Salafistenknuffelaar Arnoud van Doorn lijkt notoire bedrieger die niet-bestaande stagiaire de schuld geeft van ophef

Geen categoriesep 28 2019, 16:00
Arnoud van Doorn uit Den Haag heeft definitief een scheve schaats gereden nadat hij op Twitter 'zieke berichten' plaatste over een knuffelactie van ADO-supporters. De harde kern van de Haagse voetbalclub bekogelde kinderen met knuffels maar de actie werd door salafistenknuffelaar Van Doorn afgebrand: 'de knuffelactie is alleen bedoeld voor blanke kindertjes' zei hij, via Omroep West
Ondertussen heeft Van Doorn de gewraakte tweet weer verwijderd nadat ophef ontstond over de inhoud ervan. Volgens het Haagse gemeenteraadslid zou een 'overijverige stagiaire' van de Hogeschool van Den Haag de berichten hebben geplaatst op de pagina van zijn partij. Nadat journalisten navraag deden bij de hogeschool bleek dat er geen studenten in dienst zijn bij Van Doorn:

"Voor zover wij in onze administratie kunnen controleren, is er in de afgelopen weken geen student geweest die een stage of leerarbeidsplaats bij de Partij van de Eenheid gelopen heeft als onderdeel van het onderwijsprogramma"

Maar vervolgens houdt Van Doorn voet bij stuk dat het toch echt een stagiaire was die de gewraakte tweet verstuurde en dat hij dus zo 'onschuldig is als een duif'. Hij beroept zich in zijn verdediging op de algemene onwetendheid en dat is natuurlijk altijd een zwaktebod:

"Het klopt dat de stagiaire niet studeert aan de Haagse Hogeschool. Ze studeert aan de Universiteit van Leiden, althans dat heeft ze mij verteld dus dat moet ik dan maar voor waar aannemen. Ik kan ook niet alles controleren. Het was namelijk geen formele stage, maar ze wilde bij ons een tijdje als vrijwilliger aan de slag. Wij hebben twee vaste fractiemedewerkers en die kunnen wel wat hulp gebruiken bij het vele kopieerwerk en het behandelen van de post die wij ontvangen."

Van Doorn blijkt dus niet alleen een ophitsende salafistenknuffelaar, maar wordt met de dag onbetrouwbaarder. Dat de Partij van de Eenheid niet in staat is het kopiëren van berichten te automatiseren zegt tevens veel over het gebrek aan professionaliteit van de organisatie. Daar komt nog eens bovenop dat de Universiteit van Leiden keihard ontkent dat er studenten werkzaam zijn voor Van Doorn.
Betrapt zeggen we dan!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten