegd”.

   Het tweede is waar. Oorzaak: politiek correctisme.

   Ze schijten zeven kleuren stront om voor racist en dergelijke te worden uitgemaakt.

   1. Bender

    We zijn al jaren bezig dit gedrag van politici trachten te stoppen middels de democratische weg, overduidelijk lukt dit niet gezien de feiten die op straat liggen, wordt het niet eens hoog tijd voor een andere methode?

 11. Mezzadra

  Dijkhoff en Segers gaven in het programma aan dat ze weliswaar bekend waren met de achterlijke opvattingen die in salafistische kring leven maar niet met de lesinhoud op sommige salafistische scholen.

  Iedereen beseft wel dat hierop moet worden ingegrepen. In de uitzending werd duidelijk dat met name ook gematigde moslims dit als een walgelijke uitwas beschouwen die bepaald niet model staat voor de hoofdstroom in de Islam.

  Ingrijpen is nodig maar de politiek staat voor het dilemma hoe je dat kunt doen zonder grondrechten aan te tasten. Segers en Dijkhoff zeggen te hopen dat dit via het strafrecht mogelijk is haatzaaierij) maar zien ook in dat aanvullende wetgeving nodig zal zijn als we hier geen vinger achter krijgen.

  1. Siemien

   Aldus onze islamknuffelaar

  2. Luctor_et_Emergo

   Ja, want er bestaan nog geen wetten voor het oproepen tot dodelijk geweld tegen homoseksuelen, ongelovigen en andersdenkenden. Of het aanzetten tot staatsondermijnend gedrag. Misschien moeten we eerst onze democratie en rechtsstaat afschaffen om zo orde op zaken te stellen? O wacht… daar was de VVD natuurlijk al een tijdje mee bezig.

   Het is heel simpel mensen: Handhaven! Meer is er echt niet nodig.

   1. Mezzadra

    “Misschien moeten we eerst onze democratie en rechtsstaat afschaffen om zo orde op zaken te stellen?”

    Er zijn idioten die dat vinden, dus het ligt ietsiepietsie ingewikkeld.

    1. meneer cactus

     wel in de juiste context laten tarrel. Je bent overigens een volledig idioot als je nog niet kunt of wilt zien dat de vrijheid op geloof vele andere vrijheden in gevaar brengt. Dit blijven ontkennen is hetzelfde aan medewerking verlenen tot oproepen tot dodelijk geweld tegen homoseksuelen, ongelovigen en andersdenkenden.

     Maakt links niets uit , die nsb club hat es nicht gewusst !

     1. Siemien

      ja maar idioten als mezzadra willen meer islam in Nederland en dat mag wat deze idioten betreft best wat kosten..

     2. merlot

      “Je bent overigens een volledig idioot als je nog niet kunt of wilt zien dat de vrijheid op geloof vele andere vrijheden in gevaar brengt.”

      Volledig mee eens. Het wringt, knarst en hapert. Simpelweg omdat de islam hier niet past.

      Het rigide vasthouden aan een grondwet die daar geen rekening mee houdt zal uiteindelijk leiden tot een catastrofe.

 12. Benny

  De laatste woorden van dijkhol in het filmpje waren,, Het past niet in onze samenleving,, Dan Doe ER IETS AAN kloot hommel,, Nederland het land van lege beloften, leugens, bedrog,linkse dictatuur, corruptie, wegkijken,framen, beschuldigen, en demoniseren…….

 13. Shadow1100

  Nou, is het echt zo erg met Het geloof van de Vrede…..
  Koran 2:191  Doodt de ongelovigen waar je ze ook aantreft
  Koran 3:28    Moslims mogen geen vriendschap sluiten met ongelovigen
  Koran 3:85    Geen enkele andere religie dan Islam is acceptabel
  Koran 5:33    Vermink en kruisig ongelovigen als ze moslims bekritiseren
  Koran 8:12    Terroriseer en onthoofdt al diegenen die in andere geschriften geloven dan de Koran
  Koran 8:60    Moslims moeten alle wapens verzamelen om ongelovigen te terroriseren
  Koran 8:65    De ongelovigen zijn dom; spoor moslims aan om hen te bevechten
  Koran 9:5      Als je de kans ziet, doodt dan ongelovigen waar je ze ook te pakken krijgt
  Koran 9.29 – Doodt hen dan die niet in Allah en het Hiernamaals geloven en die niet voor verboden houden wat Allah en Zijn Boodschapper verboden hebben verklaard, en zij die de godsdienst van de Waarheid niet als godsdienst nemen, van hen aan wie de Schrift is gegeven, totdat zij het beschermgeld (Djizyah) betalen, naar vermogen, terwijl zij onderdanigen zijn
  Koran 9:30    Joden en Christenen zijn pervers, bevecht hen
  Koran 9:123  Voer strijd met de ongelovigen die in uw buurt wonen
  Koran 22:19  Straf de ongelovigen met kledingstukken van vuur, gehaakte ijzeren staven, kokend water; smelt hun huid en hun buiken 
  Koran 47:4    Verlang niet naar vrede met de ongelovigen, onthoofdt hen als je ze te pakken krijgt.          

  JA, het is zo erg……….

  1. Trude Herr

   Ja, het is heel, heel erg als je zo in angst moet leven. Ik benijd u niet.

   1. Siemien

    Weet je wat erger is, met je moffensmoel en nek in het zand en maar volhouden dat er niets aan de hand is..

    1. merlot

     Mensen als Trude Herr zijn zelf heel bang. Het zijn struisvogels. Die steken ook uit angst hun kop in het zand.

    2. Top

     Helemaal ‘in het zand en alleen haar kop erboven uit’. Dan een paar staatklinkers laten zien, zeker weten dat ze er anders over gaat denken. En anders slecht mikken, voor een lange tijd.

   2. van Urk

    Trude Herr moet nog ervaren dat migranten niet te integreren zijn en een tijdbom is onder onze samenleving. Het is niet alleen het autochtone volk dat bang is maar ook de politiek is zelf bang geworden. Jarenlang zijn de problemen weggedrukt. Dat werd vooral gedaan door iedereen die kritische vragen over het gevoerde migratiebeleid heeft, onmiddellijk in de hoek extreemrechts of ziek te zetten. Dat is de grootste fout van de politiek geweest. De politiek misbruikt de angst van burgers. Als mevrouw Merkel of mijnheer Rutte zichzelf als de belichaming van veiligheid presenteert, dan is dat de reflex op het feit dat mensen zich heel onzeker voelen..En dan zegt Merkel “Ik ben veiligheid”. Laten we het vieren. Zij is de grootste profiteur van deze angstpolitiek.

   3. Piet Patat

    @Trude Herr is een schoolvoorbeeld van ( extreem ) naief links. Die ziet ( lees : wil niet zien ) de gevaren niet die de islam met zich mee brengt. Deze giftige ideologie dient te vuur en te zwaard bestreden te worden. De kruisridders hebben het gelukkig begrepen toendertijd maar hun klus niet afgemaakt. Nu verspreidt het zich als een olievlek op de wereldkaart Een ieder die denkt op dezelfde wijze te kunnen voortleven wanneer die zandhazen de boel hebben overgenomen zullen van een koude kermis thuis komen. Als ze uberhaupt nog thuis komen.

 14. M. Brandenburg

  Uiteraard heeft het niets met salafisme te maken maar ales met de Islam, je komt het overal extreem veel tegen, echter in het salafisme alleen maar. Dit is islam 1400 jaar geschiedenis met islamitische wreedheden en haat kan je niet negeren, al helemaal niet omdat het nu nog net zo erg is als 100/200/300/4–/500 enz jaar geleden. Zonder keihard ingrijpen zal het nooit stoppen maar op dezelfde voet dorgaan, en steeds verder uitwoekeren, als het onkruid in je tuin dat al het moois vernietigd.

  1. Top

   Waarom denkt u, dat de Balkanoorlog begonnen is?

  2. DidiMadloba

   Ja hoor, je kon er op wachten dat weer zo’n PVV-er roept dat er helemaal geen gematigde islam bestaat, en het dus allemaal salafisten zijn. Een misselijke truc van Wilders, want als moslims meevallen raakt hij zijn voedingsbodem kwijt. Ik herinner me dat hij de gematigde moslims nog het meest verwierp omdat ze niet eerlijk zouden zijn door hun salafisme niet naar buiten te brengen. Ja, zo is het nooit goed. En dat wil Wilders.

   1. ManusR

    Gematigde moslims bestaan ook niet het is islam of geen islam overal op de wereld, daar waar islam de landen heeft “ingepikt” is voor vrouwen, homo’s en democratie geen bestaan meer. TAQYYIA Midi, of heb je daar nog nooit van gehoord?

 15. J.Rademaker

  Van welke planeet komen onze politici je leest bij alles dat men geschokt is.
  Iedere burger weet het al jaren maar dit wereldvreemde volk leeft kennelijk niet in Nederland.
  Wel van mijn geld overigens.

 16. Jack Flash

  Terugsturen naar planeet van herkomst.

 17. DidiMadloba

  De vrijheid van godsdienst staat ook vrij extreme religies toe: denk aan de zwaar gereformeerden in de Bible Belt. Ook die verwerpen ongelovigen. Ze enten hun kinderen niet in omdat kinderverlamming de wil van God zou zijn – met als mogelijk gevolg blijvende invaliditeit, of erger.
  En zij integreren ook niet met gewone Hollanders.

  Wanneer wordt het dan echt te gek?

  1. Bosche draak

   “Jamaar jamaar hullie doen het ook”

   Heb je didi debiel weer met z’n appels met peren argument.
   Kom je straks ook nog met je burka bullshit?
   Daar jij er een pret-raketje van krijgt, dus is het oké?

   Lamlul die je er bent….

 18. Wim Vreeswijk

  Je kunt heel eenvoudig een burgerauto plaatsen voor een dergelijke school en een professionele richtmicrofoon plaatsen zodat je elke haattekst kunt opnemen. Probleem is alleen dat dit in strijd is met de Europese AVG regelgeving.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.