Miljardair George Soros gaat door met politieke missie, steunt Global Climate Strike met miljoenen

George Soros koopt overal ter wereld invloed. Bron: World Economic Forum / Flickr.
Foto: George Soros koopt overal ter wereld invloed. Bron: World Economic Forum / Flickr.

De wereldberoemde speculant George Soros, onder meer bekend van ‘het breken van de Bank van Engeland’ en het steunen van anti-Zwarte Pieten demonstranten in Nederland, steunt blijkbaar al jaren de groene politiek. Zo geeft zijn organisatie miljoenen dollars uit aan ondersteuning van de wereldwijde klimaatstakingen, zo blijkt uit onderzoek van Newsbusters

De wereldwijde klimaatstakingen kosten natuurlijk enorm veel geld. Mensen moet reizen, eten en een dag worden vermaakt. En als de demonstranten geen posters, flyers, ballonnen en spandoeken hebben dan is het een demonstratie zonder boodschap. Dus knutselen kinderen en anderen erop los om hilarische borden te maken met provocerende teksten. Allemaal om een boodschap uit te dragen.

Maar, in sommige gevallen regelen activistische organisaties hun eigen drukwerk. Dat kost natuurlijk klauwen vol met geld, dus wat doe je dan? Als je een beetje links-globalistisch bent, dan klop je gewoon aan bij George Soros, die op de achtergrond het publieke debat beïnvloedt. Via zijn publieke organisaties kun je dan op steun rekenen, mits je gecommiteerd bent aan de ideologie van Soros: globaal-liberalisme, dat eigenlijk haaks staat op het nationaal-liberalisme en conservatisme van bijvoorbeeld een partij als Forum voor Democratie.

De Open Society Foundation zou over een periode van 17 jaar meer dan 24 miljoen dollar hebben uitgeven aan diverse klimaatorganisaties. Met het geld werden onder meer attitude-programma’s georganiseerd en acties gesteund met het doel de bevolking te beïnvloeden. Gezien de enorme opkomst van de recente klimaatstakingen en de algemene aandacht voor het onderwerp klimaat  in het publieke debat, lijken zijn activiteiten vruchten af te werpen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

23 reacties

 1.   

  Bleef het maar bij geld aan klimaatwappies geven. Wat veel erger aan die nazi is dat hij ook duizenden lobbyisten op politici af stuurt. Vaak met heel veel geld om die politici om te kopen.
  Helaas is deze smeerpijp ook niet de enige die dat doet. Ook de Rotschild familie doet dat. Op nog veel grotere schaal.

 2.   

  Regelmatig lees ik als het om klimaatregelen gaat “dat kost geld” Nu neemt Soros voor een deel dat voor zijn rekening en het is weer niet goed. Als alles gratis was, u weet wel “gratis geld” , dan is het oké. Dan houden wij allemaal van een zee zonder plastic als voorbeeld.

  1.   

   jij bent wel echt dom of je weet niet beter je kunt beter gewoon naar je tv blijven kijken dat is beter voor jouw

  2.   

   het alter ego van de tarrel wil niet begrijpen dat kosten niet de maat zijn in deze discussie. Nuttig besteed geld in vooruitgang naar effectief gebruik en winning van energie mag wat kosten. Om de kosten op te drijven met linkse populistische demagogie is nu net niet de bedoeling trut

 3.   

  György Schwartz, beter bekend onder zijn latere naam George Soros, is een in Hongarije geboren, Joods-Amerikaanse miljardair, hedgefondsmanager, veroordeeld misdadiger en opengrens globalist. Hij is beschreven als ‘de meest destructieve linkse demagoog ter wereld’. Anderen hebben hem gekarakteriseerd als de meest vooraanstaande ‘kwaadaardige messiaanse narcist’ van de wereld. Rijk geworden door in WOII zijn mede-joden te verraden en hun achtergelaten bezittingen te verkopen toen zij werden gedeporteerd naar en vermoord in de nazi-gaskamers.
  Groot sponsor van de linkse anarchisten genaamd Black bloc (antifa). Google maar op Black bloc.
  Soros is het laagste van het allerlaagste soort “mens”. Ik vergelijk hem niet met een beest want ik wil onze beesten niet beledigen.

  1.   

   Waar lul je toch over man!
   Complot theorieën! Totaal verzonnen.

  2.   

   George Soros is ook sponsor van BDS en andere georgeniseerde agitatie en agressie tegen Israël.

 4.   

  Ik denk dat ik ook maar eens politicus word. Zeer lucratief. K Moet alleen nog leren schreeuwen langs de zijlijn en niet gaan werken. Word ik dan ook ondersteunt??

 5.   

  Erg gevaarlijk als het grote geld de leiding neemt in een discussie waar hun de meeste winst kunnen genereren.

  Een onzuivere discussie met vooraf bepaalde markt strategie. Waarom laten mensen zich sturen door deze geldstromen ? Straks weer afgeven op de macht van deze machtige lobby omdat toch blijkt dat de winstmarges de drive waren van de redders van de planeet

 6.   

  Hij gokt op een winnend paard. Zijn investering zal weer in klinkende munt worden uitbetaald. De internationale gevestigde orde heeft al lang besloten om over onze rug een biljarden verslindende nieuwe economie op te tuigen. Het kapitaal krijgt weer mooie rendemente op de investeringen, en de domme geindoctrineerde massa kan zijn loon weer zien nivileren naar het nivo van Bulgarije.

  1.   

   mooi gesproken henkie , een waarheid als een koe. Daarom willen ze waarschijnlijk de veestapel halveren. 50% minder kans om met de waarheid om je oren geslagen te worden :)

  2.   

   En het is bovendien een heel goed doel.

 7.   

  Het is een Nazi, moordenaar en narcist en niets minder.
  Is er nu niemand die hem kan euthanaseren vanwege ondraaglijk lijden [voor de mensheid] ?

 8.   

  Het kapitalistische systeem heeft grote welvaart gebracht, maar kent ook enkele schaduwzijden. Eén daarvan is de gevoeligheid voor speculatie. Dat kan grote schade aanrichten. Soros is zo’n speculant die diverse keren zonder scrupules grote schade heeft aangericht.

  Moet ik dan geloven dat deze man z’n leven heeft gebeterd en de filantroop uit is gaan hangen?

  Als ik zie wat hij allemaal flikt en waar hij z’n geld in steekt dan bekruipt mij het gevoel dat hij er doelbewust op uit is om het westen te destabiliseren (dat deed hij als speculant namelijk ook al). Als ik die rotkop zie dan proef ik pure evil.

  En de extreemlinkse hondsvotten die z’n geld aannemen…waar zijn hun principes? Ze gaan in zee met een mega-kapitalist en is het kapitalisme nu juist niet datgene waar ze traditioneel een bloedhekel aan hebben?

  1.   

   uiteraard niet geloven, een gewiekste zakenman bezig met de eigen inkomsten.

   1.   

    @ Spelende Vrouw: hij is stokoud en schatrijk. Ik geloof niet dat hij bezig is om nog meer geld te verdienen, temeer niet omdat hij allerlei “doelen” financiert waar hij nooit iets aan kan verdienen. Wat die “doelen” wel met elkaar gemeen hebben is dat ze het westen ondermijnen.

    Je weet het uiteraard nooit zeker, maar het zou heel goed kunnen dat zich bij hem al vanaf z’n vroegste jeugd een enorme haat tegen het westen heeft ontwikkeld en dat dit zijn manier is om “wraak” te nemen.

    1.   

     ” financiert waar hij nooit iets aan kan verdienen ”

     op de meest vreemde manieren kunnen mensen hun zakken vullen of hun belangen ergens vestigen en elders hun zakken vullen. Met alle respect , jij kan niet beoordelen hoe de geldstromen lopen. Daar heeft de FIOD al een meer jarenplan voor nodig

     1.   

      Wat kan hij verdienen aan het steunen van allerlei identiteitspolitieke SJW activisten en de massa-immigratie vanuit Afrika om maar wat te noemen?

      En waarom zou hij dat op zijn leeftijd nog nastreven?

      Volgens mij wordt deze man gedreven door haat.

 9.   

  Goed van George Soros. Hij is echt iemand die goed bezig is en vooral bezig om de planeet te redden

  1.   

   Blablabla & blablabla

   1.   

    Kom eens met echte argumenten!!!

    1.   

     Je vraagt echt teveel van Dik.

 10.   

  Greta Thunberg strijkt dus kopgelden van George Soros op.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!