Boeren krijgen zendtijd bij Business Class: ‘Kennelijk willen ze een circus’

Harry Mens heeft zijn tv-programma Business Class op de schop gegooid voor de boeren van Agractie. Hij heeft besloten een segment te schrappen om zo ruimte te maken voor zendtijd voor de boeren. Hij benadrukt wel dat dit geen gewoonte gaat worden.

Hotel van Oranje in Noordwijk is al voorbereid op de komst van de boeren vanochtend. Business Class wordt namelijk op zaterdagochtend opgenomen en de dag erna pas uitgezonden. De boeren van Agractie zijn met ongeveer 100 trekkers naar Noordwijk gekomen om te protesteren tegen het stikstof- en bredere kabinetsbeleid. De aanwezige politie heeft totaal geen last ervaren van de boerenactie. Mens zei er het volgende over:

“Ik zei eerst nog: ‘kom nou volgende week met een kleine delegatie, doe niet zo flauw, houd die trekkers lekker thuis’. Maar kennelijk willen ze circus, hebben ze het thuis niet zo naar hun zin…”

Wat mij betreft is dit een prima zet van de boeren en goed van Mens dat hij ze zendtijd geeft. Dit geeft de boerenacties wat meer een gezicht en kan er duidelijk en eenduidig worden aangegeven waar de boeren nou precies voor staan. Tot nu toe zijn er eigenlijk voornamelijk boeren in beeld gebracht die nou niet echt het probleem goed wisten te articuleren. Dat kun je ze ook niet kwalijk nemen, maar heeft wel effect op het imago van de protestbeweging.

Nu maar hopen dat Harry Mens ze wat goeie vragen stelt. En dat hij zich niet tegen ze keert zoals hij ineens bij Thierry Baudet deed.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Kretoloog

  Boeren hebben over politieke belangstelling en begrip niet te klagen. Al 5 partijen in de Tweede Kamer hebben zich unverfroren achter hun eisen geschaard: VVD, PVV, CDA, SGP en FvD. Nog net geen meerderheid, maar het scheelt slechts een paar zeteltjes.

  In de provincies zijn al wel successen behaald: Friesland, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Flevoland en Noord-Brabant hebben hun strenge stikstof-normen versoepeld. Meer provincies zullen ongetwijfeld volgen.

 2. Heinz

  Harry gaf al een voorzetje vanochtend op radio 1. “Hij, Jensen, ziet eruit als een boer, dat komt goed uit” Kijken dus!

 3. Rechtsaf

  Ze moeten nog veel meer zendtijd krijgen, Nederland is arrogant ondankbaar volk als het gaat om de boeren…

 4. Pauline Kummer

  “Kennelijk hebben ze thuis niets te doen” is niet direct een goede binnenkomer bij Harry Mens. Extra kijkcijfers voor Business Class. Is Harry voor of tegen de boeren?

 5. Mezzadra

  “Nu maar hopen dat Harry Mens ze wat goeie vragen stelt.”

  Dat lijkt me onmogelijk.

 6. Jumping

  Wat een arrogante kwal is deze Mens.

  Waarschijnlijk hebben ze het thuis, niet naar hun zin.
  Nee MENS, deze boeren komen op voor hun
  (Vr)eten.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

 7. C.A.Barstow

  Door dit roverskabinet o.l.v die vuile land en volksverrader Rutte is de boeren, nee, het hele Nederlandse volks een vuil en smerig rad voor ogen gedraaid.
  Stukje bij beetje wordt ons eens mooie en goed verzorgde Nederland door Rutte en die smerige linkse ratten bende afgebroken om gelijkgeschakeld te worden met de armere Landen binnen Europa.
  In die zogenaamde EU heilstaat, ik noem het liever het vierde rijk, mogen geen verschillen meer bestaan dus wat doen de machtswellustelingen in Brussel waar Rutte de schoenzolen van aflikt, je rooft de rijke, de schatrijke landen zo goed als leeg, al het goede wat onze ouders en wijzelf na WWII hebben opgebouwd wordt van ons af gestolen of afgebroken, al die miljarden Euro’s vloeien naar Brussel en dat nota bene met de hulp van onze eigen bestuurders met aan het hoofd die vuile landverrader Rutte.
  Wie dat nu nog niet inziet is stekeblind en onvoorstelbaar naïef en heeft zich door Rutte en zijn smerige linkse ratten bende gruwelijk in de luren laten leggen.

  Stem tegen die land en volksverrader Rutte en dat monsterlijke gedrocht in Brussel.
  Stem voor onze eigen soevereiniteit, stem voor ons eigen Nederland, Stem voor ons Nederlandse volk, Stem voor Baas In Eigen Land,

  Stem FvD/PVV

  1. Kretoloog

   Je zegt het allemaal wat plompverloren, Barstow, maar in essentie heb je wel gelijk. Dat het zover heeft kunnen komen, heeft ook te maken met de goedgelovigheid, zeg maar rustig naïviteit, van de Nederlanders. Rutte heeft al zo vaak dingen beloofd. Over aftrek hypotheekrente, subsidie op windenergie, vrijlating Volkert, 1000 euro enz. enz. Beloften die hij nadien zonder enige wroeging lachend weer liet vallen. En toch blijven de Nederlanders op hem en zijn VVD stemmen. De partij met de meeste fraudeurs en moreel gehandicapten in haar gelederen. Wanneer krijgt het volk eindelijk eens door wat een boeventuig er rondloopt bij de liberalen?

  2. Blitzkrieg

   C.A.Barstow : Goed betoog met passende toon, hier FvD, let’s make Holland great again.

 8. Arubano

  Onze Harry is niet gek, die genereert publiciteit en dus even hogere kijkcijfers voor zijn programma. Maakt hem niet uit wie hij daarvoor kan gebruiken.

 9. Joop van Leeuwarden

  Die boeren moeten eens naar zichzelf kijken. Nederland is op de VS na het land met de grootste landbouw export. Op een na! We zijn maar met 17 miljoen, maar zijn op een na de grootste exporteur van landbouwproducten van alle landen op de wereld. Geen wonder dat we de door ons zelf opgelegde milieu doelen niet halen.

 10. DidiMadloba

  Weet DDS niet dat Harry Mens in zijn programma iedereen toelaat die betaald?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.