Raceauto rijdt in op publiek van autocross in Leende - minstens 4 gewonden

Geen categoriesep 15 2019, 20:00
Aan het begin van de avond druppelde er nieuws binnen over een auto die in was gereden op het publiek van de autocross in Leende. Het gaat om een 21-jarige dader (m) en een 17-jarige bijrijder (v). Dat meldt De Telegraaf.
De autocross in het Brabantse Leende is uitgelopen op een fiasco. De prijsuitreiking was in volle gang en het evenement naderde dus haar einde. Opeens reed er een racewagen met een snelheid van zo'n 50 kilometer per uur in op het publiek. Zeker vier mensen raakten gewond.
Er werd natuurlijk wild gespeculeerd over het motief van de dader. Omdat het om een racewagen bleek te gaan, leek een aanslag onwaarschijnlijk. Even werd hier en daar ook nog gespeculeerd over een onwel geworden bestuurder, maar ja, de races waren allang afgelopen. Deze tweet zou de mogelijke verklaring kunnen hebben:
Dan ben je (no pun intended) wel écht de weg kwijt. Inrijden op een publiek om een paar euro?! Is dat echt de reden dat er nu twee mannen, een vrouw en zelfs een jongetje in het ziekenhuis liggen? Belachelijk.
Over de toestand van de slachtoffers is nog niet veel bekend. De politie heeft die informatie niet tot zijn beschikking. Ik hoop natuurlijk dat ze allemaal gezond het ziekenhuis weer kunnen verlaten.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten