Boeren inspireren bouwsector: bouwers, baggeraars en grondverzetters naar Den Haag

Boeren, die de afgelopen weken protestacties hebben gehouden, hebben kennelijk andere groepen geïnspireerd om ook te gaan protesteren. Bouwers, baggeraars en grondverzetters maken zich klaar om ook naar Den Haag te gaan!

Waar de boeren tegen protesteren is voor de rest van Nederland in grote lijnen wel duidelijk: stikstofregels en steeds striktere regels, opgelegd door Randstedelingen/Den Haag. De bouwsector heeft schijnbaar óók last van soortgelijke regelgeving, PFAS genaamd.

PFAS is een verzamelnaam voor giftige synthetische stoffen, waarvan er zo’n 1500 kankerverwekkend zouden kunnen zijn. De problematiek omtrent deze stoffen doet denken aan asbest. Omdat niet helemaal duidelijk is hoe gevaarlijk dergelijke stoffen nou precies zijn, heeft staatssecretaris Van Veldhoven werkzaamheden in alle gebieden waar die troep voorkomt, stilgelegd.

Dat is natuurlijk goed voor de gezondheid en de veiligheid, maar niet voor de productiviteit! Diverse projecten zijn compleet stil komen te staan door het PFAS-onderzoek, dat volgend jaar pas afgerond zal zijn.

Het grote probleem binnen de bouwsector is niet zozeer dat men de veiligheid van de arbeiders wil waarborgen, maar dat er met de grote kwast over de gehele sector is gestreken, waardoor ook projecten stilliggen die dat misschien helemaal niet hoeven.

Staatssecretaris Van Veldhoven zegt te zullen gaan kijken of het mogelijk is dat bepaalde projecten wel alvast door kunnen gaan, al lijkt het erop dat het daarvoor al te laat is. En de bouwsector heeft natuurlijk ook een klap meegekregen van de stikstofregels, dat zal ook zeker een rol spelen bij de heersende onvrede in die sector.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. van Urk

  Zo zie je maar weer: Goed voorbeeld doet volgen. Zolang niemand in protest komt heeft de overheid vrij spel om op de oude voet verder te gaan.

  1. Jumping

   @van Urk.

   Inderdaad, De Gele Hesjes in Nederland waren te lief en geen verdienmodel voor de overheid.
   Een Geel Hesje heeft iedereen verplicht, in zijn auto liggen.

   Hadden zij ook he Franse voorbeeld moeten volgen.?
   Blijft een onbeantwoorde vraag.

   Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 2. Rechtsaf

  Ze gaan voor elke sector iets klimaatverschrikkelijk verzinnen zodat ze kunnen blijven drammen…

 3. merlot

  Naast de klimaathysterie gaat de groene clusterfuck gewoon verder met het ruïneren van het land.

  “In afwachting van die onderzoeken hebben ze gewoon de hele bouw en infra stilgelegd”, zegt grondverzetter Klaas Kooiker. Hij is een van de initiatiefnemers van de actiedag. “Het samenvallen van stikstof- en PFAS-regels levert enorm veel vertraging op. We merken nu vooral dat het rustig wordt met de aanvragen. Werken die al lopen, worden óf stilgelegd óf het afvoeren van de grond wordt tien keer duurder.”

 4. Rechtsaf

  Het draagvlak tegen klimaatmongolen neemt met de dag ernstig toe…

 5. Jv

  Wat een regering hebben we toch.
  Draait de economie goed tot redelijk goed, gaan ze dusdanige maatregelen nemen om de economie de nek om te draaien.
  Dit zal z’n weerslag hebben op de werkloosheidscijfers en hogere lasten omdat de werkloosheid weer gaat stijgen.
  Ook de subsidies, AOW, zorg, huur en kinderbijslagen plus het PB zullen onder druk komen te staan. Tel daarbij nog eens de meer dan een half miljoen gelukzoekers, asielzoekers en uitgeprocedeerden en het rekensommetje geeft aan dat het volledig mis gaat. Wie moet deze moedwillig gemaakte kosten opbrengen? WIE IS VERANTWOORDELIJK!
  Juist, de hardwerkende Nederlander die niet meer mag werken en thuis moet gaan zitten omdat de regering zijn / haar werk kapot gemaakt heeft.
  Snappen ze het niet of willen ze het niet snappen in Den Haag?
  Wat een stel mislukkelingen zijn het toch.
  Ik mag hopen dat deze lui de zaken flink op scherp zullen zetten, denk er wel aan dat deze lui anders met staken omgaan dan de Boeren waarbij het laatstgenoemden nog kinderspel was.
  Ik zeg…. de beuk er in! Top!

 6. Joop Klepzeikert

  Het gaat de goede kant op met Nederland. Men begint eindelijk door te krijgen dat het ultra linkse wanbeleid ALLES kapot maakt.
  De protesten hadden al decennia eerder moeten beginnen, maar beter laat dan nooit.
  Nu hopen dat het doorzet, zodat Nederland de volledige ondergang door ultra links beleid bespaard blijft.
  Het moet nu echt heel snel over zijn met dat ultra linkse gezeik in Nederland anders is het hele land binnen een paar jaar volledig failliet en eindigt het net als Iran, Irak, Syrië en meer van die landen in heel diepe ellende.

  1. Joop van Leeuwarden

   heb je hem weer, ultra links beleid. Wanneer heb jij eens door dat we een rechtse regering hebben en dat al jaren. Je weet niet eens wat links is man. Maar goed, dit keer geen debielen en zwakzinnigen. Er zit vooruitgaan in. chapeau.

 7. Sergeant Monty

  “Boeren inspireren bouwsector:

  Maar wie kan de burger inspireren om massaal de straat op te gaan?

 8. Broodnuchter

  Caterpillars, heimachines, hijskranen op de snelweg. Dan wordt het pas echt serieus. Hopelijk zal dit een verlossende werking op de waandenkbeelden hebben.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.