Zwaar deprimerend: ruim 150.000 statushouders sinds 2014 nog steeds in bijstand

Wederom worden we met onze neuzen op de feiten gedrukt: tussen de 150.000 en 200.000 statushouders die sinds 2014 in Nederland wonen, zijn werkloos. Ook wordt het er niet snel beter op. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

Van vluchtelingen die sinds 2015 in Nederland aankwamen, heeft slechts 17 procent betaald werk. Dat is slechts vier procentpunt meer dan vluchtelingen die het jaar ervoor aankwamen. Een dikke 80 procent zit dus gewoon thuis niks te doen en te wachten op de uitkering. Het gaat om zo’n 150.000 tot 200.000 mensen die dus geen betaald werk hebben.

En voor wie goede hoop heeft voor die 17 procent die wél werkt: ‘betaald werk’ betekent minimaal 12 uur per week werken. Ga er maar vanuit dat een groot deel van die 17 procent nog steeds een uitkering heeft waarmee ze hun inkomen aanvullen.

Kennisplatform Integratie en Samenleving (KIS), Divosa (vereniging van directeuren van sociale diensten) en de Sociaal-Economische Raad wijzen op allerlei mankementen bij gemeenten en overheidsorganen die een vlotte integratie belemmeren. Gemeenten delen hun ervaringen niet, hebben geen centraal aanspreekpunt et cetera, et cetera.

Maar volgens mij ligt het voor het grootste deel gewoon aan het feit dat zij al beginnen met een uitkering en vrij snel doorhebben dat werken betekent dat je gekort wordt op je uitkering, waardoor je dus gewoon net zo goed niet kunt gaan werken. De levensstandaard is hier al vele malen hoger dan zij gewend zijn, waardoor ik me prima voor kan stellen dat onderaan de sociale ladder hangen voor hen nog helemaal niet zo slecht is. Het zure is alleen dat wij dat met z’n allen bekostigen en er overduidelijk niet geluisterd wordt naar kritiek op dit fenomeen. De cijfers liegen er niet om! Ga maar na wat dat maandelijks kost aan belastinggeld…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

75 reacties

 1. meneer cactus

  Hoe kunnen al die hoger opgeleide kanspareltjes nou nog werkeloos zijn als de vraag op arbeidsmarkt zo schrijnend hoog is ?

  1. Bender

   Daar gaat malle Pietje je vast trachten uit te leggen met allerlei lul smoezen!

   1. Piet51

    We zouden eens naar Duitsland moeten kijken. Daar mogen asielzoekers al, onder voorwaarden, werk. Hier mogen statishouders dat pas, maar krijgen ze geen kans. Ik ken overigens een Iraanse cardioloog, Syrische tandarts, Marokkaanse doktersassistente, en anderen. Die functioneren prima. We moeten gemakkelijker worden met het laten integreren. Dat is de oplossing. Ilja Pfeiffer werkt dit idee in zijn laatste boek Grand Hotel Europa, van harte aanbevolen, wat verder uit als de oplossing voor de teloorgang van Europa: maak gebruik van immigratie, want daar liggen kansen. Dat is goed voor Iedereen, Europeanen en immigranten.

    1. meneer cactus

     zeg pietje , we hoeven enkel in Nederland te kijken . Statushouders mogen werken , kunnen werken want de arbeidsmarkt heeft ruimte maar ze gaan niet aan het werk.

     Linkse mafklappers trekken meteen de conclusie dat ze de kans niet krijgen.

     pietje het is heel simpel , minder minder minder , ik laat me door jou zeker geen schuldcomplex aanpraten dat we die leegvreters kansen onthouden. Die leegvreters kunnen op alle niveau’s aan de gang maar het gratis geld in land van melk en honing is veel relaxter.

     sukkel

     1. Bender

      Wat voorspelde ik nu zo even meneer cactus, voila de lulsmoezen van malle Pietje…..

    2. Original NL

     Ja piet..goed opgeleide asielzoekers vinden wel een baan..
     De problemen zijn er voor de 99 % asielsukkels zonder opleiding, lopend in een nachtjurk, de taal niet machtig..en zo dom als het achtereind van een varken..
     Sukkel 2.

     1. Dik

      @Original: Ach, alles gratis, toch?

      Rutte is malle Eppie, die tekent bij het kruisje en wij mogen dokken.

    3. Stanly2000

     Pietje,
     Fast jeder zweite Arbeitslose hat einen Migrationshintergrund. (die Welt)
     In diesem Jahr gab es durchschnittlich knapp 2,3 Millionen Arbeitslose in Deutschland.

     1. Original NL

      Game, set en match!!

    4. Peter Oudshoorn

     Piet51 is een blinde linkse dwaas. Waarschijnlijk ook nog oorspronkelijk van ggristelijke huize.

     Zonde om ook maar een minuut aandacht aan die gehersenspoelde sukkel te geven.

     1. Pauline Kummer

      In de aftiteling van de reaguurders op dit weblog komt u bij mij als de meest gefrustreerde persoon over. PK.

    5. Agios

     Geweldig. Je kent er drie die iets verder komen dan 1+1 =. Wat is er met die andere 147.997? Je ziet toch wel in dat je raaskalt he?

     1. Agios

      Ik wil het niet helemaal rot met je maken. 2000 geef ik nog het voordeel van de twijfel.

    6. M de ruyter

     Mensen moeten inderdaad zo snel mogelijk aan het werk dan gaat het integreren ook een stuk makkelijker (eerder was jou spelling trouwens vlekkeloos, nu niet meer..)
     We moeten ons eerst de vraag stellen of we wel immigratie willen en vervolgens welke soort immigranten. Er zijn zat redenen te bedenken waarom niet.
     -Cultuurverschil (balkanisering tot gevolg)
     -Klein land.
     -Ecologische en milieu overwegingen.
     Die werkgevers die nu pushen voor immigratie zijn dezelfde die ze het eerste afserveren (zie jaren 80/90)

    7. RvdBe

     Zoiets als dat Cappelse bouwbedrijf vorig jaar: 9 Syrische statushouders met bouwachtergrond de kans geven, na 1 week kwam er geen 1 meer opdagen.
     Zulke moet je direct uitzetten dus.

   2. meneer cactus

    heeft net geen 2 uur geduurd voor de idioot zich meldde ! natuurlijk is het de schuld van de maatschappij , ze krijgen de kans niet om aan het werk te gaan. Wat een linkse mafklapper

    1. Original NL

     Idd..het ligt nooit aan die “status houders”, het is altijd onze schuld.

   3. Deathspank

    Inderdaad, malle pietje

  2. Deathspank

   Ik weet zeker dat @Beukman, @Brandebok en niet als laatste @Mezzadra, je dit prima kunnen uitleggen.

  3. Trude Herr

   Die al werkzaam als tandarts, chirurg enz. De zogenaamde specialistische beroepen. Maar dat ziet u niet wanneer u de ganse dag rondhangt in de snackbar en in de voor
   u gelukkige situatie van een gezonde levensfase verkeert.

   1. Kretoloog

    “Also sprach Trude Herr”.

    Ontzettende eikel, die je bent. Om de naam aan te nemen van een gevierde Duitse zangeres, die nu al ruim 28 jaar geleden is overleden.
    Je bent een lijkenpikker en een necrofiel.

   2. meneer cactus

    zijn die cijfers verzameld voor de snackbar ? das vreemd

  4. Howard

   Dat is heel makkelijk, werkgevers willen geen ouderen. Of ze nu Nederlander zijn of uit de vreemde komen. Het draait allemaal om de centjes. Ben je, om wat voor reden dan ook, te duur voor de zaak dan vlieg je er uit of komt er niet in. De redder van de Hema, de rijkste man van Nederland, Marcel Boekhoorn met 1.9 miljard vermogen, heeft onlangs de bruto salarissen voor Hema medewerkers naar beneden geschroefd. Tja, die hobby met Panda’s in zijn Ouwehands Dierenpark moet ook gefinancierd worden.
   https://www.geenstijl.nl/5148972/that-makes-him-a-sad-panda/

 2. meneer cactus

  minder minder minder

 3. Sprookjesfiguur

  De vraag is echter, wat doen deze nep vluchtelingen hier nog? Welke oorlog? Blijkbaar zijn het dus echt profiterende parasieten.

 4. Kretoloog

  Helaas, Wouter is nog veel te optimistisch. Betaald werk betekent dat je minimaal 1 uur per week werkt. Vandaar dat Nederland plotseling veel minder werklozen telt. Want volgens de oude definitie moest je minimaal 12 uur per week werken om niet als werkloze te worden geregistreerd. Een trucje van kabinet Rutte 2.

  1. Jumping

   Inderdaad Kretoloog.

   Deze Linkse Rutte Kliek noemt het beestje nooit bij zijn werkelijke naam.

   Ze verzinnen per week een andere naam voor deze ongenode figuranten.

   Gastarbeiders/ vluchtelingen/ nieuwkomers/ asielmigranten / statushouders en verguninghouders enz enz.

   Geheel vlgs de site, vluchtelingen in de versnelling.

   Donder die grenzen dicht en stap uit de EU.

 5. plakband

  Volgens het artikel heeft 17% van de statushouders betaald werk.
  Reken er maar op dat 80% van deze 17% een zg Melkertbaan heeft.
  Zoals bv moskeebewaker, vertaler voor asieladvocaten, asieladviseur, mensenrechten bewaker, schoonmaker van AZC, begeleider voor asielkindertjes, enz. Deze leven dus ook van mijn belastingcenten. Werken in de bouw of op het land is er niet bij.
  Hoeveel van de 83% niet werkenden zich bezighouden met criminaliteit is niet bekend.
  Het percentage dat vrijwilligerswerk doet voor NL verenigingen is wel bekend, nl 0,08%.

 6. EU kok

  Quote : Een dikke 80 procent zit dus gewoon thuis niks te doen en te wachten op de uitkering.
  .
  Mooie benadering van ook de Nederlandse werklozen door een HRM student.

  1. meneer cactus

   tja de waarheid is vaak doodsimpel en behoeft geen franje

 7. C.A.Barstow

  Alleen maar in ons land om uit de ruif te vreten?
  Alle zogenaamde verworvenheden voor die opvreters direct stop zetten,
  op het vliegtuig of de boot, varen zijn de meesten toch al gewend, betaal desnoods de ticket of de overtocht, en wegwezen naar waar je vandaan komt.
  Handen uit mouwen en ga je eigen land maar opbouwen in plaats van hier de zielige zwerver uit te hangen, ga in je eigen land je moorddadige middeleeuwse religie uitoefenen, weg wezen hier!

  Het is hoogste tijd om in deze keihard beleid in te zetten voordat wij overspoeld worden door islamitisch woestijn tuig dat er ten diepste op uit is onze cultuur om zeep te helpen, en ons land te islamiseren.

 8. Mars020

  Snapt iedereen nu waarom wij door moeten werken tot ver boven de 66 jaar?. Het smoesje over de zogenaamde vergrijzing is een keiharde leugen. We moeten blijven werken om dat teringtuig te sponsoren.

  1. Kretoloog

   +++++

 9. tonna

  Het merendeel zijn economische immigranten en/of illegalen zonder opleiding,bovendien zonder integratie motivatie en arbeidsethos!
  Wel lekker samen klagen en roepen “kut discriminerende Nederlanders”
  Tja,de sublieme oplossing voor de aanstaande vergrijzing heb ik heel vaak moeten aanhoren haha,wat een sukkels in den Haag.
  Meer arbeidslozen dan ouderen,te gek voor woorden!

 10. Jack Flash

  En de instroomkraan is nog steeds niet dichtgedraaid.Ongelooflijk.

 11. Mezzadra

  “Kennisplatform Integratie en Samenleving (KIS), Divosa (vereniging van directeuren van sociale diensten) en de Sociaal-Economische Raad wijzen op allerlei mankementen bij gemeenten en overheidsorganen die een vlotte integratie belemmeren.”

  We moeten inderdaad veel meer doen om de kansen van deze Nederlanders op de arbeidsmarkt te verbeteren. Mede gelet op de schaarste op de arbeidsmarkt is dat ook vanuit een economisch perspectief van groot belang.

  1. Mars020

   @Lao, dat soort volk zal nooit integreren in de samenleving, omdat het moslims zijn. Verder zijn het geen Nederlanders, maar Afrikanen. Er zijn nog steeds autochtonen zonder werk, dus zet die maar in. Afrikanen horen in Afrika thuis, dus laat ze daar maar uitkeringen trekken.

  2. joey

   mezzo
   Tewerkstelling van probleemjongeren en mensen met een lichtverstandelijke beperking lukt prima!
   Dat komt omdat zelfs deze doelgroepen gráág zelfstandig centjes verdienen, in tegenstelling tot statushouders!
   Er bestaan géén belemmeringen voor de statushouders om simpelweg te gaan werken,enkel een goed gecamoufleerde onwil!
   “Ikke kan niet werken,oorlog in mijn hoofd,ikke hebben trauma”

  3. Joshuak

   Is dat zo? En waarom is die intergratie mij gelukt in slechts 2 jaar? Omdat ik mijzelf er daadwerkelijk voor heb ingezet.. Nederlandse intergratie programma’s zijn wel prima zolang je daadwerkelijk ook inzet en de wil toont om ervoor te gaan..

   Ik weet 99 procent zeker dat die mensen gewoon niet wíllen anders was het binnen 5 jaar echt al wel gelukt.

   Maar er zijn nu eenmaal mensen die zolang ze geld krijgen ook niet heel bereid zijn er iets voor te doen.. En dat moet je stopzetten..

   Zet mijlpalen voor de migranten en als ze dus kijken of het ze lukt en zo niet waarom niet.. Is het onwil? Dan wordt het proces stopgezet en worden ze gedeporteerd, is het dat ze er moeite mee hebben dan krijgen ze meer hulp..

   Wij in Chili hebben sinds 2010 bijna 3 miljoen vluchtelingen uit Venezuela en Haïti opgenomen en het gaat fantastisch.. Waarom? Omdat intergratie wordt aangemoedigd, weiger je te werken of te integreren.. Dat mag, maar je moet het dan doen met de basis uitkering van 5 eu per dag..

   Wil je meer geld tot je beschikking? Dan moet je actief deelnemen aan de maatschappij en daardoor krijgen de vluchtelingen waardering voor de mogelijkheden die hen wordt geboden en de bevolking voor het werk dat ze verrichten..

   Maar waarom het in Nederland en Europa zo ongelofelijk slecht gaat met intergratie is omdat heel veel mensen hier met allerlei beloftes aankomen van geld, onderdak, gezondheid zorg enzo dat als ze het niet krijgen geïrriteerd raken..

   Terwijl de bevolking gefrustreerd raakt on het feit wat die vluchtelingen wel krijgen maar zij heel lang om moeten wachten.. Vroeg of laat gaat dat heel veel problemen opleveren..

   1. joey

    josuak
    Uitzondering bevestigt de regel!

   2. Confucius

    Joshuak, in Chili gaat de integratie met mensen uit Venezuela en Haïti goed en ik denk dat het te maken heeft met het geloof.

    Geen geloof, katholiek of protestant en dat maakt integreren dus makkelijker.

    Waar wij, en de rest van Europa mee te maken hebben zijn asielzoekers met een islam achtergrond.
    En die zullen nooit en te nimmer integreren met mensen die in hun ogen niets waard zijn.

    Ze zouden ook eigenlijk ons gratis geld, huis en zorg moeten weigeren.

    1. Joshuak

     Religieuze redenen hebben er niet noodzakelijk mee te maken maar met name dat ze al Spaans spreken maakt de begin stap veel makkelijker..

     Maar in principe is het daarna nog steeds hetzelfde probleem rond de culturele verschillen en die moet je afbouwen door ze actief deel te laten nemen in de maatschappij..

     Als ze niet willen integreren, dan krijg je ook niks behalve het absolute minimum in in leven te blijven.. En het werkt..

     Ik zie het hetzelfde als de probleem rond die vluchtelingen op de boot.. Het is niet dat het onmogelijk is om al die mensen op te nemen..

     Het probleem is voornamelijk dat linkse partijen elke vorm van intergratie onmogelijk maken en daardoor krijg je dus een afscheiding in de maatschappij..

     En dan krijg je dus wat je nu ziet die idee van “Hier leven Turken, en in die wijk marrokanen en die verderop allemaal blanken”.. En dan tussen die groepen bijna geen interacties want beide groepen hebben daar geen behoefte aan..

     De probleem is in de multiculturele samenlevingen.. zoiets is onmogelijk want enige wat je op lange termijn krijgt zijn afgesloten gemeenschappen..

     Goed voorbeeld van vroeger waren de Ieren en Italianen vroeger in Amerika.. zo gauw een groep zich heeft afgesloten zulle alle problemen binnen die gemeenschap onopgelost blijven en alleen maar erger en erger worden..

     Ik denk altijd zo van hoeveel “Valentine massacre” zijn er nog nodig voordat mensen Islamitisch en andere problemen binnen bepaalde gemeenschappen serieus gaan aanpakken..

     Maar linkse partijen zijn gewoon laf.. Die durven zoiets niet omdat zij die immigranten als stemvee willen gebruiken

     1. Heinz

      Duitse immigranten zijn altijd succesvol. Zie het voorbeeld van de hamburger. Niet meer weg te denken uit de eetcultuur van de Amerikaan.

     2. Dik

      Een kraakhelder voorbeeld van iemand die iets schrijft zonder dat hij iets heeft geschreven.

     3. M de ruyter

      Oké jij klinkt als een verstandige kerel. Ik ben benieuwd hoe het bij jou zo snel kon gaan? Ik heb van dichtbij gezien dat iemand uit Oekraïne Nederlander wou worden (huwelijk) dat duurde 5 jaar waarin zij niet mocht werken ,standaard een uitkering kreeg en een inburgeringscursus. Zij was zeer gefrustreerd kan ik je vertellen want ze wil graag werken voor de centen. Of heb je als vluchteling meer rechten dan een “gewone ” immigrant?

     4. Joshuak

      @M de ruyter
      De reden dat het zo snel is gegaan bij mij is omdat ik hier met een werk visum ben gekomen.. Dus ben in principe een apart geval als je maar normale migratie kijkt..

      Mijn baas had hulp nodig omdat posities in Nederland al lange tijd ingevuld moesten worden.. En dan val je onder een ander traject.

      Want ik had al een baan en zelf in principe woning voordat ik in Nederland aankwam van mijn baas en had al paar dingen moeten doen voordat ik die vergunning kreeg als aantonen dat ik geen misdaden heb gepleegd en dat soort dingen in eigen land.

      Het Is net wat voor immigrant je bent en hoe je het land bent binnengekomen hoelang het gaat duren. En natuurlijk hoe snel je de cursus doorgaat.

   3. Ad Fundum

    Inderdaad @Joshuak, u hebt in record tijd u de Nederlandse taal goed meester gemaakt. Dat kan niet van iedereen hier op DDS gezegd worden. In krap 3 weken !
    U bent het lichtend voorbeeld.

  4. meneer cactus

   de kansen zijn volledig gelijk en als ze goed opgeleid zijn als linkse mafklappers beweren hebben ze gigantische voorsprong op de autochtone bevolking.

   Helaas wil het feit dat de voornamelijk mannelijk jonge gelukszoekers helemaal geen interesse hebben in een baan zoals linkse mafklappers beweren.

   Nederlanders zijn het ook niet want dan hadden ze niet in een jurk gelopen en met hun reet omhoog gelegen 5 maal per dag.

   minder minder minder , lekker allemaal terug naar huis

 12. Jumping

  Dit Nederland is een keiverrot land geworden.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 13. joey

  Het predicaat “statushouder” impliceert niet dat het allemaal zielige getraumatiseerde oorlogsslachtoffers zijn,de mazen in het net van selectiebeleid zijn zéér groot en “humaan”!
  De onlangs in opspraak gekomen vakanties van deze zielige statushouders naar hun thuisland,is immers het overduidelijk bewijs van een onterechte slachtofferstatus!
  Iedereen met een beetje denkvermogen,begrijpt dat onze regering (EU) doelbewust bezig is met een omvolking,een andere verklaring is niet hier niet uit te destilleren.
  Temeer de illegalen en uitgeprocedeerden óók geen strobreed in de weg wordt gelegd!
  Wie een betere verklaring heeft? Ik hoor deze graag 1

  1. Jumping

   Inderdaad joey.

   Ik ben ook zeer benieuwd, naar de reden om de afspraken (wetten), niet te handhaven t.a.v deze massale instroom, van deze GELUKSZOEKERS.

   Nederland is een keiverrot land geworden.

  2. Trude Herr

   Het idee dat de regering onbekwaam personeel wil inzetten op topfuncties is bespottelijk. Die omvolkering leeft slechts bij u in het hoofd. U hebt altijd in vrede geleefd en hebt geen voorstelling van het oorlogsgevaar. Hoogstens wat u ziet in Amerikaanse oorlogsfilms.

   1. meneer cactus

    hahahahahaha , de omvolking is zelfs opgenomen in een resolutie en u ontkent het ? Wat heb je toch een stel linkse papagaaien rondlopen die ongehinderd door kennis continu hun onderbuik leeg spugen met hun hersenspinsels

 14. Jack Flash

  De reden van deze”malaise” ligt in de oorsprong.Waarom bent u naar Nederland gekomen?

 15. Wim Vreeswijk

  Syrië heeft al meerdere oproepen gedaan aan deze ‘vluchtelingen’ om terug te komen om mee te helpen aan de wederopbouw in het kader van vele handen maken licht werk. Ben benieuwd hoeveel er zich gemeld hebben?

 16. Dik

  Dit is natuurlijk geen verrassing, en het is makkelijk geld uitdelen, dit kan gewoon via de belastingen. O wacht, die zijn de afgelopen tien jaar, van 35 naar 40% gestegen.

  Goed op weg met Rutte!

  #not

  1. Kretoloog

   De kosten per statushouder is niet alleen die bijstandsuitkering a 15.000 euro per jaar. Het zijn ook gratis huis meestal gemeubileerd en al en gratis zorg. Alles bij elkaar al gauw 25.000 euro per jaar. En dat x 200.000 statushouders, reken maar uit.

   De statushouder is niet dom. Hij/zij snapt heel goed dat als een baantje wordt gevonden, de verdiensten worden afgetrokken van de uitkering en huur plus zorgverzekering zelf betaald moeten worden. Dus waarom dan gaan werken?

   Nogmaals, de statushouder is echt niet gek. Dat is de Nederlander die maar op partijen (VVD, PvdA, CDA, D’66, GroenLinks, ChristenUnie, PvdD, Denk) blijft stemmen die dit verrotte systeem in stand houden.

 17. Duckday

  Dit land is toch een paradijs Deze personen zullen nooit gaan werken Zij waren toch hoog opgeleid volgens onze hoogopgeleide politieke leugen naars Geef deze personen gewoon een tijdelijke verblijf vergunning met de aan tekening dat Dit land bepaald wanneer zij terug moeten en er komt dan geen rechter meer aan te pas Dit land is vol zorg dat die zogenaamde arme landen voldoende werk kan bieden zodat deze mensen een bestaan hebben En laten we zo snel als het kan uit de EU gaan en Euro Wat heeft dit monsterverbond nu ons gebracht voor de normale man vrouw Alles is onbetaalbaar geworden huizen prijzen stijgen tot ongekende hoogte En dit kabinet roept steeds maar kom maar binnen

 18. Heras

  De meesten zijn niet gekomen om te werken.
  Volgens de koran mogen ze ons als slaven gebruiken.
  En indirect zijn wij hun “slaaf”, doordat wij voor hun uitkeringen werken.
  En de overheid subsidieert dit gedrag.
  Alleen wat de domme regeringsleiders in Den haag even over het hoofd zien, is dat de kosten daardoor verdubbelen.
  En meer ouderen, en meer handophouders.

  1. Original NL

   Quote….Alleen wat de domme regeringsleiders in Den haag even over het hoofd zien, is dat de kosten daardoor verdubbelen……..
   Waar dacht je dat oa die btw verhoging voor nodig was, en de energiebelasting????
   De werkeloosheid staat op 305.000 werkzoekenden…dat kan toch niet waar zijn.

   1. Original NL

    En dan hebben ze het nog maar alleen over statushouders vanaf 2014..
    Dus die van vòòr 2014 zijn allemaal aan het werk??????…..dacht het niet.
    150.000 statushouders na 2014
    50.000 statushouders vòòr 2014
    8000 surinamers
    5000 antillianen
    2000 polen.
    1000 roemenen.
    Bijna de gehele blanke bevolking heeft dus werk…???

 19. WWW

  Er is nu ook vraag naar mensen die geen enkele opleiding hebben genoten. Daarom is het helemaal zo verontrustend dat er maar zo weinig werken.

 20. Response

  “ruim 150.000 statushouders sinds 2014 nog steeds in bijstand”; Wordt steeds meer dankzij de huidige coalitie en de EU, totdat het niet meer te financieren is en dan?

  1. Sprookjesfiguur

   Response,

   Gezien het feit dat mensen niets van de geschiedenis leren, is het zeer voor de hand liggend dat het uitloopt op een burgeroorlog. Pas als het financieel slecht gaat, begint de ellende. Zolang iedereen nog kan eten en vermaak kent, gaat het goed.

   “Geef het volk brood en spelen”

 21. JFU

  Ik begrijp hier niets van…volgens ons links kabinet zijn ze een verrijking.
  Het zijn hoog opgeleiden, waar we een tekort aan hebben. Er klopt dus iets niet.
  Misschien kan Rutte dat even uitleggen?

 22. Jack Flash

  Rutte legt niets uit.Rutte interesseert het niet.Rutte lacht alleen maar weg.Rutte wordt er alleen maar beter van want Rutte hoeft dit niet te betalen.

 23. DidiMadloba

  Fijn dat we met onze welvaart iets kunnen doen voor die stakkers.
  Dat ze niet verder komen komt ook door de islamhaat die populisten er in rammen.

  1. Mars020

   Stakkers??.. Hufters zal je bedoelen… En die haat wekken ze bewust zelf op met hun gedrag. Dat vuilnis heeft nog babbels ook…

   1. Bolkestein

    Toch gek: Onkruid wieden we, ongedierte verdelgen we, gezwellen verwijderen we. Waarom laten wij deze parasieten dan ongehinderd onze samenleving uitvreten? Kick those parasits out of our country!

 24. Bolkestein

  Wat hebben ee ze toch nodig. Niet dus. Ze kosten ons alleen maar geld en we krijgen er alleen maar ellende voor terug. Weg ermee!

  1. Siemien

   We worden ge-arbeidsdicrimineerd in ons eigen land

   1. Bolkestein

    Exactly. En daarom wordt het hoog tijd dat het Nederlandse volk wat de grond in wordt getrapt gaat terugtrappen.

 25. Bes Tolen

  Deze to3estand is veel beter omdat het de mogelijkheid open laat om maatregelen te treffen de asielzoekers weer terug te sturen als het in hun land of hun streek van hun land (weer) veilig is. Asielzoekers kunnen in de meeste gevallen terug. Dat een land onveilig is, is de mening van lieden, die graag asielzoeker hier willen. In Oost Afrika bijvoorbeeld ben je wel veilig in je eigen streek en in andermans gebied niet. Zo iets is er ook elders in Afrika waar honderden strijdgroepen zijn. Zoals het nu politiek gaat is er maar één remedie en dat is minstens een miljard mensen naar Europa en de oorspronkelijke bevolking uitmoorden. Dat geeft voor de verre toekomst de minste vragen. Het christendom kan dan ook blijven en Afrika met Europa verbinden wat het graag wil. Vast allemaal gefeliciteerd met de oplossing, die er gaat komen.

  1. Siemien

   Je hebt natuurlijk gelijk, laat het allemaal maar gebeuren! het probleem is alleen dat Den-Haag het echt geen ene reet interesseert die laten de migratiestroom gewoon in stand

 26. Punt50

  Grenzen dicht en al het uitschot dat hier reeds is uitzetten naar waar ze vandaan kwamen. Hoe komen de ‘bekwame bestuurders’ eigenlijk aan het idiote idee om al dat gespuis hier maar binnen te laten? De familie Doorsnee wil liever geen kopvodden in haar/zijn straat. Waarom ons dat pislam getriefel toch door de strot drukken en ook nog op onze kosten?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.