VVD en CDA toch wel trots op Nederlandse historie: 'We mogen trots zijn op onze geschiedenis'

Geen categoriesep 16 2019, 8:00
Met gezeur en gedeug van de afgelopen dagen of de Gouden Eeuw nu wel of niet als term zou moeten worden geschrapt besloten de 'rechtse' regeringspartijen CDA en VVD om zich ook te gaan bemoeien met deze discussie. Wat blijkt? VVD en CDA beweren juist wel trots te zijn op onze geschiedenis! Het gaat zelfs een stapje verder: we moeten onze geschiedenis juist meer etaleren.
Volgens Pieter Heerma van het CDA is er niks mis met een gezonde portie van vaderlandsliefde, volgens Heertema kan enige vorm van vaderlandsliefde juist verbindend werken. Gewaagde uitspraken van een CDA'er, het CDA staat toch al gauw bekend als de partij die links deugt om niet in al te negatief daglicht te vallen. Toch blijft het CDA voet bij stuk houden; we moeten niet zomaar onze geschiedenis veranderen.
Iets wat het Amsterdam Museum - als simpele publiciteitsstunt - dus wel doet. Zij gaan de geschiedenis bepalen door te kijken met de bril van nu, iets wat anachronistisch is en daardoor historisch gezien incorrect.
Volgens Klaas Dijkhoff moet er een prominentere plek komen voor de verering van het Plakkaat van Verlatinghe, Dijkhoff is van mening dat het Plakkaat veel overeenkomsten heeft met de onafhankelijkheidsverklaring van de Amerikanen. Deze onafhankelijkheidsverklaring staat op de dag van vandaag nog steeds op een hoog altaar, iets wat de Amerikaanse geest symboliseert. Wellicht dat wij Nederlanders ook meer waarden moeten gaan hechten aan onze onafhankelijkheidsverklaring.
Hoe ze twee partijen dit willen is nog niet duidelijk, mogelijk is het niet meer dan stoere taal om boze burgers tijdelijk tevreden te houden.

We mogen trots zijn op onze geschiedenis en dat mogen we best laten zien

We zullen zien of de VVD en CDA zich gaan inzetten voor onze geschiedenis!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten