Wéér een opportunistische overloper van FvD naar Groep Otten

Wederom is er een overloper van Forum voor Democratie naar de partij van de ex-FvD-penningmeester vertrokken. Zuid-Hollands FvD-Statenlid Caroline Persenaire heeft zich aangesloten bij de partij van Henk Otten. Dat maakt Otten via Twitter bekend.

Persenaire heeft haar lidmaatschap ongeveer twee uur geleden beëindigd voordat ze de overstap naar de partij van Otten bekendmaakte. Na “zorgvuldige afweging van afgelopen periode” is ze tot dit besluit gekomen, bevestigt ze na Ottens’ tweet.

Hoe zorgvuldig die afweging is geweest, vraag ik mij ten zeerste af. Ze hebben bij Groep Otten weliswaar allerlei plannen die overgenomen zijn of lijken op die uit het partijprogramma van FvD, Henk Otten zit wel met een aantal overlopers die niet het charisma hebben (of zelfs maar in de buurt komen) van Baudet en Hiddema. De vraag is dan hoe groot de kans is dat zij “de noodzakelijke politieke verandering” daadwerkelijk kunnen gaan realiseren.

Het lijkt er steeds meer op dat FvD zich op deze manier ontdoet van opportunisten, good riddance. Deze ‘klap’ van Persenaire zal denk ik ook niet veel schade aanrichten. Voor het publiek was zij volgens mij geen bekende en belandt daardoor onder de noemer ‘één van de overlopers’.

FvD lijkt in de peilingen te zijn gestabiliseerd. Nu is het de taak het vertrouwen weer op te bouwen en de schade zien te herstellen. De eerste stap is daarin al gezet door in Zaandam samen te komen. Morgen zullen we zien wat daar allemaal uit is gekomen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. Mezzadra

  Cliteur verzekerde ons deze week parmantig dat de leegloop bij het FvD nu tot stilstand was gekomen.

  Deze LPF-soap blijft ons vermaken.

  1. Mycase

   Onze p*do geeft ook weer een digitaal plasje hoor

   1. Watcher

    “De meest briljante propagandistische techniek zal geen succes opleveren tenzij er constant één fundamenteel principe in gedachten wordt gehouden – het moet zich beperken tot een paar punten en ze steeds opnieuw herhalen.”

    Goebbels

    Jumping Dik Lugar, jij grote rat.

  2. Dik

   De aandoenlijke heeft alweer een digitaal plasje gedaan.

  3. Vit

   @Mezzadra

   “Parmantig”

   Ik ken er maar een die dat woord gebruikt.

   1. Vit

    “Graatsma”

    1. Vit

     Dezelfde die destijds op forum ‘Terdiscussie’ toegaf voor de overheid te werken om fora te sturen.

     1. Peter Oudshoorn

      Natuurlijk werkt W im Graatsma voor de overheid: het Rijnlandse model springt er bij elke stupide reactie uit.

      Wat opvalt is de rigiditeit die bij deze psychopatische karakterstructuur behoort, alsmede het voortdurend praten in de pluralis majestatis om zijn vermeende verhevenheid uit te drukken. Iets wat megalomane narcisten niet kunnen nalaten. De man is zwaar ziek in zijn hoofd.

      Mezza Madrassa is een smerige rioolrat, mooier is het niet maken.

     2. meneer cactus

      geheel correct peter, voor het beste resultaat dus volledig doodzwijgen

     3. Beukman

      Siemien, ik ben het zelden of nooit eens met Beukman, Noppen en Brandebok. Ik ben PVV-stemmer en overwegend rechts georienteerd. Maar ondanks de permanente onenigheid met de drie heb ik nooit het idee dat ze hier komen om te trollen – ze hebben alleen een diametraal tegenovergestelde mening. En dat mag.
      Daarbij komt dat Beukman en Noppen sterk kunnen formuleren en goed geinformeerd zijn. Daardoor delven hun opponenten al gauw het onderspit wat natuurlijk kwaad bloed zet. Die machteloosheid baant zich een weg door de ander als trol weg te zetten. En dus niet meer serieus te hoeven nemen.

      aldus mijn wispelturige vriend @Peter Oudshoorn op een eerder moment.

     4. Deathspank

      @Beukman: Kan het alleen maar eens zijn met @Peter. Hoe kan je anders je eigen mening leren verdedigen! Ben niet zo’n onderbuik gevoel man!

    2. Dik

     “Graatsma”

     Inderdaad, er zijn er nog tientallen. De aandoenlijke wisselt tegenwoordig ongeveer dagelijks van nick, dat komt omdat hij warme gevoelens koestert voor kleine kinderen, het fantaseren over seks met kinderen aandoenlijk noemt en hoopt dat ISIS blijft bestaan.

     Dat klopt, als Sint Pim premier was geworden had Nederland er heel anders voorgestaan. Toch goed dat er een God is.
     ~Mezzadra~

 2. Kretoloog

  Nr. 10 was zij op de Z-H lijst. Meegelift op het succes en de bekendheid van Baudet. En nu gaat deze mevrouw zelfstandig verder. Levert haar weer een extra vergoeding op. Want dat is de hoofdreden van al die afsplitsingen: extra geld.

  1. Decca

   Inderdaad. Deze overlopers zijn de politieke gelddieven van onze maatschappij. De politiekers die alleen maar financieel beter willen worden over de rug van een ander, zonder ook maar iets ter verbetering en/of verandering aan kunnen dragen.

 3. Trude Herr

  Met charismus alleen ga je het niet redden. Bij Baudet en zeker ook mr. Hiddema is het te overdone. Het gaat lijken op de Engelse populaire serie Fawlty Towers. Veel te veel op theater gericht.

  1. Mycase

   Zorg jij nu maar dat oostduitsland bij Duitsland blijft meid

   1. Watcher

    @Mycase zielig figuur van de familie lugar.

 4. Luctor_et_Emergo

  Ach ja. Soort zoekt soort, nietwaar? Aan deze overlopers had de FvD uiteindelijk toch niets gehad. Dus prima dat ze nu kleur bekennen en opkrassen. Dit zorgt vooral voor een grondige opschoning binnen de partij. Wat overblijft is een sterkere partij die zich straks nog beter zal kunnen profileren. Die “VVD-light” van Otten geef ik nog geen jaar.

  1. Deathspank

   Helemaal eens, laat er nog maar een paar weg gaan, Liever nu dan later in 2021, kaf koren… Opzouten, je vriendje mag ook mee.

   1. Agios

    Mevrouw heeft al zo’n echt vertrokken links bekkie. Otten zit er ook niet bij alsof alles gesmeerd verloopt….

 5. santiago

  Gaat helemaal nergens over.

 6. Mycase

  Puur kiezers bedrog ik vindt dat dat niet kan

  1. Watcher

   @Mycase die T met opzet– triest figuur 🙂 🙂 :).

 7. meneer cactus

  Een soort denk maar dan aan de andere kant. Weer een clubje erbij wat in de linkse vijver gaat vissen. otten is het immers niet eens met baudet

 8. Robert75

  Jaja de hele partij dondert zo ongeveer in elkaar maar bij de DDS zijn ze positief.

  1. merlot

   “de hele partij dondert zo ongeveer in elkaar”.

   Butters doet aan wishfull thinking.

   1. Robert75

    Dat zie je toch ? Ze lopen met bosjes weg hoor. Maar misschien zit je nog in de ontkenningsfase dat kan natuurlijk. En straks als die zaak inhoudelijk behandeld wordt en blijkt dat Baudet eigenlijk keihard heeft staan te liegen om Otten uit te partij te werken dan wordt het nog veel erger. Dan zullen ook heel veel stemmers afhaken. Maar logisch als je partij wordt geleid door een omhooggevallen amateurtje

  2. meneer cactus

   ik ben zeker positief , 1 iemand spint hier heel veel garen bij 🙂 🙂

  3. Saskia Haan

   Ach weet je, het zal voor dds ook niet leuk zijn..zij investeren ook hun tijd en geld in Fv d en krijg je dit..Wel jammer dat DDS zo n leedvermaak had toen PVV verloor.., maar eens krijg je klap terug

 9. El Greco

  Je ziet aan de foto dat het bij de groep Otten veel gezelliger is.

 10. Dik

  Overlopen zonder mandaat van de kiezer, dat komt vanzelf goed.

 11. Vit

  Ik ben zeer benieuwd wat er uit die aanklacht komt, zelf heb ik het donkerbruine vermoeden dat Otten zich hiermee lelijk in de vingers snijd, ik wens zijn nieuwe aanhang in ieder geval veel plezier zolang het duurt.

  1. Dik

   Ik wens ze de totale ondergang, het is een vuns die over de rug van FvD z’n eigen machtswellust streelt.

  2. EU kok

   Otten zich in de vingers snijden?
   Vergeet het maar.

   1. Vit

    Ik spreek je nog wel.

    1. Vit

     Of hij trekt het in met een kudtsmoes, dat kan ook nog.

 12. Drollevanger

  Een goede zaak voor het FVD. het gaat daar net als bij het koken van soep. Het schuim wordt er op tijd afgeschept voordat de eiwitten gaan stollen.
  Dat hadden veel andere partijen ook moeten doen toen het nog kon.

  1. Dik

   +1

 13. ZiggyStardust

  Mezzadra verzekerde ons onlangs onder zijn alias Lao Tse dat hij weg zou blijven bij DDS. Deze wanhopige trol blijft ons vermaken.

  1. Siemien

   Gewoon structureel de vloer met dit soort aan blijven vegen, even helpen herinneren wat gezegd heeft over se* met kinderen, Isis, Volkert etc etc.

 14. I.W.A.B

  Zetelrovers zijn van alle tijden
  Geert Wilders is ook gewoon begonnen als ordinaire
  zetelrover
  En het is nu om in Latijn te blijven
  Aan Thierry Ezel te vragen aan de andere leden
  Quo vadis..

  1. toetssteen

   IWAB
   Het ging over de Turkije deal waar Wilders mordicus tegen was en is. U vindt dus dat de partijdiscipline maar boven alles gaat? Communist!
   Wilders had overigens erg veel stemmen vergaard.

 15. Saskia Haan

  Er komen minimaal nog 2 Eerste Kamerleden bij en nog 11 statenleden. Beetje bij beetje vertrekken ze, dan trekt het meer media aandacht voor Otten. Dan praat je over maanden..Merkwaardig vind ik de stilte vanuit Baudet. Cliteur had beter kunnen zeggen; je kunt nooit garanderen dat mensen een partij verlaten..en ..wat wil Fv d nu met die ivf behandelingen en nexit, en het H woord (hypotheekrenteaftrek) etc, etc, maanden verder en ik weet nog niets

 16. AS210854

  Ach die oude van dagen hebben ook niks te zoeken bij fvd.

 17. Meriadoc Brandebok

  Maar het ligt allemaal niet aan Baudet, hoor.

 18. devel-hunt

  In dit fanclubblaadje van Baudet, wordt stelselmatig een belangrijk feit over het hoofd gezien. Otten was de belangrijkste ideeën man binnen het FvD, terwijl Baudet meer de intellectuele kan voor zijn rekening nam. Ondanks het feit dat Otten hier op deze fansite van Baudet uiteraard als niet relevant wordt neergezet was hij de ware architect van het FvD. Vanuit dat oogpunt is het niet vreemd dat er prominente leden de overstap naar Otten maken.
  P.s., de partij gaat nooit meer zo groot worden als voor die ellende, het vertrouwen is blijvend beschadigd, veel kiezers keren nu al nooit meer terug. Zo werkt het nu eenmaal in de politiek.

  1. Beukman

   Inderdaad. Otten wordt op deze Forum-fansite vaak weggezet als een soort van boekhouder. De werkelijkheid is dat hij het was die de partij en haar structuur op poten heeft gezet. Zijn geduld en zijn realisme zullen hem hierbij zeker hebben geholpen.

   Baudet heeft Otten in het verleden vaak “onmisbaar” genoemd. We zullen gaan zien of Thierry zo maar wat zei.

 19. musicmaniac

  Vraag me af welke volgende partijen zich gaan afsplitsen. Hoe versplinter je de politiek?
  Heeft iemand er ooit bij stil gestaan hoeveel partijen we hebben voor zo’n klein stipje op de wereldbol? Moeten er nog 20, 30 partijen bijkomen? Of gaat men nu eindelijk een kiesdrempel instellen?! Een kiesdrempel te beginnen bij minimaal 10 zetels. Kom je er niet aan, dan wegwezen. Hebben we geen last meer van Bij1, Nida, Denk, Christen Unie, SGP et cetera. Dat zou lekker opruimen!!!

  1. Meriadoc Brandebok

   Ik zou eerder voor de situatie van voor 2002 pleiten: drie belangrijke partijen in de Kamer, CDA, PvdA en VVD. Eventueel de gekkies van D66 nog als aanhangwagen. Kleine christelijke partijen als constructieve oppositie. Daarmee zou Nederland geholpen zijn.

  2. Mart

   Verdeel en heers, wie zei dat ook eens? En de muzelmannen lachen zig het apelazer.

 20. Wim Vreeswijk

  Otten is een d66 mol en laat die dissidente FvDers, ingegeven voor angst voor rechts stemgedrag, maar gewoon overlopen. Laat de sanering maar gewoon doorgaan.

 21. Heras

  En nu nog maar afwachten tot Otten stemmen krijgt…
  En ook in deze partij zullen teleurstellingen zijn.

 22. Mart

  Zo te lezen verlaat het kaf vanzelf het koren….win/win dus.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.