Column Jan Roos: Repressieve D66’ers, genderneutraal maandverband… lichtpuntjes worden schaars in ons donkere landje

De moed zakt columnist Jan Roos zo ondertussen in de schoenen. Je kan in Nederland je kont niet keren, of een opportunistische D66-bestuurder verkoopt wel weer ergens leugens of hypocrisie. Of je krijgt rare fratsen dat maandverband ‘genderneutraal’ gemaakt moet worden. “Mij bekruipt steeds meer het gevoel dat ik gevangen ben in een draaikolk van gekkigheid. Want laten we eerlijk zijn, de lichtpuntjes beginnen steeds schaarser te worden in ons donkere landje,” aldus een sombere Jan.

Elke week lijken we verder af te zakken. Tenminste: zo voelt dat voor mij. Misschien ben ik depressief. Dat zou heel goed kunnen, maar het zijn niet mijn donkere gedachten die mij het gevoel geven dat we op het punt zijn gekomen dat dit land een openbare inrichting is geworden. Het zijn de berichten die je dagelijks om de oren vliegen. Vroeger was geluk nog heel gewoon, maar met de intrede van mijn maatschappelijk engagement veranderde dat gevoel. Ik begreep dingen niet meer. En nog niet. Maar waar ik het eerst vermakelijk vond om het te zien begint mij steeds meer het gevoel te bekruipen dat ik gevangen ben in een draaikolk van gekkigheid. Want laten we eerlijk zijn, de lichtpuntjes beginnen steeds schaarser te worden in ons donkere landje. En soms kan ik daar gewoon niet meer tegen.

Neem nou Sophie in ’t Veld, de eeuwige fractievoorzitter van D66 in het Europese Parlement. Die vrouw zegt zonder knipperen tegen de BBC dat er een tweede Brexit-referendum in Groot-Brittannië nodig is omdat dat in “everybody’s interest” is. Oftewel, ze denkt dat de remainers gaan winnen. Wat is dat in hemelsnaam voor een plat opportunisme? Toen Nederland ‘nee’ zei bij het referendum over de Europese Grondwet luisterde D66 niet. Toen Nederland ‘nee’ zei bij het referendum over het associatieverdrag met de EU en Oekraïne luisterde D66 niet. Toen Nederland nee zei bij het referendum over de Sleepwet luisterde D66 niet. Liever gezegd: ze hebben haastig het raadgevend referendum de nek omgedraaid, omdat het volk steeds het verkeerde antwoord gaf. Maar nu D66 ziet dat ze in Groot-Brittannië mogelijk het goede antwoord gaan geven zijn ze weer voorstander. En maar jammerhouten over populisme.

Of wat denk je van het fake news-onderzoek van In ’t Velds partijgenote Kajsa Ollongren? Volgens de minister van Binnenlandse Zaken was er sprake van buitenlandse inmenging tijdens de verkiezingen. Wat bleek? Totaal onwaar. Let wel: deze mevrouw is ook de baas over onze veiligheidsdiensten. Ze liegt dus glashard over beïnvloeding van verkiezingen zonder consequenties. Het was overigens dezelfde Ollongren die het referendum afschafte. Over beïnvloeding van de democratie gesproken. Wat overbleef in het politiek gekleurde onderzoek dat media die het overheidsverhaal klakkeloos overschrijven fantastisch zijn en media die dat niet doen, zoals DDS, heten junk news-verspreiders en fake news-fabrikanten te zijn. George Orwell zou het niet hebben kunnen verzinnen.

Nu we het toch over 1984 hebben. Na de boerenopstand vloog er weer wat fake news vanuit het ministerie richting de burger. Het was vanaf heden verboden om met trekkers op het Malieveld te demonstreren, want anders zou de parkeergarage die eronder ligt instorten. Flagrante onzin, maar de elite was zo geschrokken van al dat volkse kabaal dat ze dit soort hilarische onzin denkt te kunnen verkopen om hun macht te beschermen. Natuurlijk lachwekkend, maar het geeft wel de rotte geur van repressie aan.

En toen ik na al deze afkalving van onze democratie onder ogen kreeg dat maandverband genderneutrale verpakking krijgt zakte ik dieper in mijn depressie. Waar komt verdomme dat bloed dan uitlopen, schreeuwde ik nog uit. Maar ik wist dat het niet meer hielp. Want er is er namelijk eentje enorm ongesteld. Ik.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Heinz

  Een ban voor Jan. Wat een onderwerp om op los te gaan, neem de Jensen route maar!
  Verzint hij dit nu zelf of krijgt hij dit opgelegd? Voormalig partijleider?

  1. werikke

   ik vond wel duidelijk en heb soms zelfde gevoel als Jan Roos.

   1. Heinz

    Heeft u ook uw maandelijkse periode (depressie) ?

    1. werikke

     mijn antwoord duurde even maar was van mijn stoel gevallen van het lachen.

  2. Original NL

   Heinz…voor iemand met tomatensaus als brain is het natuurlijk niet te volgen.
   Jan heeft volkomen gelijk..krankzinnigheid bij links is de norm geworden.
   Wat een sukkel ben je toch heinz.
   .

  3. Jantje

   Gelijk de regressieve stuiptrekking “ban” gebruiken.
   Dat zegt genoeg over jezelf, Heinz.

   1. Top

    Zoijn opa, heeft waarschijnlijk bij de Germaanse SS gediend. Vandaar die naam en zijn atitude.

 2. Willemm

  “lichtpuntjes worden schaars in ons donkere landje”
  Waarom gebruikt Jan dit niet als ondertitel voor al zijn artikels? Dat is toch altijd de conclusie. Helaas is Jan niet verkozen om ons donkere landje te redden.

  1. Original NL

   Tja de waarheid is hard hè willempie..zet je alpinopetje maar weer op, zie je er weer net zo dom uit als je gelul!

  2. Julian

   Nou ik zou eerder gelukkig zeggen… Heeeel erg gelukkig… Goed ontmaskert en afgeserveerd door Eva…

  3. Mieremet

   Heinz,, Willemm. Die gebruik je niet zo vaak als Brandebock of Pauline, maar het blijft geluk wat je ook met welke alias uitkraamt hè Mezzadrama?

 3. Marija

  Hallo Jan, het antwoord op alle verbijstering m.b.t. de idioterie in ons land heeft een goed uitgedacht plan.

  Mag ik je aanraden eens te lezen:

  De EU ontmaskerd?

  Dit gelezen hebbend weet je dat onze landsbestuurders, landverraders zijn geworden. Leg je er maar bij neer. Er is ws niets meer aaan te doen als alleen een kleine kans als er massaal PVV gestemd gaat worden.

 4. Julian

  Lachen Jan zegt dat D’66’ers leugenaars zijn en vrolijk doet hij zelf mee. Ollongren heeft nooit gezegd dat er buitenlandse inmenging is geweest in de verkiezingen. Ze vermoedde het en heeft het laten onderzoeken … zoals het dan hoort. En geruststellend er was geen inmenging. Ook is er niet gezegd dat DDS fakenews verspreid maar dat het een junk-news site is. Wat het ook gewoon is. Hahha misschien dat hier veel buitenlandse inmenging is. Want veel reageerders wonen in het buitenland (zeggen zij). In elk geval woont de hoofdredacteur in Turkije…

  1. Original NL

   Quote…DDS een junk-news site is…..
   Aldus onze junkie juliana!

   1. Julian

    Nee aldus het onderzoeksrapport Original NL.. Lezen is ook een kunst! Zeker begrijpend lezen…

 5. Rud56

  Ja Jan, je hebt weer volkomen gelijk! Maar laat je niet in depressies zakken, de totale waanzin, de waanzin van de walgelijke politiek correctheid, de diversiteit en de inclusiviteit, van de zwakzinnigen onder ons, eens zal dit over zijn!

  P.S.
  In kader van de genderdiscussie ga ik mijn pumps in maat 47 uitproberen…

 6. Jack Flash

  Depressief word ik er niet van.Het neemt niet weg dat ik met lede ogen aan moet zien hoe ons ooit zo mooie Nederland vakkundig naar de kloten wordt geholpen door onze
  “heldere lichten”

  1. Original NL

   Heldere nichten dekt de lading beter Jack!!

 7. Heras

  Hopelijk zijn dit de laatste stuiptrekkingen van d66. En zullen ze nog meer “stapjes terug moeten doen”. En inderdaad: d66 weet van gekkigheid niet waar ze tegenaan moeten schoppen. Dat vind ik ook van die rare clubjes als bij1 of kickout.
  Totaal gestoord.

 8. Mezzadra

  “Misschien ben ik depressief. Dat zou heel goed kunnen”

  Daar heeft Jan ook alle reden toe. Zijn poging om de oorzaak daarvoor buiten zichzelf te zoeken is niet erg overtuigend.

 9. AS210854

  Wie D66 nog geloofwaardig vind, moet nodig in psychiatrische behandeling.

 10. J.Rademaker

  Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen, dan dooft het licht.

  Te laat jammer maar helaas.

 11. Bes Tolen

  Bent u ook benieuwd wie de eerste belangrijke politicus is, die door de kast komt? ”Door de kast” is een uitdrukking, die geldt voor transgenders zo meen ik te hebben begrepen.
  De uitdrukkingen ”onder de kast door” en ”over de kast” zijn al gereserveerd. Gelieve dus niet willekeurig te gebruiken. U weet niet wie u discrimineert of kwetst. De uitdrukki9ng ”in de kast” is voor geval iemand voor de overheid zich verschuilt in een kast. Dat zou in de oorlog veelvuldig zijn gebeurd. Om deportatie te voorkomen, denk aan arbeidsdienst in Duitsland. Vooral in Haarlem en Rotterdam. [Maar mijn Lisa maakt me mogelijk maar wat wijs].

 12. slayer

  haha er zijn dus transgenders die elke maand een maandverbandje in hun broekje doen ,eerder zag je zulke mafklappers alleen bij jambers

  1. Ron

   Er zijn ook vrouwen die bezig zijn man (voor zover dat mogelijk is) te worden die moeten nog vleugels gebruiken.

 13. Mar155

  Oh ja, nou dat weer. Laten ze het land regeren in plaats van zottigheid verzinnen. Maar…wat moet je als man met maandverband ? Je kunt er alleen nog je neus mee snuiten…ha, ha. Wat een stupide D66……

 14. DennisEijs

  Ik zie geen verband hoor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.