Verrassing! Asielzoekers uit veilige landen terroriseren Harderwijk

Wat al jaren wordt geroepen, wordt keer op keer bevestigd: asielzoekers uit veilige landen terroriseren Nederland. Dit keer gaat het om Harderwijk, die sinds de komst van asielzoekers met een verdubbeling van het aantal misdrijven in de maag zit.

Een groep asielzoekers uit veilige landen komt naar Harderwijk. Binnen de kortste keren verdubbelt het aantal misdrijven (die ook aan de asielzoekers wordt toegeschreven) en komt Harderwijk er niet meer vanaf. Burgemeester Harm-Jan van Schaik maakt (kennelijk) een vuist en zegt: “Wie wil roven hoort hier niet thuis, deze mensen moeten worden uitgezet.”

En ja hoor: Marokko, Algerije en Albanië zijn de drie meest voorkomende landen van herkomst onder de daders. Je zou er haast generaliserende uitspraken van gaan doen. Maar goed, iedereen wil er dus vanaf en toch gebeurt er niets. De burgemeester wil dat ze worden uitgezet of naar een aso-azc worden overgeplaatst.

En zie hier het probleem waar Nederland tegenaan blijft lopen: Die lui hebben het recht om hier asielaanvraag te doen. Daar zijn wij dan heel erg druk mee, want we moeten wel verifiëren dat Abdul, die eruitziet als iemand van 30, daadwerkelijk 17 jaar en homoseksueel is. Of dat nou wel of niet zo blijkt te zijn maakt volgens mij ook niets uit, want Abdul weigert hoe dan ook om mee te werken en dan leunt iedereen hier maar achterover ‘want mensenrechten’. Ondertussen lachen ze zich in Marokko de ballen uit de broek terwijl wij bezig zijn om te kijken of Abdul misschien niet toch een stageplaats kan krijgen. Zelfs een Syrische azc-bewoner beklaagt zich over dit klote volk:

„Hier ben ik bang om zelfs mijn schoenen te laten staan, want dan zijn ze weg”, zegt Jelal Mohammed (40) uit Syrië. „Ik kan ook geen gebruik maken van de gezamenlijke koelkast, want dan weet ik zeker dat ik niks meer terugvind. Vooral van de mannen uit Marokko en Algerije hebben we last, omdat ze geen enkel respect hebben. Ik snap sowieso niet waarom Nederland deze mensen opvangt.”

Nederland zelf ook niet Jelal…

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

61 reacties

 1. Jumping

  Inderdaad dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. hans-e-pans

   Denk dat je beter kunt spreken van het chanteren van Nederland.

 2. spelende vrouw

  Meteen eruit trappen die etters. Het is toch ongelofelijk hoe justitie hier functioneert ? burgemeesterzoontje en gelukszoekers zijn onaantastbaar !

  persona non grata die tyfus honden en retour zandbak

  1. Blitzkrieg

   morgen, spelende vrouw : Gaat Brandebok nog verdedigen dat de blokkeer Friezen worden vervolgd, de wet zou immers voor iedereen gelden.

   1. Meriadoc Brandebok

    @Blitz

    Môgge, uiteraard gekdt de wet voor zowel veiligelanders als blokkeerfriezen.

    1. Siemien

     En hiermee bewijst occult fantasietje precies wat ik bedoel, “veiligelanders” oftewel illegale migranten die teren op gratis geld die middels belasting verkregen worden, moeten TERUG naar hun veilige land…

     1. Dik

      Glibber steunt het Marrakeshverdrag, die is van hoe-meer-hoe-beter

   2. Mieremet

    Brande bock, Mezzadrama, Anne Schilleboer, etc het zijn er zoveel. Allemaal aliassen van dezelfde linkse l*l. Als Dez figuur dit niet deed kon je zien hoe weinig linkse rakkers hier op DDS rondneuzen. Zielig gewoon.

 3. Tman

  De EU is het lachertje van de wereld,een volk krijgt de regering die het verdient!
  Volgend keer het juiste vakje aankruisen,sukkels!

  1. Tguard

   @Tman +++ gezond verstand!!! Yes

 4. Korporaal Monty

  Misschien moeten we eens spontaan massaal de straat op gaan om hier tegen te demonstreren.

  Of moeten we gewoon braaf blijven wachten op de verkiezingen en dan hopen op een kabinet die dit oplost?

  Het is nog een lange tijd tot de verkiezingen.

  1. DidiMadloba

   Had u een oplossing in gedachten?
   Bedenk wel dat het aanvragen van asiel ieders goed recht is. Dat is in verdragen vastgelegd sinds vluchtende Joden in de jaren ’30 nergens welkom waren behalve in Auschwitz en soortgelijke kampen

   1. Tman

    didi:
    Iedereen kijkt smachtend uit naar een soort van “endlösung”.
    Even `Mein Kamp ‘ er op naslaan,ofdat er misschien iets minder hardvochtige oplossingen/ideëen op de plank lagen om ongewenste individuen kwijt te raken!

    1. Meriadoc Brandebok

     Onze huisneonazi geeft college.

     1. Siemien

      Occult fantasietje wenst graag meer kansparels

   2. Agios

    Natuurlijk is dat een goed recht, maar wel in het eigen land aanvragen! Zo staat het ook in de wet.

   3. RvdBe

    Aanvragen is je recht, je aan de wet houden is een plicht.
    Bii misdraging wordt je aanvraag direct afgewezen en wordt je direct uitgezet.
    Moeilijk he.

 5. Annemijn

  Laten we hopen dat het verblijf tussen deze gezellige lotgenoten, deze asielzoekers redpillt over wat een feest migratie is.

 6. DidiMadloba

  Met vluchtelingen heeft dit uiteraard niets te maken.

  Het Marrakesj-pact beoogt structurele oplossingen te vinden voor migratievraagstukken. Maar dat probeerden populisten te torpederen met een onzinnig juridisch kletsverhaal. Want populisten willen nooit oplossingen: ze bedienen ontevredenen en die moeten ontevreden blijven anders gaan die als kiezer verloren.

  Wat niet meehelpt is dat toenmalig staatssecretaris Teeven de landen van herkomst is gaan betalen voor het terugnemen van afgewezen asielzoekers. Dat is wel effectief, maar ook verslavend: nu die (doorgaans straatarme) landen weten dat het terugnemen van een afgewezen migrant geld waard is doen ze het niet meer voor niets! Bedankt, Teeven!

  1. Kretoloog

   Je vergeet te vermelden dat Teeven het geven van terugkeergelden aan thuislanden moest doen onder druk van de PvdA.En zoals het een ware VVDer betaamt, ging hij daarmee akkoord (coalitiebelangen Rutte 2). Opportunisme viert nu eenmaal altijd hoogtij bij de liberalen.

   1. Vit

    Ik weet niet wat gunstiger is, terugkeergelden of de kosten van gemiddeld 25.000 euro per jaar per persoon voor gespuis.

    1. Eliahu

     Misschien heeft u ze nog een keer nodig. En om dan te moeten gaan werven zal ook wel wat kosten. Dus u hebt gelijk hierin. Beter om wat achter de hand
     te hebben.

     1. Siemien

      Hun eigen land heeft ze nodig voor de wederopbouw

    2. Bolkestein

     De Orban-oplossing is nog goedkoper en werkt stukken effectiever. Die parasieten kunnen daar het land gewoon niet meer in komen. Kraan dicht is nog altijd effectiever dan dweilen.

     1. Pauline Kummer

      Voor Orbàn moet de geldkraan dicht. Loodgieters uit Eritrea kunnen dat klusje wel opknappen. Vind ik.

     2. Kretoloog

      “Loodgieters uit Eritrea”, aldus mevr. CumKummer.

      Wat klopt hier niet?

      Precies, uit Eritrea komen geen loodgieters. Die zijn daar ook helemaal niet nodig. Water halen ze uit de put, wassen doen ze in de rivier en douchen hebben ze nog nooit van gehoord.

     3. Dik

      De aandoenlijke komt, zoals al jaren duidelijk is, in vele gedaanten en onder vele namen.

     4. Kretoloog

      O ja, en schijten doen ze in Eritrea in de bosjes. Slechts 11% van de inwoners van dat land heeft een eigen toilet.

      In de AZC’s schijten de Eritreers vaak op de WC-bril. Ze hebben geen idee hoe ze een toilet moeten gebruiken. En opruimen, ho maar. Dat is voor de dames CumKummer.

     5. Dik

      ‘O ja, en schijten doen ze in Eritrea in de bosjes.’

      Je weet toch wel dat de aandoenlijke in vele verschijningen is verschenen en nog steeds verschijnt?

 7. Agios

  Deze gasten hebben niets te doen en u weet ‘ledigheid is des duivels oorkussen’. We moeten dus helpen en dat zal de linkse deugmens als muziek in de oren klinken. Zet ze aan het werk in het thuisland (daar is nog wel het een en ander te doen…) en laat ze eventueel van daaruit asiel aanvragen. De wachttijd is natuurlijk voor eigen rekening! Daar hoeven we toch niet zo moeilijk over te doen?

 8. GIF

  U haalt me de woorden uit de mond. Ik wist niet dat de oplossing om van dit vuile volk door sociale acceptatie af te komen en uit gevoerd zou kunnen worden. Dat kunnen we snel regelen. Misschien het overwegen ook waard om in de Oostvaardersplassen een terrein in te richten gelijkend een beestenstal. Wat zullen ze zich daar thuis voelen. En denk erom niet bijvoederen.

 9. ikweetwatikwil

  Een plan van aanpak is en dat komt dan van een gewone burger die zorgen heeft voor de toekomst, zonder pardon al die loslopende mannen terug sturen.
  Nederland heeft zonder veel zicht op de zaken, alles maar binnen gelaten. Iedereen was opeens “vluchteling” . Nou mooi niet, dat zag een zinnig mens. Ze kwamen alleen op de honing af en linkse partijen lieten dat toe. Daar voelden ze zich fijn bij. Nederland werd onveilig, maar dat namen ze op de koop toe. Niet zo zeuren Nederlanders en kop houden Waarschuwingen werden in de wind geslagen en partijen die dat deden werden/worden buitenspel gezet. Mensen die op die partijen stemmen worden uitgemaakt voor nazi. .

  Op dit moment is het “Nederland oh Nederland een dikke kop maar geen verstand.
  Dat verstand zullen we er weer in moeten hameren. Stem PVV.

 10. JFU

  En zo gaan we langzaam maar zeker ten onder. Nog nooit vertoont in de wereld geschiedenis, dat een heel continent, en vooral ons land, zich vrijwillig overgeeft aan barbaren.

  1. Korporaal Monty

   “Nog nooit vertoont in de wereld geschiedenis, dat een heel continent”

   Hoe zijn de Inca’s aan hun einde gekomen?
   Hoe is het vergaan met de oorspronkelijke bewoners van Noord Amerika en Australië?

   Of behoort dit niet tot jou ‘wereld geschiedenis’?

   1. Bolkestein

    Deden de Aboriginals of de Indianen dan ook aan Wir schaffen das?

   2. Bolkestein

    “Het is een klein groepje dat het verziekt voor de rest”

    Wegkijken heeft hierbij een gezicht gekregen.

   3. Mart

    Juist….het waren en zijn altijd de ”barbaren” met hun ziektens en culturen die de oorspronkelijke bewoners in een hoek drukken of uitroeien……nu zijn de ”witten” dus aan de beurd.

   4. Mart

    ”Door het zwaard en de kogel….ondanks tegenstreven.Maar wèl eerbaar.Dat kun je niet zeggen over het europeese volkje,die zich ”een oor aan laten naaien”.

 11. Peter Loosduinen

  Even wat onparlementair taalgebruik:
  Oppleuren met die kankerhonden !!

  1. Heinz

   Optiefen kan ook. Hier een reclame van Sire. De maatschappij ben jij “Mies zit in de tram. Daar komt oma. Oma vraagt: “Mag ik daar zitten? Ik ben oud en een beetje moe.” “Optiefen ouwe graftak”, zegt Mies. Oma moet huilen. Mies is blij. Nu kan ze lekker blijven zitten.”

 12. Joop Klepzeikert

  Die lui hebben NIET het recht om hier asielaanvraag te doen.
  Volgens alle internationale wetten en verdragen behoort een vluchteling asiel aan te vragen in het dichtstbijzijnde veilige land. In het geval van veilige landen is dat dus het eigen land.
  Uit veilige landen heeft niemand recht op asiel, dus zullen ze, zoals ieder ander in eigen land een visum aan moeten vragen.
  Nederland gaat tegen internationale wetten en verdragen in door ze wel in de asielprocedure op te nemen.

  1. Korporaal Monty

   “om hier asielaanvraag te doen”

   Hoezo hier?
   Wat ben jij voor super Trol. Jij reageert toch vanuit het buitenland.
   Waar is ‘hier’ voor jou?

 13. Shadow1100

  Meneer Rutte zei pas nog tegen meneer Wilders:”We hebben geen marokkanenprobleem”. Rutte staat wat ver van de werkelijkheid..

  1. Original NL

   Er zijn idd sterrestelsels die lichtjaren dichter bij de werkelijkheid staan als markje trutte!

   1. Pauline Kummer

    Dacht u dat Baudet het beter zou doen? Die heeft het veel te druk met zijn haar.

    1. Dik

     De aandoenlijke verschijnt al jaren in vele gedaanten, na een scheet weet je al van welke reet het komt.

 14. Siemien

  Hier zijn gasten die vinden dat de grenzen nog opnener moeten, die rechtvaardigen dat deze kansparels hier zijn

  1. Aaldering

   De grenzen zijn al open. Hierbij ons een rijtje stenen in de weg met een kruisje je merkt het alleen aan de verkeersborden, spelende kinderen e.d. Familie in Sittard, voordeur uit, oversteken en door het plantsoentje Nederland uit. Realiteit.

 15. Jynx

  Trap dat gajes er toch uit, anders doen we het zelf wel vandaag of morgen.

  1. Fortiori

   “We”? We zit gewoon thuis. Neem dat maar aan. Als puntje bij paaltje komt zegt we er geen last van te hebben!

   1. Jynx

    Wacht maar!!

   2. Jynx

    We wacht af tot de tijd rijp is

 16. monach

  Criminelen worden als asielzoekers door hun ouders gedumpt in Europa.

 17. Jack Flash

  Rutte 4? tsss blwegh.

 18. Jack Flash

  Ik kan die lui niet meer zien.Ze zitten overal ,maakt niet uit waar je komt in Nederland.In alle uithoeken.Ik kan het weten want ik kom door het hele land tot in de kleinste gehuchten.

  1. Marija

   Is mij ook opgevallen, wat hebben we toch een k.ut regering die nooit weet op te treden tegen deze invasie, nee integendeel, het royaal toestaat en de eigen bevolking in de stro.nt laat zakken.
   Rutte rot toch eens op man.

 19. jorisxl

  Het zijn de nakomelingen van NSBers die die lui allemaal hier hebben binnengelaten de stemmers op groen links PvA D66.

 20. Pescador

  doen ze anders nooit, dit moet een vergissing zijn 🙂

 21. C.A.Barstow

  Tja, deze kansenparels mogen toch ook wel eens misstap maken, toch?

  Stem FvD/PVV

 22. Bolkestein

  Maar het is toch maar een hele kleine groep die het voor de grote groep goedwillenden verpest? Wel, als die groep nou werkelijk zo klein is, waarom hebben ze er dan al jaren de handen aan vol?

 23. Michael M

  Niemand wordt bijna uitgezet. Nepnieuws en leugens. Alles blijft gewoon in Nederland. Dat doet het partijkartel bewust. Anders kan er nu en in de toekomst geen chaos gecreëerd worden. De boefjes van het partijkartel willen van ons af. Hoe meer ellende, hoe meer ze genieten in Den Haag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.