Daar is ‘ie dan! Europese Unie en Verenigd Koninkrijk bereiken deal over Brexit

Het is ongelofelijk, maar waar. Zojuist is het nieuws naar buiten gekomen dat de bobo’s van de Europese Unie en het Verenigd Koninkrijk eindelijk een deal voor de Brexit met elkaar hebben beklonken. Een principeakkoord welteverstaan. Kortom: een feestelijke dag voor de Brexiteers.

Voor de mensen die tegen de Brexit zijn: niet getreurd. Het akkoord moet nog wel eventjes goedgekeurd worden door de leiders van de EU en het Britse parlement. En ja, dat is hetzelfde parlement wat een brexitdeal tot drie keer toe van tafel heeft geveegd. Deze baasjes moeten dus nog wel over dit akkoord stemmen.

Desalniettemin kan premier Boris Johnson z’n lol niet op, zo valt te lezen op Twitter. Zo trots als een pauw pocht hij ermee dat ze eindelijk weer de controle terughebben.

“We’ve got a great new deal that takes back control — now Parliament should get Brexit done on Saturday so we can move on to other priorities like the cost of living, the NHS, violent crime and our environment #GetBrexitDone #TakeBackControl”

De Telegraaf weet zelfs te melden dat het Britse pond in waarde is gestegen, kort na de aankondiging van een brexitdeal tussen beide partijen. Zeker als je het vergelijkt met de Amerikaanse dollar.

“Het pond won ten opzichte van de dollar 0,7 procent en is 1,2936 dollar waard. Tegenover de euro stond de Britse nationale munt 0,3 procent lager. De belangrijkste graadmeter van de Londense aandelenbeurs, de FTSE 100, noteerde 0,6 procent hoger.”

We gaan wel zien hoe dit zaakje zich verder zal ontwikkelen. Eén ding staat vast: ongelofelijk knap dat de Britten deze deal uit het vuur hebben gesleept. Want volgens mij waren de onderhandelingen alles behalve soepel, correct me if i’m wrong.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

77 reacties

 1. Scheve Tinus

  Kom er maar in mezzadra.

  1. Mycase

   wat denk je zelf Tinus ?? zou hij nog komen ?? lol lol lol

  2. Kretoloog

   En kom er maar in, Brandebok.

   1. Mycase

    Hahahaahhahahahahhahahaha ze moeten nu eerst even heeeeeeel heeeeeeel diep nadenken laat me raden het is er nog niet door dat zal het zijn waar ze mee komen .
    Iedere krant of andere media wordt nu helemaal uit gepluisd wat ik je brom hahaahahahahahahha

    1. Nep

     Nee Mycase wij hebben werk te doen. En wel op het land.
     Dat jullie zulke arme sloebers zijn daar kunnen wij niets aan doen!

     1. Ron

      Werkt Mezza en brandebok bij jou dan?
      Of heb je gewoon een grote duim en heb je gereageerd met het verkeerde account?

   2. Mycase

    nou wat heb ik je gezegd net zo voorspelbaar hahahahah En met dat soort wordt hier iedere dag geleuterd om je kont in 2 te lachen wat een zielenpootjes .

 2. Henk-Jansen

  Verschilt niet fundamenteel met de deal van May, ik ben benieuwd wat het Britse parlement ervan vindt.

  1. Mycase

   En waar haal jij die wijsheid vandaan ??? bronnen graag

 3. Meriadoc Brandebok

  Voor Johnson zat er in wezen weinig anders op dsn met hangende pootjes bij de EU aankloppen en om nieuwe onderhandelingen te bedelen. Hij had zichzelf vakkundig met de rug tegen de muur geparkeerd.

  Dit terugtrekkingsakkoord komt in grote lijnen overeen met het terigtrekkingsakkoord van premier May. Er zijn wel enkele aanpassingen, waaronder de opoffering van Noord-Ierland. Met dat laatste zal Johnsons Noord-Ierse gedoogpartner overigens niet akkoord gaan. Het ziet er derhalve naar uit dat ook dit akkoord zal worden afgeschoten door het Lagerhuis.

  Als dat gebeurt, moet Johnson óf zijn greppel opzoeken, óf opnieuw uitstel vragen.

  1. Mycase

   Dan treed gewoon 31 oct in sneukont

   1. just saying

    Het is deze deal of no deal, nu op de BBC………

    1. Mezzadra

     Nee, het lijkt me deze deal of het vragen van uitstel.

     1. just saying

      Wat jou lijkt is van geen enkel belang, je zit er namelijk altijd naast, nu op de BBC, deze deal of geen deal, en er komt beslist geen nieuw referendum, er wordt zelfs aan die EU fascisten gevraagd om te bevestigen dat het deze deal wordt of anders geen deal.

     2. Mezzadra

      Ben je niet blij, met deze deal, just saying?
      Je doet zo knorrig.

     3. just saying

      Ik ben pas blij wanneer het Britse leger al die EU fascisten over de kling jaagt met jou als eerste slachtoffer.

     4. Mezzadra

      Just Saying bepleit een Britse invasie en bezetting van Europa.

      Opmerkelijk.

     5. just saying

      Zie het als een bevrijding van de EU fascisten mozzarella, liever met de Engelsen dan met dat EU ongedierte leven, ik zou voor zijn, weg met Brussel en het nazistische EU gedachtegoed.

     6. Buzz68

      Ik durf er nu wel een weddenschapje op af te sluiten hoor.
      UK treedt op 31 oktober gewoon uit. Boris heeft instemming van alle leden van EU nodig voor verder uitstel. Boris voordat hij formeel om toestemming moet vragen -nu al gevraagd dit niet te verlenen.

      Maar jij mag blijven dromen hoor.

     7. Mezzadra

      @Buzz68,

      Men kan alleen op 31 oktober uittreden als het Lagerhuis akkoord gaat met deze deal. Die kans is heel klein.
      No deal is met een wet verboden en Johnson gaf aan aan zich aan die wet te zullen houden.

      Je lijkt niet goed te weten waarover je praat en dat is geen goede basis voor weddenschappen.

    2. Julian

     hahaha leuk… Het maakt de EU-haters hier niks uit of de deal goed is of niet.. Hun grootste nachtmerrie is dat het VK toch in de EU blijft en dat nooit.. Ten koste van alles dat nooit…
     Bij een scheiding wordt er onderhandelt over de voorwaarden en over de toekomst na de scheiding. En daar willen beide partijen zo goed mogelijk uit springen… Logisch toch…De scheiding komt er… En ik vind het prachtig.. Ik wil wel eens zien wie er nu gelijk krijgt over de periode na de scheiding…

 4. Mezzadra

  Ik begrijp dat de deal van Johnson nog slechter is dan de deal van May en dat ze vooral bij de EU erg blij zijn met dit akkoord.

  Dat zal in het Lagerhuis ook nog wel een puntje zijn.

  1. Henkdetenk

   @mezzadra de huist#rrel de slechtse deal is in de eu blijven.
   De deal gaat afgekeurd worden door de eu, die willen de Britten niet uit de eu en kunnen niet tegen hun verlies en gaan aan alle kanten proberen te dwarsbomen, want ja 1 schaap 9ver de dam…

   En een reactie op 1 van je andere nicks @meriadocbrandewijntrol boris staat niet met zijn rug naar de muur geparkeerd, maar de eu zie mijn toelichting hierboven.

   1. Mezzadra

    Probeer het nog eens in leesbaar Nederlands, Henk. Hier is geen touw aan vast te knopen.

    1. Scheve Tinus

     Er staat dat je af bent en dat je kunt vertrekken.

     Zo duidelijk genoeg?

     1. Mezzadra

      Hoe denkt Scheve Tinus over de deal?

      Verheugd?

   2. Top

    Ik reageer in de meesten gevallen met het geijkte antwoord Blablabla Blaaskaak! In ieder geval laat ik weten dat ik deze misselijke speklap, antisemiet en drager en pleitbezorger van de orde van Martijn, in het ‘snotje’ blijf houden. Ik ga er niet mee in discussie, dat doe je ook niet, met een hondendrol. En inderdaad, hij zit en met name zat op heel veel andere site’s. Maar dat kost tegenwoordig geld, Dus? Daar is zijn uitkering gelukkig niet hoog genoeg voor.

   3. Nep

    Je snapt het niet. Ga eens in de UK kijken wat de EU allemaal gebouwd heeft. Gelukkig staat er overal een bordje met: Gebouwd met steun van de EU.

    1. Rechtsaf

     Sigaar uit eigen doos domoor

  2. Meriadoc Brandebok

   Inderdaad, Macron is blij, Juncker is blij, Tusk is blij, Rutte is blij. Aan de overzijde van het kanaal schijnt enkel het kabinet zich in de deal te verheugen. Zelfs Farage staat afwijzend tegenover Johnsons akkoord.

   1. just saying

    Farage wil uit de EU zonder deal, daar sta ik ook achter, laat Brussel lekker sterven met hun absurde eisen, en Farage zou zijn zin nog wel eens kunnen krijgen zoals de kaarten nu zijn geschud.

    1. Mezzadra

     De meerderheid van de Britten wil dat absoluut niet, just saying.

     Begrijpen ze het niet?

     1. just saying

      Heb je hen gesproken of haal je dat uit je fascistische pro EU bronnen?

     2. Mezzadra

      Lees je wel eens een krant?

      ht*ps://www.bbc.com/news/uk-politics-49551893

     3. just saying

      Dat is allemaal niet belangrijk huilebalk, zij hebben niets te willen want er is een rechtsgeldig referendum geweest waarvan de meerderheid van de stemmers voor een Brexit was, zo werkt democratie nu eenmaal, daar ben jij toch altijd zo voor om de democratie en grondwetten te beschermen, waarom nu ineens niet omdat je je zin niet hebt gekregen?

      Je bent gewoon een zure en slechte verliezer ventje.

     4. Mezzadra

      Ik vind in principe dat de uitslag van dit referendum moet worden geëerbiedigd, just saying. Ik had me ook allang neergelegd bij de Brexit.

      Inmiddels zijn we drie jaar verder en lijkt het niet ondemocratisch het Britse volk te vragen hoe ze er nu naar kijken. Het is duidelijk dat ze in de Brexit-campagne zijn voorgelogen en ze wisten ook niet goed voor welke Brexit ze kozen: een zachte Brexit of een no deal Brexit.

      Nieuwe verkiezingen met een nieuw referendum lijkt me de beste en meest democratische oplossing voor deze ellendige impasse.

     5. just saying

      De mensen zijn helemaal niet voorgelogen demagogisch wrak wat je bent, iedere voorstemmer van de Brexit heeft aan den lijve kunnen ondervinden wat de EU voor een ramp veroorzaakt voor de oorspronkelijke Britse bevolking, hetzelfde ondervinden wij ook, hele steden zijn getransformeerd tot criminele puinhopen waar het allochtone ongedierte de scepter zwaait en zo kan ik nog wel doorgaan, de fascistische EU in zijn huidige vorm is vernietigend voor het eens zo mooie Europa en moet ten onder gaan voor het te laat is.

     6. Mezzadra

      Toch blijkt uit alle peilingen, just saying, dat een meerderheid van de Britten bij een nieuw referendum voor remain kiezen en een grote meerderheid een no deal Brexit afwijst.

      Meen je die Britten het allemaal verkeerd zien?

     7. just saying

      Allemaal onbelangrijke peilingen uit pro EU bronnen mozzarella, daar veeg ik mijn reet mee af en daar sta ik niet alleen in, die Brexit komt er gewoon, zonder nieuw referendum! Mark my words.

     8. Mezzadra

      Zou heel goed kunnen, just saying.

      Laten we zaterdag maar even afwachten.

    2. Julian

     Welke absurde eisen? Ik ben wel eens benieuwd wat jij absurd vindt.

   2. Kretoloog

    En als het feestje is afgelopen, steken ze de Bok in Brand. Wat zal die lekker fikken, met al dat zaagsel in zijn kop. Daar neem ik nog een herfstbockje op.

 5. Vanduinen

  Aan alle kanten wrong. Het zou toch een Brexit worden zonder life lines. Weg, los, apart. Veel DDS’ers waren het er mee eens. Goed voor GB ! Het is toch wel zo gemakkelijk in een aanleunwoning bij de EU te leven. Voor NL geen reden te pleiten voor een exit.

 6. DidiMadloba

  Wel sneu dat all die aandacht voor Bos is J. ten koste gaat van die andere blonde populist, Geert W. Straks is die vervolging die hij provoceerde voor niets, bij gebrek aan media-aandacht.

  1. DidiMadloba

   Bos is J = Boris J.

 7. Mezzadra

  De meeste analisten gaan er van uit dat deze deal door het Lagerhuis zal worden afgewezen, waarna we dus weer terug bij af zijn.

  ht*ps://www.destentor.nl/buitenland/de-analyse-van-onze-vrouw-in-londen-geen-deal-maar-uitstel-en-verkiezingen~a6610977/

  1. just saying

   Diezelfde analisten voorspelden ooit dat er nooit voor een Brexit gestemd zou gaan worden, dat was overigens ook jouw voorspellingen, zaten jullie er naast of niet?

   1. Mezzadra

    Ik was indertijd inderdaad, net als alle peilingbureaus en de meeste waarnemers, stomverbaasd over de uitslag.

    Ik ben nu voorzichtiger. Dit kan alle kanten opschieten.

    1. van Urk

     U zou zelfs verbazen wat het Nederlandse volk ook eigenlijk echt wil. Dus niet de “overgrote deel van het volk” uit uw regio.

     1. Mezzadra

      Wat bedoelt de heer van Urk te zeggen?

     2. van Urk

      Waar heeft u net met @just saying over?

    2. FCKDopper

     Beste heer Mezzadra, dat komt omdat er niet werd geluisterd naar de Brit op straat. Net zoals er niet geluisterd wordt naar de burgers van andere Europese landen. En u kent het spreekwoord, “wie niet horen wil…..”

   2. Joop Klepzeikert

    @just saying: Die zelfde analisten voorspelde ook dat Killary Clitton met 98% zekerheid zou winnen in USA. Sommige geloven zelfs nu nog dat die linkse teef gewonnen heeft.

 8. Crassus

  Vergeten wordt dat de GBP koers voor heel die onzalige Brexit plannen en het referendum nog gekker, boven de 1.3500 tegen de Euro noteerde. Praten ze nu over 1.1500 !
  Goed bezig geweest daar in Engeland.b 20 eurocent verlies voor de pensionado in Spanje, Portugal. En duurdere EU import voor de Britten.

 9. Rosasolis

  Nee, het is niet hele maal rond met Groot-Brittanie, en de EU. Er zijn grote problemen
  binnen de VK. Met Schotland is de maat nu helemaal vol. 95 % van de bevolking wil onafhankelijk van de VK worden, als de Brexit doorgaat. Zij willen in de EU blijven.
  Ook zijn er grote problemen met de grens van Noord-Ierland, en Ierland dat in de EU blijft. Ook in Wales willen velen in de EU blijven. Als Johnson’s harde brexit een feit wordt, dan zal de hele VK geleidelijk uit elkaar vallen, en binnenkort niet meer bestaan.
  Dit is de prognose van vele bekende politici en bekenden in Groot-Brittanie. In een
  uitgebreide artikel gisteren van Trouw.

  1. FCKDopper

   Beste Rosasolis, de Catalanen wilden ook graag onafhankelijk worden. Inmiddels zijn degenen die daarvoor de nek hebben uitgestoken, door een politieke rechtbank veroordeeld tot absurde straffen. Waarbij de Spaanse Franconische regering van Spanje wordt gesteund door de EU, zie ik diezelfde steun niet voor het VK. Dat heet meten met 2 maten.
   Catalonie brengt ca 75% van het BNP binnen in Spanje, terwijl Schotland nooit zelfstandig op eigen benen zal kunnen staan, dat is een achtergebleven regio die voor geld afhankelijk is van het VK

   1. Rosasolis

    @FCKDopper: Schotland is niet afhankelijk van de geld steun van het VK.
    Ga niet Scholand met Catalonie vergelijken. Catalonie is een provincie van Spanie,
    terwijl Schotland een LAND binnen de VK is, samen met Wales, en Noord-Ierland,
    die ook als LAND binnen de VK nog steeds zijn, Ga niet provincie Catalonie met Schotland, Wales, en Noord-Ireland vergelijken. Je moet beter in Britse geschiedenis
    gaan verdiepen. Inderdaad is Schotland een hele arme land, al eeuwen lang.
    Maar hun samenwerking werking met Nederland en andere EU landen is altijd
    uitstekend geweest. Als Schotland besluit uit de Verenigde Koninkrijk te stappen en lid van de EU te blijven, dan zullen ze veel steun van de EU krijgen. Schotland hoeft niet meer afhankelijk van Engeland te zijn. De EU zullen jullie blijven steunen. En we houden ook van jullie producten: bollen wol en prachtige stoffen voor mij, en voor mijn man af en toe een fles Schotse whisky als slaapmutsje.
    De EU steunt nog steeds jullie lieve, maar eerlijke Schotten.
    Ik zal nooit mijn lieve oude muziek harmonie-contrapunt leraar vergeten.
    Mevrouw Cameron uit Schotland. Die wij me zoveel heeft geleerd. Niet alleen over muziek, maar over onze samenleving. Zij had een mooie Schotse dialect,
    en ze noemde me altijd “dearie” (liefje).
    Op een dag kwam ik voor mijn les in haar kamertje binnen, in de midden van een ijskoude winter in Winnipeg, en zag dat haar studie kamer vol was met heide planten, met mooie strikken, en berichten van vele kennissen. Heide is een zeer geliefde plant in Schotland. Dan vroeg ik mijn oude lerares : Mevr. Cameron bent u jarig? Ze zei dat zij op die dag 91 jaar werd. Een jaar verder toen ik studeerde aan het Kon. Conservatorium in Toronto kreeg ik een bericht dat dit geweldge culturele Schots-Canadese vrouw was overleden. Hoe zij overleden ging wil ik hierover schrijven: zij zat achter de orgel, tijdens de preek van de dominee,
    en na de preek vonden de koor leden onze lieve brilliante Schotse geleerde,
    achter de orgel. Ze was eerst in slaap gevallen tijdens de preek en daarna niet meer wakker geworden. Ms. Cameron was nooit dement…Het was blijkbaar haar tijd om verder te gaan. Zoals het in de Bijbel staat.

 10. Bilderberg

  Engeland is een keiverrot land, wordt bestuurd door mannen van rijke ouders en hebben allemaal bij elkaar op kostschool gezeten (oude jongens krentebrood). Vooral Rees-mogg, voorstander van nulurencontracten want die zouden goed zijn voor de werknemers en fel tegenstander van het homohuwelijk, is een eng mannetje.

 11. Joop Klepzeikert

  Wat de extreem socialistische infiltrant May in meerdere jaren niet lukte is Johnson nu dus in een paar weken gelukt. Wat zullen de zwakzinnig linkse debieltjes en trollen weer ziek zijn zeg, dat rechts WEER bewijst WEL te doen wat ze zeggen, in tegenstelling tot wat zwakzinnig links doet.

  1. Meriadoc Brandebok

   May is er wel degelijk in geslaagd een terugtrekkingsdeal te sluiten met de Europese Unie. Is je dat niet bekend?

  2. Mezzadra

   De algemene opinie over de deal van Johnson is dat hij gunstiger is voor de EU en schadelijker voor GB.

   Tel uit uw winst.

   1. just saying

    Die algemene opinie van jou komt zeker uit een links vod zoals de VK ?

   2. Rechtsaf

    Dat komt ook omdat de EU traineert en tegenwerkt en in dit geval dus niet het beste met GB voor heeft, maar dat ziet mezzadra natuurlijk niet…maar de rest van de wereld wel..

    1. Fortiori

     In tegendeel. Engeland wilde alleen de benefits van de EU maar zadelt ons op met inspanningen die er gedaan moeten worden t.a.v. douaneformaliteiten. Als het VK de EU verlaat, gaan er andere douaneregels gelden voor dit gebied. Dat betekent douane personeel aanstellen en opleiden. Bovendien vertraagt dat het goederenverkeer. Denk aan de bloemenhandel, een belangrijk exportproduct.

     1. Rechtsaf

      nee hoor fortiorittiorniro onzin wat jij uitkraamt, de EU is het probleem en dat zien we nu zelfs met de ogen dicht.
      Wbt de handel, onzin, de enige die die handel laat stagneren in de EU met haar regeltjes en wetjes domoor..

     2. Fortiori

      @Rechtsaf, onjuist, de EU is opgericht om zoveel mogelijk handels belemmeringen op te heffen. Vrije grensovergang e.d. Engeland gooit roet in het eten. Je krijgt nu weer met douaneformaliteiten te maken. Extra werk, extra kosten voor NL

   3. Tman

    mossad:
    Onwaar,de EU hoopt en vermoedt dat het Britse Parlement `tegen’ gaat stemmen!
    En ik hoop dat het Britse Parlement `voor’ stemt,dat zou een prachtige opmaat zijn voor andere ontevreden lidstaten!

    1. Vanduinen

     Dat denk ik niet. Niemand die de sprong in het diepe gaat maken, er is geleerd van de Engelse wanorde. Het misleiden van de bevolking heeft diepe sporen nagelaten.

     1. DidiMadloba

      Ik vrees wel dat voorstanders van een XX-exit zullen aanvoeren dat hun hand geen “Noord Ierland” heeft, dus “doodeenvoudig” uit de EU kan stappen.

      Opnieuw moet ik aan Thorbecke denken, de 19de eeuwse staatsman voor wie beroepspolitici een gruwel waren. Want voor hen is politiek geen middel maar doel, een gezelschapsspel met trekjes van een Shakespeariaans drama dat zonder enig verantwoordelijkheidsgevoel wordt gespeeld.

  3. Fortiori

   May extreem socialiste? Sinds wanneer.

 12. Rechtsaf

  Mooi en als de EU nou ook nog eens even normaal doet dan kan het een mooie Brexit worden, want wat hebben die getraineerd zeg niet normaal meer, het erge nu is dat de EU een wantrouwen heeft naar Johnson, maar natuurlijk niet alleen naar Johnson ook gewoon naar de burger, zeer ongezond dit..

  1. Fortiori

   Het wantrouwen jegens Johnson door de Europese regeringsleiders is groot. Corbyn wil een nieuw Brexit referendum (de meerderheid v/d bevolking ook) en de winst van het Pond verdampt.

   1. Rechtsaf

    “Het wantrouwen jegens Johnson door de Europese regeringsleiders is groot”

    En onterecht, zoals de waard is vertrouwd hij zijn gasten, de EU is niet te vertrouwen die hebben niet het beste voor met GB maar ik val in herhaling..

 13. DidiMadloba

  Boris J. is nu net zo ver als Theresa May, nog geen reden om de vlag uit te steken. De kans dat hij het Parlement achter zijn “compromis” krijgt is echter klein. Gelukkig maar, want als dit verhaal wordt afgewezen is er misschien ruimte om weer normaal te gaan doen.

 14. Nep

  BAM DAAR IS HIJ NU NIET.
  De mensen gaan nadenken.
  Worden eindelijk verstandig!

 15. Lay down your souls to the gods rock and roll

  Whahahaaaaaaaaa!!!!!!!!! de Eurofielen willen een 2e referendum omdat de uitslag hun niet bevalt. en stel als de uitslag hetzelfde is ??? dan maar weer een referendum net zolang totdat de uitslag hun wel bevalt??? Eurofielen kunnen nou eenmaal slecht tegen hun verlies dat is bekend en hebben ook helemaal niks met hun vaderland. Diezelfde Eurofielen zitten ook in het lagerhuis moord en brand te schreeuwen. Werkelijk niks is goed, welke deal er ook wordt besloten. en als de Eurofielen denken dat een 2e referendum -met een voor hun gunstige uitslag- de oplossing is, nou nee hoor het is een illusie : de verdeeldheid onder de bevolking die blijft en wordt misschien nog wel erger. Dat het op rellen zou kunnen uitdraaien tussen de “De Europese Clan aanbidders” en de “Anti EU beweging”. De EU heeft -overigens terecht- aangegeven voor niet weer een uitstel, tevens moeten ook alle overige EU landen voor stemmen voor een uitstel, hoe groot is die kans ???????? ALS!!! de EU voet bij stuk houdt komt er geen uitstel. En gaat het Verenigd Koninkrijk zonder deal uit de EU en de Eurofielen in het lagerhuis krijgen het deksel keihard op de neus en volledig terecht.

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.