Asielzoekerscentra barsten uit hun voegen! Centraal Orgaan opvang asielzoekers zoekt nieuwe opvangplekken

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) slaat alarm. Ze zijn op zoek naar nieuwe azielszoekerscentra om daar asielzoekers op te vangen. Gemeenten die eerder AZC’s hebben gesloten worden nu weer vriendelijk verzocht deze opnieuw te openen. Echter hebben niet alle gemeenten hier evenveel zin in. 

“Dat is vooral vanwege de overlast die bij verschillende centra wordt ervaren door overlastgevende en criminele vreemdelingen die geen kans maken op een asielvergunning, omdat ze uit een veilig land komen.”

Het COA moet, volgens prognose welteverstaan, aan het eind van dit jaar 25.000 asielzoekers opvangen. Echter, dit aantal is nu al bereikt. En dus zitten we met een probleem. In totaal zijn er drie oorzaken die ten grondslag liggen aan de volle asielzoekerscentra, zo meldt NOS.

“Er zijn drie oorzaken waardoor de opvangcentra vol zitten. Bij de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) zijn de wachttijden lang voor het in behandeling nemen van asielaanvragen. Bewoners van azc’s die inmiddels een verblijfsvergunning hebben gekregen, kunnen niet snel doorstromen vanwege het tekort aan huurwoningen in gemeenten waaraan ze zijn toegewezen. En er is een toename van het aantal asielzoekers.”

Zoals gezegd zijn er dus een aantal gemeenten die nog overleggen of niet bereid zijn om verschillende opvangcentra te heropenen die eerder zijn gesloten. De gemeente Westerwolde is daar een voorbeeld van.

“Vanavond vergadert de gemeenteraad van Oisterwijk over het verzoek van het COA om het asielzoekerscentrum in die gemeente langer open te houden. Het gemeentebestuur wil daaraan meewerken, maar verschillende partijen in de gemeenteraad voelen daar weinig voor. Zij willen dat er afspraken worden gemaakt over de aanpak van overlastgevende asielzoekers. De gemeente Westerwolde heeft al laten weten het asielzoekerscentrum in Bellingwolde niet te willen heropenen.”

De definitieve knoop moet blijkbaar doorgehakt worden door de verschillende gemeenten die hiermee te maken hebben. Dat wordt dus weer flink polderen geblazen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

48 reacties

 1. Mycase

  Ik weet er nog wel een paar ligt trouwens niet in Nederland dat dan weer wel hahahaah

  1. Blitzkrieg

   Mycase : Juncker heeft vast en mooie achtertuin.

   1. Mycase

    Juncker Merkel ons eigen Tmmerfranske zo kan ik er nog legio opnoemen die vast geen bezwaar daar tegen hebben. maar terug naar eigen land mag ook .

   2. hans-e-pans

    Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zoekt opvanglokaties, deze formulering/regel is verkeerd opgesteld.

    Deze formulering/regel moet echter zijn.

    Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zoekt voor de buhne opvanglokaties, daarna zullen er opvanglokaties aangewezen worden volgens goed gebruik van het COA.

    1. Blitzkrieg

     hans-e-pans : Volgens goed gebruik wordt er eerst een inspraak avond (buhne) georganiseerd.

 2. Jumping

  Rutte belazerd de boel, de door Rutte 3 genoemde aantallen, liggen vele malen hoger.

  Links Demoniserend Wegkijkend Nederland, stort Nederland in een poel van ellende.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

  1. Watcher

   Kan de redactie van DDS deze ziekelijke trol en zijn 10+ aliassen eindelijk eens van de site verwijderen? Hij verziekt het lezen en reageren hier op een gruwelijke manier, door minstens 16 uur per dag, elke dag weer, op kosten van de samenleving, de sfeer hier zwaar te verzieken.

   @Joop K

   1. toelos

    nee dan jij stikstofverbruiker ik kijk regelmatig op deze site soms reageer ik maar jij bent nutteloos

   2. Job Jansen

    @Watcher

    En anders wat?

    1. toelos

     gaat hij op huisbezoek hij of zij is nu helemaal doorgedraaid

    2. Watcher

     @JJ Moet je bij Joop Klepzeikert zijn …

     1. toelos

      oke dan gaat ik op huisbezoek trouwens ik ben geen alias nogmaals ik reageer enkel op linkse idioten

     2. Joshuak

      Dus je gaat doxxen?

      Je weet dat dat verboden is toch, maar als dat het spel is die je wilt spelen kan ik jou gegevens ook online gooien..

      Kan genoeg mensen wie dat zo hebben uitgezocht. Is dat hoe je dit wilt gaan spelen?

    3. Mycase

     De luier poeper begint door te draaien die vindt het heerlijk om iedere dag weer afgezken te worden hahahaahahah anders kwam hij hier niet Joop is ook vele malen beter voor hem hahahahahah

     1. Mycase

      Afgezeken dan he lol

    4. Bosche draak

     Dan gaat hij al stampvoetend z’n adem inhouden als de peuter die het is.
     Daarna mag de verzorger z’n broekje verschonen en in bed stoppen, we hopen dat Watjer na z’n slaapje weer aanspreekbaar is…

   3. Rosasolis

    @Watcher. Ik ben met je eens. Het wordt alweer steeds erger met het trollen aan deze belangrijke nieuws site. Helaas houden deze ordinaire wezens niet aan het
    DDS reglement. Ze willen alleen opvallen, en het kan hun niet schelen hoe vulgair hun commentaren zijn. Natuurlijk steunen deze trol-wezens elkaar, en vormen een kliek. Ze zijn meestal extreem-rechts. Je MOET denken precies als zij, anders proberen ze je weg te pesten. Ze proberen DDS tot een extreem-rechts site te maken. En merkwaardig is het dat deze wezens vrouwen-haters zijn. Ieder kans dat zij kregen, moeten onze vrouwelijke abonnees op deze site voor dom uitgemaakt…en zeer ongeschikt om welke mening dan ook te uiten.
    Ik ken een Engelstalig nieuws site in Nederland, die tot enkele maanden geleden ook commentaren van de abonnees publiceerde. Maar omdat het trollen werd steeds erger, had de redactie besloten geen commentaren toe te laten…van niemand meer. Dus de trollen hebben het voor al die Engelstalige mensen in Nederland helemaal verpest.
    Wat kunnen we doen tegen ons DDS trollen?
    1. Altijd hun domme pesterij negeren. Ze zij nooit waard om aandacht te krijgen.
    2. Schrijf een persoonlijk brief direct naar de DDS redactie. Met je klachten en
    de registratie namen van de trollen. Laat hen weten dat de trollen onze beste Nederlandse internet nieuws site verpesten. Vraag de redactie hen te verbannen, want behalve onze abonnees te proberen te vernederen, hun pesterij heeft helemaal niet met de dagelijkse nieuws te maken.
    Hopelijk zullen vele abonnees hun klachten aan de redactie doorgeven.

    1. Job Jansen

     @ Rosasolis,

     Onzin, gezien het feit dat DDS niet modereert, dus hun eigen regels niet handhaven, krijg je deze problemen. Ik ken hier een handjevol (linkse) zuigers die alleen maar aan het stoken zijn. En wie er begonnen is, weet ik ook niet, maakt ook niet uit. Een kip ei verhaal.
     DDS moet gewoon modereren. Dan is het probleem opgelost.

     1. Rosasolis

      @Job Jansen. “Modereren”. Ik heb hier de grote Van Dale bij me.
      Maar de woord “modereren” bestaat niet in de Van Dale Nederlandse woorden boek! Bedoelt u misschien: moderniseren? Deze woord staat wel in mijn van Dale. Wie bent u om eisen te stellen aan de redactie van DDS?! Ik ben lid van deze excellente Nederlandse nieuws site vanaf het begin, jaren geleden. Wij oudste DDS abonnees hebben altijd gewaardeerd dat de redactie interessante nieuws van de dag
      doorgeven…
      op een NEUTRALE wijze, dus niet rechts of links. En jullie rechts-extremisten gaan niet de DDS redactie proberen naar jullie pijpen te gaan dansen! Als jullie extreem- rechts lui niet van een eerlijke neutrale
      nieuws redactie houden…Dan stap eruit, en ga een extreem-rechts
      “Modereren” site oprichten. Wij normaal denkers zijn niet “linkse zuigers” zoal jullie extreem-rechtse trollen ons noemen.
      Jullie extreem-rechtse schaen horen niet op DDS. Jullie plaatsen mensen alleen in 2 catagorien: rechts of “links zuigers”. Geen enkele respect voor intelligent geschoolde mensen die wel voor heel veel bijdragen aan onze maatschappij zorgen, om te verzorgen voor een betere wereld. Nogmaals ga jullie rechtse kl. zakken uit DDS stappen.
      Dan eindelijk wordt DDS alweer een zeer verantwoordelijk en belangtijke neutrale nieuwssite. DE VERNEDERING VAN JULLIE EXTREEM-RECHTSE
      TROLLEN HEBBEN WIJ GENOEG VAN! Wij willen intelligentie en vordering in het samenleving volgen en steunen. In alle belangrijke sectoren. Voor deze plannen hebben we niet MISBRUIK van duizenende nieuwe Extreem-rechtse lui met hun grove taal nodig.
      Kom op oude DDS vrienden, laten we zorgen dat niet steeds meer domme extreem-rechts zombie trollen proberen ons weg te werken!
      Als je alweer door die domme extreem rechtste trollen op je eenvoudige briefje naar DDS ben aangevallen, schrijf een persoonlijke brief naar de redactie van DDR.

     2. Job Jansen

      @ Rosasolis,

      1 Het woord modereren betekent,

      aan inhoudelijke en redactionele controle of toezicht onderwerpen, met het oog op de geschiktheid van informatie voor de beoogde berichtgeving, uitgevoerd door een moderator.

      2 ik stel geen eisen, maar gezien de vele trollen die DDS toelaat, is dit niet onverstandig.

      3 DDS is niet neutraal, maar rechts. En vanaf het demoniseren van Wilders ben ik lekker mee gaan trollen.

      4 Ik ben niet extreem rechts, maar gezien de reaguurders hier constant trollen, doe ik lekker mee. Alleen al om reacties uit te lokken, lachen gieren brullen. De reacties van de reaguurders kan ik niet meer serieus nemen. Zonder moderator wordt het namelijk een zooitje. In de maatschappij hebben we ook politie om te handhaven…

      5 Die oude vrienden van jou zijn al een tijdje gevlogen of onder een andere naam weer terug…

      6 Intelligent.. geschoolde mensen? Mijn grammatica is niet geweldig, maar de jouwe alles behalve geschoold (en ik hou niet van taalnazi’s maar moest het ff kwijt).

    2. Bosche draak

     Als je Watcher serieus neemt dan zegt het eigenlijk al genoeg over jou.
     Je arrogantie is nog groter dan je langdradigheid, wie ben jij om te denken dat je voor alle vrouwen spreekt?
     Kritiek is niet meteen vrouwenhaat huilebalk!

     Je bent niks meer dan een lafaard die zich achter d’r geslacht verschuilt als je kritiek ontvangt, wil je gaan lopen grienen bij de juf want gemene woordjes?
     Moet je vooral gaan doen maar vergeet dan niet te vermelden dat je zelf net zo goed een serpent bent die anderen wegzet als laagopgeleid of extreem rechts omdat ze jouw mening niet delen.
     Je bent een nepfeminist die gelijkheid alleen accepteert als het in je voordeel valt….

 3. Baron von Munchhausen

  Gooi alle autochtonen hun huis uit!
  Liefst wel!!! Als het aan Groen-links, D66 en PVDA ligt!

 4. J.Rademaker

  Waar heb ik dat toch eerder gehoord, lange wachttijden en te weinig plaats.
  Dat zou nooit meer gebeuren vertelde de sprookjesvertellers en zoethouders.
  Het ontslagrecht voor ambtenaren aanpassen en gelijktrekken met het bedrijfsleven, uitvoeren en competente mensen aannemen.
  Een ezel stoot zich in het algemeen niet twee keer aan dezelfde steen, de overheid wel.
  Neem dan gelijk die 800 daklozen op die per 1 december uit de opvang worden gezet wegens plaatsgebrek in amsterdam.

 5. Kees

  Zet de uitgeprocedeerden nu eens echt uit, dan heb je volop plaats. En bij onze deugers thuis zal toch ook nog wel plaats zijn? Hoe is dat laatst afgelopen, toen namen er toch ook een paar mensen wat asielzoekers in huis, niet meer van gehoord….

 6. Ritter

  Verreweg de meeste asielzoekers zijn illegale migranten die om financiële/economische redenen naar Noord/West Europa reizen onder het mom van “vluchteling”.

  Aangetrokken door het “gratis geld” ( = ons sociaal stelsel) reizen deze illegale migranten naar Noord/West Europa.

  Miljoenen in Afrika staan klaar om ook de overtocht te maken naar het land van melk en honing.

  Hoe lang kan dat nog doorgaan?

  Want behalve de enorme financiële last ( opgebracht door de belastingbetaler!) is er ook het grote culturele/ sociale/religieuze verschil tussen de allochtonen en autochtonen. Dat leid tot steeds meer spanningen.

  Als deze illegale massa immigratie doorgaat ( en daar ziet het naar uit) zal de autochtoon vreemdeling worden in eigen land. Dat is nu al het geval in enkele grote steden van Noord/West Europa.

  Het enige wat echt helpt om deze illegale massa migratie af te remmen is het sluiten van de (buiten) grenzen en de illegale migrant niet “belonen” met dingen als huizen, uitkeringen, enzovoorts. Zoals ze het in Australië doen.

  En natuurlijk ook uitzetten van uitgeprocedeerde asielzoekers. Nu krijgen deze illegalen zelfs woningen in Amsterdam wat natuurlijk een grote uitzuigende werking heeft.

 7. werikke

  Ben benieuwd of die linkse trollen hier al vrijwillig een paar van die gelukzoekers in huis hebben genomen of gaan nemen ? Denk van niet.

 8. Sando

  Bloemendaal wassenaar urk staphorst enz enz lachen!

 9. Ritter

  Vandaag in de Telegraaf het verhaal over een echtpaar die een Algerijn betrapte op diefstal . Een triest verhaal hoe dat echtpaar is behandeld.
  ==============

  „Uiteindelijk ben jij de sjaak”, zegt Wim Vroom (56). De voormalige huisschilder uit Ter Apel stroopt z’n linkermouw op. Over zijn elleboog tot in zijn onderarm loopt een litteken.

  „Drie liter bloed verloren.” Wims vrouw Willeke: „Het was kantje boord.”

  Wims pink staat krom. Zenuw geraakt: „Dat komt niet meer goed.”

  Vorig jaar mei hielden Wim en Willeke op straat een dief aan. Een 20-jarige Algerijn uit het plaatselijke azc had iets gestolen uit een bestelbus van een winkelier.

  Met een paar anderen wisten Wim en Willeke de vluchtende jongeman staande te houden. De Noord-Afrikaan trok een stanleymes en haalde uit.

  Wim raakte lelijk gewond. Een burgerarrest, met een bijkans fatale afloop.

  Wat volgde was een lijdensweg. „We zijn compleet aan ons lot overgelaten”, zegt Willeke Vroom.

  „Terwijl die jongen direct de beste advocaten kreeg toegewezen.
  =================

  U kunt het verhaal verder lezen in de Telegraaf van vandaag.

 10. Duckday

  Gewoon een begin maken van dit miljarden compleks terug sturen Over het algemeen zijn het geluks zoekers En de overgeleven is het veilig daarna gewoon terug Ga mee helpen je land weer opbouwen
  Stem PVV of FvD

 11. Blokkeer-Fries

  En we deugden nog extreem links, lang en gelukkig in EUtopia…

  youtube.com/watch?v=ylZqvNHRHzI

  1. Limburgse Separatist

   Utopia was een kansloos programma met wat idioten uit de Randstad.

  2. Rechtsaf

   en bijna allemaal vrouwtjes

 12. Bolkestein

  Daarom: Grenzen dicht!

 13. Willem Bever

  We verhuren toch cellen aan de belgen….mee stoppen en probleem gecontroleerd en de buitenwereld is veilig

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.