Gekke boer die levensgevaarlijke stunt uithaalde in Groningen ontving €164.000 aan EU-landbouwsubsidies

Arjen Schuiling, de boer die gisteren in Groningen een gevaarlijke situatie veroorzaakte, ontving afgelopen twee jaren ruim €164.000 aan EU-landbouwsubsidies. De man is woonachtig in Tynaarlo en kon ondanks de rijkelijke subsidies die hij voor zijn werkzaamheden ontvangt, niet het geduld opbrengen, maar moest per se met zijn trekker wegscheuren. Ook een aantal andere boeren haalden ontoelaatbare gevaarlijke acties uit.

Schuiling werd eerder ook al gefilmd met zijn opmerkelijk gedrag. Nu zijn de stadjers in Groningen niet vreemd van wat trekkers, maar om nu op zo’n gevaarlijke manier door de stad te scheuren is ongehoord. En dat terwijl de beste man eigenlijk niets te klagen heeft, gezien de rijkelijke subsidies die richting zijn bedrijf stromen. Dus vanwaar de haast, Schuiling?  In de stad Groningen werd terecht ontzet gereageerd op de beelden:

Het is best sneu om te zien dat iemand die gewoon honderdduizenden euro’s van de belastingbetaler ontvangt, zo omgaat met de eigendommen van anderen. Hij rijdt gewoon alles plat met zijn trekker. Het zijn dit soort types die de boeren spoedig moeten zuiveren uit hun boerenbeweging, want ze bezorgen het verder vredelievende protest een slechte naam. En dat laatste is niet in het belang van de boeren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Jumping

  DDS schaamt zich nergens voor.

 2. ZiggyStardust

  Als je zo met je tractor omgaat en andermans eigendom vernielt lijkt inbeslagname mij een juiste maatregel. Als je dit met de auto doet ben je je rijbewijs en auto ook kwijt.

 3. Mezzadra

  DDS neemt inmiddels afstand van het boerenprotest.

  Het werd ook tijd.

  1. Teunis Dokter

   Wij nemen alleen afstand van geweldplegers. De meeste boeren die aanwezig waren veroorzaakten geen schade.

 4. EU kok

  Beste DDS.
  Wilt u voor de gemoedsonrust dit soort berichten niet meer plaatsen.
  Gelieve uitsluitend verhaaltjes over arme boeren te plaatsen.
  U ontneemt diverse reageerders hun uitlaatklep.

 5. Willem Bever

  Goh de 1e en 2e kamer zitten vol met mensen die ook ongeveer 150k. ” subsidie” per jaar ontvangen en nog veel meer kapot maken (….een land b.v. ) dan deze ene boer….en dat mag ook allemaal door de belastingbetaler opgebracht worden.
  Dus sorry waar hebben we het over.

 6. Gezinusderbie

  De vader van deze jongeman heeft zelfmoord gepleegd vanwege grote zorgen om de bedrijfsvoering. Er word deels gehandeld uit emotie. Respect voor deze jongen is op z’n plaats. En wat betreft de subsidie, ga liever kijken wat de mensen die in Brussel werken op 1 dag al uit de pot trekken.

 7. Gezinusderbie

  Subtiele correctie; het verhaal over zelfmoord betrof de persoon die de deur een tik gaf in Groningen.

 8. Politiek Profeet

  Deze terecht boze en bedreigde boer had m.i. de gehele binnenstad aan gort mogen rijden, liefst met de gedeputeerden van de provincie er vooruit rennend voor hun miserabel leventje op kosten van diezelfde boer.
  Subsidie ontvangen om o.a zijn geweldig hoge onkostenrekeningen te betalen,opgelegd door weer miserabel politiek gajes .

 9. Bes Tolen

  de subsidies zijn het gevolg van politiek, die de kosten van eerste levensonderhoud laag wil houden. Dat betekent dus ingreep in de prijsvorming van landbouw producten. Dat is weer iets anders dan de vel;e toeslagen, die op lagere inkomens worden toegekend. En zo kunnen we wel doorgaan met andere ingrepen te noemen. Maar al met al is de inkomensvorming nu er één waar de politiek dus overheid grote invloed op heeft. Dat doet zij om voor grote groepen het levensonderhoud betaalbaar te houden inclusief enige luxe beschikbaar te stellen. Maar hoe de inkomens vorming er anders uit zou zien zonder overheidsmaatregelen is nu de vraag. Wel een belangrijke maar met al die ingrepen ondoorgrondelijk. Dat is op zich mogelijk een economisch kwaad omdat het stelsel best ondermijnend op de productie kan werken. Scheve toestanden. Veel bureaucratie waar nog moeilijk valt uit te komen. Foute prijsvorming, die leidt tot foute productie waar andere betere oplossingen niet meer in beeld komen..

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.