Potverdikkie zeg! World Cleanup Day was ‘succes’: 78.000 stuks zwerfafval opgeruimd

In heel Nederland, ja héél Nederland, zijn er maar liefst 78.000 stuks zwerfafval opgeruimd! En dat met wel 16.000 vrijwilligers! Wát een prestatie.

Ja, dat is slechts vijf vertrapte blikjes cola per persoon maar hey! Het gaat om het idee, toch? Laatst was er nog een aflevering van Tegenlicht op tv waar ze lieten zien hoe olietankers in India werden gesloopt. Nou als je dat ziet, zakt de moed je in de schoenen en is die 78.000 stuks zwerfafval niet eens een druppel op een gloeiende plaat.

World Cleanup Day is volgens mij weer zo’n typisch feel good-evenement waar (voornamelijk linkse) mensen met schuldgevoelens en gevoelens van onmacht hun zonden mee kunnen afkopen. Terwijl de zee in India liters kwik en kilo’s roest en metaal opslokt, haalt men hier in Nederland vijf blikjes per persoon uit de bosjes. En ja, ‘alle beetjes helpen’, maar dit zijn wel hele kleine beetjes waardoor ik toch wat begin te twijfelen aan dat spreekwoord.

Er wordt ook nog eens een soort wedstrijdje van gemaakt. Zo is er een app waarmee de deelnemers afval kunnen laten registreren. Dat heeft er voor gezorgd dat men maar liefst 78.000 stuks afval heeft kunnen registeren, in tegenstelling tot de 35.000 van vorig jaar. Wowie zeg! Volgens mij had iedereen gewoon thuis kunnen blijven en ons dergelijke symboolpolitiek kunnen besparen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. ZiggyStardust

  Hadden ze beter naar de parkeerplaats bij mij in de straat kunnen komen. Dagelijks groeit de afvalberg hier door lachgas gebruikende Marrokkaantjes die hier vanaf 2 uur ‘s middags tot diep in de nacht coke en crack staan te dealen. Hun blikjes en Mc Donalds troep en ballonnen gooien ze op de grond alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Ik heb ze er al een aantal keer op aangesproken, dan ruimen ze hun troep deels op, maar de volgende dag is het weer hetzelfde verhaal. Politie wordt wekelijks een aantal keren gebeld door verschillende bewoners hier in de straat, maar ze komen niet, zelfs niet als er midden in de nacht zwaar vuurwerk wordt afgestoken door dat tuig. Misschien dat die clean up moralisten er hier iets aan kunnen veranderen. Volle vuilniszakken gegarandeerd iig.

  1. Mezzadra

   Het is verbluffend hoe snel men op DDS een algemeen probleem weer op conto van allochtonen weet te schrijven.

   1. ZiggyStardust

    Ik heb er last van. Dus waarom zou ik daar niets over mogen zeggen? Of mag dat wel, maar staat het jou niet aan? Het probleem blijft.

    1. Mezzadra

     Ik heb je leren kennen als een racist, Ziggy en waarschijnlijk ben je daar ook trots op.

     1. spelende vrouw

      ik heb je leren kennen als een tarrel die graag anderen probeert te beschadigen. waarschijnlijk ben je er nog trots op. hufter

     2. ZiggyStardust

      Je kent mij helemaal niet. En ik wil al helemaal niet weten wie jij bent. Je zit er met jouw ‘constateringen’ meestal naast, serieus nemen doe ik jou al helemaal niet. Je bent gewoon een zielige trol, met vieze zieke gedachten.

     3. tonna

      @mossad:
      Ik heb je leren kennen als droplul en ettertje met een ernstige identiteitscrisis,met als ziekelijk resultaat,inmiddels circa 100 gebruikte nicknames!

     4. Dik

      @Tonna: Bingo!

   2. ZiggyStardust

    Maar gelukkig voor jou is het volgens jouw eigen woorden binnenkort afgelopen met DDS, dus dan hoef je al deze ellende en ‘foute’ meningen niet meer te lezen. Kun je eindelijk iets zinnigs gaan doen met je leven. Of is DDS voor jou een therapie om weg te blijven bij de kindersites? Ik gooi ‘em er meteen maar even achteraan hoor, hebben we dat ook weer gehad.

   3. spelende vrouw

    allochtonen spelen ook de hoofdrol in veel problemen tarrel

    1. M. Brandenburg

     Ach in Rotterdam was het 28 jaar geleden al de buitenlanders die huhn huisvuil in de krachtwijken uit het raam op straat flikkerden, grote ondergrondse containers maar nog steeds te bedondert om het daar in te goooen, in die 28 jaar is de situatie enkel maar verslechtert, nee echt een verrijkking die niet-westerse immigratie.

 2. Jack Flash

  ziggy daar durven ze niet te komen.

 3. Westerling 1

  Als linkse ettertjes hun rotzooi op straat pleuren, dan is het de normaalste zaak van de wereld dat linkse ettertjes het ook opruimen.

 4. Agios

  Het is zo links:voortdurend vingers op vermeende problemen leggen en tegelijkertijd die vingertjes gebruiken om er overal een rotzooitje van te maken. Konden we links maar uitgummen, radieren!

 5. musicmaniac

  Die 78.000 blikjes liggen in Den Haag al op de tramlijn die langs het Schilderswijk en de Haagse markt [inderdaad een allochtonen wijk] liggen. En dat is maar één [allochtonen] wijk. Dus 78.000 stuks is voor Den Haag een lachertje van jewelste. Van de blikjes die in Den Haag rond zwerven kunnen minimaal 500 auto’s gemaakt worden. Mits goed gerecycled!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.