Column Jan Roos: De huidige feministe is als een peuter in een supermarkt, huilend op de grond slaand

Jan Roos maakt in zijn column van vandaag gehaakt van het feminisme anno 2019. Hierin staat niet de kracht van vrouwen centraal, zo betoogt Jan, maar de zwakte. Ze roepen om quota en geven de schuld aan mannen, waarmee ze onderdanigheid tonen.

“Je bent gewoon bang voor sterke vrouwen.” Deze zin heb ik ongekend vaak naar mijn hoofd geslingerd gekregen. Het is meestal een reactie op een cynische opmerking van mijn kant over het huidige feminisme, terwijl die opmerking juist bedoeld is om aan te merken dat er een groot tekort is aan sterke vrouwen. De huidige door zichzelf gekroonde feministe is als een peuter in een gangpad van een supermarkt, huilend op de grond slaand dat ze een bepaald soort koek wil maar niet krijgt van haar moeder.

Of in dit geval vader, want volgens deze “powervrouwen” is de reden dat ze niet uit de verf komen de schuld van mannen. Daarmee degraderen ze overigens hun eigen kracht en tonen ze hun onderdanigheid ten aanzien van het geslacht waarvan ze zeggen in iedere geval op gelijk voet mee te staan.

Overigens is de term powervrouwen misschien wel het allerergste dat door deze generatie slappe happen is bedacht. Een powervrouw is niets meer dan een vrouw die doet wat een man behoort te doen, namelijk werken. Zie je het al voor je dat we iedere kerel die een beetje carrière maakt powerman moeten noemen? We zouden elkaar voor gek verslijten, maar bij het andere geslacht is het echt een titel.

Hetzelfde geldt voor de door de huidige feministen zo geliefde quota. Je toont daarmee aan minder te zijn. Juist dat is zwakte. Dus als ik roep dat een slimme vrouw met ambitie niet als excuustruus hogerop moet komen, maar vanwege haar kwaliteit, zijn er dus altijd weer van die dames die zeggen dat ik gewoon bang ben voor sterke vrouwen. Terwijl een vrouwenquotum juist funest is voor sterke vrouwen. Want die zit niet te wachten op een baan vanwege wat ze in haar broekje heeft. Dat is namelijk een belediging. De beste moet op hoogste positie, ongeacht geslacht. Ik ben dus niet bang voor sterke vrouwen. Ik ben bang voor zwakke vrouwen, die hun geslacht misbruiken om hogerop te komen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

22 reacties

 1. Original NL

  Jan slaat weer spijkers met koppen!

 2. Kretoloog

  Hup Jan, geef die deuggleuven maar van Jetje!

 3. Joop Klepzeikert

  Het zijn inderdaad vooral de zwakkeren in de samenleving die om het hardst schreeuwen dat zij hogerop MOETEN komen, zonder daar zelf iets voor te hoeven doen. Liefst zonder enige opleiding, werkervaring en kennis van zaken. Ten koste van mensen die dat wel hebben.

 4. ReneR

  Mooi stuk en erg waar. De power vrouwen, willen ook allemaal baasje zijn. Directrice of iets dergelijks. Ik hoor echter nooit dat een power vrouw wil dakdekken, metselen, stukadoren, straten maken. Raar he. Eigenlijk hetzelfde als die idiote stroming die gaande is mbt gender confusion?!?

  Nee, stelletje debielen, je hebt er maar 2, mannetje of vrouwtje. Mannetje met jurk of mannetje zonder jurk. Je blijft mannetje. Je confusion is niet gender gericht. Je bent gewoon niet goed bij je hoofd. Zoek hulp ipv je achterlijke ideeën aan de rest vd wereld op te dringen, die nog wel normaal kan denken en begrijpt dat er maar 2 genders zijn.

  Jij achterlijke man-kat-duif-transgender-omgebouwde-diversiteits psychopaat.

  Gegroet.

  1. Heinz

   Ja erg hè, @Rene. Er is wel een beroep waar ze in uitblinken, ‘mandekken’

 5. Riesmog

  Jan Roos maakt in zijn column van vandaag gehaakt

  Gehaakt??? die Jan transformeert in een oud wijf…

  Aan je kop zeiken kon ie al als de beste, maar nu ook al haken?

  1. Heinz

   Op “zeiken” rust patent. Daar heeft er maar één rechten op.

  2. Joop Klepzeikert

   @Trol Riesmog: TaalNAZI

 6. Pedrito

  Powervrouwen is een ander woord voor verwende mutsen !

 7. Rosasolis

  Interessante artikel, Jan. Ik ben met veel van wat je schrijft helemaal eens.
  Wij hebben mensen met TALENT in ieder vak nog…mannen en vrouwen. Het moet om talent gaan, in onze Man-Vrouw Maatschappij. Gelijke rechten, plichten, en kansen voor mannen als vrouwen! Er moet geen power-vrouwen zijn, maar ook geen
  power-mannen. Er moet eindelijk een einde komen aan de huidige neiging tot gender discriminatie. Aan jullie mannen: eindelijk zijn de mannen-wolven in vele landen veroordeeld voor hun jarenlange discriminatie tegen vrouwen. Gelukkig waren er, en zijn er nog steeds eerlijke, vriendelijke, Prachtige mannen, die altijd onze vrouwen als collega waarderen. Er zijn nog steeds Heren in onze maatschappij; wij vrouwen houden van jullie als onze partners en collega’s. Fijn is het met jullie samen te werken.
  Aan jullie vrouwen: het is nu in Nederland en internationaal bekend dat wij vrouwen
  niet langer vrouwen-discriminatie tolereren. Wij hebben al lang dezelfde KANSEN en als onze mannelijk collega’s. Discriminatie drijft een mens tot waanhoop…dat weten de meeste werkende vrouwen van 50 jaar en ouder. Maar ook jaren geleden konden wij samen werken met de eerlijke, geweldige mannen collega’s. Velen hebben mij ook gesteund in mijn carriere als jonge musicus. Laten wij onze mannen alleen beoordelen als er ernstige discriminatie klachten zijn.
  Kortom: Eindelijk hebben wij in Nederland, en ook in het buitenland in onze 21 ste eeuw een MAN-VROUW MAATSCHAPPIJ opgebouwd. Laat de haat en discriminatie eindelijk verdwijnen. Laten wij doorgaan als mensen die steun van elkaar nodig hebben, om voor onze huidige leven en toekomst op planeet Aarde te zorgen.
  Laten wij mannen en vrouwen elkaar blijven steunen, waarderen en vriendelijk omgaan als waardevolle collega’s onder elkaar om onze toekomst op te bouwen.

 8. iduko

  Een bepaald vrouwenquota is belachelijk. Dat is identiteitspolitiek en dat levert vrijwel nooit de best gekwalificeerde mensen op. Zo help je een bedrijf/land naar de haaien. Een intelligente, krachtige vrouw vindt zelf haar weg. Daar heeft ze geen hulp voor nodig.
  Als een peuter zich zo gedraagt, loop dan gewoon weg (natuurlijk wel stiekem om het hoekje in de gaten houden) en dan is het snel afgelopen met dat gezeur. Nooit aan het gezeur toegeven, want dan blijven ze bezig.

  1. Rosasolis

   @Iduko. Ben ik met je eens. Er moet geen gender politiek meer zijn. Maar intelligente hoog-opgeleide oosterse vrouwen, vooral uit arme gezinnen, hebben nog steeds veel last van vrouwen discriminatie. Het is soms heel erg moeilijk voor ze binnen onze huidige maatschappij toegang te krijgen na hun lange studie, of daarna een goede baan te krijgen. Mijn lieve vriendin Noriko die met mij onze bescheiden kamer deelde, vertelde me over haar ervaringen in het na-oorlogse Japan. Vreselijk verhalen.
   Lieve Noriko ik vergeet je nooit, wij hebben elkaar gesteund voor 3 jaar als trouwe kamermeisjes, jij als violist en ik als student-vocalist van oude muziek. Ik heb je altijd gesteund op onze universiteit in Toronto. Jammer dat wij je niet meer hebben.
   Rest in peace, lieve Noriko.

 9. Nep

  Oh Jan Roos ga toch spelen in de zandbak en taartjes van zand bakken!

  1. merlot

   Met Nep (what’s in a name?) heeft DDS er weer een debattijger bij.

   Zijn argumenten zijn waarlijk spijkerhard. Ik ben diep onder de indruk.

  2. Mieremet

   Heee, Mezzadrama. Weer een verse alias of twee?

   1. Mezzadra

    Nee, lieverd, ik gebruik altijd maar een nickname tegelijkertijd. Soms deelt de redactie van DDS in haar onnavolgbare beleid een ban uit en dan kies ik een nieuwe. Gelukkig was dat de afgelopen tijd niet nodig.

    Mieremet en merlot zijn ook de zoveelste nicknames. Niemand ontkomt aan de grilligheid van DDS. Misschien is het een logaritme.

    1. kweetniet

     leugenaar , met de regelmaat van de klok in debat met zichzelf

 10. Baron von Munchhausen

  Ik zoek een tuinvrouw om de tuin winterklaar te maken. Welke dame voelt zich geroepen?

  1. Ron

   Geen waarschijnlijk daar worden ze vies van.

   Op kantoor het baasje spelen omdat ze zich moeten compenseren met hun echte realiteit.
   Ze kunnen niet veel en hebben weinig inbreng maar door de status van manager denken ze boven een ander te kunnen staan en af te blaffen.

   Kortpittige typjes die echt alleen maar inhoudsloos kunnen wauwelen.

   Degene die door echt aan te pakken de functie bereiken krijgen van mij alle respect en mogen dan ook extra beloont worden vind ik. Maar een functie krijgen omdat je vrouw bent moet de vrouw zelf ook niet willen.
   Dan zijn ze net zo laag als de secretaresse die zich omhoog n€ukt.

  2. Rosasolis

   Baron von Munchhausen. Ik was jarenlang een toegewijde tuinvrouw. In feite was het kweken en zorgen voor prachtig, ouderwetse, geurende rozen mijn hobby. Ik heb ook verschillende soorten groente en kruiden gekweekt. Omdat ik nu last van astma heb,
   moet ik voorzichtig te werk gaan. Maar mijn rozen struiken zijn klaar voor de winter.
   Hoewel ik niet meer dagelijks in de voor- en achter tuinen kan werken,
   kan ik je veel advies en tips geven. Als je iets wil weten, stuur me een mail.
   p.s. Bij onze gemeente plantsoen dienst werken ook vrouwen.

 11. EmC2

  Iets meer diepgang mag wel (of mag je dat niet zeggen in deze discussie?)
  Vrouwen (getrouwde) pas handelsbekwaam volgens de wet in 1956. Dan is het ook niet gek dat nog niet alle functies met vrouwen zijn gevuld. – dat is pas 63 jaar, wat is de gemiddelde leeftijd van de top in bedrijfsleven… Dan kan je wetenschappelijk huidige percentage vrouwen berekenen.

 12. Mieremet

  Tja. Die knakker ziet het wel juist.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.