Miljardair George Soros gaat door met politieke missie, steunt Global Climate Strike met miljoenen

Geen categoriesep 29 2019, 12:10
De wereldberoemde speculant George Soros, onder meer bekend van 'het breken van de Bank van Engeland' en het steunen van anti-Zwarte Pieten demonstranten in Nederland, steunt blijkbaar al jaren de groene politiek. Zo geeft zijn organisatie miljoenen dollars uit aan ondersteuning van de wereldwijde klimaatstakingen, zo blijkt uit onderzoek van Newsbusters.
De wereldwijde klimaatstakingen kosten natuurlijk enorm veel geld. Mensen moet reizen, eten en een dag worden vermaakt. En als de demonstranten geen posters, flyers, ballonnen en spandoeken hebben dan is het een demonstratie zonder boodschap. Dus knutselen kinderen en anderen erop los om hilarische borden te maken met provocerende teksten. Allemaal om een boodschap uit te dragen.
Maar, in sommige gevallen regelen activistische organisaties hun eigen drukwerk. Dat kost natuurlijk klauwen vol met geld, dus wat doe je dan? Als je een beetje links-globalistisch bent, dan klop je gewoon aan bij George Soros, die op de achtergrond het publieke debat beïnvloedt. Via zijn publieke organisaties kun je dan op steun rekenen, mits je gecommiteerd bent aan de ideologie van Soros: globaal-liberalisme, dat eigenlijk haaks staat op het nationaal-liberalisme en conservatisme van bijvoorbeeld een partij als Forum voor Democratie.
De Open Society Foundation zou over een periode van 17 jaar meer dan 24 miljoen dollar hebben uitgeven aan diverse klimaatorganisaties. Met het geld werden onder meer attitude-programma's georganiseerd en acties gesteund met het doel de bevolking te beïnvloeden. Gezien de enorme opkomst van de recente klimaatstakingen en de algemene aandacht voor het onderwerp klimaat in het publieke debat, lijken zijn activiteiten vruchten af te werpen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten