D66 loopt te miepen over ‘de toon’ van Paul Cliteur. Debatten in de Eerste Kamer worden zo dus keihard ondermijnd

De legendarische en altijd erudiete Frits Bolkestein zei het al eens: ‘wie het over de toon heeft, ontbeert het aan argumenten.’ Zo ook D66 vandaag in de Eerste Kamer. Tijdens het debat over massa immigratie kregen we een staaltje deugdynamiek in actie te zien. Cliteur moest namelijk op ‘de toon gaan letten’, want woorden doen pijn ofzo. Althans bij sommige linkse softies dan…

Bij Bolkestein probeerde men hem ook al de mond te snoeren door over de ‘toon’ te beginnen. Immers konden de lichtgewichten een zwaargewicht als Bolkestein nooit op de inhoud pakken dus dan maar over de toon beginnen.

Vanmiddag gebeurde hetzelfde bij senator Paul Cliteur, die de term ‘massa immigratie’ gebruikte maar daardoor de SJW-beer triggerde. D66 nam zoals gewoonlijk ‘aanstoot’ aan deze ‘afschuwelijke’ term en probeerde zo het debat te ondermijnen.

D66 heeft de gewoonte om soms op te treden als de gedachtepolitie, de vrijheid van woordkeuze – en dus meningsuiting en meningsvorming – kan D66 niet zo veel schelen. Alles is voor hun beledigend als het tegen hun dogma’s ingaat. Met deze houding is er dus geen constructief debat mogelijk.

Niet alleen tegen D66 gaat Cliteur er ‘hard’ in, ook de PvdA blijft niet gespaard.

Cliteur trekt zich gelukkig niks aan van de deugdynamiek van identitair links. Want zij passen continu de betekenis van woorden aan of beginnen over de ‘toon’. Zo valt er geen normaal debat te voeren, en laat Cliteur nu iemand zijn die wel graag over de inhoud wil discussiëren.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

24 reacties

 1. Veteraan

  Wat zijn er toch veel sterke persoonlijkheden aan de rechter zijde van de politiek.
  Toeval ?

  1. Ron

   Even d linkse pet op.

   Dat komt beste veteraan omdat het boze witte mannen zijn die gebukt gaan onder hun innerlijke strijd om hun mannelijkheid te onderdrukken. Verder worden deze gevoed door angst voor sterke vrouwen die het over woordkeuze willen hebben en met kant bekleed willen zien.

   Zo linkse pet af.
   Bovenstaande voldoet volgens mij aardig aan de standaard inhoudsloze bijdrage van linkse mensen die het onderwerp een maatje te groot vinden en daardoor maar zaken verzinnen om de aandacht te verleggen.

   Maar jouw beste vraag is nog niet beantwoord jij vraagt of het toeval is dat rechts sterke persoonlijkheden heeft.
   Ja en dat is geen toeval want linkse mensen zijn precies dat wat ik sarcastisch hierboven beschrijf zelf ipv degene die ze willen framen.
   Rechtse mensen hebben hun eigenwaarde nog.

 2. Gerlos

  Die linkse deugnieten zouden het liefst zíen dat de grenzen wijd open gaan voor de asiel/gelukszoekers, vraag mij al of ze de consequenties wel zien, geen opvang ruimte meer, geen huisvesting, onbetaalbaar met uitkeringen en medische kosten en helaas ook de criminaliteit zal zegevieren in ons eens zo’n mooie Nederland.

 3. Jumping

  Prachtig toch, het Linkse Demoniserende Rutte kartel, heeft een keiverrot land van Nederland gemaakt.

  Rutte is het slechtste, wat Nederland na de tweede wereldoorlog is overkomen.

  Stop met de EU in deze vorm.

  RUTTUP EN NEXIT.

 4. Agios

  Links en alles wat eraan hangt is geestesziek. Gemanipuleerd tot op het bot en geen enkele linksaffer die dit bij zichzelf kan en wil waarnemen. Niemand ter linkerzijde heeft de moed om klip en klaar te zeggen dat hij/ ze jarenlang geestelijk ernstig is mishandeld. Mensen, bevrijd jezelf. Het kan nog. Open jezelf en manifesteer jezelf als nieuwgeboren realist. Je zult zoveel meer respect voor jezelf krijgen en het leven opnieuw beleven. Tekst naar ds. Gremdaat.

 5. Kretoloog

  En minister Ollongren van D’66 is weer ziek. De diagnose is gesteld door haar spindokter: ernstige gehoorschade. Maar dat weten wij al jaren. Ze luisterde toch al nooit naar geluiden uit de samenleving. Keur haar maar voor 100% arbeidsongeschikt. Een nieuwe op haar plek kan het onmogelijk slechter doen.

 6. claus

  Mensen zonder karakter kunnen blijkbaar niet links zijn,al zouden ze willen!
  Dat is een inmens probleem mbt verkiezingen,je kunt ze enkel bedreigen en aanmanen om rechts te stemmen!
  Dat is dan weer een voordeel,ze zijn angstig aangelegd!

 7. debontereus

  En de aandoenlijke is weer met een nieuwe nick aan de verbale schijterij.
  Nadat hij zelf bagger scheet toen mensen hem doorzagen ging hij weer de rollen omdraaien . Immers is hij de stoere p*dofiel die voor niemand bang is zolang ze maar niet ouder zijn als 12 jaar .
  Zijn links gedachtengoed verspreidend met onder de ene zweetoksel een laptop met Wikipedia en google wetenschap en onder de andere de volkskrant.
  Toch W I M ?

 8. Joost mag het weten

  Jezus stond één keer op, Osama bin Laden 8 keer en Bagdadi 4 keer. Special Forces hebben hem in een spectaculaire raid voor de vijfde en laatste keer gedood en nog wel op zo’n opportuun moment. Trump bedankte en passant de Russen nog even voor het openen van “hun” luchtruim waar de special Forces door heen moesten. Die Russen weten echter nergens van laten ze in een reactie weten. In diezelfde reactie laten ze ook nog even weten dat Bagdadi’s dood er niet zoveel meer toe doet; IS werd immers al in 2018 door Assad’s troepen (met wat hulp van de Russische luchtmacht) in de pan gehakt.

 9. J.Rademaker

  Wie wil er een debat in de Politiek, zeker als er geen camera staat, in een debat kun je een mening geven en als het echt niet anders kan feiten.
  Dan moet je dus een mening hebben onderbouwd met feiten.
  Of je mond houden en reflecteren op de woningnood, wachttijdsloze voorzieningen, een leefbare samenleving en zo voorts.
  Leeghoofden die de samenleving afbreken praten over de toon.

 10. tailgunner

  Een D66-er luistert nu eenmaal niet. Zodra iemand iets zegt gaan de vingers in de oren en roept hij heel hard ‘lalalalalala!!!’

 11. Mieremet

  Geen MEZZA NEP ANNE WILLEM en de rest? Ik ben verbaasd. Er eindelijk afgeflikkerd? Rust…..

  1. tailgunner

   Laten we het hopen. Als die redactie hier er geen donder aan gaat doen dan ben ik ook weg. Ben nogal klaar met dat onzinnige over- en weer gescheld tussen reaguurders en trollen.

  2. Catweazle1

   Mezza heeft samen met zijn meerdere persoonlijkheden een clubuitje.
   Hij is op therapeutische basis aan het pony rijden.
   In het taxibusje krijgt hij nog een fristie en een biscuitje zodat hij straks weer volledig opgeladen is om hier zijn onmetelijke domheid te etaleren.

   1. Mezzadra

    Nee, Catweazle, ik plaats alleen bijdragen onder de nickname Mezzadra. Het idee dat ik er meerdere account op na zou houden is een paranoïde fantasie.

 12. Kretoloog

  Paul Cliteur van het Forum hield een geweldige maidenspeech in de Eerste Kamer. Daar was vriend en vijand het wel over eens. Opvallend waren de complimenten die hij kreeg van de VVD. Die mevrouw van D’66 probeerde Cliteur nog te vangen op zijn eigen woorden, maar kreeg werkelijk alle hoeken van de vergaderzaal te zien.

  Cliteur is duidelijk een aanwinst voor het politieke debat.

 13. Bosche draak

  Op hondentraining werd er ook altijd onderscheid gemaakt tussen toon en inhoud.
  Zo werd op humoristische wijze altijd getoond door de trainer.
  Zo riep hij altijd op een liefelijke toon naar z’n hond die verderop stond: “maak eens dat je hier komt stom kutbeestje van me, dat ik je de nek omdraai en in de kookpot gooi”
  En warempel daar kwam de lobbes vrolijk kwispelend aangelopen, daar simpele dieren als honden enkel de toon horen.

  Bij het tweede voorbeeld riep hij dit keer op een harde toon “wil de grote lieverd hier komen voor knuffels en snoepjes?”
  En hoewel hij toch na wat aarzelen uiteindelijk kwam zag je de schrik in z’n gedrag, niet wetende dat de inhoud juist heel positief voor hem zou zijn.

  Dit soort aanstellerig gedrag is normaal voor honden maar voor mensen is het nogal sneu gedrag.
  Hetzelfde kan je zeggen over taalneuqers of mensen die zgn “aanstoot” nemen van grove woorden, een nogal zwakke poging om het debat te saboteren en vooral een syptoom van door de argumenten heen te zijn.

 14. DidiMadloba

  Ik betwijfel of D66 dit precies heeft gezegd. Feit is wel dat het Forum voor Demagogie die immigratie stelselmatig overdrijft.

  Aan de ene kant zijn er vluchtelingen, die recht hebben op een barmhartige opvang, aan de andere kant zijn er migranten uit Noord-Afrika die snel worden teruggestuurd. Nederland staat internationaal voorop als het gaat om de snelheid waarmee wordt beoordeeld of een migrant een vluchteling is.

  Maar het zou ook kunnen dat Cliteur een term als “schandalig” in de mond heeft genomen en dat is wel ongepast want de beoordeling is aan de hele Kamer, dus hij moet niet vooruitlopen op een conclusie.

 15. DidiMadloba

  Worden debatten daardoor “ondermijnd? Dat lijkt me sterk.
  Het lijkt me eerder dat Cliteur zich over de hoofden van zijn collega’s heen tot zijn kiezers richt.

  Daarmee onttrekt hij zich aan zijn taak, want die is om nuttige besluiten te nemen, en daarvoor moet een Kamerlid samenwerken.

  Er zitten in de Eerste Kamer allerlei figuren met een zekere status (al zal DDS vinden ten onrechte), en die zullen hun neus ophalen voor het populisme van Cliteur. Waarschijnlijk weten ze ook al lang dat Cliteur hoogleraar “encyclopedie” is aan de Leidse rechtenfaculteit. Elders heet dat meer bescheiden “inleiding”. En Cliteur volgde een antillenroute naar dit ambt: van de MULO naar de HEAO en daarna pas naar de universiteit
  Nooit was hij advocaat, zoals de meeste van zijn collega’s. En zijn colleges waren ook slecht, vooral omdat hij zijn hobby botvierde: de rechtsfilosofie.

 16. Michael M

  D666 Devil 666 D66 66

 17. Michael M

  In 1966 was het een Democratische partij, maar nieuwe generatie opvolgers voor deze partij staan zo ver weg van de werkelijkheid van waar de partij ooit voor stond.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.