Video: realitycheck met Robert Jensen "mensen zijn knettergek aan het worden, politiek correct"

Geen categoriesep 24 2019, 21:00
In de meest recente Online Show van Robert Jensen checkt hij hoe het vaderland ervoor staat. Volgens Jensen is Nederland 'afgeschaft' en staat het er niet goed voor met ons land. De fiere rood-wit-blauwe vlag van de Hollanders wordt volgens Jensen namelijk binnenkort vervangen door een blauwe vlag, met gele sterren. De eerste stappen in dat proces zijn al gezet.
Behalve het vervangen van de Nederlandse driekleur met de Europese vlag behandeld Jensen de radicalisering van het midden. Bij radicaliseren denken we wellicht aan salafistische moslims, rabiate joden of kruisvaardige christenen. En radicaal zijn zij zeker. Maar in dit geval behandelt Jensen een aantal zaken waaruit blijkt dat de mainstream aan het radicaliseren is, zoals de wijze waarop men omgaat met het onderwerp klimaatverandering.
Maar eerst even over kansen. Is het mogelijk dat de meerderheid in een samenleving ontspoort? Dat het mogelijk is blijkt uit het verleden. Natuurlijk een heel makkelijk voorbeeld maar daarom niet minder waar: denk aan de jaren '30, waarin veel Europeanen ontspoorden.
Het gebeurt dus blijkbaar vaker dat grote groepen mensen ontsporen: "mensen zijn knettergek aan het worden, mensen begrijpen niet de schade die dit aanricht als je je kinderen hiernaar laat kijken" zegt Jensen terwijl hij radicale klimaatdemonstranten evalueert. Echter lijkt niemand in te zien dat de mainstream radicaliseert. Een ander voorbeeld van de radicalisering van de mainstream is bijvoorbeeld de impact van de wet- en regelgeving rondom het element stikstof. Hierdoor ligt half bouwend Nederland op z'n gat en verergert de woningcrisis.
Dát is pas radicaal. Verder vind ik het radicaal dat er geen landgrenzen zijn sinds iedereen fan is van 'de inclusieve samenleving'. Tevens vind ik het radicaal te denken dat de aarde over 15 jaar niet meer bestaat door 'klimaatverandering'. Dat zijn de extreme ideeën. Waar leidt dit toe? We zullen binnenkort wel een realitycheck krijgen.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten