Sneu: handhavingsambtenaren worden in Amsterdam bedreigd bij taxistandplaatsen

Geen categoriesep 04 2019, 17:00
De Gemeente Amsterdam heeft zojuist aangifte gedaan van bedreiging van haar handhavingsambtenaren. De ordediensten zouden bij diverse taxistandplaatsen rondom de stad worden bedreigd waardoor zij hun controlerende werkzaamheden in de vervoerssector niet kunnen uitvoeren. Wie er verantwoordelijk zijn voor de aanhoudende bedreigingen is onbekend, de ambtenaren worden steeds door 'nieuwe gezichten' bedreigd.
Burgemeester Femke Halsema heeft laten weten in gesprek te willen gaan met de taxihandhavers over de vermeende bedreigingen om te zien wat er kan worden gedaan aan de escalerende situatie. Aangezien de politie nog onderzoek doet en het onduidelijk is vanuit welke organisaties de bedreigingen afkomstig zijn.
Zorgelijk is het natuurlijk wel, ongeacht wie er verantwoordelijk is voor de bedreigingen: maffiose taxibedrijfjes bedienen wellicht zich van agressieve 'hitmen' om handhavingsambtenaren weg te jagen van de taxistandplaatsen. Het zijn 'wild, wild, west'-toestanden daar in Amsterdam. Allemaal om illegale praktijkjes te kunnen hanteren en klanten wellicht een poot uit te trekken.
Overigens is de taxi-branche niet alleen in Amsterdam onveilig, maar ook in allerlei andere landen en steden vinden twijfelachtige zaken plaats. Zo zijn er nog steeds veel taxichauffeurs die stiekem, als je even niet oplet, een paar euro op de ritprijs gooien. Ja, zo zielig zijn mensen blijkbaar.
Behalve de dreiging van geweld jegens handhavingsambtenaren werden tijdens de Amsterdam Canal Pride diverse LGBTQ+'ers geweigerd voor een ritje met de taxi omdat zij "onrein" zouden zijn of zo. Tegelijkertijd gedragen sommige taxichauffeurs zich als beesten tegenover hun klanten en ambtenaren van de stad.
Heel goed dus dat de stad Amsterdam deze onbeschofte bende gaat aanpakken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten