Bizar! Syriëgangers eisen terugkeer naar België

Als je denkt dat het niet gekker kan dan moet je eens kijken naar onze zuiderburen. Twee advocaten dagvaarden de Belgische staat om zo één terreurgek, drie IS-weduwen en tien IS-kinderen terug naar België te krijgen. Het lijkt wel de omgekeerde wereld, wat denken deze mensen nu precies te kunnen eisen. Ze hebben barbaarse misdaden gepleegd en denken nu vrolijk terug te kunnen naar het land van herkomst? Wat een idioterie….

De advocaten eisen van de Belgische staat dat ze mensen of terug halen naar België of op z’n minst moeite doen om ze onder te brengen in een veiliger deel van Syrië. Juridisch gezien is het een interessante kwestie om te volgen. Het zijn namelijk Belgische staatsburgers, maar ze hebben flink wat internationale wetten gebroken. Dus hoe sterk blijft hun zaak staan in de rechtszaal?

Vandaag wordt de rechtszaak gestart en eind van deze week vindt het kort geding plaats in Brussel. De uitspraak van deze zaak kan natuurlijk een vrijbrief worden voor meer terreurgekken om ook terug te keren naar het land van herkomst. Vandaar dat rechtszaak flink wat media aandacht krijgt.

De advocaten nemen dit serieus; als de Belgische staat niet binnen vijftien dagen ingrijpt dan eisen ze een schadevergoeding van rond de 7500 euro per persoon per dag. Een belachelijke eis natuurlijk, maar het is nog idioter om te beseffen dat er serieus advocaten zijn die zo’n zaak serieus genoeg nemen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

21 reacties

 1. Jumping

  Het is zo simpel, in België en in Nederland is een Cordonsanitair.

  De regering is er alleen heerser, de DEMOCRATIE is in bij de landen, verdwenen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  NEXIT.

 2. EU kok

  Quote: Syriëgangers eisen een retourtje terug naar België.
  .
  Een retourtje is heen en terug.
  Lees alleen maar iets over een enkele reis.

  1. Kretoloog

   Ja, dat krijg je met al die studenten die tegenwoordig DDS moeten volschrijven.

   1. Top

    En ‘U’ draagt bij, aan? Behalve dan, als zeikerd te boek staan????????

  2. Henkdetenk

   @eu(hamburgerflipperend) cockje heeft niks over de inhoud, dan maar de verpakking.

   1. Top

    Je kan ook NIET reageren op Jabba de slijmslak. Vergeet niet, elke dag lift deze parasiet mee, op de verdiensten van anderen. Hij is niet meer dan een ‘waste of space’.

  3. slayer

   nou ze gingen eerst daar heen en nu willen ze terug ,retour dus

  4. Priot

   Zie nergens retourtje staan

 3. claus

  De advocatuur in de EU,moet uitzonderingsregels opstellen mbt specifieke misdaden.
  Niet alle misdadigers hebben recht op verdediging!
  Overigens wie kan zonder gewetenswroeging “advocaat van de duivel” zijn?

 4. jan1

  Normaal ga je niet de straat op bij uitspraken van de rechtbank.
  Maar kortgeleden was er een hele grote druk van de straat in Spanje en met succes.
  Dit ging over die wolfpact verkrachting zaak .
  Ik denk dat wanneer deze dubieuze advocaten in belgië en Nederland een gewillig oor vinden bij de rechter? dit ook hier maar moet gebeuren!
  Sjoerdsma/klaver en dat clubje van CU zullen dit wel uitleggen als minachting voor de rechtstaat en opstand?
  maar is dit juist niet een protest om de rechtstaat te beschermen en het vertrouwen in de rechtspraak te behouden!

 5. Tguard

  Dit soort (mensen) zijn landverraders en geen slachtoffers. Ze zijn niet zielig en als ze al terug komen mogen ze de rest van hun leven rustig afwachten op de dood. De kinderen die er niets aan kunnen doen zijn idd zielig en er is niets ergers dan een kinderziekte bloot te stellen aan de ellende die deze zogenaamde ouders hun kinderen aan hebben gedaan. Links Nederland moet dat erkennen. Natuurlijk maken mensen fouten en of zijn mensen minder toerekeningsvatbaar maar is dat niet het geval bij elke mens die een ander iets gruwelijks aan doet? Zit er niet een steekje los bij een persoon die een ander met macht op de knieën duwt? Nederland moet deze mensen ongenadig hard straffen om de democratie te waarborgen en idd er zit een tegenstrijdigheid in dit verhaal maar de democratie moet gewaarborgd worden.

 6. Gerlos

  Op weg naar huis en dan plotseling een ongeluk met fatale gevolgen. Sneu voor deze jihadisten.

 7. Duckday

  Gewoon 2 e paspoort innemen Geen proces Levenslang opsluiten
  Stop de EU
  Wat heeft de EU en Euro ons nu voor weldaat voorspoed werkgelegenheid gebracht
  Wat is de Normale man er op vooruit gegaan in dit Monsterverbond Heel EUROPA licht op zijn kop overal is rotzooi en oorlog

 8. RvdBe

  Ik ben voor een gekozen dictator die kort en metten maakt met al die idiote immigratie en milieu regels, degene die het niet met mij eens zijn zit een zware steek bij los.

  1. Wesley Benbow

   Ik ben eerder geneigd psychiatrische problematiek te vermoeden bij mensen die pleiten voor een dictatuur, RvdBe.

   1. jan1

    Moet zeggen dat wanneer je leest over over die Chinezen het wel heel moeilijk is, als je al dat andere geflater er bij telt om niet een bloedhekel te hebben aan den haag?

   2. logisch denken2

    Dus je gaat je aanmelden voor behandeling stront-vlek ?

    1. jan1

     Pleit ik voor een dictatuur ?

 9. Vrijedenkert

  Dat dit soort individuen en hun kroost nog een westers paspoort bezitten en deze ook nog geldig is en hier kunnen procederen is een grote schande!
  Dat paspoort had allang ongeldig moeten worden verklaart en alle personen met familie die vrijwillig die kant op zijn gegaan tot persona non grata oftewel geen toegang meer en geen rechten meer in Nederland, België, EU, Europa of elders in het westen.
  IS-strijders en hun gehele familie hebben deze ultieme beslissing genomen en het is dus een familie aangelegenheid, wat mij betreft is men allen voorgoed geëmigreerd naar het kalifaat om daar te vechten of te dienen en wat mij betreft kan er van terugkeer nooit geen sprake meer zijn laat staan hier rechten hebben of ergens rechten aan kunnen ontlenen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.