shutterstock 1460208077

Daar is 'ie dan! Europese Unie en Verenigd Koninkrijk bereiken deal over Brexit

Geen categorieokt 17 2019, 13:00
Het is ongelofelijk, maar waar. Zojuist is het nieuws naar buiten gekomen dat de bobo's van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk eindelijk een deal voor de Brexit met elkaar hebben beklonken. Een principeakkoord welteverstaan. Kortom: een feestelijke dag voor de Brexiteers.
https://twitter.com/BorisJohnson/status/1184764798107602944
Voor de mensen die tegen de Brexit zijn: niet getreurd. Het akkoord moet nog wel eventjes goedgekeurd worden door de leiders van de EU en het Britse parlement. En ja, dat is hetzelfde parlement wat een brexitdeal tot drie keer toe van tafel heeft geveegd. Deze baasjes moeten dus nog wel over dit akkoord stemmen.
Desalniettemin kan premier Boris Johnson z'n lol niet op, zo valt te lezen op Twitter. Zo trots als een pauw pocht hij ermee dat ze eindelijk weer de controle terughebben.

"We’ve got a great new deal that takes back control — now Parliament should get Brexit done on Saturday so we can move on to other priorities like the cost of living, the NHS, violent crime and our environment #GetBrexitDone #TakeBackControl"

De Telegraaf weet zelfs te melden dat het Britse pond in waarde is gestegen, kort na de aankondiging van een brexitdeal tussen beide partijen. Zeker als je het vergelijkt met de Amerikaanse dollar.

"Het pond won ten opzichte van de dollar 0,7 procent en is 1,2936 dollar waard. Tegenover de euro stond de Britse nationale munt 0,3 procent lager. De belangrijkste graadmeter van de Londense aandelenbeurs, de FTSE 100, noteerde 0,6 procent hoger."

We gaan wel zien hoe dit zaakje zich verder zal ontwikkelen. Eén ding staat vast: ongelofelijk knap dat de Britten deze deal uit het vuur hebben gesleept. Want volgens mij waren de onderhandelingen alles behalve soepel, correct me if i'm wrong.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten