Jeremy Corbyn geeft complot toe, eist kiesrecht voor 16-jarigen voor de Brexit-verkiezingen

Geen categorieokt 29 2019, 19:00
Jeremy Corbyn gaat akkoord met Brexit-verkiezingen in het Verenigd Koninkrijk, maar wel op voorwaarde dat jongeren van 16 jaar oud kiesrecht krijgen. Met het voorstel probeert Corbyn de verkiezingen te winnen, want de jongeren begeven zich in een zogenaamde 'constructed bubble'. Corbyn geeft het complot (of het idee) nu openlijk toe, via de Daily Express.
Het complot van Jeremy Corbyn is daarmee definitief bevestigd.
Het is een poging de jongeren in de door de politiek geconstrueerde onderwijsbubble naar de stembus te krijgen om te stemmen op de partijen die in het onderwijs veel invloed genieten: links dus. Tel daarbij de miljoenensubsidies, die door Europese Unie worden verstrekt aan de door de nationale regeringen (bewust) uitgeklede onderwijssectoren en je weet welke kan de bal oprolt. Naar Europees-links dus.
De EU vult namelijk al jaren de tekorten van het onderwijsveld aan met extra geld in de vorm van subsidieprogramma's, maar alleen op voorwaarde dat de onderwijsinstellingen 'de Europese waarden' onderschrijven en communiceren, EU-propaganda verspreiden is daarbij het doel. Het onderwijs wordt dus door de nationale regeringen gefrustreerd en de EU "komt als reddende engel" langs vliegen.
Dit verklaart ook waarom vrijwel alle universiteiten in Europa evenementen organiseren over "inclusie" en je in de gebouwen van de onderwijsinstellingen posters ziet hangen met woorden die verwijzen naar een "the inclusive society". Wanneer jongeren vervolgens dit soort concepten na jarenlange herhaling binnen het onderwijs geïnternaliseerd hebben, is het stemmen op een partij die de "inclusieve samenleving" belooft natuurlijk érg aantrekkelijk!
Daar moet wel bijgezegd worden dat deze programmering binnen het onderwijs niet voor 100% werkt, maar wel voor een groot deel van de scholieren. En dit is dus de werkelijke reden waarom Corbyn de 16-jarigen daadwerkelijk het stemrecht wil geven: verkiezingen winnen. Natuurlijk kun je het voorstel van Corbyn -om jongeren van 16 jaar kiesrecht te geven- framen zoals je wilt: je kunt het als een verbetering van de democratie zien, immers krijgen de jongeren een stem over hun eigen toekomst en daar is iets voor te zeggen. Maar waarom dan nu op dit moment?
Het door Corbyn uitgekiende moment is politiek opportuun voor Labour. De komende Brexit verkiezingen gaan namelijk bepalen of er überhaupt een Brexit komt en na het mislukken van Theresa May en het falen van Boris Johnson is de kans dat de conservatieven wederom winnen minder groot. Als Corbyn zijn zin krijgt en jongeren van 16 jaar oud ontvangen het algemeen kiesrecht, dan is de kans vrij groot dat het Verenigd Koninkrijk niet de Europese Unie verlaat en ook dat Corbyn premier wordt, zoals wij u al eerder vandaag berichtten.
Maar premier wordt Corbyn alleen als hij zijn zin krijgt en de 16-jarigen mogen stemmen, maar ook als de noodzakelijke voorwaarde, het in stand houden van de linkse 'constructed bubble' niet uit elkaar spat voorafgaand aan de verkiezingen. En dat laatste kan zomaar eens gebeuren en dan stemmen de jongeren niet op Corbyn, maar op de conservatieven. Spannende tijden!
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten