Potverdikkie zeg! World Cleanup Day was 'succes': 78.000 stuks zwerfafval opgeruimd

Geen categoriesep 22 2019, 18:00
In heel Nederland, ja héél Nederland, zijn er maar liefst 78.000 stuks zwerfafval opgeruimd! En dat met wel 16.000 vrijwilligers! Wát een prestatie.
Ja, dat is slechts vijf vertrapte blikjes cola per persoon maar hey! Het gaat om het idee, toch? Laatst was er nog een aflevering van Tegenlicht op tv waar ze lieten zien hoe olietankers in India werden gesloopt. Nou als je dat ziet, zakt de moed je in de schoenen en is die 78.000 stuks zwerfafval niet eens een druppel op een gloeiende plaat.
World Cleanup Day is volgens mij weer zo'n typisch feel good-evenement waar (voornamelijk linkse) mensen met schuldgevoelens en gevoelens van onmacht hun zonden mee kunnen afkopen. Terwijl de zee in India liters kwik en kilo's roest en metaal opslokt, haalt men hier in Nederland vijf blikjes per persoon uit de bosjes. En ja, 'alle beetjes helpen', maar dit zijn wel hele kleine beetjes waardoor ik toch wat begin te twijfelen aan dat spreekwoord.
Er wordt ook nog eens een soort wedstrijdje van gemaakt. Zo is er een app waarmee de deelnemers afval kunnen laten registreren. Dat heeft er voor gezorgd dat men maar liefst 78.000 stuks afval heeft kunnen registeren, in tegenstelling tot de 35.000 van vorig jaar. Wowie zeg! Volgens mij had iedereen gewoon thuis kunnen blijven en ons dergelijke symboolpolitiek kunnen besparen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten